Telepítési segédlet a SonyEricsson Xperia X10 mini pro készülékhez
1. Root (.24 ; .504 és .6 build-hez)
2. xRecovery
3. JIT engedélyezés (xRecovery-val)
4. app2SD (xRecovery-val)
1. Rootolás lépései (You are not allowed to view links.
Register or
Login) -
működik az új 2.1.1.A.0.6-os build-del is! a. A módosított SuperOneClick letöltése You are not allowed to view links.
Register or
Login b. „USB hibakeresés” (USB Debug) engedélyezése
c. PDA összekötése a PC-vel majd „Telefon töltése” (Charge Phone) kiválasztása
d. SuperOneClick futtatása, „Root” gombra kattintás
e. Türelmes várakozás
f. Ha készen van, akkor a PDA újraindítása (ezt követően megjelenik a Superuser a telepített programok között, célszerű elindítani egyszer).
2. xRecovery telepítése és az előfeltételek (You are not allowed to view links.
Register or
Login)
a.
Előfeltételek: i. Rootolt PDA
ii. Busybox letöltése és telepítése a Marketből (AppBrain You are not allowed to view links.
Register or
Login), vagy Titanuim Backup telepítése és ezen keresztül a Busybox frissítése
b.
Telepítés menete i. A Recovery csomag letöltése You are not allowed to view links.
Register or
Login és kicsomagolása
ii. Root Explorerrel R/W módban újra-„mountolni” a
/system mappát
iii. A kicsomagolt Recovery csomag tartalmát (3 fájl) bemásolni a
/system/bin mappába
iv. Reboot
c.
Használata i. A PDA újraindítása/bekapcsolása után a BACK gombot párszor meg kell nyomni, amíg a SonyEricsson felirat van a kijelzőn (nem a logó)
ii. Le és fel a hangerőszabályzó gombokkal lehet mozogni
iii. Visszalépéshez a BACK gombot kell megnyomni
iv. Kiválasztáshoz a HOME gombot kell használni
3. JIT engedélyezése xRecovery-vel (You are not allowed to view links.
Register or
Login)
a. A Build számnak megfelelő csomag letöltése (
EZ NAGYON FONTOS!!! Az új 2.1.1.A.0.6 build esetén a 0.24-es működött, de nem volt olyan stabil nálam, mint amikor tényleg a .24-es build volt fent!)
i. U20i X10 mini pro 2.0.A.0.24 You are not allowed to view links.
Register or
Login ii. U20i X10 mini pro 2.0.A.0.504 You are not allowed to view links.
Register or
Login b. A csomagban található fájlok közül a megfelelőt (annak megfelelően, hogy engedélyezni {Enable} vagy kikapcsolni {Disable} szeretnéd) át kell nevezni „update.zip”-nek (idézőjelek nélkül), majd rá kell másolni az SD kártyára (ne tedd semmilyen mappába).
c. PDA újraindítása és xRecovery elindítása--> lásd a 2. pont c) részét.
d. Backup elindítása xRecovery-ből (ha kéri, akkor Reboot, ha nem, akkor visszalépés a menüben, viszont ekkor újra el kell indítani az xRecovery módot a további lépésekhez)
e. „Install update.zip” kiválasztása a menüből
f. Ha mindent jól csináltál, akkor a készülék adatoknál a Szoftver verzió sorban ezt kell látnod: „2.1-update1 – JIT Enabled”
FIGYELEM! Mielőtt ezt felteszed, az xRecovery-val csinálj egy system backup-ot, mert ha téglázod a PDA-t, akkor az xRecovery-ból a Restore menüponttal vissza lehet állítani az egészet!
4. app2SD „bekapcsolása” xRecovery-val (You are not allowed to view links.
Register or
Login)
a. app2SD csomag letöltése
i. sima app2SD csomag You are not allowed to view links.
Register or
Login ii. app2SD + Dalvik cache to SD (DC2SD) csomag You are not allowed to view links.
Register or
Login b. Meglévő SD kártyánk partícionálása (pl.: You are not allowed to view links.
Register or
Login)
i. 1. partíció fat32 legyen (
primary)
ii. 2. partíció ext3 legyen (512MB bőven elég neki és ez is
primary legyen)
c. A fat32-es partícióra a letöltött app2SD csomag felmásolása
d. PDA újraindítása és xRecovery elindítása
e. Backup elindítása xRecovery-ből (ha kéri, akkor Reboot, ha nem, akkor visszalépés a menüben, viszont ekkor újra el kell indítani az xRecovery módot a további lépésekhez)
f. „Install custom zip” kiválasztása a menüből
g. Reboot
A 2 backup-ra azért van szükség, mert egyszer ugye a JIT miatt kell, másodszor pedig az A2SD vagy A2SD+DC2SD miatt. Így ha probléma van, akkor lehet választani, hogy melyik backup-ot állítsa vissza az ember.
FIGYELEM! Az A2SD vagy A2SD+DC2SD kombó telepítését követően az első indítás hosszadalmas folyamat lesz, melynek ideje függ a telepített programok számától. Azokat ugyanis át kell mozgatni a mem.kártyára, stb... Nem kell kiakadni, ha 10-30 perc közötti időintervallumban nem mutat semmit a PDA, csak az SE logót. Türelmesen ki kell várni, mire elindul.
Hibás, vagy hibásan induló programok: Ha elindul a PDA és valamilyen program nem megy, akkor újra kell telepíteni a Marketből, vagy onnan, ahonnan korábban beszerezted!
MARKET hiba: Ha fent volt a Market frissítése az A2SD előtt, akkor az A2SD után a Market FC-vel bezárogatja magát szép csendesen. Orvosolni úgy lehet, hogy a Beállítások/Alkalmazások menüponton belül eltávolítod a Market frissítést, majd elindítod újra a Market-et (ekkor el kell indulnia hiba nélkül), és ő majd szép csendesen leszedi újra a frissítést, de akkor már a mem.kártyára telepíti gond nélkül.
Beautiful Widget: Nekem sajnos semmilyen formában sem volt hajlandó A2SD+DC2SD után működni. Maradt tehát a Fancy Widget.
SEUS-on és PCC-n keresztül nem javítható PDA szoftveres javítása:
Ha a JIT-et felteszed, akkor hiába van fent az új .6-os build, a menüben továbbra is a .24-es fog látszani. Ez annak az oka, hogy én személy szerint a .24-es build-del próbáltam először a JIT-et, és a .6-os build-hez is ezt használtam, mert az xda-n többen írták, hogy gond nélkül ment.
A gond csak az, hogy valamilyen formában módosul rendszerszinten a build számozás, így ha rádugod a PDA-t a gépre, akkor a PCC szerint a legfrissebb szoftvert fogja látni csak (ez persze csak akkor igaz, ha korábban felfrissítetted a .6-os-ra), viszont ennek ellenére sem fogja engedni javítani!
Ehhez egy apróbb trükk van (SoftLock-nak hívják, csak mi fordítva sütjük el
) (You are not allowed to view links.
Register or
Login):
Root Explorer-rel menj a
/system/etc mappába.
Keresd meg ezt a fájlt: "default-capability.xml".
Nyisd meg úgy, hogy nyomvatartod az ujjad rajta, majd a lista alján az "Open in Text Editor" menüt választod (Fontos, hogy előtte R/W "üzemmódba" kapcsold a Root Explorert ebben a mappában)
A "default-capability.xml' fájl alján valami ilyesmit kell találnod:
<app>
<productnumber>$SW_NUM</productnumber>
<productrevision>$SW_REV</productrevision>
</app>
<filesystem>
<productnumber>$FS_NUM</productnumber>
<productrevision>$FS_REV</productrevision>
</filesystem>
Át kell írni a "$SW_REV" és "$FS_REV" értékeket az alábbiak szerint: (2.1.1.A.0.6, ha korábbi verziód van és nem akarsz erre frissíteni(SoftLock), 2.0.2.A.0.24 ha már az új buildre frissítettél és javítani akarod a készüléket)<app>
<productnumber>$SW_NUM</productnumber>
<productrevision>
IDE ÍRD A BUILDSZÁMOT</productrevision>
</app>
<filesystem>
<productnumber>$FS_NUM</productnumber>
<productrevision>
IDE ÍRD A BUILDSZÁMOT</productrevision>
</filesystem>
A SoftLock addig lesz érvényes, amíg nem jön ennél újabb verziójú build, viszont amíg ez nem történik meg, a PCC nem fog zaklatni a frissítés miatt.
A javításhoz meg azért kell ez a sok "buher" után, hogy elhitesd a PCC-vel vagy SEUS-sal, hogy neked igenis régebbi build van fent, ugyanis enélkül nem ajánlja fel a javítás lehetőségét! Tudom, próbáltam!
Ennyi tehát egyelőre.
A saját tapasztalatok:
A .24-es JIT jobban működött nálam a 0.24-es build-del. Működött ugyan a .6-ossal is, de annyira nem volt jó, mint előtte.
Én személy szerint az A2SD+DC2SD verziót csináltam meg. Kicsit "lassabban" dolgozott a masina a JIT mellett, viszont töménytelen mennyiségű helyem volt. A Titanium Backup szerint 190 "app" volt fent, és még így is 166MB telefontárhelyem volt. (előtte azért takarítottam a gyáriak közül is és alapból 200MB tárhelyről indultam).
Nagyon sok program volt fent, olyan mennyiség, amit korábban el sem képzeltem volna, hogy ráfér.
NEM FANATIKUSOKNAK :
Ha valakinek nem kell annyi "szemét", viszont több helyre van szüksége, akkor az alábbi gyári programokat minden szívfájdalom nélkül lehet törölni: (/system/app mappából)
- roadsync.apk
- facebook.apk (töltsd le újra a Marketből, ne csak az update legyen fent)
- maps.apk
- street.apk
- wisepilot.apk
- 3 db playnow*.apk
- neoreader.apk (töltsd le a legfrissebbet a Marketből, vagy használd helyette a Barcode Scanner-t)
- rollercoaster.apk (trial játék)
- goldrush.apk (vagy hasonló, ez is egy trial játék)
- emanual.apk
- volt még a felhasználói élmény program programja, valami "user...*.apk"
- két "office*.apk", ami az új build-nél triálként előre van telepítve
- /data mappából a "dop.iso", ezt követően csak a "telefon csatlakoztatása" és a "telefon töltése" menüpont jelenik meg a felugró ablakban, ha gépre dugod a PDA-t).
- /data/app-private és /data/app mappából meg az előre telepített programokat
, persze csak ha van ilyen.
Ha minden megtörtént, akkor Reboot, majd a Titanium Backup nevű programban a "Clear Dalvik-cache" menüpont segítségével kb 10-12 MB felszabadítható, mivel az ezekhez tartozó programok törlésre kerültek. "Semmi" buher, viszont van elég "sok hely".
Én most ezt a verziót használom, na nem azért, mert a bonyolultabbal annyival több gondom lenne, csak már egyszerűen nem látom értelmét újra vergődni az egésszel. Főleg, ha 2 hét múlva meglesz végre a Defy.
Ha bármilyen kérdés van, akkor írjatok. Rápillantásképpen mellékeltem a forrásokat is, hogyha valamit benéztem, akkor tudjatok segíteni a javításban. Ha valaki angolos, akkor nézzen rá mielőtt nekiáll bárminek is, nehogy miattam legyen tégla a készülékéből!
MINDENKI TEHÁT CSAK A SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE CSINÁLJA MEG!