Sziasztok!
Vállalom a nyilvános megkövezést, de meg kell kérdeznem:
Tulajdonképpen mire is jó a JIT és az xRecovery? Ha megcsinálom elfLord leírása alapján a JIT-et, akkor nem lesz gond a későbbi frissítéseknél a hardveres z-y betűkkel? A gyári navigációt ill. places-t latitude-t, timescape-et hogyan lehet/érdemes-e törölni?
Nincs kövezés...
Az xRecovery létrehoz egy - mint neve is mutatja - Recovery menüt, amit alapból a készülék nem tartalmaz. Ilyen van alapból pl. a Samsung Galaxy 3-asomban. Jó szolgálatot tesz akkor, amikor pl.: a leírásomban a JIT-et vagy éppen egyéb más cuccokat egyszerűen csak "update.zip"-ként vagy "custom.zip"-ként kell telepíteni. Nem tudod, hogy a csomag tartalmát hova másolja ez, viszont nem is kell, hogy fontos legyen. Teszi a dolgát, neked meg csak pár "kattintás". Erre jó.
A JIT, a Just-In-Time rövidítése. Hirtelen ami eszembe jut az az, hogy valamiféle turbó Dalvik fordító(compiler), ami a programkódot fordítja natív gépi kódba futásidőben (tehát azonnal, ahogy lefut a kód), így gyorsulhat a készülék és kevesebb akkut fogyaszt, mivel kevesebb a processzorigény.
A Latitude, Places, Google Navigációt csak akkor tudod törölni, ha a Maps-et törlöd, mivel ezek ahhoz tartoznak. A TimesScape-hez ha jól emlékszem, akkor 3 fájl tartozik. Ezeket a Root Explorer programmal lehet leszedni, a "/system/app" mappából. Célszerű nem törölni, hanem csak áthelyezni a memkártyára, mert ha mégis kell, akkor elég csak visszatenni, nem kell újrahúzni az egészet. Ez azért fontos, mert ha törölsz valami gyári programot, akkor egy factory reset után sem lesznek a készüléken.
Most hirtelen ennyi, ha valamit kihagytam, akkor bocs...
Ja:
A JIT-nek nincsen köze a hardveres billentyűkhöz. Csak a build.prop fájlnak. Én azt cseréltem le a sajátomon a feleségem készülékéről beszerzett verzióval, ezért cserélődött fel nálam az y-z páros. Alapból neki a kiosztás és amit megjelenít, rendben van. Nála qwerty, nálam viszont qwertz a gombkiosztás, így most z-re y-t és fordítva ír.