2025, 01 06, 08:23:57

Szerző Téma: N900 általános beszélgetés  (Megtekintve 189454 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
Re: N900 általános beszélgetés
« Reply #425 Dátum: 2009, 12 17, 23:45:22 »
You are not allowed to view links. Register or Login
No comment

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=phnDOQp354A [/youtube]

És ebben mi az érdekes?

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #426 Dátum: 2009, 12 18, 11:42:18 »
???
Ha a java-ra gondolsz, akkor az soha nem lesz, mert nincs rá ok. Felesleges.
Ez amit Te mutattál még csak jóindulattal nevezhető 3D-nek, ráadásul az már nem a javás történet.

Elég unalmas vagy a struccpolikitáddal együt. Ami nincs az nem is kell.
-Másodlagos kamera hiányára azt érvelted, hogy senki nem használja. Jó lenne ha nem besszélnél mások nevében. (MSN, Fring, Skype azért használja jobb rendszereken.)

-A Java nem megoldott iPhonon. Szükségtelen rossz. (Ezt azért mondod, mert a JB-re sem tudsz hivatkozni az elcseszet iPhone OS miatt.)

-Infra port. Elöre tudom erre azt fogod
mondani, hogy elavult.

-FMtranszmitter-tudom hogy ezt is letagadod, de még te mondtad hogy a Nokia a magyarországi készülékeken letíltja. Elmentem egy mintabóltba, ahól azt mondták, hogy egy készülékben sem tiltanak le ilyesmit. Tehát FMtranszmitter sincs, és nem is lesz.

Amiket itt felsoroltam, mind van az N900-on.

Egyszóval minden ami hiányzik az iPhonból az rossz, nem is kell.

Nem elérhető Mordon

« Reply #427 Dátum: 2009, 12 18, 11:58:19 »
"-Másodlagos kamera hiányára azt érvelted, hogy senki nem használja. Jó lenne ha nem besszélnél mások nevében. (MSN, Fring, Skype azért használja jobb rendszereken.)"

Ok, és hol fogod használni?
Otthon minek, ott a gép. Utcán meg megnéznélek videóchat közben :D.
Én rendszeresen használom a Skype-ot menet közben utcán is, de eszembe nem jutna hogy videózzak, bőven elég a beszélgetés is.

"A Java nem megoldott iPhonon."

Erről pár programozó, meg java alkalmazás nem tud ezek szerint.
Winterboard alatt meg jó pár widgetes kiegészítés alatt java kisalkalmazások futnak. Persze, aki nem ismeri a saját készülékét… :D

"-Infra port. Elöre tudom erre azt fogod mondani, hogy elavult."

Meg azt, hogy minek?

"-FMtranszmitter"

Még pár hét és használhatod az iPhone-ban az FM rádiót és az FM transzmittert, a hardver ott van benne, csak az iPod alkalmazásba való integrációra várunk. (A rádió hardver mindkét készülékben ugyanaz az Infineon chip.)

"de még te mondtad hogy a Nokia a magyarországi készülékeken letíltja."

Szelektív memória…

Én azt mondtam, hogy a használata itthon tiltott, a legtöbb gyártó ezt be is tartja (SE, Motorola), a Nokia nem, de végül is nem őket büntetik meg, hanem a végfelhasználót, szóval, ha lebuksz, mert belezavarsz a melletted álló rendőrautó forgalmazásába, akkor majd dicsérgessed a Nokiát, persze a büntetést nem ők fizetik majd ki helyetted. (Angliában pl. használhatsz ilyen eszközt, de csak engedéllyel.)

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #428 Dátum: 2009, 12 18, 14:03:19 »
Infineon chip erre gondoltál? Kennyjék a hajukra, és még te akartad leirni az N900-at.

Nem elérhető Mordon

« Reply #429 Dátum: 2009, 12 18, 14:17:50 »
Infineon chip erre gondoltál? Kennyjék a hajukra, és még te akartad leirni az N900-at.

- Nézted a cikk dátumát?
- Nem a készülék hibája volt ez a dolog, hanem a szolgáltatóé (nem volt felkészülve rá, hogy egy cellából ilyen sok készülék szeretne mobil internetet használni és egymást lökdösték ki az elfogyó időrések miatt)
- Az N900-ban is ugyanaz az Infineon baseband van mint a 3GS-ben

Néha előbb olvashatnál írás előtt :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #430 Dátum: 2009, 12 18, 15:06:12 »
Kénytelen vagyok belinkelni mert te azt is letagadod ami feketen fehéren le van írva. Ha a hálózat hibája lett volna mivel magyarázod, hogy minden hálózaton, minden országban ocskavasnak volt elkönyvelve az iPhone. Nézd meg a cikket. Akkora volt az érdektelenség, hogy egyetlen egy hozzászólás sem szúletett. Amúgy tényleg nem a chip volt rossz, hanem a telhetetlen ostoba appleprogramozók.

"A BusinessWeek információi szerint a hiba egyik oka az lehet, hogy az Apple úgy programozta a kérdéses chipet, hogy nagyobb jelerősséget és sávszélességet igényeljen, mint amire ténylegesen szüksége van. Ennek pedig az-az eredménye, hogy ha egy cellán belül túl sokan kapcsolódnak az internetre vagy használják a 3G rendszert a jel vagy a sávszélesség gyengül és a telefon automatikusan visszaugrik EDGE rendszerre. "

Ha utánaolvasnál (nem én, te) az is kiderülne, hogy a kisebbik probléma volt ez!!!!

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #431 Dátum: 2009, 12 18, 15:44:12 »
Régi a cikk igen egy éves, és nézd meg hogy a súlyos hibáit kinőve (sokkal vérlázítóbb hibái voltak mint az N900-nak most) mi lett belőle. Te meg már most önkényesen temeted az N900-at, pedig csak pár hete van a piacon. Az iPhonnak jövőre belkonyul mert nem hajlando, vagy inkáb nem tud új UI-t felmutatni. Ma az iPhon a hirnevét a beszállítóinak köszönheti amit annyira titokban tart. A felhasználoknak egy megbízható eszköz kell és csak utána a bugyuta programok az Appstorból.

Nem elérhető Mordon

« Reply #432 Dátum: 2009, 12 18, 16:12:31 »
"Kénytelen vagyok belinkelni mert te azt is letagadod ami feketen fehéren le van írva. Ha a hálózat hibája lett volna mivel magyarázod, hogy minden hálózaton, minden országban ocskavasnak volt elkönyvelve az iPhone."

Nem mondod :D
Kár, hogy nem igaz, de nem baj. Már írtam, hogy a beidézett cikkedben leírtaknak mi volt a valóságtartalma, de ha nem érted, arról nem tehetek (a Verizon éppen ezért cikizi mostanában az összes reklámban az AT&T-t), az iPhone-hoz azért köthető a dolog, mert ez volt az első mobil készülék, amivel valóban kihasználták a mobil net adta lehetőségeket és amivel felütköztek a hálózat korlátain. Más szolgáltatónál pl. Európában nem voltak ilyen gondok.

Nem elérhető Mordon

« Reply #433 Dátum: 2009, 12 18, 16:24:05 »
"Régi a cikk igen egy éves, és nézd meg hogy a súlyos hibáit kinőve "sokkal vérlázítóbb hibái voltak mint az N900-nak most"

Pl.?

"Te meg már most önkényesen temeted az N900-at, pedig csak pár hete van a piacon."

Ennyi elég is a véleményemhez (nomeg a vásárlók véleményéhez, akik nem igazán rohannak a boltba N900-at venni).

"Az iPhonnak jövőre belkonyul"

:D :D :D
Kijön júniusban az új készülék és ismét eladási rekordokat fog dönteni (egy hétvégén 1-2 millió eladott készülék).
N900-ból eddig eladtak 40 ezret? Hogy is van azzal az alkonyulással? :D

"nem hajlando, vagy inkáb nem tud új UI-t felmutatni."

Miért kéne más UI? A konkurensek nem győzik másolni, olyan rossz nem lehet. :D

"Ma az iPhon a hirnevét a beszállítóinak köszönheti amit annyira titokban tart."

Ez elég homályos mondat volt, kifejthetnéd.
(A beszállítók nyilvánosak, az utolsó IC-ig tudni melyiket melyik cég készíti és szállítja.)

"A felhasználoknak egy megbízható eszköz kell és csak utána a bugyuta programok az Appstorból."

Ez igaz, ezért is van már több mint 80 millió Mobile OSX felhasználó.

Majd szólj, ha az N900 elérte a 80 ezret :D :D :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #434 Dátum: 2009, 12 18, 16:42:21 »
Most összeírom mi az amit az iPhon nem tud bízosíani, az N900 igen.
1. Ingyenes videótelefon
2. Infra port TV távírányító, kapunyitó, egyszerű adatcsere stb. Tudom téged ez nem érdekel mert nem megolgható.
3. MocroSD bővítő- tudom ez sem érdekel mert minek. Sőt erre a válaszod, hogy elég a beépített 16GB. Sok alkalmazás csak kártyán jelenik meg, vagy adathordozóként lehet használni a telefont stb, de nem is várom hogy meg érsd, mert ilyenek meg sem fordulnak a fejedben.
4. Szinte minden multimédiás formátummal megbírkózó konverter. - az iPhon saját formátumaira convertál, ezért saját magát szorítja ki a számítástechnika világából.
5. IP Voip minden hálózaton működik - az iPhon csak wifivel, mert behódólt a AT&T-nek. Ez is azt bizonyítja, hogy fontosabb neki egy szolgáltató, mint a saját felhasználói.
6. Kijelzőfelbontás 800x480 - az iPhon 10éves k.felbontása 480x320 ami térképeknél elmosódott utcanevekhez vezet.

Tovább is van mondjam még?

Az FM transzmitter egy FM adó, csak hogy tud. Attól hogy lesz benne FMrádió attól még nem lesz FMtranszmitter. Nem azért késik mert most írják az iPodokra, hanem mert tele teszik szeméttel a rádióappot. A program 90% online marketing lesz, mér azt is el tudom képzelni az Apple-ról, hogy dombornyomot kártya nélkül el sem indul a rádió alkalmazása.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #435 Dátum: 2009, 12 18, 16:59:11 »
"Régi a cikk igen egy éves, és nézd meg hogy a súlyos hibáit kinőve "sokkal vérlázítóbb hibái voltak mint az N900-nak most"

Pl.?

"Te meg már most önkényesen temeted az N900-at, pedig csak pár hete van a piacon."

Ennyi elég is a véleményemhez (nomeg a vásárlók véleményéhez, akik nem igazán rohannak a boltba N900-at venni).

"Az iPhonnak jövőre belkonyul"

:D :D :D
Kijön júniusban az új készülék és ismét eladási rekordokat fog dönteni (egy hétvégén 1-2 millió eladott készülék).
N900-ból eddig eladtak 40 ezret? Hogy is van azzal az alkonyulással? :D

"nem hajlando, vagy inkáb nem tud új UI-t felmutatni."

Miért kéne más UI? A konkurensek nem győzik másolni, olyan rossz nem lehet. :D

"Ma az iPhon a hirnevét a beszállítóinak köszönheti amit annyira titokban tart."

Ez elég homályos mondat volt, kifejthetnéd.
(A beszállítók nyilvánosak, az utolsó IC-ig tudni melyiket melyik cég készíti és szállítja.)

"A felhasználoknak egy megbízható eszköz kell és csak utána a bugyuta programok az Appstorból."

Ez igaz, ezért is van már több mint 80 millió Mobile OSX felhasználó.

Majd szólj, ha az N900 elérte a 80 ezret :D :D :D

"Ez igaz, ezért is van már több mint 80 millió Mobile OSX felhasználó.

Majd szólj, ha az N900 elérte a 80 ezret "

Nagyon komolytalan vagy. Mióta van piacon az iPhone, és mióta az N900. Egy 3éves előny, hogy lehet szerinted behozni 3hét alatt.

Gondolkozzál már mielőtt valamit leírsz.

Nem elérhető Mordon

« Reply #436 Dátum: 2009, 12 18, 17:00:09 »
"1. Ingyenes videótelefon"

Már leírtam, hogy hülyeség, mert nincs rá szükség. Otthon, vagy munkahelyen ott a gép webkamerával, utcán, közterületen meg nem használ ilyet normális ember.

"Infra port TV távírányító, kapunyitó, egyszerű adatcsere stb."

A TV távirányító rendben, bár az összes régebbi Nokiámban is volt infra, de csak 30-40 cm-ről működött a TV-vel, vagyis semmire nem lehetett használni.
A kapunyitók rádiófrekvenciás jelet használnak, erre az N900 alkalmatlan, adatot meg nem tudom mivel akarsz egyszerűen cserélni, mert egyrészt alig támogatja valami már, másrészt a 9600-as sebesség, amit az infra tud még háttérkép áttöltésre is lassúcska.

"3. MocroSD bővítő- tudom ez sem érdekel mert minek. Sőt erre a válaszod, hogy elég a beépített 16GB."

Igen, nekem bőven elegendő a 16 GB, de a te készülékedben és az N900-ban is 32 GB van, akinek egy mobiltelefonban nem elég 32 GB, az vegyen note/netbook-ot.

"Sok alkalmazás csak kártyán jelenik meg"

Mondj egyet!
(Az iGO-t ne mondjad, mert egyrészt iPhone-ra és Android-ra nem kártyán jelent meg, másrészt Maemo-ra nem mostanában lesz.)

"vagy adathordozóként lehet használni a telefont"

Erre per pillanat is használom, szóval ez nem okoz problémát.

"Szinte minden multimédiás formátummal megbírkózó konverter"

A konverterek általában minden formátummal megbirkóznak, de nem tudok róla, hogy lenne ilyen bármelyik mobil platformra :D

A lejátszók meg megbirkóznak, az yxflash akár mkv-t is lejátszik, szóval köszöni az iPhone, de ilyen gondja nincs.

"az iPhon saját formátumaira convertál, ezért saját magát szorítja ki a számítástechnika világából."

Mármint milyen formátumokra gondolsz?
Nem támogatja alapból a divx-et, ok. Mégis milyen film jelenik meg divx formátumban?
Ja, vagyis nem támogatja a kalózkodást, sorry ilyen világban élünk. Főleg, hogy az iTunes-ból pár dollárért letöltheted jogtisztán a kívánt filmet, akár HD minőségben is (tudod nem mindenhol tolerálják a lopást).

"IP Voip minden hálózaton működik - az iPhon csak wifivel"

Bármikor felhívhatlak Skype-al 3G-ről, ez nem akadály :D

"Kijelzőfelbontás 800x480 - az iPhon 10éves k.felbontása 480x320 ami térképeknél elmosódott utcanevekhez vezet."

No én ilyen elmosódott képekkel nem találkoztam még, ellenben normál esetben 25-30 cm-re tartod a szemedtől a kijelzőt, no ebből a távolságból nem fogod meglátni a két felbontás közötti különbséget (HD2-t és 3GS-t fogtam egy időben kézben és egyrészt nem látszott a felbontásbeli különbség, másrészt sokkal szebb képe van az iPhone-nak), az N900-nak egyébként nem emlegetném a kijelzőjét, mert az nem éppen az erőssége. :D

"Az FM transzmitter egy FM adó, csak hogy tud. Attól hogy lesz benne FMrádió attól még nem lesz FMtranszmitter."

Így igaz, csak éppen a 3GS-ben van FM transmitter, mivel alapból használnád is, ha lenne Nike kiegészítőd :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #437 Dátum: 2009, 12 18, 17:01:50 »
"Nagyon komolytalan vagy. Mióta van piacon az iPhone, és mióta az N900. Egy 3éves előny, hogy lehet szerinted behozni 3hét alatt. "

Egyrészt a Maemo már több mint 3 éve a piacon van, másrészt az iPhone-ból megjelenésekor egyetlen hétvégén 1 millió darab kelt el, pedig csak az USA-ban és csak az AT&T-nél lehetett kapni.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #438 Dátum: 2009, 12 18, 17:17:27 »
"1. Ingyenes videótelefon"

Már leírtam, hogy hülyeség, mert nincs rá szükség. Otthon, vagy munkahelyen ott a gép webkamerával, utcán, közterületen meg nem használ ilyet normális ember.

"Infra port TV távírányító, kapunyitó, egyszerű adatcsere stb."

A TV távirányító rendben, bár az összes régebbi Nokiámban is volt infra, de csak 30-40 cm-ről működött a TV-vel, vagyis semmire nem lehetett használni.
A kapunyitók rádiófrekvenciás jelet használnak, erre az N900 alkalmatlan, adatot meg nem tudom mivel akarsz egyszerűen cserélni, mert egyrészt alig támogatja valami már, másrészt a 9600-as sebesség, amit az infra tud még háttérkép áttöltésre is lassúcska.

"3. MocroSD bővítő- tudom ez sem érdekel mert minek. Sőt erre a válaszod, hogy elég a beépített 16GB."

Igen, nekem bőven elegendő a 16 GB, de a te készülékedben és az N900-ban is 32 GB van, akinek egy mobiltelefonban nem elég 32 GB, az vegyen note/netbook-ot.

"Sok alkalmazás csak kártyán jelenik meg"

Mondj egyet!
(Az iGO-t ne mondjad, mert egyrészt iPhone-ra és Android-ra nem kártyán jelent meg, másrészt Maemo-ra nem mostanában lesz.)

"vagy adathordozóként lehet használni a telefont"

Erre per pillanat is használom, szóval ez nem okoz problémát.

"Szinte minden multimédiás formátummal megbírkózó konverter"

A konverterek általában minden formátummal megbirkóznak, de nem tudok róla, hogy lenne ilyen bármelyik mobil platformra :D

A lejátszók meg megbirkóznak, az yxflash akár mkv-t is lejátszik, szóval köszöni az iPhone, de ilyen gondja nincs.

"az iPhon saját formátumaira convertál, ezért saját magát szorítja ki a számítástechnika világából."

Mármint milyen formátumokra gondolsz?
Nem támogatja alapból a divx-et, ok. Mégis milyen film jelenik meg divx formátumban?
Ja, vagyis nem támogatja a kalózkodást, sorry ilyen világban élünk. Főleg, hogy az iTunes-ból pár dollárért letöltheted jogtisztán a kívánt filmet, akár HD minőségben is (tudod nem mindenhol tolerálják a lopást).

"IP Voip minden hálózaton működik - az iPhon csak wifivel"

Bármikor felhívhatlak Skype-al 3G-ről, ez nem akadály :D

"Kijelzőfelbontás 800x480 - az iPhon 10éves k.felbontása 480x320 ami térképeknél elmosódott utcanevekhez vezet."

No én ilyen elmosódott képekkel nem találkoztam még, ellenben normál esetben 25-30 cm-re tartod a szemedtől a kijelzőt, no ebből a távolságból nem fogod meglátni a két felbontás közötti különbséget (HD2-t és 3GS-t fogtam egy időben kézben és egyrészt nem látszott a felbontásbeli különbség, másrészt sokkal szebb képe van az iPhone-nak), az N900-nak egyébként nem emlegetném a kijelzőjét, mert az nem éppen az erőssége. :D

"Az FM transzmitter egy FM adó, csak hogy tud. Attól hogy lesz benne FMrádió attól még nem lesz FMtranszmitter."

Így igaz, csak éppen a 3GS-ben van FM transmitter, mivel alapból használnád is, ha lenne Nike kiegészítőd :D

"Már leírtam, hogy hülyeség, mert nincs rá szükség. Otthon, vagy munkahelyen ott a gép webkamerával, utcán, közterületen meg nem használ ilyet normális ember."

Akkor én vállalom hogy nem vagyok normális, és az összes többi ember idióta aki videótelefonál. Elmesélem neked, hogy az emberek nem azért nem használják mert hülyeség, hanem mert drága. Ilyen egyszerű. Ha felhívnak a kollegáim hogy berobbant egy kábek, vagy összeéget egy kapcsoló, csak mutattja a képet és már tudom mi kell hozzá, hogy lehett a leggyorsabban elhárítani a hibát. Ha egy mező bővítésre kerül, látom mekkora szabad hely van, be fog-e férni, vagy kell más is. Mind ezt több száz Km-rel máshol. Az a baj hogy nagyon szüklátokörü vagy.

"A lejátszók meg megbirkóznak, az yxflash akár mkv-t is lejátszik, szóval köszöni az iPhone, de ilyen gondja nincs."

Most miért mondod hogy nincs? A leg elterjettebb forátumot sem játsz le. DiviX, OGG, MPEG, stb.

"Bármikor felhívhatlak Skype-al 3G-ről, ez nem akadály"

Azt ted hozzá, hogy az iPhone tuljdonosok 5%-a. Ugyanis nem rólunk szól a történet, hanem az N900-ról, és az iPhonról.

Nem elérhető Mordon

« Reply #439 Dátum: 2009, 12 18, 17:36:11 »
"Ha felhívnak a kollegáim hogy berobbant egy kábek, vagy összeéget egy kapcsoló, csak mutattja a képet és már tudom mi kell hozzá, hogy lehett a leggyorsabban elhárítani a hibát. Ha egy mező bővítésre kerül, látom mekkora szabad hely van, be fog-e férni, vagy kell más is. Mind ezt több száz Km-rel máshol. "

Csak egyetlen kérdés: ehhez miért kellene neked előlapi kamera?
Már csak azért is, mert ha beszélsz, akkor amit meg akarsz mutatni, az a készülék mögött van, ergo a normál kamerát kéne használnod hozzá, hogy megmutasd. Az arcodat szerintem elég jól ismerik már a kollégáid, nem feltétlenül akarják mobil beszélgetés közben is látni :D

Ilyen esetben egyszerűbb készíteni egy videót (már csak azért is, mert az előlapi kamera nem olyan minőségű, hogy az arcodon kívül bármi mást meg lehessen rajta különböztetni) és e-mail-ben elküldeni (persze, ilyen esetre nem lenne rossz, ha a hátsó kamerát be lehetne kapcsolni a Skype-ban, a Fring-et hagyjuk, mert gyalázatosan  censored  minőségű a hangátvitele).

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #440 Dátum: 2009, 12 18, 22:02:21 »
"Ha felhívnak a kollegáim hogy berobbant egy kábek, vagy összeéget egy kapcsoló, csak mutattja a képet és már tudom mi kell hozzá, hogy lehett a leggyorsabban elhárítani a hibát. Ha egy mező bővítésre kerül, látom mekkora szabad hely van, be fog-e férni, vagy kell más is. Mind ezt több száz Km-rel máshol. "

Csak egyetlen kérdés: ehhez miért kellene neked előlapi kamera?
Már csak azért is, mert ha beszélsz, akkor amit meg akarsz mutatni, az a készülék mögött van, ergo a normál kamerát kéne használnod hozzá, hogy megmutasd. Az arcodat szerintem elég jól ismerik már a kollégáid, nem feltétlenül akarják mobil beszélgetés közben is látni :D

Ilyen esetben egyszerűbb készíteni egy videót (már csak azért is, mert az előlapi kamera nem olyan minőségű, hogy az arcodon kívül bármi mást meg lehessen rajta különböztetni) és e-mail-ben elküldeni (persze, ilyen esetre nem lenne rossz, ha a hátsó kamerát be lehetne kapcsolni a Skype-ban, a Fring-et hagyjuk, mert gyalázatosan  censored  minőségű a hangátvitele).

Ne es tévedésbe, nem iPhoról van szó, és a flash a lényeg, nem a dokumentumfilm készítés. Megfelelő világítás mellett tökéletes a kép. (SE, HTC)

Nem elérhető Mordon

« Reply #441 Dátum: 2009, 12 18, 22:04:03 »
Ne es tévedésbe, nem iPhoról van szó, és a flash a lényeg, nem a dokumentumfilm készítés. Megfelelő világítás mellett tökéletes a kép. (SE, HTC)

Már végkép nem értem mit akarsz mondani :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #442 Dátum: 2009, 12 18, 22:15:55 »
"Nagyon komolytalan vagy. Mióta van piacon az iPhone, és mióta az N900. Egy 3éves előny, hogy lehet szerinted behozni 3hét alatt. "

Egyrészt a Maemo már több mint 3 éve a piacon van, másrészt az iPhone-ból megjelenésekor egyetlen hétvégén 1 millió darab kelt el, pedig csak az USA-ban és csak az AT&T-nél lehetett kapni.

Te fogalomzavarba vagy. A Maemo egy szoftver, az iPhon meg hardver. Mi itt az N900-ról beszélgetünk ha idáig nem tünt volna fel. Azt is nézd meg az iPhonnak mekkora marketingje van, az N900-hoz képest. Az iPhont egyszerre kezdték el árulni több országban, az N900 kiszállítása meg gyalázatosan döcög minden hol, kivéve az USA-ban. Vagy nem látod az összefüggéseket, vagy direkt csusztatsz.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #443 Dátum: 2009, 12 18, 22:19:31 »
Már végkép nem értem mit akarsz mondani :D

Elhiszem hogy nem érted, mert nem látsz túl az iPhonnon :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #444 Dátum: 2009, 12 18, 22:30:48 »
"Azt is nézd meg az iPhonnak mekkora marketingje van, az N900-hoz képest."

Szerintem a Nokia többet költ marketingre, mint az Apple, ugyanis iPhone-ról készült 20-25 TV-reklám és van egy weboldala. Ennyi.
A többi reklámot a szolgáltatók és az elégedett felhasználók végzik.

"Az iPhont egyszerre kezdték el árulni több országban"

Az iPhone-t kizárólag az USA-ban árulták 1 teljes évig és az első hétvégén 1 millió darabot adtak belőle el.

Nem elérhető Mordon

« Reply #445 Dátum: 2009, 12 18, 22:36:46 »
Elhiszem hogy nem érted, mert nem látsz túl az iPhonnon :D

Már bocsi, de össze-vissza írsz, így nem követhető, hogy mit is akarsz írni.

Egyszer felrovod az iPhone-nak, hogy nincs előlapi kamerája, mert a munkatársaidnak akarsz közvetíteni. Erre írtam, hogy ahhoz nem kell előlapi kamera, mert ha beszélsz, akkor a kamera feléd áll, nem a megmutatni kívánt objektum felé, mire a válaszod az, hogy nem az iPhone-ról beszélsz és a flash a lényeg.
No azt a készüléket még nem találták fel, aminek az előlapi kamerájához tartozik flash. :D

---

Mindenesetre nagyon várom már, hogy megvedd az N900-adat és végre elégedett legyél :D
Mert egyre jobban belegabalyodsz a dicséretébe, pedig életedben nem fogtad még kézbe és egy percig sem használtad :D

Az iPhone meg ami a qwerty-től eltekintve akár testvére is lehetne, az meg szar…… Hát nem tudom, de tényleg nem tudom már követni a gondolatmeneted. :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #446 Dátum: 2009, 12 18, 23:02:37 »
Már bocsi, de össze-vissza írsz, így nem követhető, hogy mit is akarsz írni.

Egyszer felrovod az iPhone-nak, hogy nincs előlapi kamerája, mert a munkatársaidnak akarsz közvetíteni. Erre írtam, hogy ahhoz nem kell előlapi kamera, mert ha beszélsz, akkor a kamera feléd áll, nem a megmutatni kívánt objektum felé, mire a válaszod az, hogy nem az iPhone-ról beszélsz és a flash a lényeg.
No azt a készüléket még nem találták fel, aminek az előlapi kamerájához tartozik flash. :D

---

Mindenesetre nagyon várom már, hogy megvedd az N900-adat és végre elégedett legyél :D
Mert egyre jobban belegabalyodsz a dicséretébe, pedig életedben nem fogtad még kézbe és egy percig sem használtad :D

Az iPhone meg ami a qwerty-től eltekintve akár testvére is lehetne, az meg szar…… Hát nem tudom, de tényleg nem tudom már követni a gondolatmeneted. :D

Egy percig sem állítottam, hogy az iPhone rossz lenne, sőt többször hangotadtam azon véleményemnek, hogy egy jó készülék semmi több, de csak azt tudod vele megoldani amit a szádba rágnak. Az N900 most annyira rossz, hogy van akinek a médialejátszó sem működik, és még sorolhatnám a rendeteg bugokat. Még is közelebb áll egy szabad gondolkodású userhez, aki a kihívásoknak él, mert tudja, hogy ha kinövi ezeket a betegségeket, nem lesz párja a piacon. Nem látok a jövőbe, nem tudom bukás lesz vagy sem, de ha ez a tendencia amit az N900 elinditott töretlen  marad nagy jövőt josolok neki.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #447 Dátum: 2009, 12 18, 23:14:05 »
Itt egy példa mire is gondoltam, egyszerüen nincs lehetetlen. Ugye tudjuk hogy hardveres billre nincs magyar ékezetes betű. De mégis van csak nem egyszerü megoldani.

Home / End / Page Up / Page Down és a részletes alfanumerikus gombok: xkb_symbols "arrows_4btns"
/ / Standard nyilakkal valo feltérképezés
 (type [Group1 csoport] = "PC_FN_LEVEL2" Szimbólum [Group1 csoport] = [Fel, Page_Up]);
gomb (type [Group1 csoport] = "PC_FN_LEVEL2" Szimbolum [Group1 csoport] = [Bal, Home]);
gomb (type [Group1 csoport] = "PC_FN_LEVEL2" Szimbólum [Group1 csoport] = [Down, Page_Down]);
gomb (type [Group1 csoport] = "PC_FN_LEVEL2" Szimbólum [Group1 csoport] = [Jobb, End]);

Az eredmény àáèéìíòóùú.

Nem elérhető Mordon

« Reply #448 Dátum: 2009, 12 18, 23:18:17 »
"Még is közelebb áll egy szabad gondolkodású userhez, aki a kihívásoknak él"

A tiltott gyümölcs mindig is édesebb, a korlátok ledöntése mindig is nagyobb kihívás, mint a nyitott ajtón besétálás.
Aki kihívásoknak él, az nem a Maemo-t fogja választani.
Ezért lesz egész addig nagyobb fejlesztő bázis az iPhone mögött, amíg az "zárt" rendszer.
Azért idézőjeles a zárt, mert ha az Apple akarná akkor egyszer és mindenkorra kizárhatna minden külsős próbálkozást, hisz van a készülékben hardveres titkosítás, amit nem igen lehetne megtörni. Egyszerűen az Apple-nek is érdeke a jailbreak, mert a külsős fejlesztők ingyen kidolgoznak terveket és szoftvereket, nekik csak a népszerűvé vált ötleteket fel kell csípniük és beépíteni a rendszerükbe. Maga az App Store is az Installer alapján jött létre, a copy/paste megoldása is a Clippy-t vette alapul.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #449 Dátum: 2009, 12 18, 23:44:45 »
"Még is közelebb áll egy szabad gondolkodású userhez, aki a kihívásoknak él"

A tiltott gyümölcs mindig is édesebb, a korlátok ledöntése mindig is nagyobb kihívás, mint a nyitott ajtón besétálás.
Aki kihívásoknak él, az nem a Maemo-t fogja választani.
Ezért lesz egész addig nagyobb fejlesztő bázis az iPhone mögött, amíg az "zárt" rendszer.
Azért idézőjeles a zárt, mert ha az Apple akarná akkor egyszer és mindenkorra kizárhatna minden külsős próbálkozást, hisz van a készülékben hardveres titkosítás, amit nem igen lehetne megtörni. Egyszerűen az Apple-nek is érdeke a jailbreak, mert a külsős fejlesztők ingyen kidolgoznak terveket és szoftvereket, nekik csak a népszerűvé vált ötleteket fel kell csípniük és beépíteni a rendszerükbe. Maga az App Store is az Installer alapján jött létre, a copy/paste megoldása is a Clippy-t vette alapul.

Minden egyes sw-nél próbálják kizázni a JB-t sikertelenül az Apple :D. A fejlesztők meg az SDK-ból dolgoznak. Egy biztos jövőre nagyot fog változni ez a piac, jönnek az erősebb cpu-k, energia takarékosabb BT SIG, (készenlétben annyít fogyaszt mint egy qvarcóra) OLED kapacítÍv kijelzők stb.