"1. Ingyenes videótelefon"
Már leírtam, hogy hülyeség, mert nincs rá szükség. Otthon, vagy munkahelyen ott a gép webkamerával, utcán, közterületen meg nem használ ilyet normális ember.
"Infra port TV távírányító, kapunyitó, egyszerű adatcsere stb."
A TV távirányító rendben, bár az összes régebbi Nokiámban is volt infra, de csak 30-40 cm-ről működött a TV-vel, vagyis semmire nem lehetett használni.
A kapunyitók rádiófrekvenciás jelet használnak, erre az N900 alkalmatlan, adatot meg nem tudom mivel akarsz egyszerűen cserélni, mert egyrészt alig támogatja valami már, másrészt a 9600-as sebesség, amit az infra tud még háttérkép áttöltésre is lassúcska.
"3. MocroSD bővítő- tudom ez sem érdekel mert minek. Sőt erre a válaszod, hogy elég a beépített 16GB."
Igen, nekem bőven elegendő a 16 GB, de a te készülékedben és az N900-ban is 32 GB van, akinek egy mobiltelefonban nem elég 32 GB, az vegyen note/netbook-ot.
"Sok alkalmazás csak kártyán jelenik meg"
Mondj egyet!
(Az iGO-t ne mondjad, mert egyrészt iPhone-ra és Android-ra nem kártyán jelent meg, másrészt Maemo-ra nem mostanában lesz.)
"vagy adathordozóként lehet használni a telefont"
Erre per pillanat is használom, szóval ez nem okoz problémát.
"Szinte minden multimédiás formátummal megbírkózó konverter"
A konverterek általában minden formátummal megbirkóznak, de nem tudok róla, hogy lenne ilyen bármelyik mobil platformra
A lejátszók meg megbirkóznak, az yxflash akár mkv-t is lejátszik, szóval köszöni az iPhone, de ilyen gondja nincs.
"az iPhon saját formátumaira convertál, ezért saját magát szorítja ki a számítástechnika világából."
Mármint milyen formátumokra gondolsz?
Nem támogatja alapból a divx-et, ok. Mégis milyen film jelenik meg divx formátumban?
Ja, vagyis nem támogatja a kalózkodást, sorry ilyen világban élünk. Főleg, hogy az iTunes-ból pár dollárért letöltheted jogtisztán a kívánt filmet, akár HD minőségben is (tudod nem mindenhol tolerálják a lopást).
"IP Voip minden hálózaton működik - az iPhon csak wifivel"
Bármikor felhívhatlak Skype-al 3G-ről, ez nem akadály
"Kijelzőfelbontás 800x480 - az iPhon 10éves k.felbontása 480x320 ami térképeknél elmosódott utcanevekhez vezet."
No én ilyen elmosódott képekkel nem találkoztam még, ellenben normál esetben 25-30 cm-re tartod a szemedtől a kijelzőt, no ebből a távolságból nem fogod meglátni a két felbontás közötti különbséget (HD2-t és 3GS-t fogtam egy időben kézben és egyrészt nem látszott a felbontásbeli különbség, másrészt sokkal szebb képe van az iPhone-nak), az N900-nak egyébként nem emlegetném a kijelzőjét, mert az nem éppen az erőssége.
"Az FM transzmitter egy FM adó, csak hogy tud. Attól hogy lesz benne FMrádió attól még nem lesz FMtranszmitter."
Így igaz, csak éppen a 3GS-ben van FM transmitter, mivel alapból használnád is, ha lenne Nike kiegészítőd