2025, 01 07, 19:46:56

Szerző Téma: N900 általános beszélgetés  (Megtekintve 189492 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sárkányölő

• Vendég
Re: N900 általános beszélgetés
« Reply #475 Dátum: 2009, 12 28, 23:41:53 »
Ja  egy másik portré mod, de sok van  :p

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z7LtqdsUeps [/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5rjXAGlLDHU [/youtube]

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #476 Dátum: 2009, 12 28, 23:48:55 »
Akik már nem tudják leolvasni az előretornyosuló hasuktol a mérleg állását azoknak egy hasznos segédlet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9lMtDv-khKQ [/youtube]

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #477 Dátum: 2009, 12 29, 23:34:08 »
Ilyen képeket készít az N900

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #478 Dátum: 2009, 12 29, 23:36:57 »
Ez is.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #479 Dátum: 2010, 01 01, 02:40:57 »

PS3 játékvezérlő BT-n keresztül.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=huzCCdMH5SY [/youtube]

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #480 Dátum: 2010, 01 02, 18:43:48 »
Az egyetlen kütyü aminek az idő mullásával nem lefelé, hanem felfelé megy az ára >:(   You are not allowed to view links. Register or Login Pár hete még 549€ volt.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #481 Dátum: 2010, 01 02, 22:29:49 »

Az FMradio app. letőltése, telepítése, és beüzemelése.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r2Fuo7yDI_o [/youtube]

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #482 Dátum: 2010, 01 02, 23:57:17 »
Van egy kis Különbség  :D

Iphone, Motorola Droid.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #483 Dátum: 2010, 01 05, 20:28:26 »
Így fog kinézni az Office rész.

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #484 Dátum: 2010, 01 05, 22:11:16 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Így fog kinézni az Office rész.

Nagyon látszik, hogy egy desktop alkalmazást portolnak….
Egy mobilon az ilyen nem igazán életképes.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #485 Dátum: 2010, 01 06, 01:03:53 »
Nagyon látszik, hogy egy desktop alkalmazást portolnak….
Egy mobilon az ilyen nem igazán életképes.

Az Exelre leszek kiváncsi, és ez alatt nem az egyszerű szerkeszthetőséget értem.
Ceruza fog kelleni hozzá, de 100%-ig kiváltja a PC-t. Akár egy komplet cikk megszerkeszthető vele a Deáktér és a Déli között. Az lenne nagy szám, ha valaki ezzel írna egy animációs kisfilmet, csak hogy bizonyítson. Feltéve ha rendesen működik.  :D

Ez is azt bizonyítja, hogy bár mi megoldható rajta amíg bírja a CPU. Ha megnézed a VLC-t az is egy asztali alkalmazás tudását fogja hozni kb.

A dolog lényege, hogy ezek már nem demo villongások, hanem komoly elképzelések a mindennapos használatra. A használhatoság gyenge pontja egyedül a kis kijelző. Ha a menübárt egy kattintással tudod nagyítani, már az sem, és ahogy elnézem a tudása magasan a legjobb a hasonlo mobil megoldásokhoz képest.

Az iPhone szép, az N900 félelmetes

Nem elérhető Mordon

« Reply #486 Dátum: 2010, 01 06, 07:54:05 »
"Az Exelre leszek kiváncsi, és ez alatt nem az egyszerű szerkeszthetőséget értem.
Ceruza fog kelleni hozzá, de 100%-ig kiváltja a PC-t."

Út közben megnézném, hogy miként tudnál kezelni egy desktop UI-t ekkor kijelzőn :D
Hány kezed is van? Egyben ugyebár fogod a cerkát, mert ujjal nem kezelhetők a miniatűr ikonok és menüelemek, kettővel meg a készüléket és írsz a qwerty-n (mert ugyebár egy kézzel ez eléggé érdekesen menne). Ja, hogy csak két kezed van és ide oda kéne váltogatnod egy mozgó kocsiban, vagy járművön esetleg az utcán?
Tutira kényelmes lenne :D
Nem véletlen, hogy a mobil alkalmazások nem a desktop UI-kat használják, mert ekkor méretben használhatatlan.

"Akár egy komplet cikk megszerkeszthető vele a Deáktér és a Déli között."

Magyar ékezetes bevitel nélkül? Cerkával bűvészkedve a villamoson? Ne nevettess :D
Ugye az leesett, hogy a készüléken látott kép jó 1,5 centivel kisebb, mint amit most itt a monitoron screenshoot-ként látsz (mérd oda a telefonod), aztán, ha megtetted, akkor gondolkodj el, hogy akár otthon nyugalmi állapotban milyen kényelmesen lehet eltalálni 2-3 mm-es ikonokat és mennyire olvasható a fekete alapon fehér szöveg mikor a betűk nem haladják meg az 1 mm-t :)

"Az lenne nagy szám, ha valaki ezzel írna egy animációs kisfilmet, csak hogy bizonyítson."

Azt még nem tudom, hogy az Office programoknak mi köze az animációhoz, de bármi előfordulhat :D :D :D

"Ez is azt bizonyítja, hogy bár mi megoldható rajta amíg bírja a CPU. Ha megnézed a VLC-t az is egy asztali alkalmazás tudását fogja hozni kb."

A VLC-t nem túl nehéz átültetni, ugyebár ott eleve pici a felhasználói felület és nem kíván folyamatos interakciót a felhasználótól.

"A dolog lényege, hogy ezek már nem demo villongások, hanem komoly elképzelések a mindennapos használatra."

Két lehetőség van, vagy tévedsz és ezek demonstrációs céllal készültek, ami azt bizonyítja, hogy milyen egyszerű desktop szoftvert portolni, vagy ha komolyan gondolják, akkor ott súlyos problémák vannak. (Tudod én erről beszéltem, hogy nem ártana, ha komolyabb cégek is fejlesztenének rá, akik értenek is ehhez, nem csak a sarki pistikék barkácsolnának vele hasznavehetetlen dolgokat.)

"Az iPhone szép, az N900 félelmetes"

Vicces, én már majd egy évvel ezelőtt is futtattam iPhone-on desktop Excel-t és Word-öt, sőt még QuarkXpress-t és Photoshop-ot is ettől azonban nem lett félelmetes, csak jó móka volt.

A félelmetes az, hogy szemmel láthatóan nagyon rossz útra terelődik a Maemo és a Nokia fejlesztése, tartok tőle, hogy semmi nem lesz belőle a jövőre nézve.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #487 Dátum: 2010, 01 06, 14:43:17 »
"Két lehetőség van, ..."

Mint mondottam volt, a PC kiváltására szolgál, ugyan az a rendszer és tudás köszön vissza. Amit esetleg Te portolgattál azok használhatatlan bugos tenyleg csak demo villongások lehettek. Egyébként ha igaz is volna értened kellene a Qt-hez, a Linuxhoz, parancs sorokhoz, stb. Azt el tudon képzelni, hogy 3 perces YouTube videokat láttál ezzel kapcsolatban. Amugy nem a portoláson van a hangsúly, elöbb-utobb lesznek-vannak alkalmazások. egyelőre gyerekcipőben jár a dolog, még az Ovi storban sincs benne a Maemo, de ami van az legalább ingyenes.

Nem elérhető Mordon

« Reply #488 Dátum: 2010, 01 06, 15:51:45 »
"Mint mondottam volt, a PC kiváltására szolgál, ugyan az a rendszer és tudás köszön vissza."

Ez itt a probléma, a mobiltelefonnak nem kell kiváltania a PC-t, ezt senki nem várja el tőle, főleg úgy nem, hogy közben a mobiltelefonálás mint fő funkció és a mobilitás annyira háttérbe szorul, hogy a készülék minden másra használható, csak az eredeti funkciójára nem. A Microsoft ezt az utat próbálta erőltetni a WinMo-val, ma a piaci részesedésük 6% körüli, ha a Nokia is ezt akarja, a lelke rajta, de a részvényesek garantáltan ízekre szedik ezért :D

"Amit esetleg Te portolgattál azok használhatatlan bugos tenyleg csak demo villongások lehettek."

Ki beszélt portolásról, a fene akarja ezt a kérdést túlbonyolítani, Mini vMac telepít és már ment is fel a desktop MacOS 7 meg pár program amivel tesztelgettem.

"Amugy nem a portoláson van a hangsúly, elöbb-utobb lesznek-vannak alkalmazások."

Te igen türelmes vagy, a piac és a részvényesek nem.
Ha az N900 nem hozza az elvárásokat, akkor megy a jégre a Maemo és a Nokia teljes figyelmét a Symbian^4 fogja lekötni, mint egyetlen piacképes és érdeklődésre számot tartó szoftverplatform (esetleg beadja a derekát és megy a többiek után kiadva 1-2 androidos készüléket).

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #489 Dátum: 2010, 01 06, 16:53:06 »
Ez azért csúcs!!! 50percig enged írni és amikor elküldöm közli hogy jelentkezzek be. Bejelentkezek és másfél oldalas okfejtésem a semmibe vész akkor amikor egyszeri, és megismételhetetlen. >:(

Nem elérhető Mordon

« Reply #490 Dátum: 2010, 01 06, 17:00:24 »
Ez azért csúcs!!! 50percig enged írni és amikor elküldöm közli hogy jelentkezzek be. Bejelentkezek és másfél oldalas okfejtésem a semmibe vész akkor amikor egyszeri, és megismételhetetlen. >:(

Hajjaj, hányszor jártam már én is így :D
(Megoldás: mielőtt elküldöd a szöveget, rakd ki clipboard-ra, így ha kiléptet, akkor sem veszik el)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #491 Dátum: 2010, 01 06, 17:28:14 »
Ha ilyenkor visszalépsz a a böngésződben nincs meg az iromány?
Persze az is jó módszer amit Mordon javasolt, vagy amit már én korábban, hogy szöveges file-ba írod meg, ha ilyen sokáig tart, és bemásolod ide  ;)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #492 Dátum: 2010, 01 07, 00:12:38 »
"Mint mondottam volt, a PC kiváltására szolgál, ugyan az a rendszer és tudás köszön vissza."

Ez itt a probléma, a mobiltelefonnak nem kell kiváltania a PC-t, ezt senki nem várja el tőle, főleg úgy nem, hogy közben a mobiltelefonálás mint fő funkció és a mobilitás annyira háttérbe szorul, hogy a készülék minden másra használható, csak az eredeti funkciójára nem. A Microsoft ezt az utat próbálta erőltetni a WinMo-val, ma a piaci részesedésük 6% körüli, ha a Nokia is ezt akarja, a lelke rajta, de a részvényesek garantáltan ízekre szedik ezért :D

"Amit esetleg Te portolgattál azok használhatatlan bugos tenyleg csak demo villongások lehettek."

Ki beszélt portolásról, a fene akarja ezt a kérdést túlbonyolítani, Mini vMac telepít és már ment is fel a desktop MacOS 7 meg pár program amivel tesztelgettem.

"Amugy nem a portoláson van a hangsúly, elöbb-utobb lesznek-vannak alkalmazások."

Te igen türelmes vagy, a piac és a részvényesek nem.
Ha az N900 nem hozza az elvárásokat, akkor megy a jégre a Maemo és a Nokia teljes figyelmét a Symbian^4 fogja lekötni, mint egyetlen piacképes és érdeklődésre számot tartó szoftverplatform (esetleg beadja a derekát és megy a többiek után kiadva 1-2 androidos készüléket).

Bocsánat ki beszél itt mobiltelefonról?  Az N900-at a világon elismert, a témával foglalkozó portálok is kéziszámítógépnek aposztrofálják. Az irány, amit a Nokia kiválasztott példaértékű. Őszintén szólva én sem vagyok oda a Nokiától túlságosan, de most megalkotott egy erős hardvertet, egy sokkal jobb platformmal mint az iPhoné, és lepaktált a „Linux közösséggel”.   Igen is, ma már követelmény a számítógép szerű működésre való törekvés. Ezt ma alapszinten tuják is a smartphonok. Ezzel szemben az N900 ezen túlmutatva a legközelebb fog állni a pc teljesítményéhez. Amikor fikázod az office progit -  ami még csak koncepció – a kis képernyő ellenére használható lehet, ha megoldják az újbarát kezelést. Én a pálcával is kibékülnék, ha a bekoizott kép valóban tükrözi az alkalmazás tudását. A háromkezes használatát meg nem értem, hacsak te nem tudsz megtartani egy kézben 180g-ot. Amúgy a Deák tér, és a Déli pu. között metró jár. A Deákról villamos Kelenföldre megy.
Azt meg végkép nem értem, miért állítod, hogy a telefon funkció „háttérbe szorult”. Kiemelt figyelmet kapott a tervezésnél a kommunikáció. Az egyetlen telefon ahol a fő funkció a cellerID mellé lett integrálva a voIP. Hívás előtt kiválasztható, hogy Skype, SIP ingyenes beszélgetést akarsz lebonyolítani, vagy fizetős GSM. A telefonkönyvben a kontakt mellett látható mennyire online az illető. A Nokia  N900 a legfejlettebb funkcionális telefon ma a piacon. Ez a szabad ingyenes kötetlen megoldás nem tetszett az AT&T –nek, aki diktált az Applenak. Ezért nincs a mai napig ingyenes internet beszélgetés 3G hálózaton az iPhonnal. Nem adok 10 évet, és a GSM csak adatszolgáltató lesz.

Türelmes? A Maemo5 egy új rendszer, legalább egy évet kell neki adni, és csak utána vonhatjuk le a következtetést. Kérdezzél meg egy N800 tulajt. Azt fogja mondani, hogy betonstabil a Maemo4.

"Ha az N900 nem hozza az elvárásokat, akkor megy a jégre a Maemo és a Nokia teljes figyelmét a Symbian^4 fogja lekötni, mint egyetlen piacképes és érdeklődésre számot tartó szoftverplatform (esetleg beadja a derekát és megy a többiek után kiadva 1-2 androidos készüléket)"

Ez teljes képtelenség. Androidra miért váltana, amikor ott van neki a Maemo. Tudjuk, hogy mind a kettő Linux.
Nagy az érdeklődés a Maemo iránt, ami megerösíti a 920 tovább fejlesztését.. Maga a készülék nem fogy ugy mint az iPhone, de nem is volt olyan felhajtás körülötte, mint amilyet az Apple csinált, gerjesztve a vásárlást. A Synbian4 ugyan olyan szimpla OS lesz mint az iPhoné. A Különbség csak annyi hogy nyitott, egy új ismeretle (valszeg a WinMora hajazó) UI-vel. Szerintem ugyan az a Symbián fog visszaköszönni ami volt, ismerve a Nokiát. A Maemo is sok elemét tartalmazza. Az alapítók közül már páran vissza is léptek.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #493 Dátum: 2010, 01 07, 01:59:30 »
Valaki hiányolta, hogy nagy cégek nem fejlesztenek Maemora. Ez a Google Maemo Mapper

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #494 Dátum: 2010, 01 07, 02:50:15 »
Az Egyesült Királyságban januártól a Vodafone is árulni fogja. Tehát nem igaz az a rémhír, hogy nem veszik fel a szolgáltatók a kínálatukba.

Nem elérhető Mordon

« Reply #495 Dátum: 2010, 01 07, 09:11:37 »
"Bocsánat ki beszél itt mobiltelefonról?  Az N900-at a világon elismert, a témával foglalkozó portálok is kéziszámítógépnek aposztrofálják."

:D
Én inkább smartphone-nak aposztrofálnám, mivel, hogy az.

"Az irány, amit a Nokia kiválasztott példaértékű."

Szakadéknak hátszéllel, valóban példaértékű irány, csak nem követendő :D

"de most megalkotott egy erős hardvertet, egy sokkal jobb platformmal mint az iPhoné, és lepaktált a „Linux közösséggel”."

Ez eladási mutatók és a készülék népszerűsége, az elkészült alkalmazások minősége és száma is pontosan azt mutatja mennyivel jobb platform. :D
Értem én, hogy kicsit a fellegekben jársz, de ideje volna lelépni a földre és kicsit körülnézni.

"Igen is, ma már követelmény a számítógép szerű működésre való törekvés."

Már amennyiben a többség helyett félmaréknyi geek a megcélzott piac és szeretnél bebukni a készülékkel, akkor valóban ezt az utat kell választani.
A MS már kezd tanulni a hibáiból, a Nokia még nem, de hát majd észbe kap, amikor a jelenlegi részesedését ezen a piacon felzabálja az Android és az iPhone.

"Ezzel szemben az N900 ezen túlmutatva a legközelebb fog állni a pc teljesítményéhez."

Már megbocsáss, de hardveresen gyengébb az iPhone-nál, egy Nexus One-hoz képest meg a béka segge alatt van.

"Amikor fikázod az office progit -  ami még csak koncepció – a kis képernyő ellenére használható lehet, ha megoldják az újbarát kezelést."

Természetesen, amennyiben kidobják a jelenlegi koncepciót és nulláról újratervezik ennek az alkalmazásnak a felületét, akkor igen, egyébként még techdemo-nak is vicces. (Húzd már át a screenshoot-ot az iPhone-odra és nézd meg mekkora lenne az a valóságban. Még cerkával sem lehetne kezelni, a szerkesztett szöveget meg el sem tudod olvasni olyan apró. Ha meg folyton nagyítgatsz, akkor nem látod át a dokumentumot.)

"A háromkezes használatát meg nem értem, hacsak te nem tudsz megtartani egy kézben 180g-ot."

Értem, egy kézzel tartod, másik kezedben a cerka. Ok.
Az egy dolog, hogy ez mozgó járművön esélytelen, hogy bármit eltalálj egy 2x2 mm-es gombot, de ez egy szövegszerkesztő, mégis mivel fogsz gépelni? :D

"Azt meg végkép nem értem, miért állítod, hogy a telefon funkció „háttérbe szorult”."

Séta közben írj meg egy SMS-t vagy e-mailt úgy, hogy az egyik kezedben ott egy táska, vagy esernyő. Ha megpróbáltad, akkor nem teszel fel ilyen kérdést :D

"Kiemelt figyelmet kapott a tervezésnél a kommunikáció. Az egyetlen telefon ahol a fő funkció a cellerID mellé lett integrálva a voIP."

Dicséretes, kár, hogy ez az a funkció, amit a vásárlást követő napon először kapcsolsz ki, mert nem igen szeretnéd fél naponta tölteni a készüléket.

"Ez a szabad ingyenes kötetlen megoldás nem tetszett az AT&T –nek, aki diktált az Applenak."

Háát, azért az Apple komolyabb feltételeket szabott, szóval, hogy ki kinek diktált, abba ne nagyon menjünk bele :D
Persze a Nokia egyelőre még nincs olyan helyzetben, hogy egy szolgáltatónak diktáljon, inkább ők könyörögnek az N900 forgalmazásááért….

"Ezért nincs a mai napig ingyenes internet beszélgetés 3G hálózaton az iPhonnal."

No és te mindent elhiszel :D
Még véletlenül sem azért nem engedélyezett, mert az Apple részesedést kap a mobilszolgáltatók bevételéből :D

"Nem adok 10 évet, és a GSM csak adatszolgáltató lesz."

Ezt gondold még át :D

"Türelmes? A Maemo5 egy új rendszer, legalább egy évet kell neki adni, és csak utána vonhatjuk le a következtetést."

Khmm…
Amikor megjelent az iPhone, nem volt se SDK, se App Store se semmi, mégis 4 hónap múlva már gőzerővel fejlesztettek a jailbreak alá és több alkalmazás volt elérhető, mint most az N900-ra, ahol minden feltétel adott a fejlesztéshez.
Ne haragudj, de ez elég ok a következtetések levonásához.

"Kérdezzél meg egy N800 tulajt. Azt fogja mondani, hogy betonstabil a Maemo4."

Nyilatkozott pár a Mobileréna fórumában és nem ezt.
Az egyetlen N900 vásárló is arról számolt be, hogy vásárlás után a beállításokban matatva kétszer is csontra fagyott a készülék, szóval ne gyere a stabilitással, mert az nem nagyon van.

"Ez teljes képtelenség. Androidra miért váltana, amikor ott van neki a Maemo."

Mert a piac diktál!
Az Android már elterjedtebb, fejlettebb rendszer mint a Maemo, több alkalmazás is van rá.
Ha a Maemo érdektelenség miatt bukik, akkor vagy választja ismét az egylábon állást a Symbian-nel, vagy bevesz a kínálatba pár androidos modellt letesztelve a vásárlói reakciókat, ugyanúgy, ahogy most az N900-al tette.

"Nagy az érdeklődés a Maemo iránt, ami megerösíti a 920 tovább fejlesztését.."

A nagy érdeklődést a Maemo fórumok pár ezres olvasótáborából akarod levonni?

"Maga a készülék nem fogy ugy mint az iPhone, de nem is volt olyan felhajtás körülötte, mint amilyet az Apple csinált, gerjesztve a vásárlást."

A Nokia többet költött az N900 reklámozására, mint az Apple az iPhone-éra.
Ellenben alig 100 ezer készüléket adtak el belőle, ami botrányosan kevés, pedig a karácsonyi szezon alatt jelent meg.

"A Synbian4 ugyan olyan szimpla OS lesz mint az iPhoné."

A Maemo is szimpla OS :D

"A Különbség csak annyi hogy nyitott, egy új ismeretle (valszeg a WinMora hajazó) UI-vel. "

Alapjaitól írják újra az egészet, nem is lesz kompatibilis a mostani változatokkal.

Nem elérhető Mordon

« Reply #496 Dátum: 2010, 01 07, 09:12:14 »
Az Egyesült Királyságban januártól a Vodafone is árulni fogja. Tehát nem igaz az a rémhír, hogy nem veszik fel a szolgáltatók a kínálatukba.

Pár hete ugyanezt írtad a T-Mobile-ról, az sem lett igaz...

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #497 Dátum: 2010, 01 07, 13:50:28 »
Pár hete ugyanezt írtad a T-Mobile-ról, az sem lett igaz...

Ne keverd össze, nem a Magyar T-ről beszéltem, amúgy be is linkeltem neked. Nem úgy mint te, aki azt írja amit gondol, és tem a tényekre hivatkozik. Ami az iPhonre nézve kénye azt elbagatelizálod. Az Apple reklámhadjáratát eddig senki sem tudta túlszárnyalni. Miért is erősebb az iPhone hardvere? Honan veszed az eladási adatokat? Legaláb 20 országból látogatják a Maemo forumot. Akkor most hányezren is irogatnak oda? Te a saját fantáziád által kreát teoriákat állítasz be, ami nagyon messze áll a valoságtól.

Nem elérhető Mordon

« Reply #498 Dátum: 2010, 01 07, 14:27:05 »
"Ne keverd össze, nem a Magyar T-ről beszéltem, amúgy be is linkeltem neked."

Igen belinkeltél egy pletykablog oldalt, kár, hogy a hivatkozott T-Mobil oldalon egy szó sincs az N900-ról és azóta sem forgalmazzák.

"Az Apple reklámhadjáratát eddig senki sem tudta túlszárnyalni."

Költségben a Nokia többszörösét költi reklámra, mint az Apple.
Ők csináltak 2 tucat TV reklámot, meg egy jól összerakott weboldalt és ennyi.
Minden mást a készüléket forgalmazó szolgáltatók végeznek, no meg az újságírók és az elégedett vásárlók.

"Miért is erősebb az iPhone hardvere?"

Olvass vissza, az iPhone GPU-ja 2x erősebb, mondjuk minden más nagyjából ugyanaz a két eszközben.

"Honan veszed az eladási adatokat?"

December végén volt meg a 100 ezres eladás, volt egy rövid cikk erről amit olvastam.
(Csak fricskaként megemlítem, hogy iPhone-ból egy hétvége alatt 2 millió kellt el és sokkal szűkebb piacon.)

" Legaláb 20 országból látogatják a Maemo forumot. Akkor most hányezren is irogatnak oda?"

10-15 ezer és akkor már nagyon nagylelkű voltam.

"Te a saját fantáziád által kreát teoriákat állítasz be, ami nagyon messze áll a valoságtól."

Ezt én is mondhatnám :D
Nagyon idealizálod a Maemo-t, amit megértek, mert én is sokat vártam tőle, csak én már hátrább lépve kicsit tisztábban látom a teljesebb képet.
Jelenleg az a helyzet, hogy a Nokia meghallgatta a fórumokat járó felhasználók véleményét és készített egy eszközt, ami ennek a rétegnek majdnem a mennyország. Csak azt nem vette számításba, hogy a nagyobb fejlesztők és szoftvercégek érdekei nem egészen azok, mint az otthoni hobby-ból programozgató Pistikéknek. Így most van a Nokiának egy szoftver-hardver párosa amin jól elvan pár ezer geek, de a vásárlók többsége számára a mérete, súlya meg az elhanyagolható mennyiségű szoftverek folytán teljesen érdektelen. Ergo, a készülék és a Nokia ezen rendszer modellje, ha valami csoda a következő 3-4 hónapban nem történik, megbukott. Gyanítom, hogy ha 6 hónap alatt nem sikerül a Maemo mellé komoly fejlesztőket toborozni és nem készülnek valóban jól használható alkalmazások, akkor az utódkészülékek is el lesznek kaszálva. Nem először tenne ilyet a Nokia, az első érintőkijelzős modelljei a 7700-as és 7710-es és a rá írt Series 90, ugyanígy lett elkaszálva a mérsékelt fogadtatás után (pedig a 7710-est az N900-nál jobban vették és szolgáltatók is forgalmazták).

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #499 Dátum: 2010, 01 07, 14:34:54 »
Tegnap 3x ennyít írtam ami elveszet.