2025, 01 07, 20:00:54

Szerző Téma: N900 általános beszélgetés  (Megtekintve 189493 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
Re: N900 általános beszélgetés
« Reply #450 Dátum: 2009, 12 18, 23:51:56 »
" A fejlesztők meg az SDK-ból dolgoznak. "

Azok akik nem az App Store-ba készítenek alkalmazásokat, azok nem az SDK-t használják.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #451 Dátum: 2009, 12 19, 00:13:33 »
You are not allowed to view links. Register or Login
" A fejlesztők meg az SDK-ból dolgoznak. "

Azok akik nem az App Store-ba készítenek alkalmazásokat, azok nem az SDK-t használják.

Cydiara gondolsz?

Nem elérhető Mordon

« Reply #452 Dátum: 2009, 12 19, 10:16:36 »
Cydiara gondolsz?

A Cydia csak egy felület, amin keresztül letöltheted az ilyen  alkalmazásokat (egyébként van több hasonló is pl. Rock, Icy).

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #453 Dátum: 2009, 12 21, 00:20:13 »
VLC interface érkezik Maemora

Nem elérhető Mordon

« Reply #454 Dátum: 2009, 12 21, 08:42:04 »
VLC interface érkezik Maemora

Ez nem egészen Maeomo5-nek néz ki.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #455 Dátum: 2009, 12 21, 16:28:13 »
Ez nem egészen Maeomo5-nek néz ki.

Ez Maemo4, de már jön 5-re is.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #456 Dátum: 2009, 12 26, 23:50:12 »
Mire számíthatunk ha leejtjük betonra? :shock:

Ezt az iPhonnal nem merném. ::)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vmSw5lHS1kA [/youtube]

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #457 Dátum: 2009, 12 27, 00:13:57 »

Az FM raddió...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uz2t20r7zEQ [/youtube]

...és a transzmitter

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cKN6bc7OPZs [/youtube]

Nem elérhető Mordon

« Reply #458 Dátum: 2009, 12 27, 01:41:31 »
"Ezt az iPhonnal nem merném. ::)"

Ez semmi, az iphone stressz tesztjénél vízbe dobták, falhoz vágták és átmentek rajta egy kocsival a marhák:)

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #459 Dátum: 2009, 12 27, 02:42:15 »
"Ezt az iPhonnal nem merném. ::)"

Ez semmi, az iphone stressz tesztjénél vízbe dobták, falhoz vágták és átmentek rajta egy kocsival a marhák:)

Igen, meg szögbelövővel felszögezték egy fatörzsére, de nem maradt belőle semmi. Itt meg a futó kamera sem állt meg. Olvastam, hogy valaki a WC-be ejtette, és a Nokia felvette garanciába. Rögtön szóba is jött, hogy az iPhonba beépített nedvességérzékelöt az izzadós tenyerűek miatt integrálták. Az elszineződése már a garancia elvesztésével jár.

Nem elérhető Mordon

« Reply #460 Dátum: 2009, 12 27, 05:01:52 »
"Olvastam, hogy valaki a WC-be ejtette, és a Nokia felvette garanciába."

A Nokiát ne nagyon hangoztasd ilyen összefüggésben, mert hírhedtek arról, hogy nedvességre hivatkozva elutasítják a javítást (nem a garanciát, hanem azt, hogy egyáltalán foglalkozzanak vele), és ezt nem olvastam, hanem személyes tapasztalat. Egy Communicator-t vittem szoftvert frissíteni és használhatatlanul kaptam vissza, és arra hivatkoztak egy fotóval is prezentálva, hogy a belsejét víz érte, pedig hibátlan működő állapotban adtam le. Fogyasztóvédelmi ügyet csináltam belőle, amit szépen el is vesztettem, mert a szerviz szava döntő.
Akkor fórumoztam is erről és több száz hasonló esetre derült fény. Szóval nekem ne gyere a Nokiával, ha nedvességről van szó, mert náluk indikátor nélkül is "nedvesednek" a készülékek….

--

Az iPhone meg amiről írtam működőképes maradt, igaz végigrepedt a kijelző, de ennek ellenére tovább működött. Megnézném mi maradna az N900-ból hasonló esetben (falhoz csapás, kocsival való áthajtás után), tekintve a mechanikusan szétcsúszó két részére, tartok tőle, hogy két darabban látnád viszont :D

--

Egyébként ennek a videónak amit linkeltél van több része is, mert ez egy sorozat. Meglepően jól bírja a gyűrődést a jószág, de azért nem viszik túlzásba a gyötrését (nem mennek el a végsőkig, mint a PCWorld-ös iPhone tesztnél). :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #461 Dátum: 2009, 12 27, 13:08:03 »
Egy Communicator-t vittem szoftvert frissíteni  :D :D :D

Itt bukott meg a dolog. Te aki becsukot szemmel JB-zik!!!
ANokiát a legegyszerübb frissiteni, csak katintasz és kivárod amig kész a PC Suiton keresztül.

Nem elérhető Mordon

« Reply #462 Dátum: 2009, 12 27, 13:26:01 »
Egy Communicator-t vittem szoftvert frissíteni  :D :D :D

Itt bukott meg a dolog. Te aki becsukot szemmel JB-zik!!!
ANokiát a legegyszerübb frissiteni, csak katintasz és kivárod amig kész a PC Suiton keresztül.

Jah, megnézem mit frissítesz te egy Nokia 9100i-n, meg főleg milyen PC Suite-al :D
(A Nokia nagyon sokáig nem engedte az otthoni szoftverfrissítést, a SE és a többi gyártó már rég lehetővé tette, amikor a Nokiákat még csak szervizben lehetett frissíteni.)

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #463 Dátum: 2009, 12 27, 17:48:10 »
Jah, megnézem mit frissítesz te egy Nokia 9100i-n, meg főleg milyen PC Suite-al :D
(A Nokia nagyon sokáig nem engedte az otthoni szoftverfrissítést, a SE és a többi gyártó már rég lehetővé tette, amikor a Nokiákat még csak szervizben lehetett frissíteni.)

Ja te azokról az időkről beszélsz, amikór már javában volt Nokia, de iPhone paríron sem létezet. Tehát nincs is összehasonlítási alap, miről beszélsz.
Mondhatnád azt is hogy a T-modell (Ford) nem a szolgáltató, mondenben elmaradt a mai forgalomban lévő autokhoz képest.

Nem elérhető Mordon

« Reply #464 Dátum: 2009, 12 27, 17:53:38 »
Ja te azokról az időkről beszélsz, amikór már javában volt Nokia, de iPhone paríron se.

És ennek mi jelentősége van a lényeget tekintve? :)

Mondhatjuk úgy is, hogy a Nokia már akkor görénykedett a vásárlóival, amikor még iPhone nem is létezett. De ez nem változtat semmit. :)

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #465 Dátum: 2009, 12 27, 18:00:06 »
Nem tudom mennyir olvasod el amít írok, de arról volt szó, hogy a wC-be lett ejtve a készülék, ami nem feltétlenül felel meg a rendeltetés-szerü használatnak ugye. Ennek ellenére bevette a Nokia garanciális javításra.

Nem elérhető Mordon

« Reply #466 Dátum: 2009, 12 27, 18:03:20 »
Nem tudom mennyir olvasod el amít írok, de arról volt szó, hogy a wC-be lett ejtve a készülék, ami nem feltétlenül felel meg a rendeltetés-szerü használatnak ugye. Ennek ellenére bevette a Nokia garanciális javításra.

Vannak véletlenek, persze arról is tudsz, hogy ki is lett javítva? Mert az, hogy beveszi a szerviz bevizsgálásra, az egy dolog (ha nem pottyantós WC volt, akkor kívülről nem látszik, hogy mi történt vele :D).

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #467 Dátum: 2009, 12 27, 18:07:01 »
Aki a szürke piacról szerzi be ne számítson garanciára, ugyanis az EU-garit csak a honos ország számlájával eggyüt fogadja el a Nokiaszerviz. A GSM boltocska számlája semmit sem ér, hiába van mellette az EU s gari. Ha pedig valaki online rendeli, kérjen számlát is. Az EU s garit csak számlával fogadja el a Nokia. 

Nem elérhető Mordon

« Reply #468 Dátum: 2009, 12 27, 18:14:03 »
Aki a szürke piacról szerzi be ne számítson garanciára, ugyanis az EU-garit csak a honos ország számlájával eggyüt fogadja el a Nokiaszerviz. A GSM boltocska számlája semmit sem ér, hiába van mellette az EU s gari. Ha pedig valaki online rendeli, kérjen számlát is. Az EU s garit csak számlával fogadja el a Nokia.

No vajon ezt mire is írhattad???

Mert a hivatalos hologramos Nokia garival rendelkező készülék javítását elutasítják, mert szerintük nedvesség érte a készüléket, az nem igazán köthető a GSM boltos garihoz, nem egészen értem, hogy került a csizma az asztalra? :D

Egyébként nem kell számla sem az iPhone, sem a Nokiák esetében, a sorozatszám ismeretében bármikor megmondják, hol és mikor vetted és mennyi garancia van még rá.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #469 Dátum: 2009, 12 27, 19:19:23 »
No vajon ezt mire is írhattad???

Mert a hivatalos hologramos Nokia garival rendelkező készülék javítását elutasítják, mert szerintük nedvesség érte a készüléket, az nem igazán köthető a GSM boltos garihoz, nem egészen értem, hogy került a csizma az asztalra? :D

Egyébként nem kell számla sem az iPhone, sem a Nokiák esetében, a sorozatszám ismeretében bármikor megmondják, hol és mikor vetted és mennyi garancia van még rá.

Akkor te jobban tudod mint a Nokia.

Arról van szó, hogy ki lett fizetve a VÁM, az ÁFA stb? A sorszámból kiderül, hogy  ha Houstonban vásárólták, és magyarországi Nokia szervizbe viszik, akkor mivel bizonyítod, hogy ki lett fizetve a VÁM? A sorozatszámból  pont azt derítik ki, melyik országba lett kiszállítva.

Nem elérhető Mordon

« Reply #470 Dátum: 2009, 12 27, 20:13:12 »
Akkor te jobban tudod mint a Nokia.

Arról van szó, hogy ki lett fizetve a VÁM, az ÁFA stb? A sorszámból kiderül, hogy  ha Houstonban vásárólták, és magyarországi Nokia szervizbe viszik, akkor mivel bizonyítod, hogy ki lett fizetve a VÁM? A sorozatszámból  pont azt derítik ki, melyik országba lett kiszállítva.

A Nokiát egyszerűen miért is érdekelné a vám és az áfa???
Nekik ehhez semmi közük. Nekik az számít, hogy mikor és hol lett vásárolva a készülék és milyen garancia vonatkozik rá (esetleg az, hogy nincs-e valamiért feketelistán a készülék).
Ennyi.
A vámhoz, áfához az ég világon semmi köze a gyártónak.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #471 Dátum: 2009, 12 28, 00:23:46 »
MÁS

A Google G1-re gondoltam amikor azt mondtam hogy a piac legjobb hangú (zeneileg) készüléke, legalább is a nemzetközi forumok szerint. A HTC gyártja, de nem összekeverni a HTC-vel. TI High End fejhallgató erősítő dolgozik benne, ugyan az mint az N900-ban. Az hogy Android, ne kavarjon be. Ez alá pozicionálták az N900-at. Az N900-nak a felharmonikus torzitása magas, de a legnagyobb dinamikával rendelkezik. Ezek az öszehasonlítások is benne vannak a cikkembe, csak még nincs befejezve.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #472 Dátum: 2009, 12 28, 22:46:35 »

A fanyargoknak egy példa, a portrémodra.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fIxhlAeLL7g [/youtube]

Nem elérhető Mordon

« Reply #473 Dátum: 2009, 12 28, 22:57:38 »
A fanyargoknak egy példa, a portrémodra.

Nagyszerű, legalább hívni lehet portré módban, ha mást nem is :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fIxhlAeLL7g [/youtube]

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #474 Dátum: 2009, 12 28, 23:32:48 »

Laza konferencia beszélgetés

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nNxULgpHWmU [/youtube]