"Olvastam, hogy valaki a WC-be ejtette, és a Nokia felvette garanciába."
A Nokiát ne nagyon hangoztasd ilyen összefüggésben, mert hírhedtek arról, hogy nedvességre hivatkozva elutasítják a javítást (nem a garanciát, hanem azt, hogy egyáltalán foglalkozzanak vele), és ezt nem olvastam, hanem személyes tapasztalat. Egy Communicator-t vittem szoftvert frissíteni és használhatatlanul kaptam vissza, és arra hivatkoztak egy fotóval is prezentálva, hogy a belsejét víz érte, pedig hibátlan működő állapotban adtam le. Fogyasztóvédelmi ügyet csináltam belőle, amit szépen el is vesztettem, mert a szerviz szava döntő.
Akkor fórumoztam is erről és több száz hasonló esetre derült fény. Szóval nekem ne gyere a Nokiával, ha nedvességről van szó, mert náluk indikátor nélkül is "nedvesednek" a készülékek….
--
Az iPhone meg amiről írtam működőképes maradt, igaz végigrepedt a kijelző, de ennek ellenére tovább működött. Megnézném mi maradna az N900-ból hasonló esetben (falhoz csapás, kocsival való áthajtás után), tekintve a mechanikusan szétcsúszó két részére, tartok tőle, hogy két darabban látnád viszont
--
Egyébként ennek a videónak amit linkeltél van több része is, mert ez egy sorozat. Meglepően jól bírja a gyűrődést a jószág, de azért nem viszik túlzásba a gyötrését (nem mennek el a végsőkig, mint a PCWorld-ös iPhone tesztnél).