Emlékező a XV. PFC találkozóra – Meglátogatott minket az Oppo nagykövete

Szerző:

PFC_logo_OppoA szokásosnál kicsit többet kellett várnunk a XV. PDA Fan Club találkozóra. Kicsit több mint 8 hónap telt el az utolsó óta. Jelentem, hogy megérte a várakozás. Ismét volt egy vendégünk, az Oppo magyarországi nagykövete.

Sokaknak ismeretlenül csenghet az Oppo márkanév, ezért íme, pár infó róluk. Az Oppo egy kínai cég, mely eleinte mp3 lejátszókat gyártott, ezt követve normál telefonokat és végül 2011-ben belépett az okostelefonok világába is. Európában az okostelefonok közül ismertebb név volt a Find 5, ami akkoriban az első full HD-s telefonok közé tartozott. Később megjelent az N1, ami az elforgatható kamerájával hívta fel magára a figyelmet. A jelenlegi csúcs készülékük a Find 7, mely a mai csúcskategóriás készülékek közé tartozik és az LG után másodikként kapható, mint QHD kijelzővel rendelkező telefon. Az Oppo másik érdekessége, hogy szakítottak a gyári androiddal és kifejlesztették saját kis rendszerüket az Android alapú Color OS-t. Jelenleg 1.2 verziónál tart a stabil változat, de a tesztelő kedvű felhasználók kipróbálhatják a még béta állapotban lévő 2.0 változatot is. Pozitívum, hogy az Opponál a Rootolás nem jár garancia vesztéssel és nagyon egyszerű.

20140606_190932 20140606_190916
Itt még jól nevelten figyeltünk

Mint említettem az Oppo nagykövete járt nálunk. Barcza Mártonnak hívják az urat, de valójában mit is jelent az Ő titulusa? Európában jó pár országban van Oppo nagykövet, akik önkéntesen vállalják, hogy segítenek az Opponak a telefon nyelvének fordításában, béta tesztelésben, fórum moderálásban, szerepelnek a közösségi médiában és tartják a kapcsolatot az érdeklődőkkel, felhasználókkal. Ugyan fizetést nem kapnak érte, viszont kapnak telefonokat, melyet végül megtarthatnak.

_DSC0953

Az előadásában átfogó ismertetőt kaptunk az Oppo gyárról, illetve a cégcsoportról, melyhez egy másik csúcsra törő készülék, a OnePlusz One gyártója is tartozik. Megismerkedhettünk a tervezéstől a gyártáson át az értékesítésig minden apró részlettel. Márton nem véletlenül ismeri ilyen jól az Oppoval kapcsolatos dolgokat, hiszen 2 évet töltött Kínában, illetve a Senzheni gyárban.

oppo_gyar
Selfie az Oppo gyárban 🙂

A bemutató után élőben kipróbálhattuk az Oppo N1 és az Oppo Find 7a okostelefonokat, illetve megtudtuk, hogy hamarosan szállítani fogják a legerősebb modellt, az Oppo Find 7-et is.

 

Oppo-N1Oppo N1

Méret : 170,7*82,6*9

Súly: 213 gramm

Kijelző: IPS LCD, 1920*1080, 5,9 col

CPU/GPU: Snapdragon 600, 1.7 Ghz/ Andreno 320

Memória: 2 GB RAM/ 16-32 GB tárhely (memória kártya bővítés nincs)

Kamera: 13 MP/ dual LED / 1080p videó rögzítés, forgatható kamera modul

Akkumulátor: 3610 mAh, Li-Ion

Hálózat: HSPDA/ Wi-Fi b/g/n, Bluetooth

 

oppo_find7aOppo Find 7a

Méret : 152,6*75*9,2

Súly: 170 gramm

Kijelző: IPS LCD, 1920*1080, 5,5 col

CPU/GPU: Snapdragon 801, 2.3 Ghz/ Andreno 330

Memória: 2 GB RAM/ 16 GB tárhely/ micro SD 128 GB-ig

Kamera: 13 MP/ dual LED / 4K videó rögzítés

Akkumulátor: 2800 mAh, Li-Ion

Hálózat: HSPDA/ Wi-Fi b/g/n, Bluetooth

 

A találkozó kellemes hangulatban telt, kb. 30-an voltunk. Érdekes volt, hogy míg 2 éve a társaság 80%-a Samsung telefonnal rendelkezett, most már jóval szélesebb volt a paletta. Samsung mellett volt LG, Sony, de akadtak kínai telefonok is, mint Xiaomi és egyéb kisebb gyártók is.

Az Oppo bemutatót követően a Telenor képviselőjének rövid ismertetőjét hallgathattuk meg a kis- és középvállalkozások részére ajánlott lehetőségekről, megoldásokról.

Az események sorában a már szokásosnak mondható tombola következett, melyen a Telenor, az Oppo és több fórumtársunk által felajánlott ajándékokat sorsoltunk ki a boldog nyerteseknek. Utólag is köszönjük mindenkinek az ajándékokat!

telenor _DSC0980
nyeremeny
Kovács úr nem része a nyereményeknek, bár főnyeremény! 🙂

 

A tombola után pedig mi más jöhetett volna, mint a vacsora és a kütyük nyomkodása záróráig.

_DSC0954

A képeket köszönjük djmorphy fórumtársunknak! A további képek itt megtekinthetők.

Vélemény, hozzászólás?