Egy telefon halála – ha beindul a téglagyár

Szerző:

kiskepA telefon tulajdonosa mindent megtett, hogy a halálba küldje a Samsung Galaxy S 3-át.Cikkemből kibontakoznak egy telefon „gyilkosság” körvonalai, gyengébb idegzetűek ne is olvassák tovább, mert nyugalmuk megzavarására alkalmas események következnek.  😉

A történet egy szép napon kezdődik, amikor a tulajnak sikerült leejtenie (bár a sérülés alapján inkább földhöz vágnia) a telefont, ami rettenetesen megviselte a kijelzőjét. Jobb alsó sarkából kiugrott egy darabka a Gorilla Glass üvegből és repedések lepték el felületét. A telefon azonban élni akart: a nagy esés után is működőképes maradt, simán lehetett tovább használni. A szürke körökre kattintva nagyított képek jelennek meg, kattintgatással  egyre közelebbről nézhetjük meg a ripityára tört készülékházat.

Gazdája tudomásul vette, hogy ezzel a módszerrel nem boldogul, így más cselhez folyamodott: ROM frissítésbe fogott. Fórumunkon mindig felhívjuk a ROM frissítésre készülő tagok figyelmét, hogy rengeteget olvassanak, s csak ezután kezdjenek bele a műveletbe. Mégis sokan érzik úgy, meg tudják oldani a feladatot tapasztalat nélkül is, ám könnyű hibázni. Ebben az esetben is a rosszabbik forgatókönyv valósult meg, a kísérletezgetés folyamán a telefon elhalálozott. A kitartó munka meghozta gyümölcsét,  ja, nem is azt, inkább a tégláját.

rip

Sajnos már a tapasztalt rommer sem tudta megmenteni az SGS3-at, mivel tulajdonosa nem emlékezett pontosan, milyen úton juttatta tégla állapotba áldozatát. Ha mégis megkockáztatjuk, és előképzés nélkül frissítünk ROM-ot, érdemes lejegyezni, milyen műveleteket hajtottunk végre, mert a jó nyomon haladva, később egy hozzáértő talán működőképessé tudja varázsolni telefonunkat.

6 hozzászólás a cikkhez

  1. Sandor Csizmadia szerint:

    Hát ez szánalmas,nincs is semmi a cikkben, lényegében a címet ismételgetitek, nincs leírva mit és hogyan ne rontsunk el, mire kell vigyázni, semmi.. . 10 évesen már ennél jobbat írtam.

  2. Azt hittem, hogy valami jó, mulattató írást fogok olvasni. KB. 3. osztályban ilyen egy kötelező…

  3. Pólányi Péter szerint:

    Azt reméltem hogy a NOTE 4-ről írtok már. Ez az írás sajnos finoman szólva is nagyon gyenge idő húzás. 🙁

Vélemény, hozzászólás?