A Sony is beszáll a „phablet” bizniszbe?

Szerző:

altLehullt a lepel a Sony Yuga-ról, mellyel a japán gyártó a telefonok és tabletek közti űr betöltésére szánta el magát. Ez a piac szerencsére nem telített, azonban az eszköznek komoly ellenfelekkel kell majd megküzdenie. Vajon a Samsung Galaxy Note II és az LG Optimus Vu mellett milyen esélyekkel indul a Yuga?

 

 

A Sony Yuga kódnevű masinája brutális hardverével próbál hódítani, amely egész pontosan egy 1080×1920 pixel felbontású 5” 440PPI-s kijelzőt, négymagos processzort, 12 Megapixeles kamerát, 2GB RAM-ot kap, és képes lesz a 4G LTE hálózatok kezelésére is. Csatlakozókból sem szenved hiányt az eszköz, ugyanis Micro USB, microSD és Micro HDMI slot is került a Yugába. A prototípuson az Android 4.1.2-es verziója futott, amely a készülék kitűnő szoftveres frissességére utal.

 

 

alt

 

 

A rendszer fürgeségén sokat dolgoztak a Sony mérnökei, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis sok alkalmazás háttérben futása esetén sem mutatott lassulást a Sony Yuga. Az akkumulátoridőről ilyen rövid idő alatt még nem lehet száz százalékos információt szolgáltatni, azonban információink szerint egy átlagos munkanapot kibír, ami ugyan nem sok, de egy 1080p kijelzőjű masinánál többet nem is nagyon lehet jelenleg elvárni.

 

Forrás:BGR

Vélemény, hozzászólás?