2024, 11 24, 20:29:50

Szerző Téma: Miért vettél Omniát?  (Megtekintve 18803 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
Re: Miért vettél Omniát?
« Reply #25 Dátum: 2009, 11 06, 21:38:24 »
You are not allowed to view links. Register or Login
A tudása miatt vettem meg, meg persze az ára miatt (100€ volt, használtan persze).
Sajna csak a pálcát és a töltőt kaptam hozzá.
Most lesz érintő csere, meg külső keret.
A windowst akkor láttam amikor először vettem a kezembe, mit mondjak nem örültem neki.
Szerintem windows nem való semmilyen gépre főleg nem mobilra.
Használj külső programot, pl. SBP Mobile Shell 3.5 és volt nincs windows :)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető ToMmY_hun

• PDA: Gyakran váltogatom
  • PDA ROM: Ezt meg még gyakrabban :)
« Reply #26 Dátum: 2009, 11 10, 19:21:01 »
Azért vettem omniát, mert olcsón akartam nagy kijelzős Windows Mobile-t, amiben jó kamera, LED-es vaku, valamint jó zenehallgatásra is, illetve jó a készülék minősége. Sony X1-en gondolkoztam, de a minőgéi hibák, és a gyenge porci miatt inkább az omniát választottam. Azt hiszem jó döntés volt :-)

Nem elérhető titi-maffia

• Navigáció / Navigation: IGO8, IGO AMIGO,
  • PDA: Samsung SGH-i900 OMNIA
  • PDA ROM: Anzo WM 6.5 28205_PFC_V4
« Reply #27 Dátum: 2009, 11 18, 14:46:03 »
én azért vettem mert sokat tud,winmobil és a tapasztalatok alapján jó készülék és nem kasznihibás mint az X1 eleinte X1-en gondolkoztam de a lötyögö aksifedél és kijelző elriasztott de viszont hiányolom a qwerty bill-t

ToMmY_hun itt is fenn vagy :D végra valaki aki a sesmarton is
Samsung SGH-i900 OMNIA
Nyugodtan Fórdulj Hozzám Segítségért !!!UIQ-ban

Nem elérhető zsuzsi78

• Navigáció / Navigation: igo
  • PDA: samsung galaxy wonder
  • PDA ROM: gyári
« Reply #28 Dátum: 2009, 12 14, 19:25:02 »
Talán én vagyok az egyetlen aki ajándékba kapta ezt a gyönyörűséget! Tehát nagyon tacsi"vagyok.De legalább sokáig tart az eufória  :D és nem tudok betelni vele!!! :taps: :taps: :taps:
(tudom őskövület a rom-om,majd cserélem.)
ui.:ez a leghasznosabb forum!!!!! KÖSZÖNET
:D

Nem elérhető Szenky

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: G Maps
  • PDA: Oneplus 5T
  • PDA ROM: OxigenOS 4.7.6
« Reply #29 Dátum: 2009, 12 20, 09:34:38 »
Volt már több PDA-m azokat is rá lehetett bírni hellyel-közzel a megfelelő működésre, de egyik sem volt szép!
Ez most az! :ok:
Caution! This Machine has no brain. Use your Own!

Nem elérhető kisgida88

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: ASUS Zenfone 2
  • PDA ROM: Mindíg a legfrissebb gyári
« Reply #30 Dátum: 2009, 12 20, 10:48:56 »
Miért vettél Omniát? - Egyszerű kérdésre egyszerű válasz: mert megtetszett.
(Kívülről és belülről is.)

Amit viszont nem gondoltam volna: Január 25-én 1 éves lesz Samu, és mindene eredeti - még a ROMja is.

Volt idő, hogy egy hónap alatt 2 telefonom is volt, és azért cseréltem, mert csak. :D
Végigmentem a Nokia szinte teljes termék skáláján N95 8g -ig bezárólag, érintve egy két Samsungot, satöbbit, de mindíg  visszatértem a Symbianhoz.
A DIAMOND volt az első winmo-m, nagy nehezen betörtük egymást :D és kb. 3 hónap után álltam át Omniára.
Most, hogy lassan egy éves lesz, erősen kacsingatok az Omnia 2-re.... ;)   ..ill. bújom a többi topicot, igyexem' felkészülni a nagy váltásra - de közel egy év tapasztalatát figyelembe véve - üzembiztos - jó - telefont birtokolok - remélem, az utódja is így beválik... :ok:

Nem elérhető ToMmY_hun

• PDA: Gyakran váltogatom
  • PDA ROM: Ezt meg még gyakrabban :)
« Reply #31 Dátum: 2009, 12 20, 13:47:32 »
Ki akartam próbálni a WinMo-t, de csalódtam picit. Nagyon instabil, rengeteg bug van benne, igaz a legtestreszabhatóbb rendszer is az összes közül, amit eddig próbáltam.

Nem elérhető user92

• Navigáció / Navigation: Navitel, GeoBeagle
  • PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: 2.3.3|HiApk SenseFun|Sense2.1/3.0|Radio: 5.17.05.23
« Reply #32 Dátum: 2010, 01 24, 21:06:07 »
Előtte egy K800i-m volt. Már azon is cserélgettem a romokat, drivereket, de volt egy pont, ahonnan már nem volt hova javítani :D..komolyabbat akartam, nagyobb képernyővel, jobb kamerával. Így eladtam "tuningolva". Sok keresgélés, teszt-olvasás után eldöntöttem, omniám lesz.  Használtan szoktam mobilt venni, ehhez töltőt, meg egy pálcát kaptam, meg a Pixxon agybadugós prémium fülesét :taps:. Eladó azt mondta, választhatok melyik füles kell (mondjuk a füles gumijáért kábelért rohangálni kellett). Dobozában nagy boldogan hazavittem, bár alig tudtam használni, mert pont előtte csuktam rá a mutatóujjamra a kocsiajtót..még most is látszik :D Megszenvedtem én is a Windows bajait és a digitizert még le kell cserélnem, de ettől eltekintve tökéletes számomra. Nagyon testre szabható rendszer, sokkal többet lehet kezdeni vele, mint bármelyik másik mobillal. Örülök, hogy nem a Diamond-ot vettem meg:) Hiányozna a nagy képernyő és a normális kamera.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel

Nem elérhető obaggio

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy A8
  • PDA ROM: SM A530F/DS
« Reply #33 Dátum: 2010, 02 01, 00:18:54 »
Röviden: Nagy és érintőképernyő,GPS végett.  :)
Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valóban vagyunk, arról senki sem.

PDA Fan Club, SAMSUNG Galaxy A8

Nem elérhető Terapeuta

• PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: I8000NXXIL3 / TMHIL3 / BOIL1
« Reply #34 Dátum: 2010, 02 13, 14:14:09 »
OMNIA II. (T-mobil)
Mindenképpen Samsungot szerettem volna: az előző telefonom is az volt, 5 éves, ha a jégen nem esek rá (a zsebemben halt meg), még most is élne úgy, hogy tulképp a gombjait kellett egy kicsit jobban nyomkodni.

Mindenképp olyan gépet szerettem volna, amin elég nagy a képernyő a doksik nézegetéséhez, exchange szerverrel tud kommunikálni, van gyors net, és lehet vele telefonálni :)
Azért van még vele bajom, mert még mindig nem tudom, miért nem olvassa némely docx fájlt, zavar, hogy 30 dolláros program kell, hogy a kijelzőjét kihasználja (Phonex, persze még nincs megvéve, csak a stílus zavar), és szokatlan még, hogy igazából egy laptop van a telefon helyén. Három hét alatt közel sem laktam be. Meglátjuk. Bíztató, de  csak fékezetten habzom. Most olvastam, hogy ROM csere kötelező. ....

Nem elérhető FTommy

• A Fotóalbumom
  • Navigáció / Navigation: Wayteq X850 - IGO8.3.4
  • PDA: Huawey P8 Lite
« Reply #35 Dátum: 2010, 02 21, 22:25:15 »
Egy simens kivételével mindig nokiám volt, 3210-töl N73-ig mindenféle.
Kacsintgattam a pda-k felé, de olyat ami elég erös hardverileg (mert csak!! :P ) és elérhető az ára , nem találtam.
Egyik törzshelyemen (telbolt) megláttam Samikát... szép volt, csillogott...
este rákerestem, mi is van benne....
Szerelem első látásra.
Másnap viszamentem, és egymáséi lettünk.
:D
Egy héttel utána kerültem ide, a fórumra, azota itt vagyunk.

.... Sami és én.....
A kutyáknak van igazuk... :
Amit nem tudsz megenni, vagy széttépni, pisild le és hagyd ott ... !!!

Nem elérhető kuka1

• PDA: Samsung GalaxyS4 GT-I9505
  • PDA ROM: I9505XXUHOJ2
« Reply #36 Dátum: 2010, 03 05, 07:24:26 »
Csak..... :D, megtetszett  :D Szerettem volna egy érintőképernyős készüléket, amiben együtt van minden. Telefon, gps, iroda....stb-stb. Nokia fan-ként (2010-től az n73-ig) nem volt egyszerű........de a symbian taníthatósága után nem volt olyan bonyolult.. :ok:
Repetitio est mater studiorum.

Nem elérhető berserker80

• Rom-boló :)
  • Navigáció / Navigation: igo primo
  • PDA: Samsung SGS III
  • PDA ROM: Duxter Rom V11 Stock kernel XXEMRG Modem BGELK1
« Reply #37 Dátum: 2010, 03 17, 13:49:53 »
Nagyon sok telefonon túl vagyok,1-2 hónap használat után ráuntam mindre.Nagy nokia rajongó voltam,imádtam a symbiant.aztán htc p3300,azt követte asusp526.akkor már tudtam hogy a win mo az én világom.nézegettem a neten melyik lenne az amiben jó izmos proci van,gps nagyon fontos,és nagy kijelző,nagy tárhely.(zene filmek,sorozatok,programok,képek stb.)és a normális kamera sem volt hátrány.és akkor jött samu,amit soha nem bánok meg,és ha re is cserélem akkor is meg marad.de az utód a tesó lesz.variálok hogy omnia 2 vagy hd.
Tanulni érdemes,mert előbb utóbb meghozza gyümölcsét,és mint tudjuk a gyümölcsből PÁLINKÁT LEHET FŐZNI

Nem elérhető wiiccard

• PDA: SAMSUNG Omnia i900
  • PDA ROM: i900DXID1/DXHK3
« Reply #38 Dátum: 2010, 04 19, 11:18:34 »
Szerettem volna létrehozni a "Miért adod el az Omniád ?" témát, mert szerintem informális a készülékvásárlóknak, de nem sikerült :)

Ezért ide írom, én miért adom el, ha mégis létrejön egy ilyen téma, a moderátor másolja oda nyugodtan :)

------------------------
Windows alapú PDA-t (nem PDA-telefont)  8 éve használtam, de a korábbi CompaQ-IPAQ PDA-Telefon próbálkozások nagyon "kényszerutak" voltak. Gondoltam itt az idő: megpróbálom az OMNIA-t, ahol tényleg minden egyben van.

Nos, 4 hónap használat után úgy döntöttem, eladom, mert :
- az OMNIA INKÁBB PDA mint telefon, s nekem (az SPB ellenére) nehézkes lassú volt a telefonhasználat,
- mert ez egy ÉKSZER :), nagyon vigyázni kell rá: egy telefonra (ami mindig nálam van) nem szeretnék ennyire vigyázni,
- mert 3 hónap alatt 1x LELASSULT a WIN szoftver annyira, hogy inkább újratelepítettem (fél nap), és nem szeretném 3 havonta ezt csinálni,
- telefonnak lassú, az érintőképernyőt UJJAL vezérleni is csak SPB-vel komfortosabb, de így is találkozol MINI Windows-os tapigombokkal,
- sok volt a panasz a hangminőségre,
- kezembe vettem egy NOKIA 5230-ast és meggyőzött, hogy ha érintős telefont akarok, akkor nekem az ilyesfajta érintős felel meg (szenzációsan jól reagálnak).

Egyébként szerettem, klasz és sokoldalú készülék, kütyüzőknek ajánlott, telefonnak kevésbé.
- kezembe vettem egy Nokia 5230-ast, és  az érintőképernyője össze nem hasonlítható (a Nokiáé bizony fényévekkel jobban reagál, a felbontás)

Nem elérhető Cornetto72

• DOUBLE CLUB
  • Néha be-be néző...
    • PDA fórum
  • PDA: Samsung S1,S2,S6,S7dual,S8,DEX+Gear S1+VR2017,Gear 360, iphone4s,5SE,iPod 6G , iPad PRO 9,7 4G, Nexus7 II Gen.
« Reply #39 Dátum: 2010, 04 27, 23:34:12 »
Szerettem volna létrehozni a "Miért adod el az Omniád ?" témát, mert szerintem informális a készülékvásárlóknak, de nem sikerült :)

Ezért ide írom, én miért adom el, ha mégis létrejön egy ilyen téma, a moderátor másolja oda nyugodtan :)

------------------------
Windows alapú PDA-t (nem PDA-telefont)  8 éve használtam, de a korábbi CompaQ-IPAQ PDA-Telefon próbálkozások nagyon "kényszerutak" voltak. Gondoltam itt az idő: megpróbálom az OMNIA-t, ahol tényleg minden egyben van.

Nos, 4 hónap használat után úgy döntöttem, eladom, mert :
- az OMNIA INKÁBB PDA mint telefon, s nekem (az SPB ellenére) nehézkes lassú volt a telefonhasználat,
- mert ez egy ÉKSZER :), nagyon vigyázni kell rá: egy telefonra (ami mindig nálam van) nem szeretnék ennyire vigyázni,
- mert 3 hónap alatt 1x LELASSULT a WIN szoftver annyira, hogy inkább újratelepítettem (fél nap), és nem szeretném 3 havonta ezt csinálni,
- telefonnak lassú, az érintőképernyőt UJJAL vezérleni is csak SPB-vel komfortosabb, de így is találkozol MINI Windows-os tapigombokkal,
- sok volt a panasz a hangminőségre,
- kezembe vettem egy NOKIA 5230-ast és meggyőzött, hogy ha érintős telefont akarok, akkor nekem az ilyesfajta érintős felel meg (szenzációsan jól reagálnak).

Egyébként szerettem, klasz és sokoldalú készülék, kütyüzőknek ajánlott, telefonnak kevésbé.
- kezembe vettem egy Nokia 5230-ast, és  az érintőképernyője össze nem hasonlítható (a Nokiáé bizony fényévekkel jobban reagál, a felbontás)
Érdekes én meg azért nem adom el, mert sztm a leg "telefonosabb" a PDA-k között. Persze alap dolog egy jó tárcsázó szoftver : Iconsoft vagy Inesoft. A d-pad -ja zseniális. Egy jó ROM-al+ IS 6 -ossal+ SPB MS3.5.3-assal+ éríntőpanel cserével még ma is nagyon tuti. Az ár/érték aránya a legjobb.

Nem elérhető MuzZaik

• www.MuzZaik.atw.hu
  • Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: XPERIA™ X8
« Reply #40 Dátum: 2010, 05 18, 01:00:14 »
Vágytam 1 olyan mobilra ami sokat tud :oops:... Igaz 15 hónaposan korában került hozzám a készülék mégsem érzem úgy hogy keveset tudna :p. Nekem teljesen kimeríti az igényeimet a WIFI, GPS, az 5MP-es kamera és a Windows telefonos rendszere :D.
Az pedig külön örömmel tölt el hogy még most is találhatok segítséget ha valami problémám van ;) :p

:whistle:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető CSYRKe

• Navigáció / Navigation: iGO My way 8
  • PDA: Samsung SGH I900
  • PDA ROM: I900 DXIa2/shk13l
« Reply #41 Dátum: 2010, 07 07, 21:26:05 »
ÜDV:).
Én 2 dolog miatt választottam anno én drágaságom: Wi-Fi-t tudjon és Samsung legyen :).
A többi márcsak torta a habon :P.

Nem elérhető Palika93

• PDA: iPhone 4
  • PDA ROM: 4.3.3 gevey JB
« Reply #42 Dátum: 2010, 07 09, 13:55:02 »
azért mert egy 20asért hozzám vágták jó állapotban

Nem elérhető scad

• Sihing
  • PDA: Samsung galaxy S5
  • PDA ROM: :)
« Reply #43 Dátum: 2010, 08 08, 20:50:03 »
Hát, én pedig a PDA Fan club miatt. Túl vagyok már jó pár telefonon, de ha van egy Omniád, és regisztrálsz itt akkor csak az időd és az elszántságod szab határt. Azt hozol ki a gépedből amit akarsz. Sokkal korlátlanabb mint bármelyik symbian. Sokoldalú, praktikus, szép (bár ez relatív)
Ez a második omniám sajnos még az egyes (csak anyagi okokból) de pont a PFC miatt váltottam újra Omniára!
Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az ostoba. Vesd meg őt!

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
  • Navigáció / Navigation: iGo, Sygic
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 4G/ iPhone 5 / LG G3S / SGS / i8000 / SG3 / HTC One 7
« Reply #44 Dátum: 2010, 08 08, 20:54:59 »
Hát, én pedig a PDA Fan club miatt. Túl vagyok már jó pár telefonon, de ha van egy Omniád, és regisztrálsz itt akkor csak az időd és az elszántságod szab határt. Azt hozol ki a gépedből amit akarsz. Sokkal korlátlanabb mint bármelyik symbian. Sokoldalú, praktikus, szép (bár ez relatív)
Ez a második omniám sajnos még az egyes (csak anyagi okokból) de pont a PFC miatt váltottam újra Omniára!

Azért az ilyeneket jólesik hallani... ha valaki azt mondja hogy itt nem kap támogatást szerintem hazudik! :D
"Amikor bejött az élet, én rögtön kimentem!"

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #45 Dátum: 2010, 08 08, 20:57:23 »
Azért az ilyeneket jólesik hallani... ha valaki azt mondja hogy itt nem kap támogatást szerintem hazudik! :D
:ok:
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #46 Dátum: 2010, 08 08, 23:22:33 »

Ez nagyon jólesett, köszönjük  :taps: O->-
Ígérem, 1 hétig válaszolok azokra a kérdésekre is, amik már felmerültek itt a fórumban százszor, vagy megtalálhatók a válaszok a kereső használatával, vagy elérhetőek az eoldalon  ;)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető LapiszI

• PDA: Galaxy S8
« Reply #47 Dátum: 2010, 08 09, 00:03:18 »
Azért vettem omniát, mert számomra csak az omnia szemeskávéból főzött presszókávé az elfogadható minőségű kávé. Aztán megjelent a samsung omnia. Jól mutat egy csésze kávé mellett. Nem volt egy diadalmenet míg megszoktam a winmot, és találtam egy számomra tökéletes romot.
Amiket rendszeresen használok: fényképező, excel, igo, naptár, és több mint 600 partner nyilvántartása.
Most a galaxy s-el szemezek.........................megéri váltani?

Nem elérhető sz.roland76

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #48 Dátum: 2010, 08 09, 05:38:57 »
Azért vettem omniát, mert számomra csak az omnia szemeskávéból főzött presszókávé az elfogadható minőségű kávé. Aztán megjelent a samsung omnia. Jól mutat egy csésze kávé mellett. Nem volt egy diadalmenet míg megszoktam a winmot, és találtam egy számomra tökéletes romot.
Amiket rendszeresen használok: fényképező, excel, igo, naptár, és több mint 600 partner nyilvántartása.
Most a galaxy s-el szemezek.........................megéri váltani?

Röviden:  MEG !!!
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető scad

• Sihing
  • PDA: Samsung galaxy S5
  • PDA ROM: :)
« Reply #49 Dátum: 2010, 08 09, 08:23:33 »
Ez nagyon jólesett, köszönjük  :taps: O->-
Ígérem, 1 hétig válaszolok azokra a kérdésekre is, amik már felmerültek itt a fórumban százszor, vagy megtalálhatók a válaszok a kereső használatával, vagy elérhetőek az eoldalon  ;)
Ugyan...... Így is próbáltam visszafogottan fogalmazni. Szerintem sok gyártó készüléke ott bukik meg, hogy semmi háttértámogatás nincsen, legalábbis Magyarországon. A Pda telefonok, de főként az Omniák népszerűségét kis hazánkban nem kis mértékben köszönheti a PFC-nek. Mióta nekem Omniám van azóta a barátikörömben még négyen vettek. Én vagyok a rendszergazdi :) Pár hónapja azt se tudtam, hogy mi az a romfrissítés, mostanában pedig csinálom. És ez csak elenyésző mértékben az én érdemem. A kezdetekben tettem fel olyan láma kérdéseket itt, hogy most mosolygok csak rajta. De azért választ mindíg kaptam rá. Összegezve, most van egy jól kihasznált pda-m, és ez csak kb. 10%-ban köszönhetem a samsungnak.
A fennmaradó 90, mindenképp a PFC-t illeti! :taps: :taps: :taps: :taps:
Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az ostoba. Vesd meg őt!