2024, 12 18, 20:46:32

Szerző Téma: LG G4 - Custom romok, kernelek  (Megtekintve 80800 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető koczee

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: wayteq x995bt
  • PDA: Lg G4
  • PDA ROM: Resurrection Remix 5.8.2 [09.04.2017]
Re: LG G4 - Custom romok, kernelek
« Reply #75 Dátum: 2016, 03 24, 17:08:58 »
Ezek a különböző fantázianevű romok úgy készülnek,hogy a gyári romot először is megrootolják,feltelepítik az xposedet ehhez raknak egy kis gravityboxot "megfűszerezik" még egy-két alkalmazással.(gondolom ezért főzött rom)Persze én csak hobbiszinten foglalkozok a témával.A genisys rom tud,az előbb felsoroltakon kívül vmi plusszt?Mert akkor kipróbálom.Szerintem érdemes volt kinyitni a bootloadert,mert sokkal többet ki lehet facsarni a telefonból,már csak a root miatt is megérte.Előtte egy L90esem volt soha semmi baj nem volt vele csak az 1 giga ram felett elszállt az idő.Ezzel sem lesz gond kivéve ha téglává teszem,leejtem vagy elázik,de ezekre meg amúgy sincs gari.
I'll be back!

Nem elérhető koczee

• PFC Fan
« Reply #76 Dátum: 2016, 03 24, 17:22:49 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Tegnap - természetesen full mentés után - kíváncsiságból kipróbáltam ezt az Imperium romot. Negyed óra után töröltem. Egy katyvasz, ráadásul hiába kapcsoltam ki az animációkat ahogy szoktam, ugyanúgy animált mindent...
Viszont a Genisys jó. Bár a "Dual Window All Apps" nem igaz, csak akkor lett az, amikor adtam neki egy true értéket. Beállítottam ezt is és a DPI-t 560-ra. A fogyasztása eddig korrekt, jobbnak tűnik mint a gyári.
Csak elkezdtem megint ROM-olni kicsit... :D
Örülök a ROMlásodnak :D!Azt hittem egyedül vagyok tökös gyerek a vidéken.Visszatérve a google fiókban el voltak mentve a tszámok mégsem töltötte vissza a CM.
I'll be back!

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #77 Dátum: 2016, 03 24, 18:23:20 »
Ezek a különböző fantázianevű romok úgy készülnek,hogy a gyári romot először is megrootolják,feltelepítik az xposedet ehhez raknak egy kis gravityboxot "megfűszerezik" még egy-két alkalmazással.(gondolom ezért főzött rom)Persze én csak hobbiszinten foglalkozok a témával.A genisys rom tud,az előbb felsoroltakon kívül vmi plusszt?Mert akkor kipróbálom.Szerintem érdemes volt kinyitni a bootloadert,mert sokkal többet ki lehet facsarni a telefonból,már csak a root miatt is megérte.Előtte egy L90esem volt soha semmi baj nem volt vele csak az 1 giga ram felett elszállt az idő.Ezzel sem lesz gond kivéve ha téglává teszem,leejtem vagy elázik,de ezekre meg amúgy sincs gari.

A You are not allowed to view links. Register or Login benne van amit tud. Közben már írta az alkotója, hogy a Dual Window All Apps beállítást elfelejtette átírni, a következőben már benne lesz. Sebaj, én átírtam utólag. :) Az biztos, hogy az Imperium nekem nem tetszett, a Genisys meg jól működik. Kicsivel talán jobban a gyárihoz képest, felületileg nagy extrák nincsenek benne. Különben meg nekem egy láthatóan kedvezőbb akku fogyasztás már extrának számít.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #78 Dátum: 2016, 03 24, 18:39:33 »
Örülök a ROMlásodnak :D!Azt hittem egyedül vagyok tökös gyerek a vidéken.Visszatérve a google fiókban el voltak mentve a tszámok mégsem töltötte vissza a CM.

Ahogy látom jelenleg a CM13 (aminek még van mit fejlődnie, azaz javulnia, de jól működik, használható) és a Genisys ami számomra jók.
Érdekes, hogy nem szinkronizálta le rendesen a névjegyeket. Lehet, hogy valami hiba volt abban a kiadásban. Olvastam most is, hogy többen visszarakták az előzőt, mert nem jó a mostani. Kell még neki idő. Majd ha jön az RC, akkor biztos jó lesz. Végülis kb. 3 hónapja kezdődött a CM13 élete G4-en.

Nem elérhető koczee

• PFC Fan
« Reply #79 Dátum: 2016, 03 24, 19:03:57 »
A You are not allowed to view links. Register or Login benne van amit tud. Közben már írta az alkotója, hogy a Dual Window All Apps beállítást elfelejtette átírni, a következőben már benne lesz. Sebaj, én átírtam utólag. :) Az biztos, hogy az Imperium nekem nem tetszett, a Genisys meg jól működik. Kicsivel talán jobban a gyárihoz képest, felületileg nagy extrák nincsenek benne. Különben meg nekem egy láthatóan kedvezőbb akku fogyasztás már extrának számít.
Alapból tud többet akkuidőben vagy esetleg vmelyik alkalmazással javítottál a fogyasztáson? Gondolok itt a Doze Settings Editorra.
I'll be back!

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #80 Dátum: 2016, 03 24, 19:19:18 »
Alapból tud többet akkuidőben vagy esetleg vmelyik alkalmazással javítottál a fogyasztáson? Gondolok itt a Doze Settings Editorra.

Még nincs végleges eredmény, tegnap este telepítettem. Nem piszkáltam semmit, úgy használom ahogy települt. Csak napközben figyeltem a szokásos használat melletti fogyasztást. Kell azért még pár nap, hogy lássam az átlagot.

ZOK

• Vendég
« Reply #81 Dátum: 2016, 03 24, 20:21:54 »
Ha jó verziót rakszfel jobb az akku. De aznaksis fórum az a másik

Nem elérhető marksule

• PFC Fan
  • PDA: LG g4
  • PDA ROM: ismeretlen
« Reply #82 Dátum: 2016, 03 28, 18:24:07 »
En meg mindig a Cm13 at nyuzom a G4 en, semmi bajjom nincs vele, megbizhato, stabil, es az akku idom is sokkal jobb, a gyarihoz kepest...

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #83 Dátum: 2016, 04 02, 11:02:06 »
[RECOVERY][h815] TWRP 3.0.1-0 touch recovery [2016-04-01]

CHANGELOG for 3.0.1-0:

-support new CM 13.0 pattern encryption (sultanqasim)
-fix slow flashing issue due to modprobe (present on only some devices) (#twrp)
-libtar updated to latest upstream and fixes (jcadduono)
-fixes for loading custom themes (_that)
-TWRP will now detect and install TWRP themes automatically through the normal zip install process (Dees_Troy)
-translation updates - added Italian, Czech and Polish and significant updates to Dutch
-progress bar improvements - progress bar updates during image flashing and better tracks progress during file system backups (tar) (Dees_Troy)
-fix input box text display (Dees_Troy)
-reboot option after zip install complete (bigbiff)
-other mostly invisible bug fixes and improvements

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #84 Dátum: 2016, 04 06, 06:00:33 »
[RECOVERY][h815] TWRP 3.0.2-0 touch recovery [2016-04-05]

CHANGELOG for 3.0.2-0:

-Fix a bug with the input box that affected masked inputs (passwords). This fixes decrypt of full device encryption on devices that support decrypt. This bug also impacts encrypted backups. Users are highly encouraged to stop using 3.0.1 if you use encrypted backups or if you need decrypt of data in TWRP.
-Add Greek translation to some builds.

Nem elérhető koczee

• PFC Fan
« Reply #85 Dátum: 2016, 04 06, 16:40:41 »
Kb. egy hete "átnyergeltem" Genisys 3.8-ra. Átláthatóbb mint az Imperium. Az akkumlátorom azóta nem játszik "Titanicosat" :ok: A TWRP-nek hála pár gombnyomással megvolt a kamera 60 fps-re való upgradelése.
I'll be back!

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #86 Dátum: 2016, 04 06, 22:03:48 »
Kb. egy hete "átnyergeltem" Genisys 3.8-ra. Átláthatóbb mint az Imperium. Az akkumlátorom azóta nem játszik "Titanicosat" :ok: A TWRP-nek hála pár gombnyomással megvolt a kamera 60 fps-re való upgradelése.

Én meg pont fordítva. Csak rá kellett jönnöm, hogy mit jelöljek be az aromában. Meg fast dormancyt ki kell kapcsolni. És jól működik. :)

Nem elérhető TiaDalma

• Nem: Nő
  • PDA: Samsung S8+ / RIP LG G4 / SE XperiaMini / (RIP:Google Nexus "1." )
  • PDA ROM: Gyári / Imperium v13.0 (MM) / exMIUI 3.2.22 (4.0.4)
« Reply #87 Dátum: 2016, 04 11, 10:07:16 »
Had balgáskodjak kicsit...
A genisys romnál nincs úgy frissítés, mint a CM-nél, hoyg ne kelljen mindent újratelepíteni mindig ?
Vagy netán, ha nem csinálok factory resetet és úgy teszem fel a frissebb létezhet, hogy megmaradnak a dolgok ?

Más:
A CM13-as romhoz van megoldás a gapps-ra (telepítéskor - Error Code : 64)?
"Legyen hát minden percnek egy kicsiny bája,
s minden napnak egy méltó folytatása..."(Nefikó)

Nem elérhető bozlaci

• Android powered
  • PDA: Lg g4
  • PDA ROM: Stock 6.0 V20b
« Reply #88 Dátum: 2016, 04 11, 11:53:11 »
A genisys romnál nincs úgy frissítés, mint a CM-nél, hoyg ne kelljen mindent újratelepíteni mindig ?
Vagy netán, ha nem csinálok factory resetet és úgy teszem fel a frissebb létezhet, hogy megmaradnak a dolgok ?

Más:

Nálam nem volt ilyen hiba kód. Cm13hoz ajánlott opengapps 64 bites, én abból a pico-t használom.

Nem elérhető koczee

• PFC Fan
« Reply #89 Dátum: 2016, 04 11, 14:46:20 »

Más:

Erre a kérdésre a válasz engem is érdekelne!3.8as van fennt, de láttam kijött már a 4.0ás verzió is. Ha nincs más akkor Titanium backupal mentés, teljes wipe és új verzió telepít,majd TB visszaállítás. Csak ez macerás. Vagy esetleg ha már úgyis wipe-olok akkor ressurection remix rom vagy Life's good vagy Geris rom vagy Droid rom stb. Ezeket esetleg próbálta valaki?
I'll be back!

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #90 Dátum: 2016, 04 11, 17:19:52 »
Nálam nem volt ilyen hiba kód. Cm13hoz ajánlott opengapps 64 bites, én abból a pico-t használom.
Én is azt tettem "volna" , persze, de sajnos ezt írta... lehet valami egyedi hü**éskedés...  :oops:

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #91 Dátum: 2016, 04 14, 09:02:12 »
Erre a kérdésre a válasz engem is érdekelne!3.8as van fennt, de láttam kijött már a 4.0ás verzió is. Ha nincs más akkor Titanium backupal mentés, teljes wipe és új verzió telepít,majd TB visszaállítás. Csak ez macerás. Vagy esetleg ha már úgyis wipe-olok akkor ressurection remix rom vagy Life's good vagy Geris rom vagy Droid rom stb. Ezeket esetleg próbálta valaki?
Sajnos ideáig már nem sikerült eljutnom :(
Tegnap TWRP-be belehaladtam egy mentés erejéig, de mikor kiléptem nem voltam elég figyelmes és a supersu-t egy laza mozdulattal újratelepítette... és agyonvágta a rendszerem...
Most reggel kezdhettem mindent elölről...  :-X
Gondoltam akkor már legyen Genisys 4.1 rom, de két nekifutás után sem sikerült feltelepíteni, megfagy a "normalizer" file vagy rész telepítésekor... És sehova tovább... Úgyhogy egyelőre csak áldom az eszem,hogy nem frissítettem vagy próbáltam rátelepíteni a működő rendszeremre... (bár a hülyeségem miatt így is minden hazament, de az részletkérdés :oops: ) Marad a 3.8!

Nem elérhető koczee

• PFC Fan
« Reply #92 Dátum: 2016, 04 14, 14:45:02 »
Sajnos ideáig már nem sikerült eljutnom :(
Tegnap TWRP-be belehaladtam egy mentés erejéig, de mikor kiléptem nem voltam elég figyelmes és a supersu-t egy laza mozdulattal újratelepítette... és agyonvágta a rendszerem...
Most reggel kezdhettem mindent elölről...  :-X
Gondoltam akkor már legyen Genisys 4.1 rom, de két nekifutás után sem sikerült feltelepíteni, megfagy a "normalizer" file vagy rész telepítésekor... És sehova tovább... Úgyhogy egyelőre csak áldom az eszem,hogy nem frissítettem vagy próbáltam rátelepíteni a működő rendszeremre... (bár a hülyeségem miatt így is minden hazament, de az részletkérdés :oops: ) Marad a 3.8!
A "romolásra" különösen igaz azaz alapszabály, hogy 3X ellenőrzünk mindent mielőtt flashelnénk.Talán így minimalizálható a bootloop veszélye. Még az is lehet hogy a rom filet hibásan töltötted le és azért űz veled ilyen csúf tréfát.Valahol olvastam, hogy erre van egy módszer amivel ellenőrizni lehet.Egyelőre maradok 3.8nál,ami atomstabil.
I'll be back!

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #93 Dátum: 2016, 04 14, 14:52:06 »
A "romolásra" különösen igaz azaz alapszabály, hogy 3X ellenőrzünk mindent mielőtt flashelnénk.Talán így minimalizálható a bootloop veszélye. Még az is lehet hogy a rom filet hibásan töltötted le és azért űz veled ilyen csúf tréfát.Valahol olvastam, hogy erre van egy módszer amivel ellenőrizni lehet.Egyelőre maradok 3.8nál,ami atomstabil.
Ez így van...!
Letöltöttem kétszer is a file-t, háromszor újra kezdtem a nulláról és ugyanaz a hibajelenség volt a 4.1-én....
Így marad a 3.8, egyébként nekem nem volt még bajom vele....  :ok:

Nem elérhető koczee

• PFC Fan
« Reply #94 Dátum: 2016, 04 14, 15:14:32 »
Ez így van...!
Letöltöttem kétszer is a file-t, háromszor újra kezdtem a nulláról és ugyanaz a hibajelenség volt a 4.1-én....
Így marad a 3.8, egyébként nekem nem volt még bajom vele....  :ok:
A számomra legfontosabb kritériumokat tudja:a gyári Lg-s alkalmazások mennek,rootolva van a rendszer,xposed működik tehát a gravityboxszal szanaszét lehet színezni állítgatni a kijelzőt.Az akksi idő megfelelőnek mondható. :ok:
I'll be back!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #95 Dátum: 2016, 04 14, 17:26:12 »
Esetleg ha már ennyire zippeztek, hátha segítség lesz. Ezt a pár sort a G2 custom topikba írtam:

md5 sum ellenőrzés:

Ez arra szolgál, hogy leellenőrizd a letöltött fájl hibátlanságát, hogy az teljes méretben, a feltöltéssel megegyezően jött le. Ugye egy rom flash során ez több mint fontos, ha valami hiányzik belőle, az tud galibát okozni...

Letöltjük ezt a kis csomagot:   You are not allowed to view links. Register or Login

Letöltöd, kicsomagolod, és olyan helyre teszed hogy mindig kéznél legyen. Van benne egy olvass-el.txt, de mutatom képekkel.

Letöltesz ugye egy bármilyen rom, kernel, recovery vagy flash-elni való zip-et. Ha minden igaz és a fejlesztője korrekt, ad hozzá egy md5 sum számsort.

Jelen esetben, a példának felhozott rommal így néz ki:

A feltöltő adott egy számsort, igaz külön dokumentumban, de van. Windowson pl. a Notepad-al megnyitod, látod az eredeti számsort.

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Egyes pontba betallózod a zipet amit letöltöttél, kettesbe copy / paste funkcióval bemásolod az eredeti számot amit a feltöltő adott meg, majd rányomsz a Calculate gombocskára, és alul szemmel láthatóan Ready :-) van:

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

tehát hibátlan a letöltés, mehet az install. Ha 1 szám diffi is van, nem lesz ready, NEM szabad flash-elni.
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető koczee

• PFC Fan
« Reply #96 Dátum: 2016, 04 15, 08:00:36 »
Most már értem, hogy a "download information"-ben mit jelent az md5 és a hozzá tartozó számsor! :ok:
I'll be back!

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #97 Dátum: 2016, 04 15, 08:15:14 »
Most már értem, hogy a "download information"-ben mit jelent az md5 és a hozzá tartozó számsor! :ok:
Nekem szerencsére ez ment eddig is, de köszönjük szépen azért a frissítést, mert mindig joó, ha az ember újra és újra odafigyel alapvető dolgokra  :ok:
Viszont nekem most meg nem megy vissza a Genisys 3.8-as... illetve sz@*ul :( Azt csinázza, hogy a képernyő biztonsági zárolásánál (minta rajzolásos) "sajnos leállt" hibaüzenetet dob és ha netán később próbálkoznék vele újra, ugyanevvel a hibával nem lehet beállítani a mintát... Aztán annyira jó fej, hogyha a Beállítás\Biztonság-ba belépek egyéb "na lássuk evvel is mi van" alapon, az is "sajnos leállt"....
Úgyhogy vannak most ROMok kicsit, két napja próbálok telepíteni mindenféle lehetőségeket, most azt hiszem lyukra futottam  :-X

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #98 Dátum: 2016, 04 15, 09:21:16 »
...
Viszont nekem most meg nem megy vissza a Genisys 3.8-as... illetve sz@*ul :( Azt csinázza, hogy a képernyő biztonsági zárolásánál (minta rajzolásos) "sajnos leállt" hibaüzenetet dob és ha netán később próbálkoznék vele újra, ugyanevvel a hibával nem lehet beállítani a mintát... Aztán annyira jó fej, hogyha a Beállítás\Biztonság-ba belépek egyéb "na lássuk evvel is mi van" alapon, az is "sajnos leállt"....
...
És Imperium G4 v1.1 romnál ugyanez a hiba :( Ilyenkor mi van szerintetek?

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #99 Dátum: 2016, 04 15, 11:44:01 »
És Imperium G4 v1.1 romnál ugyanez a hiba :( Ilyenkor mi van szerintetek?
Feladtam... többszöri próbálkozásra sem sikerültem...  :( Csak elszáll a biztonsági résznél  >:(
Visszatettem a gyárit  :'(