2024, 12 18, 23:20:31

Szerző Téma: LG G4 - Custom romok, kernelek  (Megtekintve 80803 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető koczee

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: wayteq x995bt
  • PDA: Lg G4
  • PDA ROM: Resurrection Remix 5.8.2 [09.04.2017]
Re: LG G4 - Custom romok, kernelek
« Reply #100 Dátum: 2016, 04 15, 11:56:19 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Feladtam... többszöri próbálkozásra sem sikerültem...  :( Csak elszáll a biztonsági résznél  >:(
Visszatettem a gyárit  :'(
Ilyen hibát egyáltalán nem tapasztaltam. A gyári romnál tökéletes?
I'll be back!

Nem elérhető TiaDalma

• Nem: Nő
  • PDA: Samsung S8+ / RIP LG G4 / SE XperiaMini / (RIP:Google Nexus "1." )
  • PDA ROM: Gyári / Imperium v13.0 (MM) / exMIUI 3.2.22 (4.0.4)
« Reply #101 Dátum: 2016, 04 15, 13:14:17 »
Ilyen hibát egyáltalán nem tapasztaltam. A gyári romnál tökéletes?
Igen :(
"Legyen hát minden percnek egy kicsiny bája,
s minden napnak egy méltó folytatása..."(Nefikó)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #102 Dátum: 2016, 04 15, 15:24:03 »
Feladtam... többszöri próbálkozásra sem sikerültem...  :( Csak elszáll a biztonsági résznél  >:(
Visszatettem a gyárit  :'(

Érdekes hibákat hozol össze. Tegnap raktam fel a Genisys 4.1-et és minden rendben. Jól összerakta az illető. Kivételesen még az animációkat is meghagytam, de mind 0.5-re állítva.
Teljes törléssel rakod fel ilyenkor a romot? Tehát a data, cache, system wipe után? Esetleg a belső tárhelyet is lehetne törölni...

Nem elérhető koczee

• PFC Fan
« Reply #103 Dátum: 2016, 04 15, 19:20:12 »
Érdekes hibákat hozol össze. Tegnap raktam fel a Genisys 4.1-et és minden rendben. Jól összerakta az illető. Kivételesen még az animációkat is meghagytam, de mind 0.5-re állítva.
Teljes törléssel rakod fel ilyenkor a romot? Tehát a data, cache, system wipe után? Esetleg a belső tárhelyet is lehetne törölni...
Sharp kolléga tőled kérdezem: 4.1re, 3.8ról csak a teljes wipeolós,újratelepítős módszerrel lehet upgradelni, vagy van valami trükk erre?
I'll be back!

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #104 Dátum: 2016, 04 15, 23:19:41 »
Sharp kolléga tőled kérdezem: 4.1re, 3.8ról csak a teljes wipeolós,újratelepítős módszerrel lehet upgradelni, vagy van valami trükk erre?

Meg lehet próbálni frissíteni wipe cache-sel, de inkább a full wipe javasolt. Nekem ez utóbbi volt, mert az Imperiumról tértem vissza.

Nem elérhető koczee

• PFC Fan
« Reply #105 Dátum: 2016, 04 16, 18:42:56 »
A nálam okosabbaktól kérdezném: ha titanium backuppal csinálok egy update.zipet ez ugye az összes adatról és alkalmazásról csinál mentést. Ezt a rom flashelése után a TWRP-vel ugyanúgy be tudom flashelni?Ha igen akkor rögtön a rommal együtt kell flashelni vagy előbb el kell indítani a rendszert? Köszi a segítséget!
I'll be back!

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #106 Dátum: 2016, 04 16, 20:24:00 »
A nálam okosabbaktól kérdezném: ha titanium backuppal csinálok egy update.zipet ez ugye az összes adatról és alkalmazásról csinál mentést. Ezt a rom flashelése után a TWRP-vel ugyanúgy be tudom flashelni?Ha igen akkor rögtön a rommal együtt kell flashelni vagy előbb el kell indítani a rendszert? Köszi a segítséget!

Na ezt még nem használtam.
Szerintem ha  a rendszer beállításai nincsenek a zipben, akkor a rom flash után mindjárt mehet ez is.

Nem elérhető andreas49

• Navigáció / Navigation: Sygic, iGO sz.n. HERE
  • PDA: LG G4 32 Gb - H815
  • PDA ROM: V10g-EUR
« Reply #107 Dátum: 2016, 04 17, 10:13:05 »
G3-as időszakomban a flash után boot, majd recovery és update.zip. G4-nél még nem próbáltam, mivel inkább az LGBackup-ot használom.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #108 Dátum: 2016, 04 17, 18:29:01 »
G4 ügyben nem tudok nyilatkozni, nem biztos hogy hasonlóan reagál, csak némi tapasztalat. Én mikor hasonlóképpen buildek között ugri-bugriztam, nem mást használtam, mint a twrp-t, kizárólag otg bigyón...  ;) Backup-ot csak a data-ról csináltam, és (ugyanazon!!) rom update flash with full wipe után, csak restore data. Mikor lement, wipe cache + dalvik, és utána indítottam újra. (más source romnál nem szabad alkalmazni, csak egy adott update-nél, mert a system data-ját, azaz a beállítások adatait is menti!!!)
A G2-nél soha nem volt így gondom, pedig néhány rom járt rajta, mielőtt az itthoni főnököm kezébe megpihent. :geek: ;D
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető koczee

• PFC Fan
« Reply #109 Dátum: 2016, 04 17, 18:53:16 »
Újból a segítségeteket szeretném kérni!A következő hibajelenséget produkálja a twrp:amikor elindítom a wipe-ot sikertelen művelet hibaüzenettel nem csinál semmit. A telepítésre ugyanez a jelenség. Ezt vajon miért csinálja? Esetleg próbáljam újratelepíteni a twrp-t?
I'll be back!

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #110 Dátum: 2016, 04 18, 09:45:39 »
A belső tárhely törlésnél a format-ra gondolsz ? Mert azt is próbáltam már, de azt nem tudom megcsinálni... Azt mondja, indítsam újra a twrp-t - oké  "restart recovery" és egy kis zöld robot jelenik meg piros sokszöggel a hasában :( Tehát nem tudom újraindítani a recy-t :(

Nem elérhető koczee

• PFC Fan
« Reply #111 Dátum: 2016, 04 18, 10:50:17 »
Újból a segítségeteket szeretném kérni!A következő hibajelenséget produkálja a twrp:amikor elindítom a wipe-ot sikertelen művelet hibaüzenettel nem csinál semmit. A telepítésre ugyanez a jelenség. Ezt vajon miért csinálja? Esetleg próbáljam újratelepíteni a twrp-t?
Biztos valami egyszerű megoldás van rá!

I'll be back!

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #112 Dátum: 2016, 04 18, 16:17:06 »
A belső tárhely törlésnél a format-ra gondolsz ? Mert azt is próbáltam már, de azt nem tudom megcsinálni... Azt mondja, indítsam újra a twrp-t - oké  "restart recovery" és egy kis zöld robot jelenik meg piros sokszöggel a hasában :( Tehát nem tudom újraindítani a recy-t :(

Melyik TWRP van neked a készüléken?

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #113 Dátum: 2016, 04 18, 16:36:51 »
Melyik TWRP van neked a készüléken?
2.8.6.0, de a 3.0.2.0-val is próbálkoztam már... :o(

Tapatalkkal küldve az én LG-H815 eszközömről

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #114 Dátum: 2016, 04 18, 17:37:22 »
2.8.6.0, de a 3.0.2.0-val is próbálkoztam már... :o(

Tapatalkkal küldve az én LG-H815 eszközömről

2.8.6.0? Én a 3.0.0.0-val kezdtem. Azzal is nézted már? Valami nem jó ott nálad, az biztos. Na és ha visszarakod a gyári rendszert, majd csinálsz egy teljes törlést, aztán root, TWRP, majd a TWRP-ben full wipe, majd flash zip?

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #115 Dátum: 2016, 04 18, 17:49:34 »
2.8.6.0? Én a 3.0.0.0-val kezdtem. Azzal is nézted már? Valami nem jó ott nálad, az biztos. Na és ha visszarakod a gyári rendszert, majd csinálsz egy teljes törlést, aztán root, TWRP, majd a TWRP-ben full wipe, majd flash zip?
Gyönyörűen hangzik  :D
Nem lehetetlen, hogy megpróbálom elölről, mert a 68 órás üzemidőm nagyon szimpáááátikus volt - amikor egy hétig sikerült a Genisys 3.8-at használnom :)
Köszi!  :ok:

Nem elérhető koczee

• PFC Fan
« Reply #116 Dátum: 2016, 04 18, 19:04:57 »
Ezek szerint fogós, ravasz problémám van ha senki nem tud segíteni.Esetleg javaslatotok van?
I'll be back!

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #117 Dátum: 2016, 04 18, 21:20:25 »
Ezek szerint fogós, ravasz problémám van ha senki nem tud segíteni.Esetleg javaslatotok van?

Javaslat talán akad. Néztem a képet, de nem tudom melyik TWRP van a készülékeden. Nekem minden rendben van, ilyennel nem találkoztam.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #118 Dátum: 2016, 04 18, 21:23:50 »
Gyönyörűen hangzik  :D
Nem lehetetlen, hogy megpróbálom elölről, mert a 68 órás üzemidőm nagyon szimpáááátikus volt - amikor egy hétig sikerült a Genisys 3.8-at használnom :)
Köszi!  :ok:

Nálam most a 4.1 fut és tetszik ahogy ezt teszi. :)
Különben meg Titanium Backuppal mentesz mindent külső SD-re, aztán hajrá. Én a Play-ről szoktam visszatelepíteni a programokat, majd a Titaniummal csak azok adatát, az sms-eket és a hívásnaplót rakom csak mindig vissza. Aztán minden programot, aminek visszaállítottam az adatát elindítom egyszer, majd törlöm az összeset a recent appknál, újraindítás és kész. :)

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #119 Dátum: 2016, 04 18, 23:32:52 »
Nálam most a 4.1 fut és tetszik ahogy ezt teszi. :)
Különben meg Titanium Backuppal mentesz mindent külső SD-re, aztán hajrá. Én a Play-ről szoktam visszatelepíteni a programokat, majd a Titaniummal csak azok adatát, az sms-eket és a hívásnaplót rakom csak mindig vissza. Aztán minden programot, aminek visszaállítottam az adatát elindítom egyszer, majd törlöm az összeset a recent appknál, újraindítás és kész. :)
Csak meg kell vennem a Titaniumot végtére is....
Igazából az sms és a viber a gáz nálam, céges telefon révén... A többi részletkérdés :) Dee 100 éve, vagy 100 androiddal ezelôtt használtam Titaniumot, majd akkor most megint... Csak az ilyen csak nálam elôforduló, roppantul bosszantó hibákkal nehéz mit kezdeni és tartok az ismételt kudarctól :(
De nagyon bejött ez a Genisys, tényleg jó volna, meghát nem nyugszik a lelkem programozó kis ficakja ... nyah :)
Megpróbálom a TWRP 3.0-st, csak rendszerint az a bajom, hogy a play-ben a twrp manager mindig a 2.8-ast teszi vissza...

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #120 Dátum: 2016, 04 19, 09:26:59 »
Csak meg kell vennem a Titaniumot végtére is....
Igazából az sms és a viber a gáz nálam, céges telefon révén... A többi részletkérdés :) Dee 100 éve, vagy 100 androiddal ezelôtt használtam Titaniumot, majd akkor most megint... Csak az ilyen csak nálam elôforduló, roppantul bosszantó hibákkal nehéz mit kezdeni és tartok az ismételt kudarctól :(
De nagyon bejött ez a Genisys, tényleg jó volna, meghát nem nyugszik a lelkem programozó kis ficakja ... nyah :)
Megpróbálom a TWRP 3.0-st, csak rendszerint az a bajom, hogy a play-ben a twrp manager mindig a 2.8-ast teszi vissza...
SMS, Call log es egyebek mentesere G Cloud Backup: You are not allowed to view links. Register or Login
Ettol fuggetlenul a Titanium Backup nagyszeru alkalmazas en is hasznalom mar ezer eve.

Viber helyett inkabb WhatsApp. Korokkel jobb az osszes iM alkalmazasnal es van benne tobbek kozott Google Drive backup/restore funkcio.

TWRP manager helyett inkabb Flashify: You are not allowed to view links. Register or Login

Vagy egesz egyszeruen letoltod az img-t es beflasheled fastboot paranccsal: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #121 Dátum: 2016, 04 19, 09:35:19 »
SMS, Call log es egyebek mentesere G Cloud Backup: You are not allowed to view links. Register or Login
Ettol fuggetlenul a Titanium Backup nagyszeru alkalmazas en is hasznalom mar ezer eve.

Viber helyett inkabb WhatsApp. Korokkel jobb az osszes iM alkalmazasnal es van benne tobbek kozott Google Drive backup/restore funkcio.

TWRP manager helyett inkabb Flashify: You are not allowed to view links. Register or Login

Vagy egesz egyszeruen letoltod az img-t es beflasheled fastboot paranccsal: You are not allowed to view links. Register or Login

A Viber nem választás kérdése :(  :oops:

A TWRP-t simán fastboot boot twrp.img paranccsal indítottam, de hiába a restart recy, akkoris zöld robot piros hassal... A fastboot flash twrp.img meg "cannot determine image filename for twrp.img" hibával (nem) fut le...
Már megint hol szúrom el ?

A Flashify-t köszönöm, olvastam, de akkor ha ennyire egyértelműen azt mondjátok jobbnak, akkor az lesz  :ok:

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #122 Dátum: 2016, 04 19, 09:42:04 »
A Viber nem választás kérdése :(  :oops:

A TWRP-t simán fastboot boot twrp.img paranccsal indítottam, de hiába a restart recy, akkoris zöld robot piros hassal... A fastboot flash twrp.img meg "cannot determine image filename for twrp.img" hibával (nem) fut le...
Már megint hol szúrom el ?

A Flashify-t köszönöm, olvastam, de akkor ha ennyire egyértelműen azt mondjátok jobbnak, akkor az lesz  :ok:
Dehogynem minden valasstas kerdese. Azt kell mondani a munkatarsaknak, hogy holnaptol ezen lehet elerni es kesz. Ha kerdezik, hogy miert? Reggelig lehet sorolni az erveket a WhatsApp mellett.

Ha csak bootolni akarsz TWRP-be akkor: fastboot boot twrp-3.0.2-0-h815.img
Ha be is akarod flashelni akkor: fastboot flash recovery twrp-3.0.2-0-h815.img
Termeszetesen nyitott bootloader meglete szukseges es az img filet abba a mappaba masolni ahol a platform-tools van.

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #123 Dátum: 2016, 04 19, 09:44:37 »
Dehogynem minden valasstas kerdese. Azt kell mondani a munkatarsaknak, hogy holnaptol ezen lehet elerni es kesz. Ha kerdezik, hogy miert? Reggelig lehet sorolni az erveket a WhatsApp mellett.

Ha csak bootolni akarsz TWRP-be akkor: fastboot boot twrp-3.0.2-0-h815.img
Ha be is akarod flashelni akkor: fastboot flash recovery twrp-3.0.2-0-h815.img
Termeszetesen nyitott bootloader meglete szukseges es az img filet abba a mappaba masolni ahol a platform-tools van.
Akkora barom vagyok .... vagy szamár iáiáiá...  :oops: A recovery parancsot simán kihagytam közüle... ó bakter ...  :angyal: Tudtam, hoyg vmit nem jól csinálok, csak nem voltam bizonyos, de Ti mindig segítetek!  :oops: (ne haragudjatok!)

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #124 Dátum: 2016, 04 19, 09:50:11 »
Akkora barom vagyok .... vagy szamár iáiáiá...  :oops: A recovery parancsot simán kihagytam közüle... ó bakter ...  :angyal: Tudtam, hoyg vmit nem jól csinálok, csak nem voltam bizonyos, de Ti mindig segítetek!  :oops: (ne haragudjatok!)
Hogy haragudnank mar? Ezert vagyunk a forumon:-) A lenyeg, hogy sikerult es mar friss a recoveryd.