NFC és QI margójára:Anno teljesen felesleges dolognak tartottam az NFC-t és a vezeték nélküli töltést.
Aztán lett nfc a telefonomba rendeltem pár matricát is még két éve de valahogy nem hozott lázba.
Jött a G4. Előkerültek a matricák, mert igazából se a smart settings se a beépített időzítő nem elégített ki. Teljesen más ritmusban élek, ha éjszakánként dolgozom.. nem lehet ütemezni.
Ehhez kapcsolódik a QI töltés igénye is,ami azért született meg, mert hajnalban villanyt kapcsolni,hogy megtaláld az usb kábelt a töltéshez még zajjal is jár, nemcsak fénnyel.. (kényelmetlen.. főleg az asszonynak). Alapvetően több típust konfiguráltam fel. Pl network disabled (hangerő le, wifi ki, szinkron ki,bt ki) és network enabled. Meg a wc ajtóra a real raching 3 –at
Kis figyelmeztetés: NFC –s dolgokban ne érje csalódást, senkit a lockscreen nek nyitva kell lenni a működéshez!
Hiába az xposed nfc lockscreen off modul, nem fog működni, mert ki kell dobni a telefonon lévő nfc.apk-t és bizony csak néhány készülékhez van custom.. de engem ez pont nem zavar, mert több funkciót raktam a matricára és ez pont 4 mozdulattal kevesebb így is.
Szóval gondoltam kipróbálom a legdzsunkább vezeték nélküli töltőt You are not allowed to view links.
Register or
Login, amihez járt a G4–hez való chip is (2200 huf egyébként gumiszerű anyag a bevonata tehát a felhelyezés csendes).
Képeken jól látható a beépítés. A régi antenna kikaparása és az új okos a hátlapba való beragasztása.
Aki követi a példámat figyeljen és méricskéljen, és ne ragassza fixre először. Nekem 4. behelyezés sikerült és volt kontakt is mindkét érintkező soron. Felhívom a figyelmet, hogy a QI töltés és az NFC olvasás írás külön érzékelő soron van, ezért mindkét funkciót teszteljétek le végleges beragasztás előtt!
Sikeres teszt után beragasztottam. Aztán feltettem egy időzítő kapcsolót a hálóba. Mert nem szeretnék se túltöltést, se túlmelegedést (persze vakon elhiszek mindent, amit leír a kínai a dobozra
).
Első körben 3.5 órát hagyom dolgozni éjszaka.. A dolog vastagon 10.000 alatt jön ki, nem kell hozzá drága gyári quick circle tok sempedig newisdom vagy Fóne chip sem.
QI annyira megtetszett, h rendeltem a dolgozószobámba is egy töltőt, igaz az komolyabb, dizájnosabb darab, mint a fekete (tapasztalatokat megosztom majd).
képek itt : You are not allowed to view links.
Register or
Login