2024, 12 19, 04:06:56

Szerző Téma: LG G4 - Általános beszélgetés  (Megtekintve 210414 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

ZOK

• Vendég
Re: LG G4 - Általános beszélgetés
« Reply #300 Dátum: 2015, 10 16, 07:45:51 »
Ez aranyos.. még benem töri a kijelződ.

Tapatalk-kal küldve az én LG-H815-el

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #301 Dátum: 2015, 10 16, 07:57:44 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ezen a töltés dolgon én is gondolkodtam, de nálam ott sajna megbukik a dolog, hogy a 2 és fél éves fiam úgyse hagyná a helyén -Jombort felkiátással már venné is el hogy saját magáról készült fotókat nézegesse a telón  :D (egyébként teljesen profin bekapcsolja koppal, majd swipe bal jobb halad a galériában, stb stb ..
Vagom az ilyet. Haverom fia mikor 3 eves volt akkor a csaladban volt egy htc Sensation es egy Nexus 4. Tudta a gyerek melyik a jobb telefon es a Nexust vette el az asztalrol. Majd par perc elteltevel 5 jatekkal tobb volt feltelepitve a telefonra:-)

Nem elérhető balahu

• PDA: Samsung S8
  • PDA ROM: ALAP
« Reply #302 Dátum: 2015, 10 16, 08:11:44 »
Ez aranyos.. még benem töri a kijelződ.

Tapatalk-kal küldve az én LG-H815-el
Nem töri, csak ha mérges akkor dobálódzik :). Egyébként ezér (is)t volt/lesz rajra Spiegen Slim Armor, meg Nillkin üveg.

ZOK

• Vendég
« Reply #303 Dátum: 2015, 10 16, 08:26:00 »
Pesze.. nekem is volt tok megbminden.. akaratlanul megoldja.

Nem elérhető balahu

« Reply #304 Dátum: 2015, 10 18, 15:08:21 »
No, köszi a kezdődő FAQ -t, olyan G2 érzésem van :) , de nagyjából ua a 2 :). Viszont 1 dolgot már a G2 nél is meg akartam kérdezni, h a normal flash (plusz előtte utána manuális HR) és a CSE Flash az kb ua. lehet e. Mert náéasz párszor besz..ratott a G2 nél, hogy a CSE után az autómatikusan elinduló recoveryben a HR (az a kis robot) nem ment tovább, csak ha lehuztam, ujraindítottam (vagy a fene tuggya mit is csináltam már nem emlékszem :) ), akkor ment tovább, és indult ujra 2x a nyelvnél. Ezért azon filózok, hogy a köv. kdz-t  normal + mauális HR-el teszem fel.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #305 Dátum: 2015, 10 18, 15:19:54 »
No, köszi a kezdődő FAQ -t, olyan G2 érzésem van :) , de nagyjából ua a 2 :). Viszont 1 dolgot már a G2 nél is meg akartam kérdezni, h a normal flash (plusz előtte utána manuális HR) és a CSE Flash az kb ua. lehet e. Mert náéasz párszor besz..ratott a G2 nél, hogy a CSE után az autómatikusan elinduló recoveryben a HR (az a kis robot) nem ment tovább, csak ha lehuztam, ujraindítottam (vagy a fene tuggya mit is csináltam már nem emlékszem :) ), akkor ment tovább, és indult ujra 2x a nyelvnél. Ezért azon filózok, hogy a köv. kdz-t  normal + mauális HR-el teszem fel.
A G2-nél zavart okozhatott az eltérő android verzió is. Itt jelenleg egy verzió van, nyugodtan told neki a CSE-t, tovább fog menni.

Egyébként nagyon nem kell szöszölni, go to service menü:  277634#*# majd ott a factory reset. Vigyázz, nincs második kérdés, nincs mit leokézni, egy pillanat alatt legyalul mindent, belső SD-t is... :)
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető balahu

« Reply #306 Dátum: 2015, 10 18, 15:28:16 »
A G2-nél zavart okozhatott az eltérő android verzió is. Itt jelenleg egy verzió van, nyugodtan told neki a CSE-t, tovább fog menni.

Egyébként nagyon nem kell szöszölni, go to service menü:  277634#*# majd ott a factory reset. Vigyázz, nincs második kérdés, nincs mit leokézni, egy pillanat alatt legyalul mindent, belső SD-t is... :)
Ok, kösz , majd kipróbálom. Egyébként ez a service menü is mehetne a faq-ba, ha jól emlékszem, a proximity szenzort is lehet ott kalibrálni, ami meg jól jön ha fólia takarja.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #307 Dátum: 2015, 10 18, 18:50:52 »
Ok, kösz , majd kipróbálom. Egyébként ez a service menü is mehetne a faq-ba, ha jól emlékszem, a proximity szenzort is lehet ott kalibrálni, ami meg jól jön ha fólia takarja.
Konkrétan erre gondolsz?

Jó ötlet, köszi!  :ok: Akkor szoftveres apróságokat is gyűjtünk majd.
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető balahu

« Reply #308 Dátum: 2015, 10 18, 19:09:37 »
Konkrétan erre gondolsz?

Igen erre. Már segített pár embernek.

ZOK

• Vendég
« Reply #309 Dátum: 2015, 10 19, 11:02:16 »
Konkrétan erre gondolsz?

Jó ötlet, köszi!  :ok: Akkor szoftveres apróságokat is gyűjtünk majd.

Kösz a faq-t!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #310 Dátum: 2015, 10 19, 11:09:15 »
Kösz a faq-t!
Igazán nincs mit, remélem segítség lesz. 

Módosítás javaslatokkal, és hogy miket tegyünk bele még, nyugodtan zargassatok engem vagy Drmotto kollégát, kettőnk munkája, csak én voltam a publikáló. Minden visszajelzést szívesen veszünk!

Eddig amire hirtelen gondoltam, az szoftveres és egyéb okos apróságok gyűjtője, mint pl a Te hasznos NFC-s/QI-s tapasztalatod. :)

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #311 Dátum: 2015, 10 19, 11:17:09 »
Igazán nincs mit, remélem segítség lesz. 

Módosítás javaslatokkal, és hogy miket tegyünk bele még, nyugodtan zargassatok engem vagy Drmotto kollégát, kettőnk munkája, csak én voltam a publikáló. Minden visszajelzést szívesen veszünk!

Eddig amire hirtelen gondoltam, az szoftveres és egyéb okos apróságok gyűjtője, mint pl a Te hasznos NFC-s/QI-s tapasztalatod. :)
Thumbs up a fakkert szep munka.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #312 Dátum: 2015, 10 19, 11:20:16 »
Thumbs up a fakkert szep munka.
Köszönjük!  :ok:
Idővel farigcsáljuk  majd tovább.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #313 Dátum: 2015, 10 19, 11:25:27 »
Köszönjük!  :ok:
Idővel farigcsáljuk  majd tovább.
Helyes! Legalabb mi hardcore userek cipeljuk a hatunkon a forumot:-)

ZOK

• Vendég
« Reply #314 Dátum: 2015, 10 20, 13:22:41 »
QI töltés II

Jelentem az olcsó töltő egyelőre bevált éjszakai töltés fej mellett az LG G4  4-9%-ra merült akksiját cca 4:20 perc körül tölti fel teljesen. Én limitálom 92-95% közelébe a töltést az időzítő kapcsolóval. Viszont melegedés is lesz a készülék hátulján a töltésnél, de nem vészes.

Nilkin Magic Disk II wireless charger első benyomások.
Szép dizájn, kis méret elfogatható ár, ezek a fő jellemzői. (árazásról annyit,h közel 2x annyiba kerül a hazai forgalmazónál.)  A másik noname töltőtől valamivel gyorsabban dolgozik (szerverem hátsó usb portjára van dugva), roppantmód tetszik, legszívesebben rendelnék egy feketét is azonnal. Nagyon klassz, hogy az egész alja kivan világítva, ha dolgozik.
Arra figyeljünk (másik töltőknél is),hogy ha levettük a telefont róla csak akkor tegyük rá vissza ha „nem tölt” móda teszik magukat a töltők (értesítési led a töltőkön) egyébként nem fog tölteni.
Mitől kerül 3,5x annyiba (íráskor kb 5600huf), mint a noname?
A dizájn, a valószínűsíthetően jobb hatásfok és a lényeg: kevésbé pontos ráhelyezést igényel.
A noname töltő telefon alakú nem díjaz túl sok elmozdulást. A Nillkin többet.
Legegyszerűbben felélesztett (de lezárt) képernyővel lehet megbizonyosodni a töltésről, mert csippant egyet a készülék.
Az eladómat nem javaslom, akitől vettem, mert egy szivacsos nejlon zacsiba volt berakva az egész, a postás pedig átdobta a kerítésen. Mondván nem vagyok itthon.. hát itthon voltam.. Túlélte pedig szakadt az eső is.
Nillkin :Input:5V/2A  Output:5V/1A
Noname: Input:5V/2A  Output:5V/1A

Képek ugyanott:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #315 Dátum: 2015, 10 20, 20:23:00 »
Sziasztok!

Erősen gondolkozok ezen a készüléken. Az új Nexusokat vártam, de az 5x annyira nem jön be, a 2GB RAM-ot is keveslem pár helyzetben, amúgy biztosan elég, a 6x meg nagy. Na és mindkettő drága lesz. Szerettem volna egy alap guglis rendszerrel megáldott készüléket (ezek szinte csak a Nexusok), de az előbbi okok miatt valószínűleg nem lesz. Volt G3-mam, a 3GB-os verzió, de annak térerő problémái voltak, ezért megváltam tőle, pedig egyébként kellemes csalódás volt. Szóval most szemezek a G4-gyel. Ez még méretben is jó. Ma nyomkodtam is a MM-ban, de ott majdnem 200e.

Hol érdemes megvenni, ahol normális garanciával adják?

Látom a root már megoldva, más nem is kell, ez is csak a Titanium Backup miatt. Na jó, pár felesleges app miatt is jó lehet, de azokat inkább csak fagyasztom. Aztán idővel a 6.0-án ha már majd az appok tudják az adataik gugli tárhelyre mentését, már a root sem kell. Ez meg erősen közeledik. :)
Egyébként milyen a G4 a napi használat során? Ki miről váltott? Van akinek G3 volt előtte? Ez a bőr hátlap milyen? Kevésbé csúszik, mint a műanyag?

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #316 Dátum: 2015, 10 20, 21:57:39 »
Sziasztok!

Erősen gondolkozok ezen a készüléken. Az új Nexusokat vártam, de az 5x annyira nem jön be, a 2GB RAM-ot is keveslem pár helyzetben, amúgy biztosan elég, a 6x meg nagy. Na és mindkettő drága lesz. Szerettem volna egy alap guglis rendszerrel megáldott készüléket (ezek szinte csak a Nexusok), de az előbbi okok miatt valószínűleg nem lesz. Volt G3-mam, a 3GB-os verzió, de annak térerő problémái voltak, ezért megváltam tőle, pedig egyébként kellemes csalódás volt. Szóval most szemezek a G4-gyel. Ez még méretben is jó. Ma nyomkodtam is a MM-ban, de ott majdnem 200e.

Látom a root már megoldva, más nem is kell, ez is csak a Titanium Backup miatt. Na jó, pár felesleges app miatt is jó lehet, de azokat inkább csak fagyasztom. Aztán idővel a 6.0-án ha már majd az appok tudják az adataik gugli tárhelyre mentését, már a root sem kell. Ez meg erősen közeledik. :)
Egyébként milyen a G4 a napi használat során? Ki miről váltott? Van akinek G3 volt előtte? Ez a bőr hátlap milyen? Kevésbé csúszik, mint a műanyag?

G2-ről váltottam, fekete bőr hátlaposra. A hátlap egyáltalán nem csúszik, és az első generációs barnához képest nem is kopik. Nem melegszik szinte egyáltalán.Egyébként gyors, nem lagol, teszi a dolgát. Kb ezt várja el az ember egy prémium telefontól. Ha ez szempont nálad, akkor 3 gb ram madj fele szabad, pedig fut nálam minden aminek kell. Az egyetlen gyenge pont az aksi, ezzel nem lesz 6-7 órás kijelződ, 4-5 között viszont hozható átlagos használat mellett.
A hol vedd-re nem tudok mit mondani, a btel-t szokták ajánlani ha független kell.
Garancia: az LG minden olyan készüléket javít bolttól függetlenül, aminek vagy számlája vagy garipapírja van ÉS európai piacra készült.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #317 Dátum: 2015, 10 21, 06:16:16 »
G2-ről váltottam, fekete bőr hátlaposra. A hátlap egyáltalán nem csúszik, és az első generációs barnához képest nem is kopik. Nem melegszik szinte egyáltalán.Egyébként gyors, nem lagol, teszi a dolgát. Kb ezt várja el az ember egy prémium telefontól. Ha ez szempont nálad, akkor 3 gb ram madj fele szabad, pedig fut nálam minden aminek kell. Az egyetlen gyenge pont az aksi, ezzel nem lesz 6-7 órás kijelződ, 4-5 között viszont hozható átlagos használat mellett.
A hol vedd-re nem tudok mit mondani, a btel-t szokták ajánlani ha független kell.
Garancia: az LG minden olyan készüléket javít bolttól függetlenül, aminek vagy számlája vagy garipapírja van ÉS európai piacra készült.

Köszönöm. :j

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #318 Dátum: 2015, 10 21, 07:05:04 »
Sziasztok!

Szia Sharp!

Én is G2-ről váltottam. Fekete bőr hátlapos. Napi használat során, kiváló. Nagyon nem bántam meg. A 3 GB bőven elég, mert a rendszer jó, remekül működik. A G2 4.2.2-től végigszántva az utat a G4 5.1-ig, azt kell mondjam érezni az LG munkáját, nagyon jól van optimalizálva a rendszer. Nekem nem sürgős a 6.0 se, inkább késsen egy hónapot. de legyen legalább ilyen jó. Adat mentésre Te most nyilván másképp tekintesz, én azóta nem használok Titaniumot, mióta LG-m van. Van belső app rá, LG Backup néven. Beállításokat, alkalmazásokat, azok adatait, kezdőképernyőt, híváslistát, üzeneteket, mindent ment, és restore során azt állítasz belőle vissza amit akarsz. Így Titanium nálam érvényét vesztette.
Root viszont kell, két app miatt. AdAway, és Viper. Ez persze egyéni szemlélet, ha megvagy ezek nélkül, akkor az sem fontos. Alapból elég sokmindent enged fagyasztani a rendszer, kevés app-nál halvány a Letiltás gomb. Az akku nekem nem gyenge, tekintve amit ad érte. Utolsó periódusom : két nap alatt 5 óra sot, szinte csak LTE-n. A hírhedt jó akkus G2, ugyanezekkel a paraméterekkel max 4-et bírt, kisebb méretben, FHD kijelzővel.

A hol érdemesben nem tudok szavazni, én a magentánál vettem két okból.
- Két garanciaképes üzletem van. Vihetem vissza és közvetlen az LG-hez is.
- Tartozékok. Bőr hátlap. Igen sok helyen írják, meg sok helyen csak mondják. Plusz adnak egy ilyen You are not allowed to view links. Register or Login is mellé, amire You are not allowed to view links. Register or Login....
Lehet drágább (biztos van olcsóbb hely), de ha a fülest és a normális garanciát hozzávesszük, mindjárt nem az...
Két év alatt legyen 10-el, vagy 20-al drágább, nem izgat. Tudom hogy mim van. Ha független készüléket akarsz, egy telefont megér, kérdezd meg magától az LG-től, ők kit ajánlanak. Ők tuti nem visznek jégre. 06/40/545454

Nem elérhető balahu

« Reply #319 Dátum: 2015, 10 21, 07:41:39 »
Apropó backup. A G2-es LG backupot lehet migrálni a G4-re ? Mert emlékeim szerint a KK és Loli között írt vmit , amikor vissza akartam rakni, hogy nem kompatibilis tán.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #320 Dátum: 2015, 10 21, 07:50:46 »
Apropó backup. A G2-es LG backupot lehet migrálni a G4-re ? Mert emlékeim szerint a KK és Loli között írt vmit , amikor vissza akartam rakni, hogy nem kompatibilis tán.
Az appokat visszarakja. A beállításokat nem engedi az eltérő modell miatt, de az ember úgyis agyonnyomkodja először. ;D
Magyarul igen, .lbf fájl az LG Backup mappába, google belépés, visszaállítás.

Nem elérhető andreas49

• Navigáció / Navigation: Sygic, iGO sz.n. HERE
  • PDA: LG G4 32 Gb - H815
  • PDA ROM: V10g-EUR
« Reply #321 Dátum: 2015, 10 21, 10:15:27 »
Sziasztok!

Szia,
Csak csatlakozni tudok az előttem szolokhoz. G3-ról váltottam G4-re. Az egyetlen problémám nekem is az akku, bár a G3-mal is ez volt. A 6.0 valószínűleg segíteni fog ezen a problémán kis mértékben. A root egyszerű és 'bíztonságos', nekem is csak a TB miatt kell, egyébként egyéni romot ezen nem használok, pedig már van 1-2.
Vásárlási helynek ajánlom a 'mobilkereskedes.hu' oldalt, június végén vettem náluk és korrekt módon adtak számlát, valamint garanciát. Árban is megfelelő szerintem. Több fórumon is kedvező véleményt adtak róluk.
A szállított készülék független és EU-s. Közvetlen LG-nél lehet szervizeltetni.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #322 Dátum: 2015, 10 21, 13:01:42 »
Szia,
Csak csatlakozni tudok az előttem szolokhoz. G3-ról váltottam G4-re. Az egyetlen problémám nekem is az akku, bár a G3-mal is ez volt. A 6.0 valószínűleg segíteni fog ezen a problémán kis mértékben. A root egyszerű és 'bíztonságos', nekem is csak a TB miatt kell, egyébként egyéni romot ezen nem használok, pedig már van 1-2.
Vásárlási helynek ajánlom a 'mobilkereskedes.hu' oldalt, június végén vettem náluk és korrekt módon adtak számlát, valamint garanciát. Árban is megfelelő szerintem. Több fórumon is kedvező véleményt adtak róluk.
A szállított készülék független és EU-s. Közvetlen LG-nél lehet szervizeltetni.

Éppen most rendeltem meg tőlük, olvastam több helyen, hogy korrektek és amit adnak az nekem is szimpatikus. Meglátom melyik rommal érkezik, de azért az írások alapján letöltöm majd hozzá a 10e-t. Megnézem hol található ez és felkészülök minden mással is. A gyik-nem gondolom minden benne van.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Nem elérhető balahu

« Reply #323 Dátum: 2015, 10 21, 16:25:08 »
Az appokat visszarakja. A beállításokat nem engedi az eltérő modell miatt, de az ember úgyis agyonnyomkodja először. ;D
Magyarul igen, .lbf fájl az LG Backup mappába, google belépés, visszaállítás.
A teló beállításai nem érdekes, az persze hogy ,manuálisan megy majd, az appok beállításai lennének lényegesek, de mindegy , úgyis rootolom, azt majd a jó öreg Titanium visszarak minden appot ugyanúgy :).
Egyébként holnap jön nekem is a mobilkereskedes.hu -ról. Hosszú hétvégére meglesz a program :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #324 Dátum: 2015, 10 21, 17:10:03 »
Én majd hétfőn kapom meg.
Ezt olvastam nemrég máshol:
Idézet
Aki bootloader unlock nélkül rootolt az ne próbájon meg semmilyen appal a recoverybe lépni, ha csak nem akar halott androidot látni :D. Csak akku ki-be után lehet újraindítani a telefont így.