Sziasztok
Valaki hozzáértő tanácsát kérni.
Az a problémán az S5 tel, hogy halkan hallanak. Cseréltem op. rendszert, majd sim kártyát majd végül cseréltem S5 ötöt is de semmi nem változott. Próbáltam mások S5 ötösét de azokra is azt mondák halkan hallanak. Külföldi fórumokon azt olvastam, hogy a vízálló teleknek gyengébb minőségű a mikrofonja. Ugyan ilyen problémával szenvednek az S5 mini tulajdonosok is. Az oka, hogy a vízállóság miatt a mikrofon előtt egy membrán van, amit kiszúrva megoldódik a probléma.
Engem a vízállóság nem érdekel vagyis már rég kiszúrtam volna ha tudnám biztosan, hogy nem szúrok ki mást is és ezzel nagyobb problémát okozva, mivel az S5 nél nem egyszerű a mikrofon csere.
VÉLEMÉNY TANÁCS AJÁNLAT STB...
Szia!
Én igazán sokat használom a telefonomat, egy-két alkalommal volt panasz, hogy nem jól hallanak, de akkor még csak pár napos volt a telefon. Mára már nem csak hogy hivatalos frissítés jött rá, hanem egyenesen egyedi ROM van rajta és továbbra sincs semmi gond. Tekintve, hogy más készüléket is próbáltál, így azt gondolom, nem a telefonnal lesz a baj (hacsak nem ugyanazt a kemény tokot használtad az összeshez például), vagy nem úgy, ahogy gondolod. Vannak, akik a kezüket, vagy a telefont úgy tartják, hogy a mikrofon érzékeli a hangszóró által kiadott hangokat, ezért, hogy ne legyen gerjedés, csökken a mikrofon érzékenysége, így persze a te hangod is alig fog hallatszani a vonal másik végén. Érdemes lenne próbát tenned úgy, hogy leveszed a hívás közbeni hangerőt, a füledhez illeszted a telefont és nem beszélsz túl hangosan. (Esetleg próba fülhallgatóval?)
Ha nem ez a megoldás, akkor szerintem valami más, hasonlóan prózai ok lehet. Több készülék nem produkálja ugyanazt a jelenséget, valamint az összes próbában az egyedüli közös pont csak te voltál.
Üdv
G.