Segítséget szeretnék kérni, kezdő vagyok.
Telenoros vagyok és már kétszer volt hogy ,nem tudtam senkit hívni mert azt írta ki az S5 hogy nem vagyok regisztrálva a hálózaton majd 20-30 perc után tudtam hívi fogadni és semmit nem csináltam a telóval.
Azt szeretném kérdezni hogy ez beállítástól van, vagy a telenor hibája?Ha beállítástól akkor hol lehet ezt beállítani.Hasonló helyzet volt a nyáron Horvátországban a határtól ugyan ezt írta ki és nem tudtam telefonálni.
Kérem ha valaki tud segítsen
Köszönöm.
Beállításkor akkor lehet hiba, ha automatikusra van állítva a hálózati sebesség, és ahol tartózkodsz, ott csak 2g van. Ilyenkor azt vettem észre, hogy a telefon minden áron 3g vagy 4g-t akar keresni és ha nem talál, akkor kiírja, hogy nincs hálózat. Ilyen velem is volt. Átállítottam a hálózatokat 2g re, rögtön tudtam telefonálni. És mielőtt jönne a beszólás, hogy nem igaz, mert mindenhol van már 3g, erre a válaszom, hogy Borsodban más törvények uralkodnak
Itt előfordul az is, hogy a lakásban nincs térerő, de ahogy elhagyjuk a lakott terület táblát, rögtön 4g lesz
Fura, de ez van.
Másik lehetőség, hogy régi tipusu a simed. Ha pl vágott simed van, és nem gyárilag micro sim, akkor is előjöhetnek térerő gondok. Nekem a 10 éves sim kártyát rögtön cserélték, mert nem garantálták, hogy találni fog 4g-t.
Harmadik lehetőség, szoftveres hiba. Ha gyári szűz firmware van fent, akkor erre kicsi a lehetőség.
Negyedik és egyben a legrosszabb, hardweres hiba. Ez szervizet jelent.