2024, 11 24, 18:32:20

Szerző Téma: Samsung Galaxy S Advance GT-I9070(P) Gyakori kérdések/Általános FAQ(2013.10.22.)  (Megtekintve 130182 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
You are not allowed to view links. Register or Login
sziasztok!

Efs mentést szeretnék kernel csere előtt és nem tudom,hogy csinálnom kell e gyári rom vissza állitást vagy nem.
Jelenleg LQ4 van rajta.
Szia Jani!
Üdv nálunk! :)
Nálad szerintem nem a gyári vissza állítás a legfőbb kérdés. LQ4 van rajta. Tudtommal az nem volt magyarországon. Előbb egy hálózatodnak megfelelő gyári romot (XXLQE) kell rátenned, hogy vissza álljon a gyári állapot. Ezt rootolod, majd így mented az efs mappádat. A mentés csak így lesz az eredeti. Ezután már mehet a kernelcsere, meg amit szeretnél.  :)
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető jani vagyok

• PFC Fan
  • PDA: note 4 sm-910
Szia Jani!
Üdv nálunk! :)
Nálad szerintem nem a gyári vissza állítás a legfőbb kérdés. LQ4 van rajta. Tudtommal az nem volt magyarországon. Előbb egy hálózatodnak megfelelő gyári romot (XXLQE) kell rátenned, hogy vissza álljon a gyári állapot. Ezt rootolod, majd így mented az efs mappádat. A mentés csak így lesz az eredeti. Ezután már mehet a kernelcsere, meg amit szeretnél.  :)
Értem, és ha független a készülék akkor ahhoz való romot kell keresnem. De mi van, ha nem gyárilag független, hanem csak utólagosan lett az.(használtan vettem gsm-ben) Vagy ennek nincs jelentősége? Független rom kell rá?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Értem, és ha független a készülék akkor ahhoz való romot kell keresnem. De mi van, ha nem gyárilag független, hanem csak utólagosan lett az.(használtan vettem gsm-ben) Vagy ennek nincs jelentősége? Független rom kell rá?
A független rom mindig mehet bármilyen kütyüre.  ;) :)
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető jani vagyok

• PFC Fan
A független rom mindig mehet bármilyen kütyüre.  ;) :)
Köszi a választ akkor olvasgatok még, aztán elkezdem.

Nem elérhető Attila68

• PFC Fan
  • PDA: SAMSUNG ADVANCE
  • PDA ROM: 19070XXLQE
Sziasztok,
Az okos tv-én nem tudom wifin keresztül a fényképeket megnézni,a videók lejátszhatóak.Eddig működött.
Valamit el állíthattam?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Sziasztok,
Az okos tv-én nem tudom wifin keresztül a fényképeket megnézni,a videók lejátszhatóak.Eddig működött.
Valamit el állíthattam?
Szia Attila!
Üdv nálunk! :) Ez jó kérdés... Hogy mit állíthattál el, azt Neked kell tudni... ;) :)

Nem elérhető jani vagyok

• PFC Fan
Szia Attila!

Màr irtam, hogy kernelt akarok cserélni de előtte csinalnom kellene efs mentest viszont ahhoz vissza kellene raknom a gyári romot. A telon van egy efs mappa akkor is  kell csinalnom mentest ?
Ha mindenkepp kell akkor vissza rakom az LQ-t és csinàlhatom a mentést
?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Szia Attila!

Màr irtam, hogy kernelt akarok cserélni de előtte csinalnom kellene efs mentest viszont ahhoz vissza kellene raknom a gyári romot. A telon van egy efs mappa akkor is  kell csinalnom mentest ?
Ha mindenkepp kell akkor vissza rakom az LQ-t és csinàlhatom a mentést
?
Szia Jani!

Igen. Ami a telefonodon van efs mappa, azt kell menteni a leírt módszerrel. Akkor van értelme a mentésnek, ha a telefonod az eredeti gyári állapotban van. Mint mondtam, ezért kell vissza rakni a gyári romot, rootolni, és úgy menteni az efs-t.  ;) :ok:

Nem elérhető jani vagyok

• PFC Fan
Ilyenkor mi van,ha rom csere előtt ezt írja ki?csinálhatom?

csatolom a képeket.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Ilyenkor mi van,ha rom csere előtt ezt írja ki?csinálhatom?

csatolom a képeket.
Jani!
Ilyenkor az van, hogy sikeresen download módba raktad a telefont, ugyanis az alsó kép legfelső sora: ODIN MODE 
A telefonod - ha bekapcsoltad az USB hibakeresést, és az akksi is 100% -akkor felkészült a rom cserére.  :ok:
Figyelj minden részletre.  ;)

Nem elérhető jani vagyok

• PFC Fan
Akkor a back up-t nem kell megcsinálnom?
A binarynál azt írta ki amit kell és mehet az LQ-s rom ugye?

Nem elérhető jani vagyok

• PFC Fan
Felraktam a LQE romot rootoltam csak az imei szám nem az ami az aksi alá van írva akkor nincs gyári állapotban nem tudom az efs mappát menteni?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Felraktam a LQE romot rootoltam csak az imei szám nem az ami az aksi alá van írva akkor nincs gyári állapotban nem tudom az efs mappát menteni?
Nem az eredeti???? Azt egy odinnal való gyári rom fel rakás NEM tudja el állítani....ez 100%! Csinálj azért mentést, de ott már vmi történt ez előtt is.

Nem elérhető jani vagyok

• PFC Fan
$ su
# dd if=/dev/block/mmcb1k0p10 of=/mnt/sdcard/efs.img
/dev/block/mmcb1k0p10: cannot open for read: No such file or directory
#
Mit rontottam el? Először rosszul irtam be a blockot azt irtam hogy bloc de akkor mar nem is lesz jo?
Vagy nem kell az elejere a két dd az lenne a # Nem merek mar probalkozni inkabb kérdezek

Nem elérhető jani vagyok

• PFC Fan
rájöttem közben az l helyett 1st írtam így már jó

Nem elérhető jani vagyok

• PFC Fan
Holnap csinálom a kernel cserét,ha lesz időm melyik kernelt rakjam?
Most az LQE rom van rajta de ha nem lesz jó akkor felrakok egy másik romot akár egy custom romot is mert már gari ugy sincs. Annak van jelentősége,hogy mi szerepel a kernel végén?(CWM-Touch vagy TWRP)

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
    • 4.1.2 Light JB v1.2 Rom Modding
  • PDA: LG G2
  • PDA ROM: D80230A
Holnap csinálom a kernel cserét,ha lesz időm melyik kernelt rakjam?
Most az LQE rom van rajta de ha nem lesz jó akkor felrakok egy másik romot akár egy custom romot is mert már gari ugy sincs. Annak van jelentősége,hogy mi szerepel a kernel végén?(CWM-Touch vagy TWRP)

ClockWorkMod Touch Recovery, nevéből adódóan recovery módban is használja az érintőképernyőt. A TWRP a Team Win Recovery Project rövidítése, amely szintén egy érintésvezérelt recovery modul. Sima cwm-et rakj fel. Kernel közül szerintem 6.2 , 8.0  vagy 8.2 cocore (Bár ugye függ attól is hogy milyen romot akarsz feltenni.)
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető jani vagyok

• PFC Fan
Köszi a valaszt, felrakom a 8.2 t még egy kerdesem lenne az efs mappa mentése kapcsán, az jo ha az extsd kártyán lévő efs mappa csak 1mb a belsőn pedig majdnem 4mb?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Köszi a valaszt, felrakom a 8.2 t még egy kerdesem lenne az efs mappa mentése kapcsán, az jo ha az extsd kártyán lévő efs mappa csak 1mb a belsőn pedig majdnem 4mb?
Mentsd el az összeset,  abból baj nincs, és soha ne kelljen.  ;)

Nem elérhető jani vagyok

• PFC Fan
Szia Attika!

Sikerült a kernel csere 8.2 milyen romot ajánlasz hozzá,ha esetleg a jelenlegi nem lesz jó.Fontos lenne,hogy ne fagyjon meg az aksi idő is.

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
    • 4.1.2 Light JB v1.2 Rom Modding
  • PDA: LG G2
  • PDA ROM: D80230A
Szia Attika!

Sikerült a kernel csere 8.2 milyen romot ajánlasz hozzá,ha esetleg a jelenlegi nem lesz jó.Fontos lenne,hogy ne fagyjon meg az aksi idő is.

Attól függ milyet akarsz van választék, egyszerű deodexet , gyári kinézetűt de jóval gyorsabbat , ciánt, meg van még 2-3fajta olvass utána és amelyik tetszik azt tedd (annyira figyelj a cián alapúaknak van saját kernelje tehát azokhoz a cocore nem jó ! ) 

Nekem a gyári kinézetű kipucolt verzió van (4.1.2 light - no lag) bajom eddig nincs vele akkuidő jobb mint a gyári rendszeré. De ezt mindenki maga dönti el.
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető rotker

• PFC Fan
  • PDA: Samsung S Advance
  • PDA ROM: CM11
Attól függ milyet akarsz van választék, egyszerű deodexet , gyári kinézetűt de jóval gyorsabbat , ciánt, meg van még 2-3fajta olvass utána és amelyik tetszik azt tedd (annyira figyelj a cián alapúaknak van saját kernelje tehát azokhoz a cocore nem jó ! ) 

Nekem a gyári kinézetű kipucolt verzió van (4.1.2 light - no lag) bajom eddig nincs vele akkuidő jobb mint a gyári rendszeré. De ezt mindenki maga dönti el.

Én is ezt tettem fel első costum romként, piszok jó, gyors és alig eszi az akkut.
A kolléga szerénysége ugyan tiltja, hogy reklámozza magát, de ha azt akarod, hogy szép is legyen, tedd fel hozzá az általa készített moddingot is.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
És akkor itt most meghúztuk a határvonalat az Általános FAQ-ban. Remélem Jani sem itt fog válaszolni, hanem a helyén. Köszönöm!

Nem elérhető jani vagyok

• PFC Fan
Köszi a segitseget megyek a a romba kérdezni.

Nem elérhető kilokoik

• PFC Fan
  • PDA: Samsung galaxy s advance
  • PDA ROM: 4.1.2
Szia azt szeretném kérdezni hogy SD kártya nélkül is lehetne rootolni?