Így 1 nap elteltével csak annyi hátrányt vettem észre, hogy az akksi jóval hamarabb lemerül. A leírtak alapján jártam el "Alap ugye hogy bármilyen rendszer módosítást végzünk, az akksi 100%", amint kiírta, hogy jóllakott felraktam a kernelt. Viszont az újraindítás után 96% írt, ezért töltőre raktam és 100%-nál kalibráltam az akksit. Bár közrejátszhat az is, hogy a telefon 3 napos és eddig 2 "koccig" és 3-4 kisebb adatkábeles etetésen vagyok túl(?). A performance viszont csodálatos A gyárinál ronda akadások történtek, galériában való videólejátszásnál pl.; és történt egy nagyobb a GTA III tesztelésénél, mikor csak állt kikapcsolt kijelzővel. Akkor se ki, se be nem tudtam kapcsolni. Most ilyen rondaságok szikráját sem látom . Viszont a hiba miatt bizonytalan vagyok. Ez a kernel vagy a még nem bejáratott akksi miatt lehet?
Namost ugye szép dolog mikor az ember úgy érzi jól érzi a dolgokat, csak nem biztos hogy reálisan látod. Miértis?
Mert több sebből vérzik a dolog:
1. Recoverys flash folyamatokat mi látja el energiával? - Akksi. Tehát előtte 100% volt, utána 96 - azt még "olcsón" megúsztad. Induláskor a telefon indítja azt a több mint 100 alkalmazást, az egész op.rendszert ami van rajta, enerdzsit adva mindennek. Egy ilyen reboot önmagában 3-4 esetleg 5 %-ot simán megeszik, mert hát miért ne enné?....
2. Hogy Te az akkut nem kalibráltad 1 nap alatt az olyan biztos, mint hogy Te most ezt olvasod... ugyanis, leírtam már xxszor, megteszem Neked is egy kalibráció hogy nézki:
Feltöltjük 100%-ra (kb.4.206V), töröljük a
batterystats.bin-t (vagy mi magunk vagy appal mindegy), lehúzzuk és szépen soft terhelés alatt hagyjuk full lemerülni. Ez a folyamat alatt bármennyit ír ki a rendszer nem foglalkozunk vele, alatta egyszer sem (!) indítjuk újra. Ha újraindul kezdheted előről. Mikor lemerült totálisan, akksi ki majd be, megpróbálod bekapcsolni (csak azért hogy az utolsót is kilehelje), majd off állapotban rádugod a töltőre és kikapcsolt nem birizgált (!) állapotban fullra töltöd. Mikor 100-on van lehúzod, bekapcsolod, elindul (ugye 96%körül a fent írtak miatt) és kalibrálva van az akksid. Innentől a reál értéket mutataja.
Kérdem én, Te ezt megtetted 1 nap alatt
kétlem.
Áltálában csak rom felrakás után szokták ezt javasolni. Én javaslom kernel csere esetén is, hiszen pl. a töltés vezérlés kernel szinten van, így elég sok köze van hozzá.
Az akkufogyasztásod egyébként is a kalibrálást követve 2 töltési ciklus után fog összecsiszolódni a rommal.
Több rom topikjában is, de itt a kernel topikjában is találsz róla társalgást képekkel tűzdelve, az akkud akkor jó, ha 4 - 4, 5 óra képernyő használatot tudsz produkálni. Ez egy átlag, nekem 3,5 max 4, de van olyan fórumtársunk akinek 6 óra. Így ez beállítás és használat függő. Nekem 24 órát neten van auto.szinkronon, Neked lehet nem, többet is fog bírni mint az enyém. Magyarul kategorikusan kijelenteni hogy
X napot,
Y órát bír hülyeség, nem valós... Az hogy mennyit bír hány napot, azt felejtsétek már el...
Magyarul kalibráld, és ha egy hét múlva 4 órád meglesz közepes terheléssel akkor:
Szerk.: Egy dolgot sokan elfelejtenek a CoCore csere után. Eddig mennyit nyomkodtad? Akadt, minden baja volt, mit tettél? Gondolom Te is mint sokan (okkal, joggal
) b...a meg, leraktad az asztalra...most hogy jó, nem akad mit teszel? játszol, netezel, használod amire való, magyarul nyúzod nem? Akkor mitől enne kevesebbet mint az asztalon lezárva?