2024, 11 28, 06:36:06

Szerző Téma: Gyári kernel csere, CoCore kernel - Frissitve - 2014.09.29.  (Megtekintve 71581 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető András555

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: I9505XXUHOB7
  • PDA ROM: I95050XXUHOB4/5.0.1
Re: Gyári kernel csere, CoCore kernel - Frissitve - 2013.09.04.
« Reply #175 Dátum: 2013, 09 19, 15:13:53 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ez már nem a kernelhez kapcsolódik. Custom FAQ - You are not allowed to view links. Register or Login
Egyébként véletlenül sem, hacsak nem akarsz téglázni... Olvasgass előbb az általános FAQ-ban, majd a Custom FAQ-ban, de egyelőre ne cserélj romot. Majd ha konkrét elképzelésed lesz és mindkettő FAQ-ot érted. ;) :ok:
Köszönöm szépen a segítséget és a sok infókat!
Na meg persze a szájbarágós elmagyarázást is!  :ima: :taps:
KÖSZÖNÖM!!!

Nem elérhető peterrr

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy S Advance (GT-9070)
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance (GT-9070)
  • PDA ROM: Stock Jellybean
Re: Gyári kernel csere, CoCore kernel - Frissitve - 2013.09.26.
« Reply #176 Dátum: 2013, 09 26, 18:59:54 »
sziasztok! egy kis segítségre lenne szükségem. a helyzet a következő: T függő gyári jb rendszert rootoltam root zippel a gyári recoveryből(root checker szerint sikerrel), viszont az update.zip telepítésénél "signature vertification failure" piros felirattal abbamarad a dolog. olvastam olyat is hogy az e3 recoveryvel ezt nem lehet telepíteni, viszont én szeretnék cwm et felrakni, mert kernelt mindenféleképpen szeretnék cserélni. mit lehet ilyenkor tenni?

Nem elérhető robidusin

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S Advanced
  • PDA ROM: CoCore 9.1, Harsh Jelly v5.1
« Reply #177 Dátum: 2013, 09 26, 19:15:51 »
Ez nagyon ott van! Ez jött be a legjobban!  :taps:
Két dolog nem hagy nyugodni:
1,) Ki találta fel a munkát?
2,) A többiek miért nem verték nyomban agyon?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #178 Dátum: 2013, 09 26, 19:19:22 »
sziasztok! egy kis segítségre lenne szükségem. a helyzet a következő: T függő gyári jb rendszert rootoltam root zippel a gyári recoveryből(root checker szerint sikerrel), viszont az update.zip telepítésénél "signature vertification failure" piros felirattal abbamarad a dolog. olvastam olyat is hogy az e3 recoveryvel ezt nem lehet telepíteni, viszont én szeretnék cwm et felrakni, mert kernelt mindenféleképpen szeretnék cserélni. mit lehet ilyenkor tenni?
Szia peterrr!
Üdv a fórumon!  :D
Az üzeneted szerint aláírási jogokra nyavalyog a gyári recovery. Kernel felrakást lehet végezni Terminal emulator és droid mobil alkalmazással is. Én a terminal emulátorost azért nem írtam az indítóba, mert egy karakter hiba esetén két lehetőség van: siker vagy tégla. Ez így eléggé rizikós.
Az indító hsz után közvetlenül a második hsz.-ben repicki fórumtársunk megosztotta az Universal Kernel Flash programot és eredetét. Javaslom Neked töltsd le, olvasd el, de várd meg míg jelentkezik egész biztosan fog segíteni.  ;) :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Google Earth
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Re: Re: Gyári kernel csere, CoCore kernel - Frissitve - 2013.09.26.
« Reply #179 Dátum: 2013, 09 26, 20:00:27 »

Szia peterrr!
Üdv a fórumon!  :D
Az üzeneted szerint aláírási jogokra nyavalyog a gyári recovery. Kernel felrakást lehet végezni Terminal emulator és droid mobil alkalmazással is. Én a terminal emulátorost azért nem írtam az indítóba, mert egy karakter hiba esetén két lehetőség van: siker vagy tégla. Ez így eléggé rizikós.
Az indító hsz után közvetlenül a második hsz.-ben repicki fórumtársunk megosztotta az Universal Kernel Flash programot és eredetét. Javaslom Neked töltsd le, olvasd el, de várd meg míg jelentkezik egész biztosan fog segíteni.  ;) :ok:

Üdv :D
A második hozzászólás jelenleg nem a legfrissebb!
De van itt egy finom kis link a kernel cseréhez:
Itt Található egy jó kis leírás és képek a progiról: You are not allowed to view links. Register or Login

Ezzel a progival biztonságosan lehet kernelt cserélni, ha már root-oltad a telod.
Fontos megjegyeznem, hogy a zip fájt ki kell csomagolni a belső memóriára. Ha megvan, akkor a fenti program segítségével mehet is a flashelés. Csak a kernel.bin nevű fájt kell be tallózni!
Előtte persze le lehet menteni az eredeti kernelt ha szükséges, a progi erre is fel van készítve.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9070-ről

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #180 Dátum: 2013, 09 26, 20:07:24 »

Ezzel a progival biztonságosan lehet kernelt cserélni, ha már root-oltad a telod.
Fontos megjegyeznem, hogy a zip fájt ki kell csomagolni a belső memóriára. Ha megvan, akkor a fenti program segítségével mehet is a flashelés. Csak a kernel.bin nevű fájt kell be tallózni!
Előtte persze le lehet menteni az eredeti kernelt ha szükséges, a progi erre is fel van készítve.

Na ez igen! Én sem tudhatok, figyelhetek mindent ::) Köszi :ok:
Ez látom egyébként Frapeti appja hivatalosba öntve, a playstore-on. Remek munka! :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
« Reply #181 Dátum: 2013, 09 26, 20:10:11 »
Na ez igen! Én sem tudhatok, figyelhetek mindent ::) Köszi :ok:
Ez látom egyébként Frapeti appja hivatalosba öntve, a playstore-on. Remek munka! :ok:

Remélem tudtam segíteni :D

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #182 Dátum: 2013, 09 26, 20:14:48 »
Remélem tudtam segíteni :D
Egészen biztosan!  Köszönjük! :ok:

Nem elérhető peterrr

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy S Advance (GT-9070)
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance (GT-9070)
  • PDA ROM: Stock Jellybean
« Reply #183 Dátum: 2013, 09 27, 14:58:56 »

Üdv :D
Itt Található egy jó kis leírás és képek a progiról: You are not allowed to view links. Register or Login

köszönöm szépen a segítséget mindkettőtöknek, ha hazaértem neki is állok!:)

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
« Reply #184 Dátum: 2013, 09 30, 19:16:29 »
Üdv.
Valaki használta már a CC-E 8.0-át?
Sajna nálam volt már 2 random újraindulás.
Komolyan mondom, hogy mióta cserélgetem a kerneleket, csak a 6.2-es volt (nekem) a legpengébb.

Nem elérhető csezoli21

• PFC Fan
  • PDA: galaxy s advance
  • PDA ROM: 4.1
« Reply #185 Dátum: 2013, 09 30, 20:35:34 »
Üdv.
Komolyan mondom, hogy mióta cserélgetem a kerneleket, csak a 6.2-es volt (nekem) a legpengébb.

Nekem is a 6.2!

Nem elérhető ebotika

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: i9070
  • PDA ROM: I9070XXLQG
« Reply #186 Dátum: 2013, 09 30, 20:51:33 »
Üdv.

Sziasztok, 8 napja cseréltem le CC-E-8.0-ra  a CC-E 7.8-at(ami nalam XXLQG gyári ROM-mal zabálta az aksit, lag-olt). Mióta 8.0-ra cseréltem a kernelt, a telefon stabilan működik, aksi idő rendben.

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
« Reply #187 Dátum: 2013, 10 01, 07:42:50 »

Most már tudom...
Nem a kernel hibája!
visszaraktam a 6.2-őt és reggelre megint pinkód képernyő várt. Szóval szerintem mindent le kell gyalulnom :(

Nem elérhető ebotika

• PFC Fan
« Reply #188 Dátum: 2013, 10 01, 11:50:50 »
Sziasztok, 8 napja cseréltem le CC-E-8.0-ra  a CC-E 7.8-at(ami nalam XXLQG gyári ROM-mal zabálta az aksit, lag-olt). Mióta 8.0-ra cseréltem a kernelt, a telefon stabilan működik, aksi idő rendben.

kb. 2 orával a tegnapi post után nekem is belefagyott a gyári Email applikációba  :-X(még elfogadható). Félresikerült a Samsungnak ez a JB frissítése. Klienseimnek csak gyári frissítést ajánlottam, de rákényszerültem telefonomat 'bütykölni':'(. Remélem hamarosan kidobnak egy stabil gyári ROM-ot  :ima:.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #189 Dátum: 2013, 10 01, 15:21:40 »
kb. 2 orával a tegnapi post után nekem is belefagyott a gyári Email applikációba  :-X(még elfogadható). Félresikerült a Samsungnak ez a JB frissítése. Klienseimnek csak gyári frissítést ajánlottam, de rákényszerültem telefonomat 'bütykölni':'(. Remélem hamarosan kidobnak egy stabil gyári ROM-ot  :ima:.
Szia ebotika!
Üdv a fórumon! Majdnem igaz amit írsz. Félresikerült, de nem a JB frissítése, hanem a kernel nem igazán ehhez való. Magának a romnak semmi baja nincs.  ;) Sőt, láttam én ennél sokkal sza...bb 4.1.2-es JB romot más telefonnál, ahol tökmindegy milyen kernel volt alatta. A full gyári romok is tudnak stabilak és jók lenni. Egy adott rom stabilitása éppen olyan mint az akkuidő, userfüggő ;) :)

Nem elérhető szobbal

• Navigáció / Navigation: IGO, Google
  • PDA: P3300 HTC Artemis / Galaxy S Advance
  • PDA ROM: P3300 /Winmob 6.2/ Galaxy S Advance /Jelly Bean stock/ CC 8.0
« Reply #190 Dátum: 2013, 10 02, 16:16:24 »
Sziasztok!

felraktam a cc 8.0-at és úgy fest eddig nincs baj. :-)
A kui még nincs fent lehet nem is lesz :-)

Tapasztalatokat pár nap nyúzás után írok!
8)

Nem elérhető ebotika

• PFC Fan
« Reply #191 Dátum: 2013, 10 04, 08:49:07 »
Sziasztok,

megosztom tapasztalataimat a CC 8.0-ás kernellel kapcsolatban. XXLQG gyári ROM-mal használom, sokkal stabilabb mint a gyári kernellel, mondhatom ég és föld a különbség. Nincsenek napirenden a fagyások, youtube egyáltalán nem akad, akku idő lényegesen hosszabb mint a gyári kernellel. Még nem jöttem rá, mi okozza, de megtörténik, hogy megfagy, vagy endless loop-ba kerül. Újratettem a kernelt utána megint rendesen muködik a telefon. További fejleményekkel még jelentkezem.

Nem elérhető Cookee

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S7 (SM-G930F)
  • PDA ROM: 6.0.1
« Reply #192 Dátum: 2013, 10 05, 01:46:22 »
attika79 köszönet az írásért. :) Felraktam a 6.2-est XXLQE-re ahogy javasoltad. Már az első indulásnál látszott a változás, gyorsabban lezajlott a média ellenőrzés, hamarabb életre kelt a rendszer. Egyelőre ennyi, pár nap és kiderül mennyire is jó a kernel. :D

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #193 Dátum: 2013, 10 05, 10:11:07 »
attika79 köszönet az írásért. :) Felraktam a 6.2-est XXLQE-re ahogy javasoltad. Már az első indulásnál látszott a változás, gyorsabban lezajlott a média ellenőrzés, hamarabb életre kelt a rendszer. Egyelőre ennyi, pár nap és kiderül mennyire is jó a kernel. :D
Szia Cookie!
Üdv a fórumon! Biztos jó lesz az hosszú távon is, sokaknak bevált már. Egy kernel akkor jó, ha egy hét múlva elfelejted...általában az a jó hír, ha nincs hír....  ;)  ;D

Nem elérhető Cookee

• PFC Fan
« Reply #194 Dátum: 2013, 10 06, 12:39:56 »
Így 1 nap elteltével csak annyi hátrányt vettem észre, hogy az akksi jóval hamarabb lemerül. A leírtak alapján jártam el "Alap ugye hogy bármilyen rendszer módosítást végzünk, az akksi 100%", amint kiírta, hogy jóllakott felraktam a kernelt. Viszont az újraindítás után 96% írt, ezért töltőre raktam és 100%-nál kalibráltam az akksit. Bár közrejátszhat az is, hogy a telefon 3 napos és eddig 2 "koccig" és 3-4 kisebb adatkábeles etetésen vagyok túl(?). A performance viszont csodálatos :D A gyárinál ronda akadások történtek, galériában való videólejátszásnál pl.; és történt egy nagyobb a GTA III tesztelésénél, mikor csak állt kikapcsolt kijelzővel. Akkor se ki, se be nem tudtam kapcsolni. Most ilyen rondaságok szikráját sem látom :taps:. Viszont a hiba miatt bizonytalan vagyok. Ez a kernel vagy a még nem bejáratott akksi miatt lehet?

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
    • 4.1.2 Light JB v1.2 Rom Modding
  • PDA: LG G2
  • PDA ROM: D80230A
« Reply #195 Dátum: 2013, 10 06, 13:04:01 »
Így 1 nap elteltével csak annyi hátrányt vettem észre, hogy az akksi jóval hamarabb lemerül. A leírtak alapján jártam el "Alap ugye hogy bármilyen rendszer módosítást végzünk, az akksi 100%", amint kiírta, hogy jóllakott felraktam a kernelt. Viszont az újraindítás után 96% írt, ezért töltőre raktam és 100%-nál kalibráltam az akksit. Bár közrejátszhat az is, hogy a telefon 3 napos és eddig 2 "koccig" és 3-4 kisebb adatkábeles etetésen vagyok túl(?). A performance viszont csodálatos :D A gyárinál ronda akadások történtek, galériában való videólejátszásnál pl.; és történt egy nagyobb a GTA III tesztelésénél, mikor csak állt kikapcsolt kijelzővel. Akkor se ki, se be nem tudtam kapcsolni. Most ilyen rondaságok szikráját sem látom :taps:. Viszont a hiba miatt bizonytalan vagyok. Ez a kernel vagy a még nem bejáratott akksi miatt lehet?

Én az asphalt 8-al játszom + sok wifizés telefonálás nyomkodás mellett 1-2hete van fenn a 6.2 . Nálam a 2 napot  mindig bírja van mikor többet is kicsivel.
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető Cookee

• PFC Fan
« Reply #196 Dátum: 2013, 10 06, 13:23:21 »
Én az asphalt 8-al játszom + sok wifizés telefonálás nyomkodás mellett 1-2hete van fenn a 6.2 . Nálam a 2 napot  mindig bírja van mikor többet is kicsivel.

Az kellemes! :D Én a hosszabb akkumulátor idő reményében tettem fel ezt a kernelt. Most meddig hagyod merülni?A kezdeti töltésekben oda figyeltél valamire?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #197 Dátum: 2013, 10 06, 13:29:59 »
Namost ugye szép dolog mikor az ember úgy érzi jól érzi a dolgokat, csak nem biztos hogy reálisan látod. Miértis?
Mert több sebből vérzik a dolog:  ;D
1. Recoverys flash folyamatokat mi látja el energiával? - Akksi. Tehát előtte 100% volt, utána 96 - azt még "olcsón" megúsztad. Induláskor a telefon indítja azt a több mint 100 alkalmazást, az egész op.rendszert ami van rajta, enerdzsit adva mindennek. Egy ilyen reboot önmagában 3-4 esetleg 5 %-ot simán megeszik, mert hát miért ne enné?....
2. Hogy Te az akkut nem kalibráltad 1 nap alatt az olyan biztos, mint hogy Te most ezt olvasod... ugyanis, leírtam már xxszor, megteszem Neked is egy kalibráció hogy nézki:
Feltöltjük 100%-ra (kb.4.206V), töröljük a batterystats.bin-t (vagy mi magunk vagy appal mindegy), lehúzzuk és szépen soft terhelés alatt hagyjuk full lemerülni. Ez a folyamat alatt bármennyit ír ki a rendszer nem foglalkozunk vele, alatta egyszer sem (!) indítjuk újra. Ha újraindul kezdheted előről. Mikor lemerült totálisan, akksi ki majd be, megpróbálod bekapcsolni (csak azért hogy az utolsót is kilehelje), majd off állapotban rádugod a töltőre és kikapcsolt nem birizgált (!) állapotban fullra töltöd. Mikor 100-on van lehúzod, bekapcsolod, elindul (ugye 96%körül a fent írtak miatt) és kalibrálva van az akksid. Innentől a reál értéket mutataja.
Kérdem én, Te ezt megtetted 1 nap alatt ??? kétlem.  :D
Áltálában csak rom felrakás után szokták ezt javasolni. Én javaslom kernel csere esetén is, hiszen pl. a töltés vezérlés kernel szinten van, így elég sok köze van hozzá. ;) Az akkufogyasztásod egyébként is a kalibrálást követve 2 töltési ciklus után fog összecsiszolódni a rommal.  ;)
Több rom topikjában is, de itt a kernel topikjában is találsz róla társalgást képekkel tűzdelve, az akkud akkor jó, ha 4 - 4, 5 óra képernyő használatot tudsz produkálni. Ez egy átlag, nekem 3,5 max 4, de van olyan fórumtársunk akinek 6 óra. Így ez beállítás és használat függő. Nekem 24 órát neten van auto.szinkronon, Neked lehet nem, többet is fog bírni mint az enyém. Magyarul kategorikusan kijelenteni hogy X napot, Y órát bír hülyeség, nem valós... Az hogy mennyit bír hány napot, azt felejtsétek már el...
Magyarul kalibráld, és ha egy hét múlva 4 órád meglesz közepes terheléssel akkor:  :ok:

Szerk.: Egy dolgot sokan elfelejtenek a CoCore csere után. Eddig mennyit nyomkodtad? Akadt, minden baja volt, mit tettél? Gondolom Te is mint sokan (okkal, joggal :ok:) b...a meg, leraktad az asztalra...most hogy jó, nem akad mit teszel? játszol, netezel, használod amire való, magyarul nyúzod nem? Akkor mitől enne kevesebbet mint az asztalon lezárva?  ::) ;D

Nem elérhető Cookee

• PFC Fan
« Reply #198 Dátum: 2013, 10 06, 13:40:41 »
Namost ugye szép dolog mikor az ember úgy érzi jól érzi a dolgokat, csak nem biztos hogy reálisan látod. Miértis?
Mert több sebből vérzik a dolog:  ;D
1. Recoverys flash folyamatokat mi látja el energiával? - Akksi. Tehát előtte 100% volt, utána 96 - azt még "olcsón" megúsztad. Induláskor a telefon indítja azt a több mint 100 alkalmazást, az egész op.rendszert ami van rajta, enerdzsit adva mindennek. Egy ilyen reboot önmagában 3-4 esetleg 5 %-ot simán megeszik, mert hát miért ne enné?....
2. Hogy Te az akkut nem kalibráltad 1 nap alatt az olyan biztos, mint hogy Te most ezt olvasod... ugyanis, leírtam már xxszor, megteszem Neked is egy kalibráció hogy nézki:
Feltöltjük 100%-ra (kb.4.206V), töröljük a batterystats.bin-t (vagy mi magunk vagy appal mindegy), lehúzzuk és szépen soft terhelés alatt hagyjuk full lemerülni. Ez a folyamat alatt bármennyit ír ki a rendszer nem foglalkozunk vele, alatta egyszer sem (!) indítjuk újra. Ha újraindul kezdheted előről. Mikor lemerült totálisan, akksi ki majd be, megpróbálod bekapcsolni (csak azért hogy az utolsót is kilehelje), majd off állapotban rádugod a töltőre és kikapcsolt nem birizgált (!) állapotban fullra töltöd. Mikor 100-on van lehúzod, bekapcsolod, elindul (ugye 96%körül a fent írtak miatt) és kalibrálva van az akksid. Innentől a reál értéket mutataja.
Kérdem én, Te ezt megtetted 1 nap alatt ??? kétlem.  :D
Áltálában csak rom felrakás után szokták ezt javasolni. Én javaslom kernel csere esetén is, hiszen pl. a töltés vezérlés kernel szinten van, így elég sok köze van hozzá. ;) Az akkufogyasztásod egyébként is a kalibrálást követve 2 töltési ciklus után fog összecsiszolódni a rommal.  ;)
Több rom topikjában is, de itt a kernel topikjában is találsz róla társalgást képekkel tűzdelve, az akkud akkor jó, ha 4 - 4, 5 óra képernyő használatot tudsz produkálni. Ez egy átlag, nekem 3,5 max 4, de van olyan fórumtársunk akinek 6 óra. Így ez beállítás és használat függő. Nekem 24 órát neten van auto.szinkronon, Neked lehet nem, többet is fog bírni mint az enyém. Magyarul kategorikusan kijelenteni hogy X napot, Y órát bír hülyeség, nem valós... Az hogy mennyit bír hány napot, azt felejtsétek már el...
Magyarul kalibráld, és ha egy hét múlva 4 órád meglesz közepes terheléssel akkor:  :ok:

Köszönöm az infót. :) A kalibrálásnak jobban utána kellett volna járnom. :D

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #199 Dátum: 2013, 10 06, 13:42:32 »
Köszönöm az infót. :) A kalibrálásnak jobban utána kellett volna járnom. :D
Semmivel nem vagy elkésve ;) :ok: