Sziasztok!
Egészen eddig egy kivállló kis SlimKat ROM-ot használtam, 4.4.2-es verzióval, a KNOX-om ennek értelmében 0x1-es.
Szeretnék visszatérni a gyári ROM-ra, így este elő is kerestem az ODIN-omat és egy régen eltett gyári rom-ot, mert hogy az működik (eddig mindig sok macera volt megkeresni a ténylegesen passzoló stock romot). Amit megpróbáltam ráflashelni ez volt: XEH-I9505XXUEMK8-20131123174831.
Azóta rájöttem, valószínűleg mi okozhatta a hibát, történetesen a downgrade fennállása, hiszen ez egy 2013 novemberi rom, ahogy a nevéből is kijön - kérlek javítsatok ki ha rosszat mondok, vagy erősítsetek meg.
Félóton meg is állt a móka, kaptam egy soft bricket, így azóta ez az üzenet fogad:
"firmware upgrade encountered an issue. please select recovery mode in kies and try again"
Utólag belátom, nem fáradtan, vasárnap este kellett volna, de előbb nem volt rá időm, ilyesmit meg csak hétvégén csinálok, nehogy ilyenkor szálljon el a teló - hát most megtörtént.
A kérdéseim az alábbiak lennének:
Samfirmware.com-on firmware check után ezt javasolta számomra:
Model: GT-I9505
Model name: GALAXY S4 LTE
Country: Hungary
Version: Android 4.4.2
Changelist: 481100
Build date: Fri, 14 Feb 2014 03:15:30 +0000
Product Code: XEH
PDA: I9505XXUFNB9
CSC: I9505OXXFNB2
MODEM: I9505XXUFNB9
Már töltöm le. Elviekben ez megoldja a problémám, ugye?
Másik: Sajnos úgy tűnik, kicsit el lettek buherálva a dolgok a telefonomban, általában a KIES sem szeret vele együtt dolgozni. Van valami tippetek arra, hogyan és melyik fájlok flashelésével tudnám a legközelebbi állapotba hozni a gyárihoz?
Egy órán belül leér a fent említett firmware, megpróbálom flashelni aztán meglátjuk.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!