2024, 11 28, 23:44:49

Szerző Téma: Gyári romok  (Megtekintve 138916 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető FIREBLADE

• Nem: Férfi
  • Madridista
  • PDA: sgs1, sgs4, szifon 6
  • PDA ROM: ios 8
Gyári romok
« Reply #1575 Dátum: 2014, 03 31, 19:47:45 »

You are not allowed to view links. Register or Login
Szeretek romolni akkor ne romoljak?  :hmm: :p
tehàt arra értem ha felrakjuk a 4.3,4 et akkor knox hülyeség aktivàlódik és cwm illet tàrsainàl ugrik a nyuszika illetve a garancia is :)

Küldve az én iPad mini retinámròl
Az értelmiség előtt 2 út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
Re: Gyári romok
« Reply #1576 Dátum: 2014, 03 31, 20:19:58 »
tehàt arra értem ha felrakjuk a 4.3,4 et akkor knox hülyeség aktivàlódik és cwm illet tàrsainàl ugrik a nyuszika illetve a garancia is :)

Igazából ezután lehet csak teljes félelem nélkül romolni mindenféle modem és stb kínlódás nélkül:D de ezt mindenki maga döntse el hogy nyugodtan romolgat. Bízik a vasban hogy semmi gyári hibával, huncutsággal nem rendelkezik és nem hal meg, vagy abban hogy a szerviz futár mint ahogy erre én is élő példa vagyok lekakikálja a knoxot (egyelőre). Gondolom én  ez egészen addig nem számít nekik amíg alaplapcsere nem kell.. mert gondolom ha vissza viszi a cserélt alaplapot és meglátják hogy knoxos akkor valszeg csúnya  censored n rúgást kap.:)

Nem elérhető FIREBLADE

• Madridista
Re: Re: Gyári romok
« Reply #1577 Dátum: 2014, 03 31, 20:46:58 »
Igazából ezután lehet csak teljes félelem nélkül romolni mindenféle modem és stb kínlódás nélkül:D de ezt mindenki maga döntse el hogy nyugodtan romolgat. Bízik a vasban hogy semmi gyári hibával, huncutsággal nem rendelkezik és nem hal meg, vagy abban hogy a szerviz futár mint ahogy erre én is élő példa vagyok lekakikálja a knoxot (egyelőre). Gondolom én  ez egészen addig nem számít nekik amíg alaplapcsere nem kell.. mert gondolom ha vissza viszi a cserélt alaplapot és meglátják hogy knoxos akkor valszeg csúnya  censored n rúgást kap.:)
jajjaja, nem tudjuk, valaki nézi, valaki nem, de szerintem sem lesegeti, mivel anno nálam sem nézett semmit, igaz akkor még nem volt ez a knoxos cucc, csak gyári rom kellett oszt jóvan. Csak ugye ott van az a DE..

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9505-ről

Nem elérhető torrentwarez

• PDA: Samsung Galaxy S4 / GT-I9505
  • PDA ROM: S4 Echoe Rom v.47
« Reply #1578 Dátum: 2014, 04 02, 20:18:36 »
Igazából ezután lehet csak teljes félelem nélkül romolni mindenféle modem és stb kínlódás nélkül:D de ezt mindenki maga döntse el hogy nyugodtan romolgat. Bízik a vasban hogy semmi gyári hibával, huncutsággal nem rendelkezik és nem hal meg, vagy abban hogy a szerviz futár mint ahogy erre én is élő példa vagyok lekakikálja a knoxot (egyelőre). Gondolom én  ez egészen addig nem számít nekik amíg alaplapcsere nem kell.. mert gondolom ha vissza viszi a cserélt alaplapot és meglátják hogy knoxos akkor valszeg csúnya  censored n rúgást kap.:)

Szia!

Akkor te milyen 4.4.2-es romot használsz, ajánlsz?

Gyári vagy főzött?

Knox, gari annyira nem érdekel... de ha ki lehet kerülni... :P

Köszi
Galaxy S4 i9505
ROM: S4 Echoe Rom v.47
Kernel: S4 AEL Kernel v4.2
Recovery: PhilzTouch 6.58.7
Modem: I9505ZZHHOC3

Nem elérhető pociboy

• Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: SM-G900F, I9505 + I9195
  • PDA ROM: XXU1BOA3, XXUFNB9, XXUCNK4 by lackogyerek
« Reply #1579 Dátum: 2014, 04 02, 21:06:05 »
Szia!

Gyári vagy főzött?

Köszi
A knoxot csak gyári rommal tudod kikerülni.
De! Vissza felé nem lehet romolni! Ha felkerült az új bootloader, akkor nincs vissza út.

Ha nem érdekel a gari akkor szinte bármelyik főzött rom felmehet amelyikben nincs knox. (a legtöbb ilyen)
"A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?"

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #1580 Dátum: 2014, 04 02, 21:41:53 »
Szia!

Gyári vagy főzött?

Köszi
ha még nyitott bootloaderes 4.2.2.-d van... akkor mindegy... még tudod rootolni cwm-t rakni cwmből romot telepíteni... max mindegyiknél le van írva vagy már az aroma installerből ki tudd választani hogy a modemet és egyéb dolgokat hogy kell felraknod hogy menjen minden frankón:) ha már viszont zárt bles 4.2.2-d van vagy (az utolsó tmobilos 4.2.2 már tudom hogy zárt bootloader volt azzal "szívtam" meg mikor otán frissült én meg kirootoltam...és akkor még nem nagyon volt szó erről a knoxos hülyeségről)) már 4.3 esetleg már 4.4 már mindegy mit csinálsz :/ romolni már csak gari "vesztéssel" tudsz :(

Nem elérhető Pufi9

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S7 edge
  • PDA ROM: G935FOXX1APD2
« Reply #1581 Dátum: 2014, 04 05, 06:43:21 »
CWM RECOVERY v6.0.4.5 nálam ez kínai nyelven van

Nem elérhető jantsi

• PDA: Galaxy S4 i9505
  • PDA ROM: Echoe 4.4.2 v20
« Reply #1582 Dátum: 2014, 04 07, 09:42:06 »
Helló! Érdemes váltani a 4.3/4.4 re? Mik az ujítások? Sok Különbség van a 4.2.2 höz képest?
Még mindig régi bootloaderes vagyok, de idegesít hogy folyamatosan elmegy a hálózat. Ausztriában élek, szerintetek melyik gyári romot kéne felraknom? Természetesen osztrák simmel használom.

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #1583 Dátum: 2014, 04 07, 10:51:49 »
Helló! Érdemes váltani a 4.3/4.4 re? Mik az ujítások? Sok Különbség van a 4.2.2 höz képest?
Még mindig régi bootloaderes vagyok, de idegesít hogy folyamatosan elmegy a hálózat. Ausztriában élek, szerintetek melyik gyári romot kéne felraknom? Természetesen osztrák simmel használom.
Valamivel gyorsabb... de felesleges hetente megkérdezni valakinek...kicsit visszakell lapozni :) az sd kezelés root nélkül nem megy rendesen.. ergo minden program stb csak akkor megy rendesen ha belsö memon van. Más érdemleges változás nem nagyon van, talán kevesebb memot használ és legalábbis nálam bár fözöttet használok gyáribol jobban birja az aksi. Mért nem rakod ujra full wipal azt a romot ami most van rajta lehet megoldaná a hálozat gondod:)

Nem elérhető FIREBLADE

• Madridista
« Reply #1584 Dátum: 2014, 04 07, 14:56:58 »
nem raknám fel, annyi hogy menüben 4.2 helyett 4.3 lesz. Te tudod

Nem elérhető Uzsonna

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s4
  • PDA ROM: i9505
« Reply #1585 Dátum: 2014, 04 13, 14:10:32 »

Nekem már 0x1 volt és kicserélte az alaplapot...

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #1586 Dátum: 2014, 04 13, 21:24:44 »
Nekem már 0x1 volt és kicserélte az alaplapot...
gondolom teljesen halott volt... amire nem lehett már rányitni... más mellet gondolom gondolom bent a samunál nem fogadták jó néven...:D

Nem elérhető keczanm

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9505
  • PDA ROM: I9505XXUFNB9
« Reply #1587 Dátum: 2014, 04 14, 09:17:17 »
Sziasztok!

Egészen eddig egy kivállló kis SlimKat ROM-ot használtam, 4.4.2-es verzióval, a KNOX-om ennek értelmében 0x1-es.
Szeretnék visszatérni a gyári ROM-ra, így este elő is kerestem az ODIN-omat és egy régen eltett gyári rom-ot, mert hogy az működik (eddig mindig sok macera volt megkeresni a ténylegesen passzoló stock romot). Amit megpróbáltam ráflashelni ez volt: XEH-I9505XXUEMK8-20131123174831.

Azóta rájöttem, valószínűleg mi okozhatta a hibát, történetesen a downgrade fennállása, hiszen ez egy 2013 novemberi rom, ahogy a nevéből is kijön - kérlek javítsatok ki ha rosszat mondok, vagy erősítsetek meg.

Félóton meg is állt a móka, kaptam egy soft bricket, így azóta ez az üzenet fogad:
"firmware upgrade encountered an issue. please select recovery mode in kies and try again"

Utólag belátom, nem fáradtan, vasárnap este kellett volna, de előbb nem volt rá időm, ilyesmit meg csak hétvégén csinálok, nehogy ilyenkor szálljon el a teló - hát most megtörtént.

A kérdéseim az alábbiak lennének:

Samfirmware.com-on firmware check után ezt javasolta számomra:

Model: GT-I9505
Model name: GALAXY S4 LTE
Country: Hungary
Version: Android 4.4.2
Changelist: 481100
Build date: Fri, 14 Feb 2014 03:15:30 +0000
Product Code: XEH
PDA: I9505XXUFNB9
CSC: I9505OXXFNB2
MODEM: I9505XXUFNB9

Már töltöm le. Elviekben ez megoldja a problémám, ugye? :)

Másik:
Sajnos úgy tűnik, kicsit el lettek buherálva a dolgok a telefonomban, általában a KIES sem szeret vele együtt dolgozni. Van valami tippetek arra, hogyan és melyik fájlok flashelésével tudnám a legközelebbi állapotba hozni a gyárihoz?

Egy órán belül leér a fent említett firmware, megpróbálom flashelni aztán meglátjuk.

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Nem elérhető keczanm

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9505
  • PDA ROM: I9505XXUFNB9
« Reply #1588 Dátum: 2014, 04 14, 10:43:32 »
Sikerült a fenti manőver, az alábbiakat használva:

- Fent említett firmware
- Odin 3v09
- Mivel a Set PIT for Mappingnél elakadtam, ezért csatoltam PIT fájlt is. (Akinek szüksége lenne rá, jelen hozzászólásomhoz csatoltam.)
- Lepörgött az egész, reboot, majd félmásodpercenként fagyott a Google Play, semmit nem lehetett csinálni a telóval.
- Reboot recoverybe: format system & data, illetve wipe partition cache.
- Reboot.
- Kaptam egy alapból szlovák (vagy cseh?) nyelvű gyári firmwaret, de az első képernyőn úgyis a nyelvválasztás van, tehát van magyar is. Hamarosan kiderül, a szogláltatások mennek-e.
- Wifi Van.
- Samsung Acc működik.
- Google működik.
- Play Store működik.

censored a minden! ;)

Nem elérhető Uzsonna

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s4
  • PDA ROM: i9505
« Reply #1589 Dátum: 2014, 04 14, 21:57:20 »
gondolom teljesen halott volt... amire nem lehett már rányitni... más mellet gondolom gondolom bent a samunál nem fogadták jó néven...:D

A felső mikrofonnal volt a gond (Beszart), ami gondolom az alaplapon van rajta. Legalábbis ezért cserélte az alaplapot. Pedig ránézett a knoxra és látta hogy ugrás van, ettől függetlenül megcsinálta.

Nem elérhető Depyangel

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy S4
  • PDA ROM: 4.2.2
« Reply #1590 Dátum: 2014, 04 15, 19:18:03 »
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Galaxy S4-es telefonomon még mindig a 4.2.2. van és a telefon is meg a KIES is azt mondja, hogy ez a legfrissebb verzió. Pedig tudjuk, hogy ez nem így van. Nem igazán értek a kézi frissítéshez. Gyárilag függetlenként vettem a telefont, de be és ki kapcsolásnál T-mobile logo van. Szerintem ez így nem kóser, lehet emiatt jelez úgy, hogy nincs friss szoftver rá. Mit kéne csinálnom? Segítségeteket előre is köszönöm! :)

Nem elérhető jantsi

• PDA: Galaxy S4 i9505
  • PDA ROM: Echoe 4.4.2 v20
« Reply #1591 Dátum: 2014, 04 15, 20:05:00 »
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Galaxy S4-es telefonomon még mindig a 4.2.2. van és a telefon is meg a KIES is azt mondja, hogy ez a legfrissebb verzió. Pedig tudjuk, hogy ez nem így van. Nem igazán értek a kézi frissítéshez. Gyárilag függetlenként vettem a telefont, de be és ki kapcsolásnál T-mobile logo van. Szerintem ez így nem kóser, lehet emiatt jelez úgy, hogy nincs friss szoftver rá. Mit kéne csinálnom? Segítségeteket előre is köszönöm! :)

Tölts le egy független romot, odinnal tedd fel. Ennél jobb megoldás nem létezik. Ha csak gyári szoftvert raksz rá akkor le is frissitheted ha felajánlja. Az odinos telepítésről mindent megtalálsz a faq ban. Ha elakadsz nyugottan kérdezz privátban.

Nem elérhető Locuste

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: WAYTEQ
  • PDA: SGS 4 9505 16G BLACK, SAMSUNG P7510 16G
  • PDA ROM: ICS 4.0.4
« Reply #1592 Dátum: 2014, 04 17, 08:21:29 »
Srácok, egy kis segítség kellene.

Mit tudok azzal kezdeni, hogy hívnak, kiveszem a telefont a zsebemből, és kint a szabadban vagy 3-4 mádosperc is eltelik, mire a fényérzékelő megemeli a fényerőt,és addig nem is látom ki hív, a telefon meg csak csörög-csörög.

Ha nem használom az auto fényerőt, és maxra, vagy a közelébe állítom akkor persze nincs ilyen gond, de akkor más esetben (iroda...stb.) kifolyik a szemem.

Gyári 4.4.2-t használok.

Köszi előre is!

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #1593 Dátum: 2014, 04 17, 17:03:41 »
Nem tudtok véletlen egy olyan romot vagy témát vagy magát csak a laucnhert ami működik s4en és sony uit varázsol a telefonnak?:) s3ra asszem anno volt ilyen rom... most xdan nem találtam:(

Nem elérhető FIREBLADE

• Madridista
Gyári romok
« Reply #1594 Dátum: 2014, 04 22, 21:56:39 »

Nem tudtok véletlen egy olyan romot vagy témát vagy magát csak a laucnhert ami működik s4en és sony uit varázsol a telefonnak?:) s3ra asszem anno volt ilyen rom... most xdan nem találtam:(
playen semmi? Ennyire jó az a sonys cucc?

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #1595 Dátum: 2014, 04 22, 22:47:29 »
playen semmi? Ennyire jó az a sonys cucc?

s3om elég pofás volt anno...:D meg nagyon sok oldal stb a sony droid launcher megoldását hozza ki győztesnek... gondoltam hátha:) playen max apexhez stb van skin (ikon stb.) az meg nem ugyan az:)

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #1596 Dátum: 2014, 04 23, 16:52:55 »
eztet-e valaki próbálta már?:)

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Primo
  • PDA: GalaxyS6 Edge G925F
« Reply #1597 Dátum: 2014, 04 23, 17:44:08 »
eztet-e valaki próbálta már?:)
Én most ezt próbálom, nagyon teccik :)
Galaxy S6 Edge
ROM: CarHDRom V.16
Kernel: HackerKernel v7
Recovery: TWRP 2.8.7.1
Modem: G925FXXU3QOKD

Nem elérhető ql4y3r

• PDA: SGS20+ 5G (G986B) / N7 (2013)
  • PDA ROM: Stock Android 11 / LineageOS 18
« Reply #1598 Dátum: 2014, 04 24, 07:37:33 »
Reggelt.
Esetlegesen nem használ valaki SlimKat romot?
Sajnos nincsen topikja és lenne néhány kérdésem  vele kapcsolatban...

SGS4 + Tapatalk Pro

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #1599 Dátum: 2014, 04 28, 21:36:06 »
A telejesen magyar XEH FNB9-et nem tudná nekem valaki belinkelni vmi normális letöltő helyről?:D