2024, 11 24, 09:58:04
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Jelly Bean romok 4.2.2.  (Megtekintve 154444 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető menyus88

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Navon
  • PDA: SGS+, SGS4 mini
  • PDA ROM: CM 10.1 JB, 4.2.2. független stock
Re: Jelly Bean romok 4.2.2.
« Reply #725 Dátum: 2014, 04 04, 14:09:02 »
Sziasztok!

Lehet, hogy most megint hülyeséget kérdezek, de ha feltettem a 10.1-es CM-ot, azzal a kernellel, ami "benne volt", akkor automatikusan emelkedett a proci órajele, vagy ezt hogy/hol lehet állítani? Esetleg egy másik kernel kell hozzá? vagy a store-ból kell letölteni hozzá app-ot (mert láttam, hogy ott van ilyen, csak kérdés, hogy mennyire megbízható)? 

Nem elérhető kovacssa

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy S Plus
  • PDA ROM: 2.3.3
« Reply #726 Dátum: 2014, 04 04, 14:36:41 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
A telóm elég lassú, firefox (de csak ez a böngésző) vmiért szinte lefagy rajta, úgy belassul. Csináltam egy factory recoveryt, de nem sokat használt. Majd tegnap felfrissítettem a még gyári romot 2.3.6osra. De csak kies-en keresztül, így megmaradtak a korábbi fájljaim is. A sebesség vmivel gyorsabb lett, de még most sem az igazi,a firefox ugyan úgy viselkedik. Gondolom ez koránt sem egyenértékű egy teljes telepítéssel... Az érdekelne hogy milyen lehetőségeim vannak? Igazából nekem a 2.3.6os rom is megfelelne, ha gyors és akadásmentes lenne végre. De szívesen kipróbálnám bármelyik 4.*-os romot, abban az esetben, ha valamelyik 100%osan stabil és működőképes minden egyes funkciója. Összességében valamelyik rom elérte már ezt az állapotot (itt a fórumon elég sok topic foglalkozik a rom verziókkal, de mindegyiken végigmenni és kiválogatni a hasznos infokat nem 2 perc sajnos). Tehát nekem nem az a célom, hogy mindenképp a legújabb romot erőltessem a telefonomra, hanem csak annyi, hogy ne legyen lassú. Előre is köszönöm a válaszokat!
üdv

Szia!

Mindkét fiam készülékeire az alábbi ROM -ot telepítettem és gond nélkül működnek már hetek óta:
[i9001][ROM][4.2.2][ION] M.O.W ROM JB 4.2.2 V.7.0 [S3/S4 Style][Style/Performance/Sound][Fast&Smooth]

Innen tudod leszedni: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #727 Dátum: 2014, 04 04, 20:45:35 »
Sziasztok!

Lehet, hogy most megint hülyeséget kérdezek, de ha feltettem a 10.1-es CM-ot, azzal a kernellel, ami "benne volt", akkor automatikusan emelkedett a proci órajele, vagy ezt hogy/hol lehet állítani? Esetleg egy másik kernel kell hozzá? vagy a store-ból kell letölteni hozzá app-ot (mert láttam, hogy ott van ilyen, csak kérdés, hogy mennyire megbízható)?

ha húzni szeretnéd a procit, akkor a kernel leírásnál azt kell nézned, hogy OC vagy overclocking.
A CM-es "gyári" kernele általában nem tudja a CPU húzást. De nézd meg, hogy mit írnak
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető b0077

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Omnia 2
  • PDA ROM: 555555
« Reply #728 Dátum: 2014, 04 05, 00:29:13 »
Szia!

Mindkét fiam készülékeire az alábbi ROM -ot telepítettem és gond nélkül működnek már hetek óta:
[i9001][ROM][4.2.2][ION] M.O.W ROM JB 4.2.2 V.7.0 [S3/S4 Style][Style/Performance/Sound][Fast&Smooth]

Innen tudod leszedni: You are not allowed to view links. Register or Login

Szia!
Kipróbálom, köszönöm!
üdv

Nem elérhető menyus88

• PFC Fan
« Reply #729 Dátum: 2014, 04 05, 16:38:45 »
ha húzni szeretnéd a procit, akkor a kernel leírásnál azt kell nézned, hogy OC vagy overclocking.
A CM-es "gyári" kernele általában nem tudja a CPU húzást. De nézd meg, hogy mit írnak

Köszi!
Amúgy melyik kernelt ajánlanád/ajánlanátok? A store-ból letölthető No-frills CPU Control-ról van véleményetek? Mert gondolom, ha kernelt akarnék telepíteni, akkor is lehetne mindent megint mentegetni, aztán visszaállítani, mint a romolásnál?!

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #730 Dátum: 2014, 04 06, 15:19:01 »
Köszi!
Amúgy melyik kernelt ajánlanád/ajánlanátok? A store-ból letölthető No-frills CPU Control-ról van véleményetek? Mert gondolom, ha kernelt akarnék telepíteni, akkor is lehetne mindent megint mentegetni, aztán visszaállítani, mint a romolásnál?!

ez változó, de tényleg. vmikor érezhetőbb a különbség, de nem mindig. Ha most kezdtél bele, akkor én azt mondod egyelőre várj. Ismerkedj az új rommal, stb. Bár ennél a telónál nagy a választék nincs a kernelek terén, úgyhogy ha van időd és kedved, akkor próbálgass.

Ha kernelt telepítesz nincs szükséged wipe data-ra. elég a wipe cache, és akkor nem szükséges mentegetni mert megmarad minden. max azért jó, ha csinálsz előtte egy teljes rendszer back up-ot, hogyha bármi balul sülne el, akkor könnyen vissza tudj állítani mindent

Nem elérhető menyus88

• PFC Fan
« Reply #731 Dátum: 2014, 04 06, 17:54:06 »
ez változó, de tényleg. vmikor érezhetőbb a különbség, de nem mindig. Ha most kezdtél bele, akkor én azt mondod egyelőre várj. Ismerkedj az új rommal, stb. Bár ennél a telónál nagy a választék nincs a kernelek terén, úgyhogy ha van időd és kedved, akkor próbálgass.

Ha kernelt telepítesz nincs szükséged wipe data-ra. elég a wipe cache, és akkor nem szükséges mentegetni mert megmarad minden. max azért jó, ha csinálsz előtte egy teljes rendszer back up-ot, hogyha bármi balul sülne el, akkor könnyen vissza tudj állítani mindent

Ismét köszönöm!

Nem elérhető szandrus

• Nem: Nő
  • PFC Fan
  • PDA: i9001
  • PDA ROM: 2.3.6
« Reply #732 Dátum: 2014, 04 26, 09:17:59 »
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert tegnap vágtam bele a ROM váltásba :)
Szóval van egy T-Mobos S Plusom, amin a 2.3.6 futott.
Szerettem volna Jelly Beanre frissíteni, amihez a következőket csináltam meg.
- Rootoltam
- Feltettem a következő CWM-et: philz_touch_6.07.9-ariesve.tar.md5
- Feltettem a belső SDre a következőket: cm-10.1-20131124-dev_connection_team-release9-ariesve-signed és gapps-jb-20130812-signed
- Belépve Recoveryben wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache
Majd Install Zip
Erre először Status 7 problémába futottam - erre azt a megoldást találtam, hogy töröltem bizonyos elemeket az updater-scriptből
mint ahogy itt írják: You are not allowed to view links. Register or Login
Aztán megint mindent előről...és most Status 6 installation aborted.  >:(
Valaki találkozott már ezzel?
Elméletben a Show log lehozza a problémát, nekem ezt írja ki: can't partition non-vfat: /storage/sdcard
Azt hiszem lányként most akadtam el ebben a témában :)
Minden segítséget nagyon köszönök!

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #733 Dátum: 2014, 04 26, 19:00:19 »
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert tegnap vágtam bele a ROM váltásba :)
Szóval van egy T-Mobos S Plusom, amin a 2.3.6 futott.
Szerettem volna Jelly Beanre frissíteni, amihez a következőket csináltam meg.
- Rootoltam
- Feltettem a következő CWM-et: philz_touch_6.07.9-ariesve.tar.md5
- Feltettem a belső SDre a következőket: cm-10.1-20131124-dev_connection_team-release9-ariesve-signed és gapps-jb-20130812-signed
- Belépve Recoveryben wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache
Majd Install Zip
Erre először Status 7 problémába futottam - erre azt a megoldást találtam, hogy töröltem bizonyos elemeket az updater-scriptből
mint ahogy itt írják: You are not allowed to view links. Register or Login
Aztán megint mindent előről...és most Status 6 installation aborted.  >:(
Valaki találkozott már ezzel?
Elméletben a Show log lehozza a problémát, nekem ezt írja ki: can't partition non-vfat: /storage/sdcard
Azt hiszem lányként most akadtam el ebben a témában :)
Minden segítséget nagyon köszönök!

honnan szedted le a cwm-et? én twrp-t ajánlanék. szerintem jobb :)

Nem elérhető laptos

• PFC Fan
  • PDA: samsung
  • PDA ROM: i9001tmhke2
« Reply #734 Dátum: 2014, 05 11, 23:35:04 »
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy én feltettem a CM10.1-t, és eztán nem sikerül mountolni az SD kártyát. Próbálok itt-ott keresgélni, de semmi parancsot nem találok a helyes elérési útra a Terminal emulator -ban. Kérlek segítsetek! Köszönöm! :)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #735 Dátum: 2014, 05 12, 10:28:37 »
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy én feltettem a CM10.1-t, és eztán nem sikerül mountolni az SD kártyát. Próbálok itt-ott keresgélni, de semmi parancsot nem találok a helyes elérési útra a Terminal emulator -ban. Kérlek segítsetek! Köszönöm! :)

nézd meg a beállítások/tárhely résznél hogy látod-e

Nem elérhető laptos

• PFC Fan
  • PDA: samsung
  • PDA ROM: i9001tmhke2
« Reply #736 Dátum: 2014, 05 12, 11:31:04 »
igen látom, de nem kezeli, kizárólag a total commander. valami elérési út kellene neki, vagy nem tudom =(

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #737 Dátum: 2014, 05 12, 16:47:28 »
igen látom, de nem kezeli, kizárólag a total commander. valami elérési út kellene neki, vagy nem tudom =(

nem tudom intézőben hogy jelenik meg, de external sd kártyát vagy ehhez hasonló elnezést kell keresned.
nexus 4en nincs external  és már nem emlékeszem pontosan hogy jelenik meg

Nem elérhető choky21

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s plus
  • PDA ROM: 2.3
« Reply #738 Dátum: 2014, 05 28, 18:50:13 »
Nagy gondom akadt. Feltettem mindent Rootoltam feltettem a teamwin recovery-t 2.2.1 változatott.
rámásoltam usb keresztül a letöltött zip fájlt (4.4 rom) majd újraindítottam a telefont recoverybe wipe data stb. ahogy kell és utána jön az install de nem találom sehol amit fel kéne raknom de tudom hogy rámásoltam a telóra. kilépni nem tudok mert azt írja nincs telepítve rendszer és igaza van ezért most csak a recovery megy a telefonomon mit tehetnék ??

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #739 Dátum: 2014, 05 28, 20:43:07 »
Nagy gondom akadt. Feltettem mindent Rootoltam feltettem a teamwin recovery-t 2.2.1 változatott.
rámásoltam usb keresztül a letöltött zip fájlt (4.4 rom) majd újraindítottam a telefont recoverybe wipe data stb. ahogy kell és utána jön az install de nem találom sehol amit fel kéne raknom de tudom hogy rámásoltam a telóra. kilépni nem tudok mert azt írja nincs telepítve rendszer és igaza van ezért most csak a recovery megy a telefonomon mit tehetnék ??

Szerintem te nem csak wipe data-t nyomtal hanem mindent toroltel

Probalj recoveryben mountolni egy ugy osszekotni a pc-vel es felmasolni a megfelelo fajlokat

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
  • Navigáció / Navigation: Mio C510
  • PDA: Lenovo A916
  • PDA ROM: 4.4.2
Re: Re: Jelly Bean romok 4.2.2.
« Reply #740 Dátum: 2014, 05 28, 22:09:07 »
Szerintem te nem csak wipe data-t nyomtal hanem mindent toroltel

Probalj recoveryben mountolni egy ugy osszekotni a pc-vel es felmasolni a megfelelo fajlokat

Vagy kártyaolvasóval tedd az sd-re, aztán vissza az sd-t a telóba.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9001-ről

Nem elérhető chubby2o6

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus, SGS 4 i9505
  • PDA ROM: CM 11.0. 20140910-ION-dev-connection-team release12-ariesve, 4.4.2 gyári
« Reply #741 Dátum: 2014, 06 19, 17:17:37 »
Sziasztok!
Függetlenítés miatt újra kellett raknom a romot. Ugyanazt az EHNDROIX III-at tettem vissza, ami eddig is volt, és most van egy kicsi, de bosszantó problémám. Kikapcsolt netnél (se wifi, se mobilnet ), mikor felébresztem a képernyőt, mindig kapok egy felugró üzenetet, hogy network error, ellenőrízzem az internet beállítást. Emlékszem, hogy régen is kaptam ilyen üzit, de egy idő után már nem, és nem emlékszem, hogy én állítottam-e be valamit, vagy csak úgy magától abbamaradt. Ugyanazokat az alkalmazásokat tettem vissza, és fogalmam sincs, melyik üzenget, már az összes "netfigyelő" alkalmazás beállításait megnéztem, de nem találtam meg a ludast.
Van valakinek ötlete, hogy hol lehet ezt az üzengetést kikapcsolni?

Nem elérhető chubby2o6

• PFC Fan
  • PDA ROM: CM 11.0. 20140910-ION-dev-connection-team release12-ariesve, 4.4.2 gyári
« Reply #742 Dátum: 2014, 08 21, 17:20:23 »
Sziasztok! Újra kellett raknom a romot, mert egyszer csak a teló újraindult magától, majd megint újraindult, de a nyelv-és fiókbeállításokkal, szóval olyan volt, mintha csináltam volna egy FR-t. Az appok nagy része eltűnt, és hibaüzik jöttek, hogy most ez állt le, most meg az, szóval a rom újrarakása tűnt a legjobb megoldásnak.
Úgy gondoltam, a legtisztább telepítés lenne a legjobb, wipe-oltam tehát mindent ( cache,dalvik cache,system,data,SD card ). Mountolni akartam az SD-t, de hiába dugtam rá a gépre, nem történt semmi, vagyis a gép egyáltalán nem látta a telót. Vissza kellett odinozzak egy gyári romot, és utána feltenni a CM romot, de nem is ez a gond, hanem arra lennék kíváncsi, hogy miért nem tudtam mountolni az SD-t. Win7 van a gépen, driverek rendben, az odin simán felismerte. TWRP 2.7.1.0 recoveryből próbáltam. Én rontottam el valamit?

Nem elérhető chubby2o6

• PFC Fan
« Reply #743 Dátum: 2014, 08 28, 18:08:12 »
Sziasztok! Kissé halott ez a topik, de azért próbálkozom. Ha összedugom a telót a géppel, USB háttértár csatlakoztatása, rányomok, de ahelyett, hogy csatlakozna, újraindul. Már próbáltam bekapcsolt hibakereséssel, meg kikapcsolt hibakereséssel is, de az eredmény ugyanaz. Eddig nem volt ilyen gond, múlt héten raktam újra a romot, odin is felismerte, szóval a laptop felől rendben van a dolog. Fogalmam sincs, mitől lehet, de nem bánnám, ha valaki valami ötlettel segítene. Nem szerencsés dolog, ha nem tudok a két eszköz között kapcsolatot teremteni.
Igazából a romról készített backupot szerettem volna áttenni a gépre adatkábellel, mert ekkora cuccot nem szívesen airdroidoznék át. Köszi, ha valaki még olvassa egyáltalán ezt a topikot, és válaszolni is tud.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #744 Dátum: 2014, 09 03, 10:22:36 »
Sziasztok! Kissé halott ez a topik, de azért próbálkozom. Ha összedugom a telót a géppel, USB háttértár csatlakoztatása, rányomok, de ahelyett, hogy csatlakozna, újraindul. Már próbáltam bekapcsolt hibakereséssel, meg kikapcsolt hibakereséssel is, de az eredmény ugyanaz. Eddig nem volt ilyen gond, múlt héten raktam újra a romot, odin is felismerte, szóval a laptop felől rendben van a dolog. Fogalmam sincs, mitől lehet, de nem bánnám, ha valaki valami ötlettel segítene. Nem szerencsés dolog, ha nem tudok a két eszköz között kapcsolatot teremteni.
Igazából a romról készített backupot szerettem volna áttenni a gépre adatkábellel, mert ekkora cuccot nem szívesen airdroidoznék át. Köszi, ha valaki még olvassa egyáltalán ezt a topikot, és válaszolni is tud.

ugyanazon a gépen csináltad az odin-t, amelyiken most kikapcsol?

esetleg a drivert leszedni és újból felrakni. vagy másik usb.

Nem elérhető chubby2o6

• PFC Fan
« Reply #745 Dátum: 2014, 09 05, 19:58:55 »
ugyanazon a gépen csináltad az odin-t, amelyiken most kikapcsol?

esetleg a drivert leszedni és újból felrakni. vagy másik usb.

Igen, ugyanazzal. Megoldódott közben, a Tárhely menüjében a szgépes USB kapcsolatot átállítottam MTP-re, így legalább felismerték egymást. Feltelepült vmi driver, utána már háttértárként is látta. Azért volt furcsa, mert mint írtam, egy héttel azelőtt raktam újra a romot, és simán másolgattam át mindent a gépről, meg aztán az odin is gond nélkül felismerte. Mindegy, lényeg, hogy jó, és köszi a választ.

Nem elérhető chubby2o6

• PFC Fan
« Reply #746 Dátum: 2014, 10 03, 15:37:02 »
Sziasztok!
Az létezik, hogy CM romon nem lehet személyekhez vagy csoporthoz külön csengőhangot rendelni? Már a sokadik romon próbálom, és bármit állítgatok rajta, egyszerűen nem hajlandó rá, hiába írja a névjegy beállításainál, hogy csengőhang XY, az istennek sem akar azon a dallamon megszólalni.

Nem elérhető gyu456

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo Nextgen
« Reply #747 Dátum: 2014, 11 20, 19:06:45 »
CyanogenMod 10.1 by ADC-Team - Release 6 [EOL]

Kernel (3.4.104):

Frissült 11-17-én

Nem elérhető chubby2o6

• PFC Fan
« Reply #748 Dátum: 2014, 11 20, 19:58:24 »
CyanogenMod 10.1 by ADC-Team - Release 6 [EOL]

Kernel (3.4.104):

Frissült 11-17-én

Nekem a release 9 van fent a telómon, ebből a romból ez a legfrissebb, 2013.11.24-én jött ki.

Nem elérhető chubby2o6

• PFC Fan
« Reply #749 Dátum: 2014, 11 20, 20:18:19 »
Nekem a release 9 van fent a telómon, ebből a romból ez a legfrissebb, 2013.11.24-én jött ki.

Bocs, most nézem, hogy amit írtál, az ION, nekem a release 9 van, de az nem az ION verzió. Viszont a linkekre csak 404-es hibát dob.
Egyébként próbáltad? A kernelnek nincs 390 megás válzozata?