2024, 11 28, 03:20:09
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Jelly Bean romok 4.2.2.  (Megtekintve 154617 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető BaziJoe1982

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: samsung
  • PDA ROM: passz
Re: Jelly Bean romok 4.2.2.
« Reply #700 Dátum: 2014, 01 17, 21:59:21 »
Üdv.

felraktam Slim-et a beharangozása jó volt de néhány funkció nem mindig működik lehet h a kernel amit fel raktam nem jó hozzá okozhatja?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #701 Dátum: 2014, 01 18, 19:38:47 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Üdv.

felraktam Slim-et a beharangozása jó volt de néhány funkció nem mindig működik lehet h a kernel amit fel raktam nem jó hozzá okozhatja?

4.2.2.nél működnie kell mindennek
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
  • Navigáció / Navigation: Mio C510
  • PDA: Lenovo A916
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #702 Dátum: 2014, 02 26, 15:43:40 »
Belefutottam megint (már azt hiszem harmadszor) abba, hogy újraindítás után csak forog-forog a cyanogen logó, és ennyi. Mitől lehet ez? Ritkán csinálja, de roppant dühítő. Recoveryben wipe-oltam a dalvikot, a cache-t, meg fix permissiont is csináltam, hátha, de semmi, nem megy tovább. Eddig úgy oldottam meg, hogy visszaállítottam a gyári állapotot, de hátha van ennél jobb módszer, nincs kedvem megint feltenni mindent (mert hogy nem használok Titaniumot, nincs mentésem)...

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #703 Dátum: 2014, 02 26, 15:51:29 »
Belefutottam megint (már azt hiszem harmadszor) abba, hogy újraindítás után csak forog-forog a cyanogen logó, és ennyi. Mitől lehet ez? Ritkán csinálja, de roppant dühítő. Recoveryben wipe-oltam a dalvikot, a cache-t, meg fix permissiont is csináltam, hátha, de semmi, nem megy tovább. Eddig úgy oldottam meg, hogy visszaállítottam a gyári állapotot, de hátha van ennél jobb módszer, nincs kedvem megint feltenni mindent (mert hogy nem használok Titaniumot, nincs mentésem)...

esetleg egy recovery frissítés megoldja a problémát

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
« Reply #704 Dátum: 2014, 02 26, 16:53:27 »
esetleg egy recovery frissítés megoldja a problémát

Feltettem ezt: TWRP_2.6.3.0_ariesve_20130929_ADCT_fixed_signed.zip, de ugyanaz. Viszont találtam a telón egy bootloader nevű *.zip fájlt, amit úgy emlékszem, annak idején valami ilyesmi gond gyógymódjaként töltöttem le, csak már nem vagyok benne biztos. Mindjárt kiderül, mire való.

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
« Reply #705 Dátum: 2014, 02 26, 18:32:55 »
Feltettem ezt: TWRP_2.6.3.0_ariesve_20130929_ADCT_fixed_signed.zip, de ugyanaz. Viszont találtam a telón egy bootloader nevű *.zip fájlt, amit úgy emlékszem, annak idején valami ilyesmi gond gyógymódjaként töltöttem le, csak már nem vagyok benne biztos. Mindjárt kiderül, mire való.

Ez a neve: signed_deletemmcblk0p14-reboot.zip

De nem mertem telepíteni, nem tudom, mire való pontosan. Így maradt megint a gyári visszaállítás, telepítgetés.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #706 Dátum: 2014, 02 26, 19:16:39 »
Ez a neve: signed_deletemmcblk0p14-reboot.zip

De nem mertem telepíteni, nem tudom, mire való pontosan. Így maradt megint a gyári visszaállítás, telepítgetés.

A nev alapjan ez nekem semmit sem mondd

Nem elérhető demars

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9070
  • PDA ROM: 4.1.2
« Reply #707 Dátum: 2014, 02 27, 00:39:19 »
Sziasztok!
Pár napja frissítettem egy s plust! 2.3.3 volt rajta, arra ment a gyári t mobilos 2.3.6, arra pedig az Ehndroix IX III.
Annyi gondom van, hogy nem lehet bekapcsolni a wifit! Ez számomra nagy híva.
Valamit elszúrtam, vagy ez egy ilyen rom?
Fix permission kimaradt. Ez okozhatja?
 Gyári 4.1.2  vagy 4.2.2 rom létezik erre , vagy csak custom romok?
Melyik a leg megbízhatóbb, ha nem szeretnék mókolni?

Köszönöm a segítséget!

Üdv: demars

Nem elérhető szergej973

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo
  • PDA: Sony Xperia M2
  • PDA ROM: [ROM] Xperia Z5 STYLE 4.6 (LOCKED / UNLOCKED BL)
« Reply #708 Dátum: 2014, 02 27, 06:11:02 »
Sziasztok!
Pár napja frissítettem egy s plust! 2.3.3 volt rajta, arra ment a gyári t mobilos 2.3.6, arra pedig az Ehndroix IX III.

Köszönöm a segítséget!

Pontosan melyik Ehndroix(linket rakj).Kernelt cseréltél rajta?A fix permission a belső memóriában található fájlok jogosultságait teszi helyre,ami root jogosultság visszaállítása után lehet hasznos.Lehet hogy kellett volna.Recoveryből csinálj teljes wipe és factory reset.indítsd újra,ne csinálj semmit.Kapcsold ki és indítod recovery módban.Megcsinálod a fix permission és mehet a system reboot.Ha igy sem jó felejtsd el ezt a romot (nem tudom pontosan melyik volt)és keress másikat.Ehndroix rommal már én is jártam így.Gyári hivatalos 4.1 szerintem még nincs hozzá és lehet nem is lesz.Eleve már nem is forgalmazzák a készüléket hivatalosan sehol.
Tehát marad a mókolás.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #709 Dátum: 2014, 02 27, 09:24:35 »
Sziasztok!

Köszönöm a segítséget!

Nem tudod bekapcsolni a wifi-t vagy bekapcsolod de nem kapcsolódik a routerhez?
Minden romban működik a wifi! Esetleg újra kell telepíteni a romot, vagy a router-nek nem tetszik. Érdemes restartot nyomni.

Fix permission ezt nem okozza.

Gyári csak 2.3.6 van, és újabb nem is lesz. ha akarsz akkor marad a mókolás

Nem elérhető demars

• PFC Fan
« Reply #710 Dátum: 2014, 02 27, 12:12:58 »
Este megpróbálom az általatok leírtakat megcsinálni! Most nincs időm!
Itt a rom

Ez pedig a gapps:

Ehndroix 13.8.6 , 4.2.2 alapú!

Kernelt nem cseréltem!

A wifit be sem tudom kapcsolni, ha az ikonra tappantok nem történik semmi sem. Ha a beállításokra megyek, azt írja ki, hogy wifi bekapcsolása...  de nem történik semmi sem! ( 20 percet vártam )
Amúgy a többi általam használt funkció működik, kinézete sebessége rendben van... csak ez a fránya wifi... :(

Köszönöm a rám fordított időtöket!

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #711 Dátum: 2014, 02 27, 13:24:17 »
Este megpróbálom az általatok leírtakat megcsinálni! Most nincs időm!
Itt a rom

Ez pedig a gapps:

Ehndroix 13.8.6 , 4.2.2 alapú!

Kernelt nem cseréltem!

A wifit be sem tudom kapcsolni, ha az ikonra tappantok nem történik semmi sem. Ha a beállításokra megyek, azt írja ki, hogy wifi bekapcsolása...  de nem történik semmi sem! ( 20 percet vártam )
Amúgy a többi általam használt funkció működik, kinézete sebessége rendben van... csak ez a fránya wifi... :(

Köszönöm a rám fordított időtöket!

megnéztem az XDA-s részt, de ott nem írtak wifi hibáról.
amikor kiválasztod az otthon wifi hálozatot, akkor fel tudsz rá lépni?
tovább enged?

esetleg egy router restart-ot érdemes megpróbálni.

Nem elérhető demars

• PFC Fan
« Reply #712 Dátum: 2014, 02 28, 00:09:28 »
Lehet, hogy nem fogalmaztam jól...  :p
Nem lehet bekapcsolni a wifit! Így nem is keres hálózatot! Ha belépek a beállítások menübe, azon belül a wifi részbe, a jobb felső sarokban a csúszka nem aktív! Nem lehet elhúzni ( az az bekapcsolni a wifit ).
Sajnos nincs nálam a telefon, így csak holnap tudom kicsit megbütykölni!
Ajánlottak egy jó kis 4.4.2 romot, le is szedtem!
Ha nem segít a factory reset, és/vagy a fix permission... első körben felteszem újra a romot ( nagyon tetszik ), ha nem segít, felteszem ezt a 4.4.2-t! You are not allowed to view links. Register or Login

Amúgy ha csak ismét fel akarom tenni a romot, vagy ha csak recoveryt szeretnék váltani, simán flashelem ismét ( vagy a másikat ) és elég egy dalvik/ chace törlés?

Nem elérhető szergej973

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo
  • PDA: Sony Xperia M2
  • PDA ROM: [ROM] Xperia Z5 STYLE 4.6 (LOCKED / UNLOCKED BL)
« Reply #713 Dátum: 2014, 02 28, 08:11:21 »
Lehet, hogy nem fogalmaztam jól...  :p
Nem lehet bekapcsolni a wifit! Így nem is keres hálózatot! Ha belépek a beállítások menübe, azon belül a wifi részbe, a jobb felső sarokban a csúszka nem aktív! Nem lehet elhúzni ( az az bekapcsolni a wifit ).
Sajnos nincs nálam a telefon, így csak holnap tudom kicsit megbütykölni!
Ajánlottak egy jó kis 4.4.2 romot, le is szedtem!
Ha nem segít a factory reset, és/vagy a fix permission... első körben felteszem újra a romot ( nagyon tetszik ), ha nem segít, felteszem ezt a 4.4.2-t! You are not allowed to view links. Register or Login

Amúgy ha csak ismét fel akarom tenni a romot, vagy ha csak recoveryt szeretnék váltani, simán flashelem ismét ( vagy a másikat ) és elég egy dalvik/ chace törlés?
Én mondtam hogy jártam már én is így ezzel a rommal,arról nem is beszélve hogy elég gyakran fagyogatott és ette az aksit.De aki még nem használta az nem is fogja tudni.Nem gyakori,de szerintem csak egyedi esetek ezek.Ha végképp nem megy akkor cserélj romot.Nem éri meg annyit kínlódni.
Én személy szerint minden telepítést tisztán kezdek el,vagyis teljes gyári visszaállítás,factory reset,wipeok...stb.Úgy a biztos,akkor talán nem jön közbe semmi ge censored .Talán,de az ördög nem alszik,azért karikás a szeme! >:(

Nem elérhető demars

• PFC Fan
« Reply #714 Dátum: 2014, 03 01, 08:42:33 »
Csináltam egy factory resetet, összes wipe megvolt. Fix permission szintén.
Most működik a wifi.
Köszönöm a segítséget!

Nem elérhető menyus88

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Navon
  • PDA: SGS+, SGS4 mini
  • PDA ROM: CM 10.1 JB, 4.2.2. független stock
« Reply #715 Dátum: 2014, 03 29, 22:56:05 »
Sziasztok!

Előre is bocsánat, ha már volt ilyen kérdés, de nem volt humorom végigolvasni az egész fórumot. Most vált tartaléktelefonná szeretett SGS+em, és gondoltam kísérletezek vele kicsit: feltettem ezt a ROM-ot: You are not allowed to view links. Register or Login   ment is szépen minden, csak a backup készítést hagytam ki, gondolván, hogy nekem az nem kell, mert legrosszabb esetben újratelepítek mindent. Indítás után viszont sajnos nem találtam Play-t, sem egyik régi alkalmazást sem. Próbáltam számítógépről visszarakosgatni őket, de itt már azt jelezte, hogy fent vannak a telefonon.
Most ilyenkor mit lehet tenni? hogy lehet előcsalni az ikonokat?
Köszönöm a válaszokat!

Peti

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
Re: Re: Jelly Bean romok 4.2.2.
« Reply #716 Dátum: 2014, 03 30, 06:13:20 »
Sziasztok!

Előre is bocsánat, ha már volt ilyen kérdés, de nem volt humorom végigolvasni az egész fórumot. Most vált tartaléktelefonná szeretett SGS+em, és gondoltam kísérletezek vele kicsit: feltettem ezt a ROM-ot: You are not allowed to view links. Register or Login   ment is szépen minden, csak a backup készítést hagytam ki, gondolván, hogy nekem az nem kell, mert legrosszabb esetben újratelepítek mindent. Indítás után viszont sajnos nem találtam Play-t, sem egyik régi alkalmazást sem. Próbáltam számítógépről visszarakosgatni őket, de itt már azt jelezte, hogy fent vannak a telefonon.
Most ilyenkor mit lehet tenni? hogy lehet előcsalni az ikonokat?
Köszönöm a válaszokat!

Peti

Amikor romot cserélünk, akkor mindenképpen kell a "factory reset", "data wipe" a recoveryben, ami törli az addigi programokat, beállítasokat stb. Neked ez valószínűleg nem volt meg, ezért kavarodott össze. A Play pedig azért hiányzik, mert nem tetted fel a megfelelő, a romhoz való "gapps"-t. Nem mindegy az sem, hogy melyik recovery van fent most neked.

Ha nem is az egész fórumot, de valamennyit kénytelen leszel olvasni... A leszedett ADC rom XDA-s oldalának legelején, ahol a linkje van, mindig van egy leírás, hogy mi kell még hozzá és a pontos, rövid telepítési útmutató.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9001-ről

Nem elérhető menyus88

• PFC Fan
« Reply #717 Dátum: 2014, 03 30, 09:24:54 »
Factory reset, data wipe is megvolt, CWM6-recovery, és utólag feltettem a gapps-ot is elvileg, amikor láttam, hogy nincs meg az ikonja, de mégsem akar előjönni, végigzongoráztam 2-3 alkalommal, de valamiért nem jó. Próbáltam, hogy gépen keresztül telepítek rá appokat, de amit használtam, arra azt írta, hogy már telepítve van, ugyanakkor a telefonon mégsem látom...
Lehet, hogy délután nekiesek a 10.2-es, vagy az egyik 11-es verzióval, hátha összejön, bár az is lehet, hogy most nagy hülyeséget mondtam, még abszolút kezdő vagyok:D
Végső esetben, ha visszarakom a gyári 2.3.6-ost, és úgy kezdem újra, akkor az sikerülhet? vagy egyszerűbb, ha beviszem szervizbe? garanciám már úgysincs rá...
Mindenesetre a választ köszönöm!

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
« Reply #718 Dátum: 2014, 03 30, 11:09:26 »
Factory reset, data wipe is megvolt, CWM6-recovery, és utólag feltettem a gapps-ot is elvileg, amikor láttam, hogy nincs meg az ikonja, de mégsem akar előjönni, végigzongoráztam 2-3 alkalommal, de valamiért nem jó. Próbáltam, hogy gépen keresztül telepítek rá appokat, de amit használtam, arra azt írta, hogy már telepítve van, ugyanakkor a telefonon mégsem látom...
Lehet, hogy délután nekiesek a 10.2-es, vagy az egyik 11-es verzióval, hátha összejön, bár az is lehet, hogy most nagy hülyeséget mondtam, még abszolút kezdő vagyok:D
Végső esetben, ha visszarakom a gyári 2.3.6-ost, és úgy kezdem újra, akkor az sikerülhet? vagy egyszerűbb, ha beviszem szervizbe? garanciám már úgysincs rá...

Felesleges visszatenni a Gingerbread-et, szervizbe vinni meg végképp, ha csak szándékosan fizetni nem akarsz... ;) A CWM recovery helyett tedd fel a TWRP-t, és javaslom az ADC rom 7-es verzióját, nekem ez nagyon bevált, stabil. Legelőször cseréld ki a recoveryt, aztan full wipe, és utána rom, gapps. Mindent a leírás szerint lépésről lépésre, jó lesz.

Nem elérhető menyus88

• PFC Fan
« Reply #719 Dátum: 2014, 03 30, 12:59:43 »
Működik!!!:) Ezer hála és köszönet Flak88!:)

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
« Reply #720 Dátum: 2014, 03 30, 13:07:41 »
Működik!!!:) Ezer hála és köszönet Flak88!:)

Na, mondtam én! ;)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #721 Dátum: 2014, 03 30, 16:37:01 »

ha bárhova is beviszed, akkor fizetned kell, kb. annyit mint a telefon értékének a fele.
az általad leírtakból nekem az derül ki, hogy vagy nem telepítetted a "gapps" fájt, vagy pedig, ha igen, akkor utána csináltál egy wipe data-t.

először is tedd fel a legfrissebb recovery-t, aztán pedig töltsd le a szükséges fájlokat, és az 1. oldalon található leírásnak megfelelően tedd fel.

Nem elérhető menyus88

• PFC Fan
« Reply #722 Dátum: 2014, 03 30, 17:07:54 »
ha bárhova is beviszed, akkor fizetned kell, kb. annyit mint a telefon értékének a fele.
az általad leírtakból nekem az derül ki, hogy vagy nem telepítetted a "gapps" fájt, vagy pedig, ha igen, akkor utána csináltál egy wipe data-t.

először is tedd fel a legfrissebb recovery-t, aztán pedig töltsd le a szükséges fájlokat, és az 1. oldalon található leírásnak megfelelően tedd fel.

Köszönöm neked is, de már sikerült megoldni közben a problémát!

Nem elérhető b0077

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Omnia 2
  • PDA ROM: 555555
« Reply #723 Dátum: 2014, 04 04, 00:25:45 »
Sziasztok!
A telóm elég lassú, firefox (de csak ez a böngésző) vmiért szinte lefagy rajta, úgy belassul. Csináltam egy factory recoveryt, de nem sokat használt. Majd tegnap felfrissítettem a még gyári romot 2.3.6osra. De csak kies-en keresztül, így megmaradtak a korábbi fájljaim is. A sebesség vmivel gyorsabb lett, de még most sem az igazi,a firefox ugyan úgy viselkedik. Gondolom ez koránt sem egyenértékű egy teljes telepítéssel... Az érdekelne hogy milyen lehetőségeim vannak? Igazából nekem a 2.3.6os rom is megfelelne, ha gyors és akadásmentes lenne végre. De szívesen kipróbálnám bármelyik 4.*-os romot, abban az esetben, ha valamelyik 100%osan stabil és működőképes minden egyes funkciója. Összességében valamelyik rom elérte már ezt az állapotot (itt a fórumon elég sok topic foglalkozik a rom verziókkal, de mindegyiken végigmenni és kiválogatni a hasznos infokat nem 2 perc sajnos). Tehát nekem nem az a célom, hogy mindenképp a legújabb romot erőltessem a telefonomra, hanem csak annyi, hogy ne legyen lassú. Előre is köszönöm a válaszokat!
üdv

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #724 Dátum: 2014, 04 04, 09:24:15 »
Sziasztok!
A telóm elég lassú, firefox (de csak ez a böngésző) vmiért szinte lefagy rajta, úgy belassul. Csináltam egy factory recoveryt, de nem sokat használt. Majd tegnap felfrissítettem a még gyári romot 2.3.6osra. De csak kies-en keresztül, így megmaradtak a korábbi fájljaim is. A sebesség vmivel gyorsabb lett, de még most sem az igazi,a firefox ugyan úgy viselkedik. Gondolom ez koránt sem egyenértékű egy teljes telepítéssel... Az érdekelne hogy milyen lehetőségeim vannak? Igazából nekem a 2.3.6os rom is megfelelne, ha gyors és akadásmentes lenne végre. De szívesen kipróbálnám bármelyik 4.*-os romot, abban az esetben, ha valamelyik 100%osan stabil és működőképes minden egyes funkciója. Összességében valamelyik rom elérte már ezt az állapotot (itt a fórumon elég sok topic foglalkozik a rom verziókkal, de mindegyiken végigmenni és kiválogatni a hasznos infokat nem 2 perc sajnos). Tehát nekem nem az a célom, hogy mindenképp a legújabb romot erőltessem a telefonomra, hanem csak annyi, hogy ne legyen lassú. Előre is köszönöm a válaszokat!
üdv

Lehet, hogy érdemes lenne egy format data-t csináni. magyarul letörölni minden fájt és könyvtárt, és kvázi "gyári állapotról" kezdeni.
A 4.2.2. romokat még én is használtam. Ott minden működött és stabil volt. Ha van időd és XDA-n megnézed a 4.4.2-es romokat, akkor szerintem elég az utolsó 10-15 hozzászólást elolvasni. Ha ott nem írnak hibákról, akkor valószínű már az is kiforrta magát.