Volt időm és kedvem, így feltettem 1-2 JB romot.
Ez nem teszt, inkább „first impression” jellegű írás. A romokat kb. 8-10 percig használtam egy adott kernel-lel, aztán jött a következő.
Főleg azokat választottam ki, ahol a support is jó, és mostanság elég jókat olvasni róluk XDA-n. Ez nem azt jelenti, hogy csak ezek vannak, csak annyit, hogy ezeket követem mostanság kiemelt figyelemmel.
Antutu 3.0.3 teszt: minden teszt SD kártya és Sim kártya nélkül készült. Csak az Antutu programot telepítettem a romra és úgy futattam. CPU 1401 Mhz!
/Jaggy (3.x verzió) esetén elfelejtettem visszavenni a herzt-et
, ezért ott 1804 Mhz futattam le minden esetben. De viszonyítási alapnak jó./
A bechmark-ok csak tájékoztató jellegűek. /Nem is nagyon szeretem őket/ Nem feltétlenül ez határozza meg, hogy mennyire lesz stabil, gyors, megbízható az adott rom + kernel páros!
Nem szeretnék számháborúba belemenni, ahogy vas, ahány telepítés annyi eredmény. Az adatok csak tájékoztató jellegűek.
Az összes romról elmondható, hogy nagyon gyors, tetszetős, és már használatra kész. Minden funkció működik, az ismert hiba pl. Panorama shot persze meg van, de ez apróság.
Kernel választás esetén lehetnek nagyobb eltérések. Míg 2.x alapú kernelek jól működnek, addig a 3.x verziós kernelek esetén még vannak hibák, teljesítménybeli problémák.
/Diablo most vizsgázik. Mivel nem tud vele annyit foglalkozni az által fejlesztett kernellel, amennyit szeretne, ezért most ÁTMENETILEG nem elérhető. Ezért nem akartam semmilyen formában megszerezni, mert írta, hogy van 1-2 dolog, amit szeretne még kijavítani.
Csak akkor teszteltem ezt a kernelt, ha ez volt az a rom mellett default-ként.
Ettől függetlenül nem szabad elfeledni munkásságát, mert JB alatt az egyik legnépszerűbb ez a kernel! Reméljük 1-2 hét és újból munkához lát. /ROM][JB][JZO54K] CyanogenMod 10 by ivendor - Alpha 6You are not allowed to view links.
Register or
LoginSzokásos CM stílus, semmi sallang, csak a legfontosabbak, de azok jók. Aki már korábban használt CM-et, és tetszett neki, annak ez is tetszeni fog. Erről nincs mit mondani.
- Gyári /Invendor kernel/: 5710 pont
- Jaggykernel_0.8_JB_O3: 6433 pont
Két viszonylag nagyobb hiba, amibe már pár perc utána beleszaladtam és ez az összes rom+jaggy párosnál észlelhető volt:
• Kamera kifagyott nálam
• USB csatlakoztatáskor nem tudod mount-olni a telefon, tehát nem láttam, amikor összedugtam a géppel. /Jaggy nélkül igen/
- I9001_JB_CFS_OC_CITKernel_v7.6_signed: 6023 pont
- broodKernel-v1.4-NonOC-JB: 5904 pont
[ROM][i9001][OTA] ••● EHNDROIX™ II 13.1.5 ●•• « ₪ SMOOTH ₪ STABLE ₪ SLIM ₪ You are not allowed to view links.
Register or
LoginKicsit fura első ránézésre, de bőven jó. Nekem ez nagyon dizájnos, de hát olasz, szóval ez megmagyarázza.
Apex launcher-rel az alap, de persze mást is lehet használni. Személy szerint én a letisztultabb romokat szeretem, de ez megint csak szubjektív.
Alapból elég sok app-ot kapunk, és ami jó, hogy nem felesleges app-okat.
Van aki panaszkodik a Google Apps black style miatt, de szerintem nem rossz. Főleg, ha belegondolunk, hogy a fekete elállításához kevesebb energia kell, mint a fehérhez, akkor ez mindjárt szimpatikus. Főleg aksi függőknek.
Stock : /Diablo kernel 2.6/: 5644 pont
broodKernel-v1.4-NonOC-JB: 5727 pont
Jaggykernel_0.8_JB_O3: 6376 pont
I9001_JB_CFS_OC_CITKernel_v7.6_signed: 5827 pont
[ROM][4.1.2][JZO54K] Unofficial SlimBean 3.1.0 [Alpha 3][27-12-2012You are not allowed to view links.
Register or
LoginElső használatra talál ez tetszett a legjobban. Nem tudom megmondani, hogy miért, ez se sokban különbözik a többitől.
Stock: invendor: 5707 pont
broodKernel-v1.4-NonOC-JB: 5886 pont
I9001_JB_CFS_OC_CITKernel_v7.6_signed: 5933 pont
Jaggykernel_0.8_JB_O3: ezt a kernelt felraktam, de utána nem boot-olt be, pedig volt wipe, stb. Próbáltam, de nem jött össze, ezért nem erőltettem.
[JB][ROM][CM10]SmoothieJB™ Smooth,Stable, Fast ϟ - v3 Beta 2 12.01.13You are not allowed to view links.
Register or LoginBár ehhez alapból Nova Laucher volt, de ezzel együtt tényleg azt ígéri, ami a neve: Smooth, de nagyon
Valahogy ennél volt leginkább az az érzésem, hogy nagyon gördülékeny az egész.
Stock /Diablo High performance 2.X/: 5655 pont
broodKernel-v1.4-NonOC-JB: 5939 pont
I9001_JB_CFS_OC_CITKernel_v7.6_signed: telepítés után nem boot-olt be. Lehet, hogy az én hibám, de nekem nem jött be!
Jaggykernel_0.8_JB_O3: 6321 pont
U.i.:
Minden kérdésre válaszolok csak arra nem, hogy melyiket ajánlom! Ezzel kis írással szerettem volna egy kicsi "segítséget" nyújtani azoknak, akik még vacilálnak. A döntés a tiétek!