2024, 11 24, 10:03:11
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Jelly Bean romok 4.1.2.  (Megtekintve 128681 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Jelly Bean romok
« Reply #125 Dátum: 2013, 01 28, 19:00:30 »
előzmény volt a kamera hiba - nem tudta lementeni a képet a kamera, a tárhely el-el tűnt, illetve az usb- csatlakozás nem működött....

szabadgy azt hiszem megvan a megoldás probléma, bár a kamerára nem egyértelmű. azt nem értem h én ugyanazt akartam megcsinálni ami neked van. no de a 7.6-os castagnal nem megy fel a JB romra, vagyis felmegy, de usb-n nem ismeri fel. ez teljesen nem magyarázza a kamera baját, (hogy nem tudott menteni) de magyarázat arra, hogy a tárhely menüben mindig csatolgatnom kellett a tárhelyet (még a belsőt is) mert elfelejtette. Na és ez szerintem már kozhatta a kamera mentési baját. majd ha lesz kedvem kipróbálom, de már más romon vagyok. Viszont neked, hogyan működik teljesen jól ugyanaz ami nekem nem ment? vagy az usb dolog fölött szemet hunytál és nem használod?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #126 Dátum: 2013, 01 28, 19:26:09 »
You are not allowed to view links. Register or Login
előzmény volt a kamera hiba - nem tudta lementeni a képet a kamera, a tárhely el-el tűnt, illetve az usb- csatlakozás nem működött....

szabadgy azt hiszem megvan a megoldás probléma, bár a kamerára nem egyértelmű. azt nem értem h én ugyanazt akartam megcsinálni ami neked van. no de a 7.6-os castagnal nem megy fel a JB romra, vagyis felmegy, de usb-n nem ismeri fel. ez teljesen nem magyarázza a kamera baját, (hogy nem tudott menteni) de magyarázat arra, hogy a tárhely menüben mindig csatolgatnom kellett a tárhelyet (még a belsőt is) mert elfelejtette. Na és ez szerintem már kozhatta a kamera mentési baját. majd ha lesz kedvem kipróbálom, de már más romon vagyok. Viszont neked, hogyan működik teljesen jól ugyanaz ami nekem nem ment? vagy az usb dolog fölött szemet hunytál és nem használod?

nekem megy az USB.
Amilyen hibákat leírtál azokat tipikusan 3.x verzió számú kernelek csinálják. a kamera után nem gondoltam, hogy mi lehet a hiba, de az usb tipikus.

Szóval melyik kernelt tetted fel pontosan?
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #127 Dátum: 2013, 01 28, 19:49:45 »
nekem megy az USB.
Amilyen hibákat leírtál azokat tipikusan 3.x verzió számú kernelek csinálják. a kamera után nem gondoltam, hogy mi lehet a hiba, de az usb tipikus.

Szóval melyik kernelt tetted fel pontosan?
most végül a JB paranoid android nyert és ahhoz diabló battery life-ot teszek fel most este, de a saját romjával is eldöcög. de tervezem h majd visszatérek az invendoros CM 10-hez, mert az smooth-abb volt (ha van ilyen szó) de inkább more smooth volt mint a paranoid. azonban ez a rom nagyon érdekes. maga a tablet mod is szép, de az h a programokban majdnem mindent átállíthatsz és változtathatod a kinézetét az nagy élmény. ha olyan smooth lesz mint a CM10 akkor övé az 5*.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #128 Dátum: 2013, 01 28, 19:56:25 »
most végül a JB paranoid android nyert és ahhoz diabló battery life-ot teszek fel most este, de a saját romjával is eldöcög. de tervezem h majd visszatérek az invendoros CM 10-hez, mert az smooth-abb volt (ha van ilyen szó) de inkább more smooth volt mint a paranoid. azonban ez a rom nagyon érdekes. maga a tablet mod is szép, de az h a programokban majdnem mindent átállíthatsz és változtathatod a kinézetét az nagy élmény. ha olyan smooth lesz mint a CM10 akkor övé az 5*.

Lassan en is gondolkozom, hogy CM10rol valtok, de meg nem tudom melyik lenne az igazi.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #129 Dátum: 2013, 01 28, 20:43:42 »
Lassan en is gondolkozom, hogy CM10rol valtok, de meg nem tudom melyik lenne az igazi.
mivel te osztod az észt és te értesz a legjobban ezért igyekszem beszámolni ezekről az érdekességekről. a 3.x-es kernel nem csak az usb hibát okozza, hanem a kamera mentésének hibáját is, illetve, hogy a tárhelyek ,,leválnak"folyton és csatlakoztatni kell újra. most megint eljátszottam h diablóból 3.x-et tettem fel és a paranoidnál ugyanazt produkálta mint a cm10-nél. csak érdekességként jegyzem meg, hogy tudjuk h ez a tünet ehhez a betegséghez tartozik és nem egyből autóimmunk:D

a paranoid egyedisége érdekes. de a betűméretekkel kell vacakolni kicsit míg beállítod, cserébe viszont minden programnál te választos ki h milyen nagyot akarsz. én pl a messengerhez kicsit raktam, mert ha vonaton olvasom akkor mindig beleolvasnak az üzeneteimbe a mellettem/alattam/felettem utazók.
JB romból még másikkal nem volt dolgom.
A CM10 invendor  és a sima CM10 között mi a különbség? leginkább az érdekel h ki áll mögötte és melyik a jobb fejlesztésű?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #130 Dátum: 2013, 01 28, 20:59:59 »
mivel te osztod az észt és te értesz a legjobban ezért igyekszem beszámolni ezekről az érdekességekről. a 3.x-es kernel nem csak az usb hibát okozza, hanem a kamera mentésének hibáját is, illetve, hogy a tárhelyek ,,leválnak"folyton és csatlakoztatni kell újra. most megint eljátszottam h diablóból 3.x-et tettem fel és a paranoidnál ugyanazt produkálta mint a cm10-nél. csak érdekességként jegyzem meg, hogy tudjuk h ez a tünet ehhez a betegséghez tartozik és nem egyből autóimmunk:D

a paranoid egyedisége érdekes. de a betűméretekkel kell vacakolni kicsit míg beállítod, cserébe viszont minden programnál te választos ki h milyen nagyot akarsz. én pl a messengerhez kicsit raktam, mert ha vonaton olvasom akkor mindig beleolvasnak az üzeneteimbe a mellettem/alattam/felettem utazók.
JB romból még másikkal nem volt dolgom.
A CM10 invendor  és a sima CM10 között mi a különbség? leginkább az érdekel h ki áll mögötte és melyik a jobb fejlesztésű?

sima CM10 alatt melyiket érted?

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #131 Dátum: 2013, 01 28, 21:06:43 »
sima CM10 alatt melyiket érted?
igazából most h nézem XDA-n kettő másik is van a CM10-ből, ez:

illetve ez...

mindegyik CM10 vagyis cm10 alapokra épül (nekem ez jött le) de alapvetően a fejlesztők mennyiben különböznek? az egyik nincs is itt ebben a fórumban felsorolva, gondolom csak a legfotosabbakat tetted be. vagy egyéb oka van?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #132 Dátum: 2013, 01 28, 21:16:30 »
igazából most h nézem XDA-n kettő másik is van a CM10-ből, ez:

illetve ez...

mindegyik CM10 vagyis cm10 alapokra épül (nekem ez jött le) de alapvetően a fejlesztők mennyiben különböznek? az egyik nincs is itt ebben a fórumban felsorolva, gondolom csak a legfotosabbakat tetted be. vagy egyéb oka van?

Ácsi, csak óvatosan.

az első link az a 4.2.1 --> CM10.1

a második link pedig a 4.1.2 --> CM10

egy verziószámot ugrottunk. jelenleg a 4.2.2 a legfrissebb android. A 4.2.1 a legújabb fejlesztés SGS +-ra, ami még nincs kész!
Épp ma raktak ki egy friss verziót. Egyelőre még csak akkor van értelme feltenned, ha teszteld is, és postolod a teszteredményeket. Szerintem február végére lesz abból a nagyobb közönség által is használhatóbb verzió

A szükséges infókat itt megtalálod

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Jelly Bean romok
« Reply #133 Dátum: 2013, 01 28, 21:44:41 »
Ácsi, csak óvatosan.

az első link az a 4.2.1 --> CM10.1

a második link pedig a 4.1.2 --> CM10

egy verziószámot ugrottunk. jelenleg a 4.2.2 a legfrissebb android. A 4.2.1 a legújabb fejlesztés SGS +-ra, ami még nincs kész!
Épp ma raktak ki egy friss verziót. Egyelőre még csak akkor van értelme feltenned, ha teszteld is, és postolod a teszteredményeket. Szerintem február végére lesz abból a nagyobb közönség által is használhatóbb verzió

A szükséges infókat itt megtalálod
Akkor bocs, kevertem a kettőt.
Utánaolvasok jobban.  De akkor a második az még nem releváns viszont az első és a cm 10 by invendor az két különböző, nem? Mmint itt ahogy most nézemöúgy látom, igen.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9001-ről

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Re: Re: Jelly Bean romok
« Reply #134 Dátum: 2013, 01 28, 21:59:16 »
Akkor bocs, kevertem a kettőt.
Utánaolvasok jobban.  De akkor a második az még nem releváns viszont az első és a cm 10 by invendor az két különböző, nem? Mmint itt ahogy most nézemöúgy látom, igen.

Huuu....ha jol ertelek.
Szal` mindketto cm, csak a verzioszam kulonbozik, illetve masik fejleszto support-alja.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Jelly Bean romok
« Reply #135 Dátum: 2013, 01 29, 07:12:39 »
Huuu....ha jol ertelek.
Szal` mindketto cm, csak a verzioszam kulonbozik, illetve masik fejleszto support-alja.
Igen erre gondoltam. amikor frissítés van, azt nekemökell felraknom, v a romba foglalt vmelyik program végzi az updatet? mert super su meg rom manager meg ilyenekkel találkoztam itt.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Re: Re: Re: Jelly Bean romok
« Reply #136 Dátum: 2013, 01 29, 09:01:07 »
Igen erre gondoltam. amikor frissítés van, azt nekemökell felraknom, v a romba foglalt vmelyik program végzi az updatet? mert super su meg rom manager meg ilyenekkel találkoztam itt.

CM10 by inverdor-nál van OTA update, és azzal tudod frissíteni "automatikusan" is.

Para 2.99-nél nincs OTA, tehát, ha kijön valamilyen frissítés, akkor azt CWM-ből kell megoldanod

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Jelly Bean romok
« Reply #137 Dátum: 2013, 01 29, 10:24:58 »
CM10 by inverdor-nál van OTA update, és azzal tudod frissíteni "automatikusan" is.

Para 2.99-nél nincs OTA, tehát, ha kijön valamilyen frissítés, akkor azt CWM-ből kell megoldanod
Értem. Köszi, akkor figyelem XDA-n.
Van már terved új ROM ügyben?

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #138 Dátum: 2013, 01 29, 10:29:17 »
Ez a hozzászólás az ics topikban volt de a slim romról sokan mondták h jó.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Re: Re: Re: Re: Jelly Bean romok
« Reply #139 Dátum: 2013, 01 29, 10:47:10 »
Értem. Köszi, akkor figyelem XDA-n.
Van már terved új ROM ügyben?

Még nincs, de majd ha lesz időm, akkor végignézem XDA-n, hogy melyikből volt valami frissítés, mit érdemes kipróbálni.

Egyelőre ezek lennének nálam az esélyesek, de ahogy figyeltem túl nagy változás nem volt mostanság.

De ettől függetlenül szeretnék más kernel-t is kipróbálni /90%-ban csak CastagnaIT használtam/, úgyhogy egyelőre csak a háttérből figyelem az eseményeket. :)

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Re: Jelly Bean romok
« Reply #140 Dátum: 2013, 01 29, 21:32:08 »
Még nincs, de majd ha lesz időm, akkor végignézem XDA-n, hogy melyikből volt valami frissítés, mit érdemes kipróbálni.

Egyelőre ezek lennének nálam az esélyesek, de ahogy figyeltem túl nagy változás nem volt mostanság.

De ettől függetlenül szeretnék más kernel-t is kipróbálni /90%-ban csak CastagnaIT használtam/, úgyhogy egyelőre csak a háttérből figyelem az eseményeket. :)
Jó lenne csak ezekkel játszadozni egész nap:-)  úgy már tetszene. Csak meló meg suli mellett figyelni arra h épp egédzséges legyen a telefondo, az elég nehézkes.
Egyébként nekem meg a rejtélyes kifagyást sleep modban, valszeg a castagnel okozta, mert duabloval essig nem volt semmi. De a castagnelnek az akkuideje is szebb volt, bár most még nem kalibráltam ezen a romon. Azt romonként érdemes elvégezni ugye? Mmint a kalibrálást.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Re: Re: Re: Re: Re: Jelly Bean romok
« Reply #141 Dátum: 2013, 01 29, 21:45:46 »
Jó lenne csak ezekkel játszadozni egész nap:-)  úgy már tetszene. Csak meló meg suli mellett figyelni arra h épp egédzséges legyen a telefondo, az elég nehézkes.
Egyébként nekem meg a rejtélyes kifagyást sleep modban, valszeg a castagnel okozta, mert duabloval essig nem volt semmi. De a castagnelnek az akkuideje is szebb volt, bár most még nem kalibráltam ezen a romon. Azt romonként érdemes elvégezni ugye? Mmint a kalibrálást.

tudom, hogy sok idő...amikor én csináltam azt a leírást, akkor egy szombat délutánom ráment :)
sok időt elvesz, hogy csak próbálgassam...idő hiányában sokszor én is a ti tapasztalataitokra hagyatkozom!  :ok:
XDA-n sokszor a lelkes, de angolul nem tudó és translate google-s kommenteknek vmikor se füle se farka :D

kalibrálás: valaki azt mondja, hogy igen, vki azt, hogy nem.
szerintem ártani nem ártasz vele. :)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Új rom
« Reply #142 Dátum: 2013, 01 30, 14:04:18 »
[ROM][JB] H-Book Revolution by AlbertoSONIC

Nem elérhető Atteee

• PFC Fan
  • PDA: I9001xxkf8
  • PDA ROM: I9001tmhke2
Re: Új rom
« Reply #143 Dátum: 2013, 01 30, 16:48:18 »
[ROM][JB] H-Book Revolution by AlbertoSONIC

Valakinek van erről a romról valami tapasztalata/véleménye?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Re: Új rom
« Reply #144 Dátum: 2013, 01 30, 16:51:30 »
Valakinek van erről a romról valami tapasztalata/véleménye?

2 napja tették ki XDA-ra, én meg 2 órája....egyelőre nem sok  :)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
CM10 frissítés
« Reply #145 Dátum: 2013, 01 30, 19:54:10 »
Breaking news!

Ma tették ki a hivatalos CM10 frissítést! Akinek ez van fent az töltse :)

ROM][JB][JZO54K] CyanogenMod 10 by ivendor - Alpha 7 - Kernel 3.0.x

Gondolom ezek után a CM10-re alapuló romok esetén is lesznek frissítések! :)

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: CM10 frissítés
« Reply #146 Dátum: 2013, 01 30, 20:08:08 »
Breaking news!

Ma tették ki a hivatalos CM10 frissítést! Akinek ez van fent az töltse :)

ROM][JB][JZO54K] CyanogenMod 10 by ivendor - Alpha 7 - Kernel 3.0.x

Gondolom ezek után a CM10-re alapuló romok esetén is lesznek frissítések! :)
akkor ezzel már minden kamera és usb illesztési hiba nélkül lehet az új kerneleket is használni?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #147 Dátum: 2013, 01 30, 20:09:58 »
akkor ezzel már minden kamera és usb illesztési hiba nélkül lehet az új kerneleket is használni?

hiába működik a rom tökéletesen, ha olyan kernel-t raksz mellé, akkor nem fog működik se a kamera, se az USB

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #148 Dátum: 2013, 01 30, 20:16:30 »
hiába működik a rom tökéletesen, ha olyan kernel-t raksz mellé, akkor nem fog működik se a kamera, se az USB
mármint én most azt hittem h ehhez már lehet használni a 3.0.x-es kerneleket amik eddig az usb problemet okozták. de akkor továbbra is a 2.6-osokkal stabil?
"Switch to CAF kernel 3.0.x branch jellybean" ez mit takar most pontosan akkor, légyszi fordítsd le, mert az angol megy, de nem világos.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #149 Dátum: 2013, 01 30, 20:44:47 »
mármint én most azt hittem h ehhez már lehet használni a 3.0.x-es kerneleket amik eddig az usb problemet okozták. de akkor továbbra is a 2.6-osokkal stabil?
"Switch to CAF kernel 3.0.x branch jellybean" ez mit takar most pontosan akkor, légyszi fordítsd le, mert az angol megy, de nem világos.

ez annyit jelent, hogy 2.6 kernelről a 3.0.X kernelre váltottak, ami "CAF" nevet viselni