köszönöm a választ. A 3ast úgy értettem:wide után visszateszi e pl a google fiókom ( természetesen szinkron be van kapcsolva) az ics -re előzőleg telepített cuccot?gondolom a wipe csak a tabot pucolja le, attól még lesz, ami visszatelepedik. A route 66 picit zavarna, mert fizettem erte, jó lenne, ha nem veszne el.
4esre annyit: a kies nem feltétlenül csinál téglát a tabból, eszerint? És akkor odinnal csak főzött romot lehet feltenni?Amúgy alapvetően várnék a FOTA-ra, lévén hogy a tabom továbbra is garanciális és rootolatlan, és picit idegenkednek még a piszkálásától... :)de lehet, végül csak rászánom magam
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-P3110-ről
Amiket megvettél, azokat a play a google accodhoz csatolja, így legközelebb, letölthető ingyen, sőt más készülékekre is letölthető, amin ezt a fiókot használod.
Miért csinálna a KIES téglát??? (bár előfordulhatnak vele problémák, nem ez az általános, csak picit ez túl van lihegve)
Az ODIN-al, pont, hogy nem custom, hanem eredeti romokat lehet flesselni.
Frissítettem 4.0.4-ről 4.1.1-re a P3110-em. Leírnám a tapasztalatokat, de persze lehet, hogy ez más számára egyértelmű. Telepítés simán ment. Samsung frissítés jelezte, hogy nincs semmi új, ez a legújabb. Root megvolt, számláló ugrott egyet. Viszont mivel T-től vettem, ebben a firmware-ben lehetőségem volt átírni a TMH-t XEH-ra. Ez megtörtént, XEH lett a készülék. Gondoltam remek, végre nem a tetű T-re kell várni, ha hivatalos firmware-t automata akarok telepíteni. Viszont a számláló miatt a Samsung frissítés nem működött, azt írta ki, h "Ez egy módosított eszköz. Frissítési szolgáltatás nem elérhető!". Na mondom faca, akkor mégsem értem el, amit akartam, de nem fog ki rajtam. Triangleaway letölt, telepít. Számláló nullázva. Ismét irány a frissítés, most már nem írta ki, amit az előbb, de csak "Csatlakozás a szerverhez" volt, semmi más. Nem írta ki, h "Legrissebb blablabla"... Na, gondoltam akkor gyári reset, és majd szűz firmware mellett újra. Viszont gyári reset után ISMÉT ugrott a custom binary számláló, tehát "Módosított eszköz"... Szóval ez furcsa nekem, h hiába reseteltem a számlálót, pl egy factory reset után újra ugrik... Így gyakorlatilag csak akkor élvezhetem az XEH automatikus frissítési előnyét, ha nincs root a cuccon, és a Recovery is gyári. Mert miután nulláztam a számlálót megint, feltöltöttem újra a 4.1.1-et, és (amellett, hogy valóban eltűnt a root, és a CWM) immár ismét hajlandó frissítéseket keresni... Ez tűnt fel eddig, mint "hiba", furcsaság.
Igen, ez sajnos JB alatt így szokott lenni, valószínűleg az új bootloader miatt. (s3-nál is ugyan ez a szitu.)
Nyilván gyári visszaállítást, célszerű/könnyebb egy régebbi ICS rommal megcsinálni, majd ha van frissebb, simán FOTA felfrissíteni.
Akkor jól értem,hogy a FOTA frissítés4.1.1re csak a hard reset után frissített? Nekem is folyamatosan "Nincs elérhető frissítés"-tír ki...ha hard resetet csinálok, frissíteni fog? Root nincs a gépen,nem is volt...
Nem!
A FOTA frissítések, csak teljesen gyári szűz rom esetén válnak elérhetővé/települnek. Tehát nem kell FR, csak ne legyen belepiszkálva a romba (pl.:root, CSC, stb. ...)
Milyen számláló,és hova ugrik,és miért? Számolja a hard resetet? És ha hard reset volt, nem frissít? Na nem értem.Meg azt sem,hogy ha elvileg van frissítés,akkor miért nem akarja FOTA frissíteni,miért mondja folyton,hogy nem elérhető frissítés?Illetve mit csináljak,ha root nélkül akarom a hivatalos frissítést FOTA-val feltenni?
You are not allowed to view links.
Register or
LoginRoothoz amúfy szükséges, hogy CWM legyen a Recovery? Mert pl az S Plus-nál szintén egy .zip a root menete, és az telepíthető a gyári Recovery "Update from zip" menüből, nem kell rá custom recovery...
Nem feltételei egymásnak: Roothoz sem szükséges a CWM és a CWM-hez sem szükséges a Root.
Valahol egy összehasonlìtásban azt írta valaki, hogy elvesztette a flash playert, mikor váltott jb re .... igaz ez? És mennyire zavaró ez a hétköznapokban?
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-P3110-ről
A JB-től kezdve az android, hivatalosan nem támogatja a Flash-t. De, ahogy előttem írták, van lehetőség, ennek az életre keltésére.
Megkésve bár, de próbáltam mindenre válaszolni, bár látom, már sok mindenre érkezett válasz.