2024, 11 29, 01:53:50
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Tartozékok  (Megtekintve 132252 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tartozékok
« Reply #400 Dátum: 2013, 02 07, 18:02:23 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nem nagyon vágom ezeket a dolgokat,azt sem tudom,hogy a HDD kábelének a vége miért ágazik 2 felé,két usb dugóra.

Mert két usb-n több tápot kap és sokszor szükség is van rá.

Nem elérhető Zack

• PDA: Samsung SM-N910C
  • PDA ROM: Xnote v3.2 + Ultimate Kernel v9
« Reply #401 Dátum: 2013, 02 07, 18:22:11 »
Mert két usb-n több tápot kap és sokszor szükség is van rá.

Szerintem egyszerűbb egy külső tápos HDD rack-et venni. ;) Az a tuti. Onnan megkapja a neki kellő naftát.
You are not allowed to view links. Register or Login - Új és használt monitorok akciós áron! @@ You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #402 Dátum: 2013, 02 07, 18:25:50 »
Szerintem egyszerűbb egy külső tápos HDD rack-et venni. ;) Az a tuti. Onnan megkapja a neki kellő naftát.

Pontosan. Ugyanakkor a jobb 2,5 colos külső vinyók esetén is lehet csatlakoztatni külső tápot, amit persze nem adnak mellé...

Nem elérhető Zack

Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tartozékok
« Reply #403 Dátum: 2013, 02 07, 18:59:27 »
Pontosan. Ugyanakkor a jobb 2,5 colos külső vinyók esetén is lehet csatlakoztatni külső tápot, amit persze nem adnak mellé...

Van 5db 3,5 vinyó a gépemben, szóval jövő hónapban kikapom az 500-as 7200-est és belerakom egy rack-be.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről

You are not allowed to view links. Register or Login - Új és használt monitorok akciós áron! @@ You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tartozékok
« Reply #404 Dátum: 2013, 02 07, 20:36:01 »
Böngészéshez kegyetlen jó a touchpad-os, nagyítani ugyanúgy lehet mint a kijelzővel a két ujjal, a bill.része meg nagyon jó, jó a nyomáspontja, sok funkciógom is működik jól. Nem bántam a vételt.....

Szvsz azért egérrel jobb lehet. Én a telefonon is és a notin is kényszermegoldásként értékelem a tapicskolást.
Notin nem is használom, pedig multitouch Vaio, de bár simán viszi a Logitech Anywhere MX egerentyűt a Note II is, avval kevésbé használom, de ha TV-re kötve PC gyanánt alkalmaznám, a tapi kizárt lenne nekem. Az amúgy van a PDA-n is, nem?  :D Például egy jó kis scrollozás az egéren vs. tacsin?
Vagy például másik gép kezelése mondjuk PhoneMyPc segítségével, ott is inkább egérrel szeretném.  :ok:
Itt most sokat úgy írtam az External Keyboard Helper segítségével.  :) Vannak még hiányok persze, de már nagyon sok megy, ami régen nem.

De a kisebbik gépemen levő Logitech MK320 bill-egér kombót is viszi, így én ilyesmit javasolnék, az sem nagy.
Van még egy LX700-as kombóm is, azt nem próbáltam, de szerintem azzal is menne.

Más:

A külső HDD-ről a Note II simán fogadja a Paragon NTFS&HFS+ segítségével a húszon gigás filmeket is hangsávok és feliratok váltásának lehetőségével együtt!
Nekem egy eSata és USB képes külső házban lakik egy 2TB-s HDD, simán játszik róla és az eSata segítségével gyors a másolás is, én ilyen házba tennék HDD-t.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Zack

Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tartozékok
« Reply #405 Dátum: 2013, 02 07, 21:02:47 »

Szvsz azért egérrel jobb lehet. Én a telefonon is és a notin is kényszermegoldásként értékelem a tapicskolást.
Notin nem is használom, pedig multitouch Vaio, de bár simán viszi a Logitech Anywhere MX egerentyűt a Note II is, avval kevésbé használom, de ha TV-re kötve PC gyanánt alkalmaznám, a tapi kizárt lenne nekem. Az amúgy van a PDA-n is, nem?  :D Például egy jó kis scrollozás az egéren vs. tacsin?
Vagy például másik gép kezelése mondjuk PhoneMyPc segítségével, ott is inkább egérrel szeretném.  :ok:
Itt most sokat úgy írtam az External Keyboard Helper segítségével.  :) Vannak még hiányok persze, de már nagyon sok megy, ami régen nem.

De a kisebbik gépemen levő Logitech MK320 bill-egér kombót is viszi, így én ilyesmit javasolnék, az sem nagy.
Van még egy LX700-as kombóm is, azt nem próbáltam, de szerintem azzal is menne.

Más:

A külső HDD-ről a Note II simán fogadja a Paragon NTFS&HFS+ segítségével a húszon gigás filmeket is hangsávok és feliratok váltásának lehetőségével együtt!
Nekem egy eSata és USB képes külső házban lakik egy 2TB-s HDD, simán játszik róla és az eSata segítségével gyors a másolás is, én ilyen házba tennék HDD-t.

Alapvetően ez az egész megoldás másodlagos funkció. Arra bőven jó a touch pad. Pláne akkor ha mobilisan akarja valaki használni mint pl én a melóba. Nem mindegy hogy egy nagy terjedelmű bill + hozzá egér + kabel vagy egy slim bill amibe be van építve az "egér".

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #406 Dátum: 2013, 02 07, 21:10:19 »
Alapvetően ez az egész megoldás másodlagos funkció. Arra bőven jó a touch pad. Pláne akkor ha mobilisan akarja valaki használni mint pl én a melóba. Nem mindegy hogy egy nagy terjedelmű bill + hozzá egér + kabel vagy egy slim bill amibe be van építve az "egér".

Ennyi....  :ok:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Lacsu

• Navigáció / Navigation: Waze, iGo Primo
  • PDA: Oneplus 7 Pro
« Reply #407 Dátum: 2013, 02 08, 06:39:28 »
Nem nagyon vágom ezeket a dolgokat,azt sem tudom,hogy a HDD kábelének a vége miért ágazik 2 felé,két usb dugóra.
Mert a winyónak 1A kell, a szabvány USB meg 0,5A ad le. Van olyan USB, ami 1A-es (ezt elég gyakran fel is tüntetik, például a Samsung TV-n, vagy laptopokon). Ilyen esetben a mobil winyó elágazó USB kábeléből is elég csak a vastagabbat bedugni. Van erre is megoldás, bár nem annyira esztétikus. Vannak olyan USB elosztók, amik nem csak 1 USB-t osztanak 3 vagy 4 felé, hanem van saját tápjuk is. Ezeknek általában minden csatlakozása tudja az 1 Ampert.     
" Ó, nem bánom én, ha az emberek a szájukra vesznek! Csak kezdjék a fenekemmel! "

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #408 Dátum: 2013, 02 08, 08:50:49 »
Ennyi....  :ok:

Az a billentyű, ami nekem van, még mindig kisebb, mint a monitor, amit cipel és nem sokkal nagyobb, mint a tacsimotyi, amitől ÉN megőrülnék, igaz, még az egér is van.
Az is lehet, hogy van kisebb ilyen kombó is, ha nekem kellene, keresnék.
Nos, a lényeg azon van, hogy SZERINTEM a többi cipelt cucchoz képest az egér minimális plusz, de SZERINTEM megérné.

Nem az enyém lesz, így ez csak egy vélemény...  ;)
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető le_vente

« Reply #409 Dátum: 2013, 02 08, 08:58:04 »
Mert a winyónak 1A kell, a szabvány USB meg 0,5A ad le. Van olyan USB, ami 1A-es (ezt elég gyakran fel is tüntetik, például a Samsung TV-n, vagy laptopokon). Ilyen esetben a mobil winyó elágazó USB kábeléből is elég csak a vastagabbat bedugni. Van erre is megoldás, bár nem annyira esztétikus. Vannak olyan USB elosztók, amik nem csak 1 USB-t osztanak 3 vagy 4 felé, hanem van saját tápjuk is. Ezeknek általában minden csatlakozása tudja az 1 Ampert.     

Vannak olyan külső HDD-k, amik egy kanóccal is mennek kis áramú USB-ben, de ritka valóban. Samsung-nak van ilyen.
Barátomnak sajna még a TV-n sincs erősebb USB, hiába 3D-s Samu  >:( , így neki egy 220V-USB átalakító + rövid USB hosszabbítóval (apa-anya) oldottam meg egy egyébként egy kanóccal kapott HDD (nem Samu) csatlakoztatását.
Árban változó, melyik megoldás hol mennyiben jön ki, ez is, az is lehet olcsóbb, bár kb. max. egy ezres spórolható.

Anno próbáltam az EEE PC-khez árult 30GB-os kis HDD-t, azt az S2 hol vitte, hol nem, Note II-vel nem próbáltam.

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #410 Dátum: 2013, 02 08, 09:24:03 »

Az a billentyű, ami nekem van, még mindig kisebb, mint a monitor, amit cipel és nem sokkal nagyobb, mint a tacsimotyi, amitől ÉN megőrülnék, igaz, még az egér is van.
Az is lehet, hogy van kisebb ilyen kombó is, ha nekem kellene, keresnék.
Nos, a lényeg azon van, hogy SZERINTEM a többi cipelt cucchoz képest az egér minimális plusz, de SZERINTEM megérné.

Nem az enyém lesz, így ez csak egy vélemény...  ;)

Én viszont otthonra vettem a dock-hoz, hogy a fotelből vagy éppen az ágyból tudjam vezérelni és hidd el ez a megoldás erre ezerszer jobb, mint a bill. és még külön az egér megoldás, persze ez is csak egy vélemény, de tapasztalat alapú.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Lacsu

• Navigáció / Navigation: Waze, iGo Primo
  • PDA: Oneplus 7 Pro
« Reply #411 Dátum: 2013, 02 08, 09:42:35 »
Nekem E-s sorozatú van, azon már feltüntetik az Amperszámot. De ez mindegy is. A lényeg, hogy egy külső tápos elosztó csak egy aljzatot foglal el, még is működik róla a winyó, csak nem túl esztétikus.
" Ó, nem bánom én, ha az emberek a szájukra vesznek! Csak kezdjék a fenekemmel! "

Nem elérhető Zack

Re: Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tartozékok
« Reply #412 Dátum: 2013, 02 08, 09:52:41 »
Én viszont otthonra vettem a dock-hoz, hogy a fotelből vagy éppen az ágyból tudjam vezérelni és hidd el ez a megoldás erre ezerszer jobb, mint a bill. és még külön az egér megoldás, persze ez is csak egy vélemény, de tapasztalat alapú.

Egyetértek. Mivel a bill maga egy kemény és merev felület, így egyértelmű az előnye a touch pad-nak ha kézben vagy fekve van használva. Jó a külön egér+bill kombó is, de csak merev felületen ami bekorlátozza a használatát. Ha lehetne játékokhoz használni, külön egeret vennék én is, de böngészni ennél a touch pados megoldásnál nem kell több.

Nem elérhető KölyökGSi

• PDA: Galaxy Note 2 N7100
  • PDA ROM: Rooted DLL7
« Reply #413 Dátum: 2013, 02 08, 10:28:09 »
Én a "bölcsős" tartókra esküszöm. Ha a tulajdonomba kerül egy készülék és úgy érzem,hogy akár hosszabb barátság is kialakulhat közöttünk egyből rendelek hozzájuk egyet az Ebay-ről. Igaz a tavalyi évben négyszer is volt ilyen érzésem de az a pár dollár annyira nem viselt meg. A készülékek eladásánál pedig jó pont lehet a plusz tartó a vevő szemében habár nem hiszem,hogy ez alapján döntöttek pont az én készülékem mellet. De ki tudja...?
Most ilyet használok: You are not allowed to view links. Register or Login
Megnyert maganak a tarto ! Postas milyen formaban juttatta el hozzad? Illetve a felado milyen csomagolasba rakta?
( Nemtudom meg hova rakom, ugyanis romma van ultetve a gsi-m, es egy apropenzrol megmondom fej vagy iras  , de majd kitalalom :D )

Nem elérhető matis12

• PDA: Samsung Galaxy S6 Edge/Samsung Note 10.1
« Reply #414 Dátum: 2013, 02 08, 11:49:45 »
Bubis borítékban érkezett,a postás pedig a postaládába dobós módszerrel operált... :D
Helo. Van ez a játék,te döntesz....

Nem elérhető vic007

• PDA: Note II / SGS II / Nexus 7
  • PDA ROM: XXDMB2 - 4.1.2 / XXMS1 - 4.1.2 / JDQ39
« Reply #415 Dátum: 2013, 02 08, 13:09:10 »
itt is jó áron..

Nem elérhető le_vente

« Reply #416 Dátum: 2013, 02 08, 17:10:36 »

Oda nyilván az jobb, ezt nem is mondtam.

Hidd el, ott tartom jobbnak az egeret, ahol jobb, tehát, ahol használható...

;)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #417 Dátum: 2013, 02 08, 22:06:43 »
Új kijelző és keret-hátlap beépítve. Mintha új lenne a készülék. Ráadásul úgy néz ki, hogy a törött kijelzőre van vevő. Igaz csak pici pénzért, mert megpróbálja lecserélni az üveglapot, kísérletezik vele egyet. :)

Nem elérhető MaciLaci1970

• Navigáció / Navigation: Google_Maps
  • PDA: Samsung N2 GT-N7105 TAB:Archos 101 G9 Turbo 3G
  • PDA ROM: N7105XXUFND3/TMH 4.4.2. TAB_ROM:4.0.4.Stock
« Reply #418 Dátum: 2013, 02 08, 22:15:38 »
Új kijelző és keret-hátlap beépítve. Mintha új lenne a készülék. Ráadásul úgy néz ki, hogy a törött kijelzőre van vevő. Igaz csak pici pénzért, mert megpróbálja lecserélni az üveglapot, kísérletezik vele egyet. :)
Welcome back! :ok:

Nem elérhető stirlitz

• Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note2 N7100
  • PDA ROM: Stock
« Reply #419 Dátum: 2013, 02 08, 22:26:32 »

Örülök, hogy sikerült megoldani!

Mennyibe került?
Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #420 Dátum: 2013, 02 08, 23:05:05 »
Welcome back! :ok:

Használtam én a törött kijelzővel is. :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #421 Dátum: 2013, 02 08, 23:07:20 »
Örülök, hogy sikerült megoldani!

Mennyibe került?

A komplett kijelző, a keret-hátfal és a munkadíj összesen bruttó 54.715,- Ft. volt. Ha a keret-hátfal nem sérült volna, akkor 49.000,- Ft-ba fájt volna a műtét.

Nem elérhető le_vente

« Reply #422 Dátum: 2013, 02 08, 23:28:35 »
A komplett kijelző, a keret-hátfal és a munkadíj összesen bruttó 54.715,- Ft. volt. Ha a keret-hátfal nem sérült volna, akkor 49.000,- Ft-ba fájt volna a műtét.

A jövendöltnél szerencsére így is olcsóbb, grat!

E ööm e bódottá!

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #423 Dátum: 2013, 02 08, 23:38:33 »
Nem mondom, hogy occó vót, de legalább most rendben van.

Szerintem elgondolkozhatnál egy olyanon, amit én használok:

Gyakorlatilag filléres dolog (<700 Ft) és komolyan védi a készüléket, nem lesz tőle ormótlan.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #424 Dátum: 2013, 02 08, 23:57:11 »
Nem mondom, hogy occó vót, de legalább most rendben van.

Szerintem elgondolkozhatnál egy olyanon, amit én használok:

Gyakorlatilag filléres dolog (<700 Ft) és komolyan védi a készüléket, nem lesz tőle ormótlan.

Köszönöm. Gondolkoztam hasonlón, de vagy övtokban, vagy ritkán zsebben hordom. Na akkor éppen egyikben sem volt. A kezemben tartottam ősszefogva pár más dologgal. Az érdekes még az az egészben, hogy egy pillanatra bevillant egy kép az autó felé menet közben, hogy így nem kéne tartani... aztán meg is kaptam magamtól az eredményt.
Az a bajom, hogy nem tudok PayPal-en kersztül vásárolni, mert nem fogadja el a kártyámat. No majd kerítek valakit. :)