2024, 11 25, 13:54:58
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok  (Megtekintve 146315 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető KölyökGSi

• Nem: Férfi
  • PDA: Galaxy Note 2 N7100
  • PDA ROM: Rooted DLL7
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #725 Dátum: 2013, 02 11, 15:32:34 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Gyári DMB2, Mobile Odinnal flasheléskor rootolva, semmi egyéb extra.
5 percenként 15 mp-re engedem szinkronizálni vagy WLAN-nal, vagy 3G-vel (ha nincs WLAN, automatikus), így 2 nap 3-4 óra  egy töltéssel a max.
Ha játszom is (komoly grafikájú/gépigényű játékokkal), akkor legalább fél napot levesz belőle, de hát ugye ez ugyanezt csinálná BÁRMILYEN ROM-on is, így innentől nem mérvadó.

Szóval a gyári ROM-mal, okosan és 4 mailfiókot és 2 naptárat szinkronizálva kb. 50 óra két töltés között az idő.

( Milyen jatekokkal szoktal jatszani? Meg sose jatszottam a telefonon kb, otletem sincs! )

Nem elérhető Zack

• PDA: Samsung SM-N910C
  • PDA ROM: Xnote v3.2 + Ultimate Kernel v9
Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #726 Dátum: 2013, 02 11, 15:47:17 »
Én most ürítettem a ramot, 1,44/1,75 volt.....

Nálam nagyon sok minden be van töltve. Újraindítás után 1100 MB ram körül van szabadon, ami beáll olyan 7-900 MB szintre. Aztán ebből kezd csipegetni, változó mennyiségben.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről

You are not allowed to view links. Register or Login - Új és használt monitorok akciós áron! @@ You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető vertex

• Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #727 Dátum: 2013, 02 11, 15:48:16 »
Én az utóbbi pár héten pont ez utolsó állítást tesztelgetem magamnak... mint mondtam, én minden rom csere előtt factory-zok... szóval mostanában telepítés után direkt nem törlök, vagy fagyasztok mindent, amit azelőtt (régebben vagy 40 alkalmazást), hanem max. 10-et...
És képzeld azt vettem észre, hogy nem veszek észre semmit... :hmm:
A készülék nem lassul, az akku nem merül gyorsabban, nem kezd megnövekedni az adatforgalmam sem(pedig 3 mail címmel állandó szinkronizálással működöm mostanában)... :)
Úgyhogy tapasztalataim szerint az utolsó állítás már nem igaz... (ez tapasztalati és nem szakmai vélemény)

Az általad említett romokat én is próbáltam(om), de ezeknél is vannak apró (engem) bosszantó hibák... talán nekem a legjobban a CRASH romok jöttek be eddig... de az is lehet, hogy csak nálam jó benne minden, ahogyan én használom a telefont... viszont az tény, hogy nem tudom reálisan felmérni a fejlesztői értékét, mivel -mint említettem- nem étek annyira hozzá...
De végül is minden produktumnak a használhatóság adja meg az értékét.... szerintem.  :hmm:

Szintén csak egy vélemény a részemről a "másik" oldalról. (Nem a sötét oldalra gondolok.  :D ) Szóval 1-2 ROM-ot már én is kipróbáltam több platformon és készüléken, mert sok előnnyel járt, a vasak kihasználtsága tényleg jobb lett. Ezzel együtt én még (mea culpa) soha, egyetlen főzött ROM-ot sem láttam, amibe ne lett volna vmi bug. Sajna, nekem ez a tapasztalatom. Eddig még nem bírtam ki egy vasnál sem, hogy ne flash-eljem szét, ne ROM-oljam csutkára, a Note2 az első, amin még mindig a gyári ROM van; és csodák csodája egyelőre teljesen meg vagyok vele elégedve, nincs hiányérzetem. (Lehet, hogy később majd..., még nem tudom.) Persze én (is) csak egy user vagyok, de ez egyáltalán nem zavar.  ;)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #728 Dátum: 2013, 02 11, 16:03:10 »
Szintén csak egy vélemény a részemről a "másik" oldalról. (Nem a sötét oldalra gondolok.  :D ) Szóval 1-2 ROM-ot már én is kipróbáltam több platformon és készüléken, mert sok előnnyel járt, a vasak kihasználtsága tényleg jobb lett. Ezzel együtt én még (mea culpa) soha, egyetlen főzött ROM-ot sem láttam, amibe ne lett volna vmi bug. Sajna, nekem ez a tapasztalatom. Eddig még nem bírtam ki egy vasnál sem, hogy ne flash-eljem szét, ne ROM-oljam csutkára, a Note2 az első, amin még mindig a gyári ROM van; és csodák csodája egyelőre teljesen meg vagyok vele elégedve, nincs hiányérzetem. (Lehet, hogy később majd..., még nem tudom.) Persze én (is) csak egy user vagyok, de ez egyáltalán nem zavar.  ;)
Ezt én is írhattam volna, szóról-szóra egyetértek Veled!
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető vertex

« Reply #729 Dátum: 2013, 02 11, 16:12:52 »
Ezt én is írhattam volna, szóról-szóra egyetértek Veled!

Akkor nem vagyok egyedül...?!  ;)
Egyébként számomra a ROM-olás igazából mindig csak a szórakozás miatt történt, meg kíváncsiságból. (Azért erről nehéz leszokni.)

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #730 Dátum: 2013, 02 11, 16:17:20 »
Akkor nem vagyok egyedül...?!  ;)
Egyébként számomra a ROM-olás igazából mindig csak a szórakozás miatt történt, meg kíváncsiságból. (Azért erről nehéz leszokni.)
Nem bizony, nálam is gyári rom van, a root meg kell, mert néhány program amit használok szükségessé teszi...
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető vertex

« Reply #731 Dátum: 2013, 02 11, 16:21:55 »
Nem bizony, nálam is gyári rom van, a root meg kell, mert néhány program amit használok szükségessé teszi...

Így van, egyetértek! Igazából csak azért karmoltam be pár sort, mert lehet úgyis értékelni azokat, akik állandóan kísérleteznek....stb., hogy ha én most nem annyira berhelem a vasat.

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #732 Dátum: 2013, 02 11, 16:28:34 »
Így van, egyetértek! Igazából csak azért karmoltam be pár sort, mert lehet úgyis tisztelni, értékelni azokat, akik állandóan kísérleteznek....stb., hogy ha én most nem annyira berhelem a vasat.

Ebben is egyet tudunk érteni. Olyan készüléket cseréltem le erre, ahol kénytelen volt az ember romolni.....nem gondolnám, hogy  egyik van másik oldal jobb vagy rosszabb lenne a másiknál.....
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető vertex

« Reply #733 Dátum: 2013, 02 11, 16:46:58 »
Ebben is egyet tudunk érteni. Olyan készüléket cseréltem le erre, ahol kénytelen volt az ember romolni.....nem gondolnám, hogy  egyik van másik oldal jobb vagy rosszabb lenne a másiknál.....

Persze! Viszont ez az első olyan pda, aminél nem látom különösebb okát a romolásnak. (A szórakozás...stb. azért rendben van, nem probléma.) A rootolás kell nem vitás, de másra most nincs szükségem.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #734 Dátum: 2013, 02 11, 16:53:11 »
Miközben jogosak a kérdéseid, azért te sem állod meg, hogy ne bántó stílusban írd meg őket... ;)
Így azt hiszem te magad válaszolod meg a kérdéseidet... :)
Egyetértek veled, de látod néha nem tudjuk megállni.... :D

Persze, ez már szándékos volt, hogy hatása is legyen. Mert egyébként szerintem ilyen stílust nem nagyon tapasztaltál még tőlem. ;)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #735 Dátum: 2013, 02 11, 17:01:42 »
Nálam nagyon sok minden be van töltve. Újraindítás után 1100 MB ram körül van szabadon, ami beáll olyan 7-900 MB szintre. Aztán ebből kezd csipegetni, változó mennyiségben.

Nem szoktam foglalkozni a memória telítettségével, de most megnéztem: 1,2 / 1,75 GB. Tehát akkor 550 MB szabad. A Titanium Backup szerint 112 db felhasználói alkalmazás van telepítve, ebből nyilván jó pár fut is. A számomra felesleges programokat töröltem a ROM-ból. "Akadozást" nem tapasztalok, csak amennyire az adott programok egyébként is szoktak.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #736 Dátum: 2013, 02 11, 17:05:25 »

Én már a Note-nál is így voltam, de azért ott még használtam hosszabb ideig az Omega-t. A Note 2-n járt pár egyedi ROM és kernel, de nem voltak jobbak a gyárinál, csak mások.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #737 Dátum: 2013, 02 11, 17:14:26 »
Persze! Viszont ez az első olyan pda, aminél nem látom különösebb okát a romolásnak. (A szórakozás...stb. azért rendben van, nem probléma.) A rootolás kell nem vitás, de másra most nincs szükségem.

Na igen, a DHD-n még más volt a helyzet. Mivel az egyedi ROM jobb volt a gyárinál, de a témától eltekintve ugyanolyan, tehát unalmas. Viszont ott volt még a CM vagy MIUI, amelyekkel teljesen más élményt kaphattunk.
Most meg már szinte csak használni kell a készüléket, de azért csak viszket a tenyerünk és néha ki kell próbálni valami "újat" vagy mást... :)

Nem elérhető vertex

« Reply #738 Dátum: 2013, 02 11, 18:11:12 »
Én már a Note-nál is így voltam, de azért ott még használtam hosszabb ideig az Omega-t. A Note 2-n járt pár egyedi ROM és kernel, de nem voltak jobbak a gyárinál, csak mások.

Én a Note1-et kihagytam (sajna), így arról nem tudok nyilatkozni. A Samsung Tab-ok világába kicsit belemerültem, ott ugyan úgy lehetett ROM-kat próbálgatni, sőt szükséges is volt.
Most viszont ez van...! (Még.)  :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #739 Dátum: 2013, 02 11, 18:18:59 »
Na igen, a DHD-n még más volt a helyzet. Mivel az egyedi ROM jobb volt a gyárinál, de a témától eltekintve ugyanolyan, tehát unalmas. Viszont ott volt még a CM vagy MIUI, amelyekkel teljesen más élményt kaphattunk.
Most meg már szinte csak használni kell a készüléket, de azért csak viszket a tenyerünk és néha ki kell próbálni valami "újat" vagy mást... :)
Ez így, ahogy leírod, az maximálisan korrekt és respektálható.
Te nem állítod azt, hogy azért KELL főzött ROM-ot használnod Note2-n, mert a gyári az rossz, akadozik, lassú, stb-stb-stb.

A kíváncsiság és a szokás hatalma teljesen elfogadható érvnek! :)
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #740 Dátum: 2013, 02 11, 18:45:39 »
Ez így, ahogy leírod, az maximálisan korrekt és respektálható.
Te nem állítod azt, hogy azért KELL főzött ROM-ot használnod Note2-n, mert a gyári az rossz, akadozik, lassú, stb-stb-stb.

A kíváncsiság és a szokás hatalma teljesen elfogadható érvnek! :)

Nem állítom, mert nem igaz. Nagyon jók a gyári ROM-ok. Ezt korábban még nem gondoltuk volna, de mára csak összehozta a gyártó. Hogy minek a hatására, az más kérdés. Na és most nem tudok belekötni a DMA6-os ROM-ba sem, kiválóan működik, csak a számomra felesleges programokat töröltem belőle.
Azért azt a Simplistic framework-ot összedobhatná már az alkotója az odex DMA6-ra, mert azért az egy jó cucc. :)

rstwingo

• Vendég
« Reply #741 Dátum: 2013, 02 11, 19:59:39 »
Nem állítom, mert nem igaz. Nagyon jók a gyári ROM-ok. Ezt korábban még nem gondoltuk volna, de mára csak összehozta a gyártó. Hogy minek a hatására, az más kérdés. Na és most nem tudok belekötni a DMA6-os ROM-ba sem, kiválóan működik, csak a számomra felesleges programokat töröltem belőle.
Azért azt a Simplistic framework-ot összedobhatná már az alkotója az odex DMA6-ra, mert azért az egy jó cucc. :)

Csak jelezném, hogy megcsinálta és én már itt You are not allowed to view links. Register or Login jeleztem is + betettem az elérhetőséget is
egyedül a fullos toggle-t küldi ki mindenkinek, aki fizetett érte

Nem elérhető Zack

• PDA: Samsung SM-N910C
  • PDA ROM: Xnote v3.2 + Ultimate Kernel v9
Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #742 Dátum: 2013, 02 11, 20:17:45 »
Csak jelezném, hogy megcsinálta és én már itt You are not allowed to view links. Register or Login jeleztem is + betettem az elérhetőséget is

Ez csak Odex-hez jó? Mennyit kell neki fizetni érte, és mi a menete?

You are not allowed to view links. Register or Login - Új és használt monitorok akciós áron! @@ You are not allowed to view links. Register or Login

movie

• Vendég
« Reply #743 Dátum: 2013, 02 11, 20:18:22 »
Macikanak csak 1 megjegyzes ha megengedi.

Januar kozepen a kovetkezot irtad kommentben:

´Sajnos ha folyamatosan engedélyezve van a WiFi/3G, akkor A Note2 is csak 1napos teló. Hiába a 3100 mAh-s akksi, az RGB AMOLED (többszázezer plusz kék szubpixel a Note1-hez képest) pont felemészti ezt a pluszt...´

Off topic  build.prop tuning .

Latod en pont ez miatt probalgatom,tesztelgetem a romokat, varialom, modositom amit lehet. Hatha masnak is szuksege lehet arra amit megtudtam kozben. Ezt lehet, hiszen sehol nincs megtiltva.
Kulonboznek a velemenyek, meg jo. De ezt lehet ugy is hogy tiszteletben tartva a masik embert es a velemenyet, es lehet porig alazva is ami nem egeszen sportszeru. Ja es azert mert a te keszulekeden nem az a rom van,es nem azok a beallitasok, ami termeszetes hogy kulonbozo ertekeket fog mutatni, meg nem biztos hogy a masik hazudik, vagy komplett idiota mert megprobalt valamit es kozzetette.

Koszonom a figyelmedet. Peace !  :ok:

Amugy lehet kapni hozza 6500 MAh akkut is :)

rstwingo

• Vendég
« Reply #744 Dátum: 2013, 02 11, 20:52:57 »
Ez csak Odex-hez jó? Mennyit kell neki fizetni érte, és mi a menete?

Nem csak odexhez, az a link egy mappába visz, ahol ott a deodexelt verzió is
itt You are not allowed to view links. Register or Login megtalálod a donat verzióhoz vezető utat
vagy most már a Playen is meglehet venni You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #745 Dátum: 2013, 02 11, 21:21:33 »

Nos akkor én meg azt jelzem neked, hogy ez sajnos nem működik odex DMA6 ROM-on, megáll a bootlogonál. Tegnap este így jártam és más is. Írta is a fejlesztő, hogy erre a romra meg fogja külön csinálni. ;)

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-P6800-ről

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #746 Dátum: 2013, 02 11, 21:23:59 »

´Sajnos ha folyamatosan engedélyezve van a WiFi/3G, akkor A Note2 is csak 1napos teló. Hiába a 3100 mAh-s akksi, az RGB AMOLED (többszázezer plusz kék szubpixel a Note1-hez képest) pont felemészti ezt a pluszt...´

Off topic  build.prop tuning .

Latod en pont ez miatt probalgatom,tesztelgetem a romokat, varialom, modositom amit lehet. Hatha masnak is szuksege lehet arra amit megtudtam kozben. Ezt lehet, hiszen sehol nincs megtiltva.
Kulonboznek a velemenyek, meg jo. De ezt lehet ugy is hogy tiszteletben tartva a masik embert es a velemenyet, es lehet porig alazva is ami nem egeszen sportszeru. Ja es azert mert a te keszulekeden nem az a rom van,es nem azok a beallitasok, ami termeszetes hogy kulonbozo ertekeket fog mutatni, meg nem biztos hogy a masik hazudik, vagy komplett idiota mert megprobalt valamit es kozzetette.

Koszonom a figyelmedet. Peace !  :ok:

Vajon mennyit tud valójában?

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #747 Dátum: 2013, 02 11, 21:25:28 »

Ezt most is tartom. Ma is így van.

Megvan a program rá (VÉGRE!), amelyik x (egyénileg beállítható) időnként engedélyezi a WLAN/3G-t (amit talál), majd x mp múlva (szintén egyénileg állítható) lekapcsolja. Ezzel a programmal lehetséges a kecske és káposzta is, 1 nap helyett 5perc/15 mp ütemezéssel 2 nap meg még pár óra lett a készenléti idő.

Mivel a főzött ROM-ok sem tudnak kisebb fogyasztású WLAN-t, 3G-t "csinálni a készülékbe", így azok csak az "AHHOZ KÉPEST" érzést erősítik, tehát a nemritkán nagyobb teljesítményhez képest nem jelentkezik többletfogyasztással. Magyarul gyorsabb/gördülékenyebb, mint amennyivel többet fogyaszt.

Igen, E-bay-en van olcsóbban is ugyanez, meg akár fekete/szürke hátlappal is, na de azért nemár... :))))))
Ormótlan, brutálisan vastag, kezelhetetlen...
Inkább rendeltem egy eredeti, gyári akksit Koreából, vagy 17 dollárért, postával, szinté naz E-bay-ről. Itt volt 9 nap alatt és tökéletes.
Két akksival járkálok, bár nem indokolja semmi, de a táskámban elfér. Ha esetleg 72 órás áramszünet lenne itthon, még mindig nem vagyok elveszve! ;)
Sir Winston Churchill

movie

• Vendég
« Reply #748 Dátum: 2013, 02 11, 21:35:46 »
Vajon mennyit tud valójában?

Valoszinuleg 2x annyi idot mint a gyari.

Nem elérhető resident650

• PFC Fan
  • PDA: gyári
  • PDA ROM: Samsung Galaxy S8+
« Reply #749 Dátum: 2013, 02 11, 23:27:18 »
Hali nekem most egy Lengyel gyari rom van fent es szeretnem az uj Francia romot felrakni                                                                                       es eleg a factory reset ? Koszi