2024, 11 24, 06:47:07

Szerző Téma: Sony Xperia S  (Megtekintve 87519 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Tonyo555

• PDA: SGN N7000
  • PDA ROM: XXLA6
Re: Sony Xperia S
« Reply #200 Dátum: 2012, 08 23, 10:27:33 »
Üdv mindenkinek.

Tudna valaki segíteni abban,hogy kell az xperia s-t fastboot módba tenni?
Ha kikapcsolom,majd hangerő fel és usb kábel csatlakoztatok,akkor csak az akkutöltés ikon jelenik meg.
Szóval nem tudok rátenni sem főzött romot,sem kernelt,se rootolni,semmi...
Megköszönném,ha valaki elmondaná,mit csinálok rosszul.
Köszi.

Nem elérhető gvoczelka

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Sony Xperia S+iPhone 5C
  • PDA ROM: SXS:4.1.2(.96), i5C:7.1
« Reply #201 Dátum: 2012, 08 23, 12:52:09 »
A fastboot módot csak bootloader nyitás után tudod elindítani. Kernelt is csak nyitott bootloaderrel lehet cserélni.
Ahhoz, hogy bootloadert nyiss, vannak feltételei:
Csak gyári független készüléket lehet nyitni, ha szolgáltatós a telefonod (vodánál, T-nél, Telenornál vett) akkor nem lehet bootloadert nyitni.

Rootolás és Recovery felrakás már létezik zárt bootloaderes Xperia S-re is, és így fel tudod rakni azokat a főzött ROM-okat, amik zárt bootloaderes telefonon működnek.
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető Tonyo555

« Reply #202 Dátum: 2012, 08 23, 13:34:15 »
You are not allowed to view links. Register or Login
A fastboot módot csak bootloader nyitás után tudod elindítani. Kernelt is csak nyitott bootloaderrel lehet cserélni.
Ahhoz, hogy bootloadert nyiss, vannak feltételei:
Csak gyári független készüléket lehet nyitni, ha szolgáltatós a telefonod (vodánál, T-nél, Telenornál vett) akkor nem lehet bootloadert nyitni.

Rootolás és Recovery felrakás már létezik zárt bootloaderes Xperia S-re is, és így fel tudod rakni azokat a főzött ROM-okat, amik zárt bootloaderes telefonon működnek.

Köszönöm. Akkor itt a bibi,mert Telenoros.  ICS 4.0.4 van rajta,ami persze gyári. Azt megtudnád mondani,hogyan tudnám ezt rootolni?

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #203 Dátum: 2012, 08 23, 17:28:43 »
gyere át a seria.hu-ra, ott az Xperia S topikban már leírtam a rootolás menetét, és a recovery telepítést!

ez az Xperia S topikja, azon belül pedig a Nem hivatalos ROM-ok-hoz írtam be a rootolást és a recoveryt
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető Tonyo555

« Reply #204 Dátum: 2012, 08 26, 14:37:48 »
gyere át a seria.hu-ra, ott az Xperia S topikban már leírtam a rootolás menetét, és a recovery telepítést!

ez az Xperia S topikja, azon belül pedig a Nem hivatalos ROM-ok-hoz írtam be a rootolást és a recoveryt

Köszönöm.

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #205 Dátum: 2012, 08 30, 12:24:59 »
Új frissítés jelent meg szeretett telefonunkhoz.
Szoftververzió: 6.1.A.2.45

Több fórumon is azt írták, hogy sebesség javulás észlelhető, és nem melegszik annyira a telefon.
Én most fogom felrakni, pontosabban már felraktam, de sajnos mióta frissült a PC Companion, azóta nem tudom kinyerni belőle a nyers frissítési fájlokat, ezért most visszarakom a korábbi .452-es romot amiből csináltam ftf-et flashtoolhoz, és a SUS-al fogok frissíteni, hogy ki tudjam nyerni magamnak belőle a fájlokat ftf készítéshez.
Ha sikerült, akkor egy ftp-re feltöltöm az ftf-et, hogy azok is fel tudják rakni az új rendszert flashtoolal, akiknek nyitott bootloaderes telefonjuk van.
Majd pár nap múlva fogok tapasztalatokat írni.

Az xCream2-vel vannak már tapasztalataim, amik nem jók. Eddig az összes Főzött ROM amit kipróbáltam, pár nap után összefosta magát. Sajnos ezzel is ez történt. Spontán lefagyások, force close, és társai, a legkínosabb akkor volt, amikor vittem címre a pizzát, új helyre mentem, és navigáció közben lefagyott a telefon és újraindult. Igencsak bosszantó volt, és meg kellett állnom pár percre, amíg magához tért a telefon. A másik, hogy pár nap után iszonyatosan belassult a rendszer, volt, hogy több 10 másodpercbe telt, hogy megnyissa a telefonkönyvet, vagy bármit.
Pda kronológia:

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #206 Dátum: 2012, 09 14, 12:40:41 »
Már egy jóideje használom az új romot, még mindig stabil, forceclose még nem volt, bár ahogy elkezdtem belakni, lelassult a rendszer, de atomstabil legalább :)
Pda kronológia:

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #207 Dátum: 2012, 09 15, 18:45:07 »
Megjelent egy új rootolási módszer, ami "egyklikkes"-nek mondható! Kizárólag Android 4.0.4 Ice Cream Sandwichen működik, de az összes többi 2012-es Sony modellen alkalmazható!
Eredeti link:

A lényege, hogy a gyári biztonsági mentés és visszaállítás nevű program segítségével rootolható a telefon egyszerűen és gyorsan, így elfelejthetjük az általam korábban készített leírást, ami egy kicsit bonyolult.

Fontos tudni, hogy ezzel a rootolási módszerrel megszűnik működni a Biztonsági mentés és visszaállítás nevű program, de aki rootolni szeretné a telefonját, gyanítom, hogy tudja pótolni ezt a hiányosságot egy külső alkalmazással a Play áruházból.

Rootolás menete:
Letöltjük a belinkelt oldalon található csomagolt fájlt.
Kicsomagoljuk
Elindítjuk a RunMe.bat fájlt, és követjük a program utasítását.

A root sikerességét ellenőrizhetjük többféleképpen, például a menüben megkeressük a Superuser programot, vagy a Play áruházból letöltjük a Root Checker nevű programot.

Nekem ezzel a módszerrel sikerült rootolni a 6.1.A.2.45-ös Buildszámú ICS 4.0.4-et.
Pda kronológia:

Nem elérhető balasko

• Nem: Férfi
  • PDA: Motorola defy
  • PDA ROM: 2.1
« Reply #208 Dátum: 2012, 09 22, 16:57:10 »
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy rootolható-e a 6.1.A.2.45 build és milyen módszerrel?

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
  • Navigáció / Navigation: Clarion NX502E iGO Primo2
  • PDA: XIAOMI Redmi Note
« Reply #209 Dátum: 2012, 09 28, 22:28:34 »
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy rootolható-e a 6.1.A.2.45 build és milyen módszerrel?
Hát ezt nem hiszem el öregem! Csak egyetlen hozzászólást kellett volna visszaolvasni! Ott van a válasz a kérdésed fölött!!!

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #210 Dátum: 2012, 09 29, 00:52:58 »
Megjelent egy új rootolási módszer, ami "egyklikkes"-nek mondható! Kizárólag Android 4.0.4 Ice Cream Sandwichen működik, de az összes többi 2012-es Sony modellen alkalmazható!
Eredeti link:

A lényege, hogy a gyári biztonsági mentés és visszaállítás nevű program segítségével rootolható a telefon egyszerűen és gyorsan, így elfelejthetjük az általam korábban készített leírást, ami egy kicsit bonyolult.

Fontos tudni, hogy ezzel a rootolási módszerrel megszűnik működni a Biztonsági mentés és visszaállítás nevű program, de aki rootolni szeretné a telefonját, gyanítom, hogy tudja pótolni ezt a hiányosságot egy külső alkalmazással a Play áruházból.

Rootolás menete:
Letöltjük a belinkelt oldalon található csomagolt fájlt.
Kicsomagoljuk
Elindítjuk a RunMe.bat fájlt, és követjük a program utasítását.

A root sikerességét ellenőrizhetjük többféleképpen, például a menüben megkeressük a Superuser programot, vagy a Play áruházból letöltjük a Root Checker nevű programot.

Nekem ezzel a módszerrel sikerült rootolni a 6.1.A.2.45-ös Buildszámú ICS 4.0.4-et.
Én biztos valamit elnézek, de nekem nem akar elindulni a bat fájl, mindig csak felugrik egy lista, hogy mivel akarom megnyitni. Vajon mit csinálok rosszul?

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #211 Dátum: 2012, 09 30, 10:04:58 »
Ismét frissült a rootolási módszer, mostmár beépítették a legújabb 0.9.6.0 Flashtool-ba, tehát szedjétek le a Flashtool legújabb változatát, és kövessétek benne az utasításokat!
Pda kronológia:

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #212 Dátum: 2012, 10 01, 18:10:30 »
Ismét frissült a rootolási módszer, mostmár beépítették a legújabb 0.9.6.0 Flashtool-ba, tehát szedjétek le a Flashtool legújabb változatát, és kövessétek benne az utasításokat!
Köszönjük, de nem segítenéd a tudatlanokat esetleg egy linkkel is, ha már te úgy is tudod, nekünk meg nem kéne nulláról keresgetni?

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #213 Dátum: 2012, 10 01, 21:44:37 »
Megjelent egy újabb Flashtóól, a 0.9.7.0
letölthető innen: You are not allowed to view links. Register or Login
Pda kronológia:

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #214 Dátum: 2012, 10 08, 11:38:16 »
Meg tudná mondani valaki, hogy ha fellógatom a pc-re az S-t, akkor miért van az, hogy néhány mappa, pl. a DCIM is, fehér, és nem megnyitható?

Ill. a telóval ajándékba kapott  :) McAfee állandóan agitál, hogy regisztráljak. Van ennek értelme, vagy töröljem az egyész mekkefét?

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #215 Dátum: 2012, 10 09, 14:00:15 »
Na ez is egy jó kis döglött topic...  :hmm:
Végül is már leáldozott ennek a telónak is :)

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #216 Dátum: 2012, 10 12, 13:45:58 »
Aki nem tudja hogy működik a root, akkor töltse le a legfrissebb Flashtoolt, és kövesse az utasításokat!

botigta: töröld le, én se használom, inkább szedd le az avastot, többre mész vele :)
Igen, sajnos döglött topic, mert nem itt vagyunk ezen az oldalon, hanem a seria.hu -n ott sokkal többmindent találsz. Sajnos leáldozott ennek a telónak, kevesen fejlesztenek rá, és sajnos a Sony idén 2szer is lecserélte a zászlóshajóját. Az idei modellek közül az első zászlóshajó volt az S, hamar le is cserélte a Sony az SL-re (emelt processzor sebesség, 1,5Ghz helyett 1,7Ghz), aztán most itt a legújabb zászlóshajó, az Xperia T.
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

• Nem: Nő
  • PDA: Galaxy Nexus
  • PDA ROM: official Jelly Bean 4.1
Re: Re: Sony Xperia S
« Reply #217 Dátum: 2012, 10 12, 16:40:20 »
Aki nem tudja hogy működik a root, akkor töltse le a legfrissebb Flashtoolt, és kövesse az utasításokat!

botigta: töröld le, én se használom, inkább szedd le az avastot, többre mész vele :)
Igen, sajnos döglött topic, mert nem itt vagyunk ezen az oldalon, hanem a seria.hu -n ott sokkal többmindent találsz. Sajnos leáldozott ennek a telónak, kevesen fejlesztenek rá, és sajnos a Sony idén 2szer is lecserélte a zászlóshajóját. Az idei modellek közül az első zászlóshajó volt az S, hamar le is cserélte a Sony az SL-re (emelt processzor sebesség, 1,5Ghz helyett 1,7Ghz), aztán most itt a legújabb zászlóshajó, az Xperia T.
voltak még egyéb problémák is... :/
Judyart

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #218 Dátum: 2012, 10 12, 18:04:39 »

Hát ez nagyon elszomorító, hogy már nem foglalkoznak a szakácsok ezzel a telóval...

Nos, ha még van módod itt válaszolni, akkor a köv. gondjaim vannak:

A rootolást már mindkét módszerrel ezerszer megpróbáltam, de addig jutok, hogy megjelenik a telón a Biztonsági mentés és visszaállítás nevű program, én megnyomom a visszaállítás gombot, látszólag egy sima visszállítás történik, de utána viszont már  nem történik semmi, és a PC-n is aszongya hogy:

12/051/2012 17:51:49 - INFO  - Now open your device and restore "RootMe" backup. Waiting ...
Itt tulajdonképp mit kéne látnom a telón???
12/051/2012 17:51:49 - INFO  - You have 60 seconds to follow the restore advice
12/051/2012 17:51:49 - INFO  - Running adbrestoreexploit
12/052/2012 17:52:50 - INFO  - Root hack did not work. Cleaning hack files

Szóval már az őrület határán vagyok. Azt azért tudni kell, hogy kínlódtam ezzel a Z4root-tal is régebben, lehet, hogy ez kavart be?

Aztán:
- Azt írod, tegyem fel az Avast-ot. Úgy látod, hogy mostmár droidos telefonon is ajánlott a vírusirtó?
- Mennék én a seria.hu-ra, de nagyon gyakran 400 BAD REQUEST oldal fogad, vajon miért

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #219 Dátum: 2012, 10 13, 15:50:15 »
Hát ez nagyon elszomorító, hogy már nem foglalkoznak a szakácsok ezzel a telóval...

Nos, ha még van módod itt válaszolni, akkor a köv. gondjaim vannak:

A rootolást már mindkét módszerrel ezerszer megpróbáltam, de addig jutok, hogy megjelenik a telón a Biztonsági mentés és visszaállítás nevű program, én megnyomom a visszaállítás gombot, látszólag egy sima visszállítás történik, de utána viszont már  nem történik semmi, és a PC-n is aszongya hogy:

12/051/2012 17:51:49 - INFO  - Now open your device and restore "RootMe" backup. Waiting ...
Itt tulajdonképp mit kéne látnom a telón???
12/051/2012 17:51:49 - INFO  - You have 60 seconds to follow the restore advice
12/051/2012 17:51:49 - INFO  - Running adbrestoreexploit
12/052/2012 17:52:50 - INFO  - Root hack did not work. Cleaning hack files

Szóval már az őrület határán vagyok. Azt azért tudni kell, hogy kínlódtam ezzel a Z4root-tal is régebben, lehet, hogy ez kavart be?

Aztán:
- Azt írod, tegyem fel az Avast-ot. Úgy látod, hogy mostmár droidos telefonon is ajánlott a vírusirtó?
- Mennék én a seria.hu-ra, de nagyon gyakran 400 BAD REQUEST oldal fogad, vajon miért

Amikor azt írja hogy open and restore RootMe backup, akkor kell a visszaállítást csinálni a biztonsági mentés programban.

Muszáj átjönnöd seria.hu fórumba, mert én mégegyszer nem szeretném leírni a rootolás menetét, mivel többnyire én csináltam ott is a leírásokat, és sok munkám és időm volt bennük.

Szerintem értelmetlen vírusírtót használni Androidon, nemnagyon van vírus. Leginkább a Droidos vírusírtók a hackprogramokra jeleznek be (LuckyPatcher mondjuk). Az avastot mégis ajánlom, mert a vírusírtó funkción kívül tud olyat is, hogyha rootolva van a telefonod, akkor az alkalmazások internethozzáférését tudod korlátozni benne, valamint ha jól emlékszem Call Blocker funkció is van benne.

Az meg hülyeség volt hogy z4root-ot kipróbáltad. Úgysem fog működni semmilyen más programmal való rootolás, csak amiket én is említettem.

Amit tudok javasolni: telepítsd újra a telefonodat Flashtoolal vagy PC Companion-al vagy SUS-al, és utána a szűz rendszert próbáld meg rootolni.
Pda kronológia:

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #220 Dátum: 2012, 10 13, 20:37:11 »
Amikor azt írja hogy open and restore RootMe backup, akkor kell a visszaállítást csinálni a biztonsági mentés programban.

Muszáj átjönnöd seria.hu fórumba, mert én mégegyszer nem szeretném leírni a rootolás menetét, mivel többnyire én csináltam ott is a leírásokat, és sok munkám és időm volt bennük.

Szerintem értelmetlen vírusírtót használni Androidon, nemnagyon van vírus. Leginkább a Droidos vírusírtók a hackprogramokra jeleznek be (LuckyPatcher mondjuk). Az avastot mégis ajánlom, mert a vírusírtó funkción kívül tud olyat is, hogyha rootolva van a telefonod, akkor az alkalmazások internethozzáférését tudod korlátozni benne, valamint ha jól emlékszem Call Blocker funkció is van benne.

Az meg hülyeség volt hogy z4root-ot kipróbáltad. Úgysem fog működni semmilyen más programmal való rootolás, csak amiket én is említettem.

Amit tudok javasolni: telepítsd újra a telefonodat Flashtoolal vagy PC Companion-al vagy SUS-al, és utána a szűz rendszert próbáld meg rootolni.
Rendben, köszönöm tanácsaidat, én is azt terveztem, hogy nulláról indulok. De nem elég 2xwipe, muszáj újratolni a romot?
Rájöttem, hogy az én browserem (Maxthon ) hol behozza, hol nem a seria-t, úgyhogy oda majd IE-rel járok majd

Nem elérhető kirusz

• PDA: Samsung S4
« Reply #221 Dátum: 2012, 10 15, 10:57:21 »

Nem hinném hogy máris leáldozóba lenne.Mi a baj a gyári rommal szerintem semmi baja sincs neki

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #222 Dátum: 2012, 10 16, 00:05:23 »
Nekem sincs semmi bajom a gyári ROM-mal, csak az a probléma, hogy néhol nem elég gyors a telefon, és kellene a procihúzás, amihez kernelt kell cserélni, és ha már kernelt cserélek, akkor ROM-ot is kell cserélni valami főzöttre.

Egyébként a legutolsó 6.1.A.2.50-es ROM teljesen stabilan működik :)
Pda kronológia:

Nem elérhető kube

• PDA: Samsung i9100
  • PDA ROM: I9100[XWKK5][2.3.6] CheckROM RevoHD™ V4
« Reply #223 Dátum: 2012, 10 19, 08:39:23 »
Sziasztok,

Egy lehet hogy egyszerű kérdésem lenne, de mivel sony telefonokkal nem volt még dolgom, ezért fontos lenne tisztázni, mielőtt belevágok egy vásárlásába. Szóval egy xperia t (lt30p)-t szeretnék venni kártyafüggetlenül. Azt olvastam hogy a 2011 után sony telefonokra, így erre is csak akkor telepíthető főzött rom (pl. cm10) ha unlockolt bootloaderrel veszed, mert a szolgáltatók lockolják és nem nagyon szeretik kinyitni. Szóval ha pl. GSM HOME-nál veszek egy független készüléket, az vajon jelenti e egyben a bootloader nyithatóságát is, vagy a sim-free még nem garancia rá. Próbáltam érdeklődni náluk (mármint a boltnál) telefonon és e-mailben, kb lövése sem volt a telefonos diszpécsernek miről beszélek, szervizest nem tudott adni, szóval ez a vonal nem segít... viszont nem szeretnék egy olyan telefont venni kb 140e Ft-ért, amit nem tudok pont arra használni amire szeretném. Illetve még egy kérdés (nem tudom hogy működnek ezek a webes telefonneper cégek, de gyanítom valami félszürke úton) ha gyárilag sim-lockos volt a készülék és azt szüntették meg azaz kártyafüggetlenítették (mert simán el tudom hinni hogy külföldi szolgáltató készülékeit függetlenítve árulják itthon) akkor az hogyan befolyásolhatja a bootlooader nyithatóságát?

bocsi ha túl bonyolultan fogalmaztam, és hogy az xperia s topicban, de a t-nek még nincsen fóruma, és gondolom ez állhat időben, nyithatóságban közel hozzá...

előre is köszönöm a segítséget!

Nem elérhető ZsDaniel

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA ROM: Minden infó az aláírásban
« Reply #224 Dátum: 2012, 10 19, 22:30:00 »
Sziasztok,

Egy lehet hogy egyszerű kérdésem lenne, de mivel sony telefonokkal nem volt még dolgom, ezért fontos lenne tisztázni, mielőtt belevágok egy vásárlásába. Szóval egy xperia t (lt30p)-t szeretnék venni kártyafüggetlenül. Azt olvastam hogy a 2011 után sony telefonokra, így erre is csak akkor telepíthető főzött rom (pl. cm10) ha unlockolt bootloaderrel veszed, mert a szolgáltatók lockolják és nem nagyon szeretik kinyitni. Szóval ha pl. GSM HOME-nál veszek egy független készüléket, az vajon jelenti e egyben a bootloader nyithatóságát is, vagy a sim-free még nem garancia rá. Próbáltam érdeklődni náluk (mármint a boltnál) telefonon és e-mailben, kb lövése sem volt a telefonos diszpécsernek miről beszélek, szervizest nem tudott adni, szóval ez a vonal nem segít... viszont nem szeretnék egy olyan telefont venni kb 140e Ft-ért, amit nem tudok pont arra használni amire szeretném. Illetve még egy kérdés (nem tudom hogy működnek ezek a webes telefonneper cégek, de gyanítom valami félszürke úton) ha gyárilag sim-lockos volt a készülék és azt szüntették meg azaz kártyafüggetlenítették (mert simán el tudom hinni hogy külföldi szolgáltató készülékeit függetlenítve árulják itthon) akkor az hogyan befolyásolhatja a bootlooader nyithatóságát?

bocsi ha túl bonyolultan fogalmaztam, és hogy az xperia s topicban, de a t-nek még nincsen fóruma, és gondolom ez állhat időben, nyithatóságban közel hozzá...

előre is köszönöm a segítséget!
Hivatalos független -> nyitható
pl. weben rendelt függetlenítés -> még nem nyitható

Apple iPhone 5 és iPad Mini [iOS 8.1.2]
Samsung Galaxy S3 (I9300) | ArchiDroid V2.X [4.4.4]
Google Chromecast
Apple iPod Nano 6G