2024, 11 28, 09:38:35

Szerző Téma: Ki milyen ROM-ot kedvel és miért? Szavazás ! (mindig változtatható)  (Megtekintve 23954 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető robagp

• PDA: sgs2, Moto G
  • PDA ROM: gyári 4.1.2 XWLSS, gyári 4.3
Az odin kiírt egy nagy fail-t, ezért ha bekapcsolom, akkor egy kis rajz fogad: telefon, pont pont feliáltójeles háromszög pont pont számítógép
Esetleg kivehetem az akksit, ennyi  :'(

Ennyire emléxem:  XXKE7 ez volt rajta

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: Oneplus 5
  • PDA ROM: Oreo
You are not allowed to view links. Register or Login
Az odin kiírt egy nagy fail-t, ezért ha bekapcsolom, akkor egy kis rajz fogad: telefon, pont pont feliáltójeles háromszög pont pont számítógép
Esetleg kivehetem az akksit, ennyi  :'(

Ennyire emléxem:  XXKE7 ez volt rajta
Huh, valamit nagyon félrenyomhattál, hogy félig tégla lett belőle!
Download mód megy? Akku ki, be, majd home + hang le + power gomb. Ha bejön, odin elindít, fájlok a megfelelő helyre (pda=core, phone=modem, csc=csc), repartition pipa, telefon feldug, START. El fog indulni.

Nem elérhető robagp

A Download mód megy, de hiába csinálom előlről, ismét fail, most szedek egy másik rom-ot, 4.0.3-at, úgy tudom rossz, de a semmitől jobb :-(
Még egy perc és lent van, kipróbálom, hátha a rom rossz amit leszedtem, ha pedig igen, akkor csak egy jó rom kellene root kenerel, és tudnám használni...
a sim kártyát én benne hagytam, úgy kell, vagy ki kell venni?

Nem elérhető robagp

Az új rom nem jó, nincs benne pit, így nem tudtam feldobni, hát ez bukta.....ÍJ :-(
Hiába megy a download, ha nincs mit ráraknom....

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
A Download mód megy, de hiába csinálom előlről, ismét fail, most szedek egy másik rom-ot, 4.0.3-at, úgy tudom rossz, de a semmitől jobb :-(
Még egy perc és lent van, kipróbálom, hátha a rom rossz amit leszedtem, ha pedig igen, akkor csak egy jó rom kellene root kenerel, és tudnám használni...
a sim kártyát én benne hagytam, úgy kell, vagy ki kell venni?
Arról volt szó, hogy megbízható rom kell, szvsz a 4-esek egyelőre csak érdekességnek jók.
A pdafan oldalon megtalálsz néhány romot:
Itt a KL1-et letöltheted, a fájlokat a helyükre, és mehet. Én ezután feltenném a KI4 modemet és a siyah kernelét. Ha tényleg nagy útra készülnék, akkor lementeném a belső sd-ről a cuccaimat (képek, zenék stb.), majd csinálnék egy hard resetet is. Ezután már visszaraknám a mentéseket, programokat, az sd-re a dolgaimat és kész. :ok:

Nem elérhető robagp

A 4-est csak leszedtem, mert még ahhoz találtam kernelt a root-oláshoz a KL1-en kívül.

Az sd-en nincs semmi, nem hallgatok se zenét se mást, tehát legyalulom, de mindenről van mentésem, semmi nem érdekel, még az efs -ről is van mentésem.

A KI4-el az a gondom, hogy abból is van 6, és nem tudom melyik kell nekem itt nézem:
Root kernelt meg sehol se találtam hozzá, azért szedtem a KL1-et ahhoz találtam kernelt.

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
A 4-est csak leszedtem, mert még ahhoz találtam kernelt a root-oláshoz a KL1-en kívül.

Az sd-en nincs semmi, nem hallgatok se zenét se mást, tehát legyalulom, de mindenről van mentésem, semmi nem érdekel, még az efs -ről is van mentésem.

A KI4-el az a gondom, hogy abból is van 6, és nem tudom melyik kell nekem itt nézem:
Root kernelt meg sehol se találtam hozzá, azért szedtem a KL1-et ahhoz találtam kernelt.
Jó a KL1-es rom, csak a modemét sokan nem szeretik (én sem), viszont a KI4-es modem jó, kis fogyasztású, jó a gsm és gps erőssége. Ebből csak cwm-est tudok mutatni, de ha fent lesz a rom, a rootos kernel, akkor már könnyen felrakod: You are not allowed to view links. Register or Login.

Nem elérhető robagp

-Tehát először felrakom a KL1 -et, root-olom /ezt a root-ot találtam nem tom jó-e: CF-Root-SGS2_XW_INU_KL1-v5.0-CWM5 / majd utána KI4, és nem kell rootolni, mert root marad?

-sim rom cserekor benne vagy kivenni?

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
-Tehát először felrakom a KL1 -et, root-olom /ezt a root-ot találtam nem tom jó-e: CF-Root-SGS2_XW_INU_KL1-v5.0-CWM5 / majd utána KI4, és nem kell rootolni, mert root marad?

-sim rom cserekor benne vagy kivenni?
Teljesen jól írtad le, jó lesz a kernel is, a modemet természetesen a belső sd-re másold, majd újraindulás után telepítsd. A root marad, simet sem kell kivenni. :ok:

Nem elérhető robagp

Nos! Tuti, hogy az általam dobott linkről szedett rom volt rossz, ugyanis amit adtál, az felmegy!!!

/hát ez is kifagyott :-( ez már majdnem felment, de a data.img -nél már több mint 4 perce áll :-(

Ezt a KI4-es telepítést nem értem...   :oops:

Nem elérhető robagp

Másodikra tovább ment :-D

Most jön a root-olás

Aztán a KI4 is jó lenne, megpróbálok rájönni

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
Másodikra tovább ment :-D

Most jön a root-olás

Aztán a KI4 is jó lenne, megpróbálok rájönni
Miután a rootos kernelt felraktad, és elindítottad, másold fel a belső sd-re a ki4 modem.zip-et. Kapcsold ki a készüléket, majd tedd recovery módba: hang fel + home + power. Azután install zip from sdcard, kiválasztod a modemet, yes és felmegy, back, reboot. Mikor elindult ellenőrizd a névjegy alatt. :ok:

Nem elérhető robagp

SIKEEER!!!
Már csak GPS progi és mehetek :-D

Nagyon szépen Köszönöm a segítséget!!!  :taps:

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
SIKEEER!!!
Már csak GPS progi és mehetek :-D

Nagyon szépen Köszönöm a segítséget!!!  :taps:
Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült! :taps:

Nem elérhető robagp

Hello!
Egy nagy gondom lenne!
A telefonomon a wifi nagyon rosszul működik kb fél percenként megszűnik.
Szeretném az egész telót felfrissíteni. Mindegy milyen rommal, csak az a lényeg, hogy ne az egy file.os legyen, mert rom-ot már sokat cseréltem, de a wifi ugyanolyan rossz maradt! A telepítés odinnal stb rendben van, csak nem tudom honnan lehet leszedni a több file-os romokat, illetve melyik wifi jó.
(GPS és telefon rendben van, csak a wifi leosztás pocsék!)
Előre is nagyon szépen köszönöm!

Nem elérhető robagp

Hello!
Egy nagy gondom lenne!
A telefonomon a wifi nagyon rosszul működik kb fél percenként megszűnik.
Szeretném az egész telót felfrissíteni. Mindegy milyen rommal, csak az a lényeg, hogy ne az egy file.os legyen, mert rom-ot már sokat cseréltem, de a wifi ugyanolyan rossz maradt! A telepítés odinnal stb rendben van, csak nem tudom honnan lehet leszedni a több file-os romokat, illetve melyik wifi jó.
(GPS és telefon rendben van, csak a wifi leosztás pocsék!)
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Biztos, hogy a telóval van gond, mert a kártyát át dobtam egy defy-be és tökéletesen műxik!

Nem elérhető robee19

• Navigáció / Navigation: IGO8.3
  • PDA: SGS II
  • PDA ROM: Stock 4.1.2
Biztos, hogy a telóval van gond, mert a kártyát át dobtam egy defy-be és tökéletesen műxik!
Az s2 tapasztalatok topicban hamarabb kapnál választ szerintem, de egyébként ha a rommal meg vagy elégedve elég lenne a kerneled cserélni. Javaslom tedd fel a leújabb speedmod kernelt, nekem sokat javult vele a wifi jelem a Siyah-hoz képest (gondolom Siyah-t használsz ha már dualboot).

mokorottyu

• Vendég
Sziasztok!

Nekem az eredeti ROM, MERT... eddig csak ezt használtam... Root-oltam a telót, de annyi, most feltettem ezt a Siyah kernelt, de a ROM-oknál elakadtam. Egy pillantást vesszetek erre:

PDA : I9100XWLP7
PHONE : I9100XXLPS
CSC : I9100XXLPH
Build Info : Tue Apr 3 19:44:49 KST 2012
GT2-I9100LKA COA

Nos, amit nem tudok, (és lehet rossz helyen kérdezem, de nem találtam semmi infót amit megértettem volna tisztán) az lenne, hogy ehhez az XWLP7 az lecserélhető másra? Mármint feltehetek egy XWLP8-at? Vagy egy olyat, ami megközelítőleg sem hasonlít erre a verió kódra? Ez lenne a ROM, a firmware verzió, ugye? Eddig Nokiás voltam, ott nagyon vágtam a dolgokat, de itt tisztáznom kéne előbb, hogy mi micsoda, mennyire rugaszkodhatok el az eredeti verziótól... Vagyis hogy miből kell kiinduljak keresésnél, és hol a határ... Amíg ezzel nem vagyok tisztában, módosított ROM-ot sem kereshetek, mert nem tudom melyik való a telómra, és melyik nem. Vagy ez a régiót jelzi? És annyi a különbség, hogy egyikbe mondjuk alapból van Yahoo Messenger, másikba meg nincs, de van valami kínai progi?

Nem elérhető kisgida88

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: ASUS Zenfone 2
  • PDA ROM: Mindíg a legfrissebb gyári
Sziasztok!

Nekem az eredeti ROM, MERT...

Szerintem minden kérdésedre választ kapsz itt:

Külön kiemelném Patience hozzászólásait, rajta kívül is mindenki  segíteni fog - de ezen rágd át magad előbb. Biztos vagyok benne, hogy újabb kérdéseid is lesznek - de a Symbianos világról elég nehéz az átállás - Én csak tudom  :D  :ok:

Jelenleg egyébként az LPW az egyik utolsó gyári rom, ami teljesen megbízhatóan működik. Majdnem mindegyik egyforma - ez alól főleg a "főzött" romok kivételek, azokból szoktak kivenni némely felesleges programot/opciót -ezért főzött. Főleg a teljesítmény optimalizálásban térnek el az újabbak. De - a gyári romból is tudsz törölni - fagyasztani - ezek is később fognak felmerülni kérdésként  ;) .
A kieses frissítést általában nem javasolják, ennek ellenére megnézheted mit ajánl fel.

mokorottyu

• Vendég
Én olvasgattam,de a lényeget ami a leginkább érdekel, azt onnan sem tudtam meg. Amùgy köszi a linket. Na most mint írtam, a telóm PDA kódja XWLP7. Ez korlátoz engem bármiben is? Ha találok egy ROM-ot, ami XXPQSbõl lett szerkesztve, az mehet fel a telómra,vagy kizárólag csak XWLP7 alapúak?  :olvass:

Nem elérhető kisgida88

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: ASUS Zenfone 2
  • PDA ROM: Mindíg a legfrissebb gyári
Ez korlátoz engem bármiben is?

Semmiben nem korlátoz - teljes értékű, tökéletes gyári rom  :ok: Bármilyen S-2-re való romot felrakhatsz (A téglásítás veszélyével számolva persze) lesz ami gyorsabb - lesz ami lassabb lesz az, hogy melyiknél maradsz úgyis Te döntöd el  :D .
Ahhoz, hogy a sebesség ne csak szubjektív legyen, javaslom az antutu benchmark -ot You are not allowed to view links. Register or Login  (egy átlagos S-2 teljesítménye 6000 körül van) és innen már szabad a pálya  ;) .
A romolás előtt viszont nem árt egy alapos felkészülés, és annak felmérése, hogy elérhető közelségben  van-e valakinek JIG -e (olvass utána érdemes) -bár a legújabb mizéria az volt, hogy a JIG sem keltette életre a téglákat...  :-X
Tehát  - csak saját felelősségre, de a lehetőség adott!  ;)

mokorottyu

• Vendég
Köszi a válaszod. Ezt a teszt progit használtam már,  a JIG-es dologról is olvastam a PIT-es hiba a 4.0.4-nél, ha egyről beszélünk.Azzal még várakoznék, 4.0.3-asokat kezdem akkor el kóstolgatni, és egy JIG-et pedig veszek, úgy a legtisztább a dolog :) (vagy csinálok legrosszabb esetben :D )

Nem elérhető Dawe24

• PDA: HTC U11
  • PDA ROM: Alap gyári
JB 4.1.1 :taps:
 :ok: ;) :)

Nem elérhető spitya

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Samsung-Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO-Nextgen
  • PDA: GALAXY S10+ SM-G975F
  • PDA ROM: G975FXXU9ETLJ gyári
JB 4.1.1 :taps:
 :ok: ;) :)

+1  :ok:

Ez tényleg naggyon ott van!!

Nem elérhető Dawe24

• PDA: HTC U11
  • PDA ROM: Alap gyári
Imádom. Gyors,  censored a és Google :D Egyszerűen zseniális!