2024, 11 28, 09:26:50

Szerző Téma: Ki milyen ROM-ot kedvel és miért? Szavazás ! (mindig változtatható)  (Megtekintve 23953 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

R2D20208

• Vendég
Gondoltam, nyitok egy topicot, amiben ki lehet tárgyalni, ki milyen ROM- ot használ a legszívesebben, ajánl a legszívesebben. Esetleg miért. Vagy csak egyszerűen ki mit használ. És ki milyen Kernelt ajánl a legjobban.

Topic megnyitásának oka: Nagyon sok ember, SGS-2 tulaj, nem tudja melyik ROM- mal használja a telefonját. Nem ismeri különböző, egyre bővülő Custom ROM-ok pozitív(negatív) tulajdonságait.

Ha van kedve valakinek, ajánlja a kedvencét. Érdemes megbeszélni, hisz sokan nem tudják mi mellett maradjanak. Én személy szerint szeretek mindent kipróbálni. De lassan már szűkült a favoritlistám(erről később)

Ha jó az ötlet, lehetne szavazást is indítani, és adna egy kis képet, mik a kedveltebb ROM-ok, esetleg bárki ajánlhatna újat, ami neki bejön. Ugyanez a Kerneleknél is. Ha jó az ötlet, csatlakozz , és fórumszinten is meg lehetne beszélni, nem csak minden egyes ROM- ot szétválasztva.

Ha nem jó az ötlet, lehet törölni a topicot. Rajtatok, rajtunk múlik  ;)

R2D20208

• Vendég
Re: Ki milyen ROM-ot kedvel és miért? Érvek/Ellenérvek
« Reply #1 Dátum: 2011, 12 01, 10:41:06 »
Nos, én megkezdtem. Jelenleg Goatripet használok, annak is tegnap jelent meg a Béta verziója KK5. SGS-en szerettem, jelenleg Syiah 2.1.1- el használom, majd kiderül ha nem lesz béta. A szavazást lehet módosítani.  :)

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: Oneplus 5
  • PDA ROM: Oreo
Én október óta, ami igen hosszú idő!, használom az Androidmedát, negatív tapasztalatom nincs egyáltalán, saját kernelt raknak bele, így tényleg egy teljes rom, hiszen az alap és a kernel is egy csapat kezében van! Ez eddig nálam toronymagasan vezet! :ok:
Kernelt régebben rage-et, majd abyss-t, végül siyah-t használtam, most csak próbaképpen szoktam siyah aktuálisát felrakni, de mindig visszatértem az androidmeda sajátjához. :D

R2D20208

• Vendég
You are not allowed to view links. Register or Login
Én október óta, ami igen hosszú idő!, használom az Androidmedát, negatív tapasztalatom nincs egyáltalán, saját kernelt raknak bele, így tényleg egy teljes rom, hiszen az alap és a kernel is egy csapat kezében van! Ez eddig nálam toronymagasan vezet! :ok:
Kernelt régebben rage-et, majd abyss-t, végül siyah-t használtam, most csak próbaképpen szoktam siyah aktuálisát felrakni, de mindig visszatértem az androidmeda sajátjához. :D
Jó ROM, azt (is) próbáltam. De az XDA-s oldalon, a screenek a batteryről nálam nem stimmeltek. (lehet nem vártam ki az időt) Amugy tényleg jó ROM !

Nem elérhető oil

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iPad-iGo
  • PDA: iPhone 6S/128; iPad mini
Nagyon régóta használom a Batistat és volt idő, hogy több félét is kipróbáltam, de mindig visszatértem. Az utóbbi időben a Siyah kernel jól szaladt vele. Most viszont az utolsó 2.7-es frissítés és Siyah 2.2 kernel valamint Zolue új BlackBlue téma együttállásánál kezdődtek problémák. El tünt a tárcsázó és contaktok, majd wipe után bootba ragadt, új telepítés után a TB-vel az appok visszaállítása során lefagyott. Azt hiszem most lesz itt az ideje egy teljes gyalulásnak és újra szétnézni a többi Rom között. A teljes gyalu mellett szól még, hogy az internal SD-n már túl sok olyan mappa van amire semmi szükség csak telepítések során mindegyik ott hagyott valamit maga után. :hmm:
Nagyon izgat a MIUI, egyszer volt fent egy napig, de különböző problémák miatt leszedtem. Izgat még az Androidmeda, mivel jókat írtok róla :ok:

R2D20208

• Vendég
Nagyon régóta használom a Batistat és volt idő, hogy több félét is kipróbáltam, de mindig visszatértem. Az utóbbi időben a Siyah kernel jól szaladt vele. Most viszont az utolsó 2.7-es frissítés és Siyah 2.2 kernel valamint Zolue új BlackBlue téma együttállásánál kezdődtek problémák. El tünt a tárcsázó és contaktok, majd wipe után bootba ragadt, új telepítés után a TB-vel az appok visszaállítása során lefagyott. Azt hiszem most lesz itt az ideje egy teljes gyalulásnak és újra szétnézni a többi Rom között. A teljes gyalu mellett szól még, hogy az internal SD-n már túl sok olyan mappa van amire semmi szükség csak telepítések során mindegyik ott hagyott valamit maga után. :hmm:
Nagyon izgat a MIUI, egyszer volt fent egy napig, de különböző problémák miatt leszedtem. Izgat még az Androidmeda, mivel jókat írtok róla :ok:
Battista új milyen lehet ? KK5 ? Nem lehet pozitiv változás ? :hmm:   

ui: fel szerettem volna rakni..A nyelv kiválasztásig jutottam . Szűz rendszerre. 2 szer. Vmi nem stimmelt nálam. Hát nem tudom meg milyen az uj Battista  :)

Nem elérhető hoher11

• Nem: DE!
  • Navigáció / Navigation: egyre inkább Waze
  • PDA: Galaxy Nexus
  • PDA ROM: Jelly Bean 4.1 XXLF1
Nagy hiánypótló ez a topic, köszi érte!

Én személy szerint rengeteg romot kipróbáltam, mióta ez a telóm van, igazság szerint pont emiatt (is) váltottam N900-ról, hogy folyamatosan "hekkelni" lehessen, ha kell, ha nem :)

A Cyanogenmod-os srácok nekem nagyon meggyőzőek, tetszik a napi szintű fejlesztés, és hogy merőben más a megközelítése, mint a samus romoknak. Ebből fakadóan tetszene a miui is, (próbáltam is ofc), de sajna azzal sokkal több problémám volt, mint a CM7-esekkel. Hobbi linux-userként desktopon is a rolling release disztrókat szeretem, ezért nálam a favorit itt is a CM7 nightlies.

Sajna nov. 16. óta nincs új, ezért (és a sok dícséret hatására) gondoltam kipróbálom a CheckROM 3.1.1-et, mert LeoMar Romjai régen is tetszettek, főleg a saját maga által fejlesztett KitchenPRO alkalmazás. Majd' 2 hete használom, teljes megelégedettséggel, nincs okom váltan. Gyors, hibamentes, jól bánik az akksival (konkrétan nem volt nekem még rom fent, ami ennyire sokáig kibírta volna (2+ nap!)).

Ha lesz új nightly (ne adj' isten CM9) akkor azért váltok majd! :)

szerk: én vagyok az egy a CM7 mellett! :)

Nem elérhető Gerydevil

• Tudományos Tiszt
  • PDA: LG G2 ; Samsung Galaxy Tab® Pro 10.1
  • PDA ROM: CloudyG2 3.3
« Reply #7 Dátum: 2011, 12 02, 15:20:52 »
Nos, én megkezdtem. Jelenleg Goatripet használok, annak is tegnap jelent meg a Béta verziója KK5. SGS-en szerettem, jelenleg Syiah 2.1.1- el használom, majd kiderül ha nem lesz béta. A szavazást lehet módosítani.  :)

Artu szerinted miben jobb a GoA mint a többi custom rom? Mik a különbségek?
Iphone 3G > Samsung Galaxy S > Galaxy S II > Galaxy Note > Asus Padfone 2 > LG G2 + Tab Pro 10.1

Nem elérhető hoher11

• Nem: DE!
  • Navigáció / Navigation: egyre inkább Waze
  • PDA: Galaxy Nexus
  • PDA ROM: Jelly Bean 4.1 XXLF1
« Reply #8 Dátum: 2011, 12 02, 16:41:32 »
Én is kíváncsi (és meggyőzhető) vagyok!

Nem elérhető oil

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iPad-iGo
  • PDA: iPhone 6S/128; iPad mini
Battista új milyen lehet ? KK5 ? Nem lehet pozitiv változás ? :hmm:   

ui: fel szerettem volna rakni..A nyelv kiválasztásig jutottam . Szűz rendszerre. 2 szer. Vmi nem stimmelt nálam. Hát nem tudom meg milyen az uj Battista  :)

Az Angelomot el szoktam kerülni és így rakom fel:

Csak a kernel más, Siyah

How i approach every new ROM installation:

wipe data
wipe cache
wipe davlik
reboot recovery
install zip > bastita 2.6
wipe data
wipe cache
wipe davlik
reboot recovery
install zip > speedmod kernel K2-18 test3
wipe cache
wipe davlik
reboot recovery
install zip > modem XXKI4
reboot recovery
wipe cache
wipe davlik
install zip > black blue theme
reboot recovery
wipe cache
wipe davlik
reboot - start phone

R2D20208

• Vendég
« Reply #10 Dátum: 2011, 12 02, 22:10:48 »
Szerintem nem jobb, ezt szóval sem irtam. Nekem egy régi kedvencem, egy szép alap kék témával, beépitett 8 lockscrennel, egyedi goasettings - el, amiben statusbar kinézet opciók vannak, imádom a tárcsázóját, meg úgy ahogy van. Ja, és jó akksira, és gyors. De nagyon sok a jó ROM, ha nem Béta lesz, szívesen kirakom ide is. Én rengeteg ROM-ot próbálok, nekem őt nem kell egyedül áttémázni, és egyszerűen őt szeretem. Ja, és mivel beszélek németül, jó hogy ott a saját fórumja is.

Nem elérhető Gerydevil

• Tudományos Tiszt
« Reply #11 Dátum: 2011, 12 02, 22:51:21 »
De nagyon sok a jó ROM, ha nem Béta lesz, szívesen kirakom ide is.

Várom a véglegest, én is kipróbálnám;)
Iphone 3G > Samsung Galaxy S > Galaxy S II > Galaxy Note > Asus Padfone 2 > LG G2 + Tab Pro 10.1

Nem elérhető plasticbomb1986

• :D
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung GT-I9100
  • PDA ROM: ROM:XWLSN Kernel:Speedmod K5-7
« Reply #12 Dátum: 2011, 12 04, 17:58:44 »
Szerintem nem jobb, ezt szóval sem irtam. Nekem egy régi kedvencem, egy szép alap kék témával, beépitett 8 lockscrennel, egyedi goasettings - el, amiben statusbar kinézet opciók vannak, imádom a tárcsázóját, meg úgy ahogy van. Ja, és jó akksira, és gyors. De nagyon sok a jó ROM, ha nem Béta lesz, szívesen kirakom ide is. Én rengeteg ROM-ot próbálok, nekem őt nem kell egyedül áttémázni, és egyszerűen őt szeretem. Ja, és mivel beszélek németül, jó hogy ott a saját fórumja is.

Esetleg egy tes beta verziót tudnál linkelni, csak hogy  kipróbáljam? :)

R2D20208

• Vendég
« Reply #13 Dátum: 2011, 12 04, 18:00:23 »
Esetleg egy tes beta verziót tudnál linkelni, csak hogy  kipróbáljam? :)
A Goatopickban linkeltem.  :) De itt van : You are not allowed to view links. Register or Login

« Reply #14 Dátum: 2011, 12 04, 18:32:32 »
A Goatopickban linkeltem.  :) De itt van : You are not allowed to view links. Register or Login

Köszi!, 5óra mire lejön...:(:(:( (120Mbites neten 5óra egy 278 MB-os file... idegbaj...XD sebay, 3 letöltés fut, 127/156/278 MBok és a leghamarabbi si csak 35 perc múlva ér le... Katasztrófa.. Közbe torrenten zúzok le 1 GB-ot kb 1 perc alatt... Meg rapidsharen (kellemes csalódás volt) egy 15 GBos sorozatot szedtem le 200MBos rarokba darabolva.. (18 Wheels of Justice)

ui.: Ez aszem egy nagy halom off lett?:D

R2D20208

• Vendég
« Reply #15 Dátum: 2011, 12 04, 18:38:46 »

Köszi!, 5óra mire lejön...:(:(:( (120Mbites neten 5óra egy 278 MB-os file... idegbaj...XD sebay, 3 letöltés fut, 127/156/278 MBok és a leghamarabbi si csak 35 perc múlva ér le... Katasztrófa.. Közbe torrenten zúzok le 1 GB-ot kb 1 perc alatt... Meg rapidsharen (kellemes csalódás volt) egy 15 GBos sorozatot szedtem le 200MBos rarokba darabolva.. (18 Wheels of Justice)

ui.: Ez aszem egy nagy halom off lett?:D
Nagy , de ide befér :-D Miért nem 30 dolgot töltesz le egyszerre ?  :D

« Reply #16 Dátum: 2011, 12 04, 18:45:40 »
Nagy , de ide befér :-D Miért nem 30 dolgot töltesz le egyszerre ?  :D

10 perccel ezelőtt ép 60 dolgot töltöttem épp felfele.... Lefele álltalában egyet.. Egy 720p/1080p-s filmet vagy zenét, vagy könyvet... S csak azért egyszerre egyet, mert a gépben a 1,5 TBos vincsi lassan áll neki, kiírni az adatot a memóriából, ezért van hogy kifagy a torrent gui-ja, ilyenkor egyszerűbb ha csak egyet töltök lefele, és játszom vele pár pillanatot, amíg a gép is felveszi a ritmust... Ha itthon vagyok. Ha nem, akkor csak beadom webui-n a torrentet, elindítom azt csá.. tőőőt a gép..

Ez is off téma lett... Abba kell hagynom...:D

Nem elérhető Gerydevil

• Tudományos Tiszt
Én elég sok romot kipróbáltam(szinte mindet). Mindegyik más és más miatt fogott meg. Nehéz volt a döntés. Én nem szeretnék 1 romot megnevezni inkább 1 listát írok. Egyébként a lista persze változhat, mert kísérletezgetős típus vagyok, így mindig kipróbálom az újdonságokat. (nekem fontos a hosszú üzemidő)
1. 4Seasons (Batista Foxhound lenne az első, de a fejlesztésének vége, így ez a méltó utód, olaszok a legjobbak sgs2-ben ;))
2. Androidmeda HyperDroid
3. CheckRom

A nem gyári firmwarek mellett persze imádom a MIUI-t is, de a hangminőség miatt egyelőre hanyagolom, pedig SpityaModot szívesen használnám. (valszeg csak MIUI lenne a telcsimen, ha ez megoldódna, de nem hiszem, mivel a Jamaha hangcsip forráskódja nem publikus sajnos)
UI: Kernel tesztelések folyamatban, egyelőre Siyah.

bezke

• Vendég

Gondoltam megnézem hogy állok, háááát,,,,
Tessék szavazni, mert hamarosan 14 lockscrreen lesz...
/és ez nem ígéret/

R2D20208

• Vendég
/és ez nem ígéret/
A legjobban  állsz. Elégedetlenségre ad okot ? Én örülnék.  :hmm:

Nem elérhető ERPY

• PDA: Samsung Galaxy S2
/és ez nem ígéret/

És az miért lesz jó, hogy lesz 14 lockscreen? Vagy attól jó egy rom minél több van benne? Én tudatlan felhasználó vagyok, szal nem értem.

R2D20208

• Vendég
És az miért lesz jó, hogy lesz 14 lockscreen? Vagy attól jó egy rom minél több van benne? Én tudatlan felhasználó vagyok, szal nem értem.
Én egyet használok. De bárki bármi Lockscreent külön is be tud szerezni. De igy egyben benne van egy ROM-ban, és nem kell keresgélni. (sztem)

Nem elérhető ERPY

• PDA: Samsung Galaxy S2
Én egyet használok. De bárki bármi Lockscreent külön is be tud szerezni. De igy egyben benne van egy ROM-ban, és nem kell keresgélni. (sztem)

Én a widgetlockert használom. De minek mellé másik 13? Lehet hogy minden végig kell menni, hogy kinyisd a telót?
Az jó, mert az asszony mire kinyitja, megjön a nyugdíjjam.

Nem elérhető reiben

• TOPIKGAZDA
  • Közlegény
  • PDA: Nokia Lumia 710
  • PDA ROM: Rataplan v7.0 (Windows Phone 7.8)
4 Seasons nincs a listában holott szerintem az egyik legjobb rom...

R2D20208

• Vendég
4 Seasons nincs a listában holott szerintem az egyik legjobb rom...
Nagyon új volt, amikor indult ez a Topic... 12.01 -el indult ez a Topic, a ROM Topicja 12.04- én. Rengeteg Custom ROM van, én kapásból még 20 at is tudnék... Csak egy HSZ, és bármi berakható. Parancsolj  ;) (megírhatnád hogyan jött ki nálad egyik legjobbként. Köszi  :) )  Ha az egyébre kattintottál, bármikor megváltoztatható.