Én amikor megvettem az sg2-t, akkor egyből miuit tettem rá, már a vásárlás napján, mivel előtte htc desirem-em és utána egy rövid ideig lg optimus 2x-em az volt. Mindkettő telefonon tökéletesen ment a miui, talán a legjobb megoldás volt mindkettőn, ugyanis akor még nem volt egyik telefonra sem hivatalos gingerbread. Most már az lg-re van egyébként. Viszont sg2-n nem ilyen jó a helyzet. Mindenféle számomra bosszantó fagyások és problémák zavarták meg a miui használatát. A miui abban nagyon jó változatlanul, hogy a kifinomult téma kezelése miatt, nagyon egységes kinézetet kap az egész telefon, feltéve ha az ember a saját launcherét használja. Itt nem feltétlenül a home screen-re gondolok, mert azt egy skinelhető launcherrel testre lehet szabni, viszont akkor nem passzol a rendszer kinézetéhez, vagy szenvedni kell vele. Ez nem lenne baj, ha az alap tárcsázó és sms alkalmazás elég jó lenne, de nekem nem elég jó. A tárcsázó tekintetében ragaszkodom a t9 magyar nyelvhez, az sms alkalmazás esetén a popup megoldáshoz. Ezt ugye a samsung alapból nem tudja. Az egyik legjobb elkerülő megoldás a Go launcher használata, mert kellően skinelhető, továbbá van skinelhető sms ill tárcsázó alkalmazása. Viszont sajnálatos módon mindegyik külön skinelhető, és kínlódni kell azzal, hogy egységes pofára hozzuk őket.
A vége az lett, hogy feladtam a miuit-t, és kikötöttem a checkrom mellett, de előtte számos romot kipróbáltam. A rom skinelhető, a launcher tekintetében megtartottam a go launchert, viszont az sms tekintetében maradt a bevált handcent, a tárcsázóra meg a rocket dialer. Így ezeket kissé nehézkesen de egyforma pofára hoztam.
Nekem a következő dolgok a fontosak
-a programok folderekbe lehessenek rendezhetőek az app drawerben
-hívás felvétel/letevés hard gombokra (sajnos a miui nem tudja és nem is várható, hogy tudni fogja)
-statusbarból kapcsolható wifi/2g-3g/gps (ez a jkay segítségével majdnem tökéletes)
-lehessen a romot témázni
-fogyasztás/sebesség/stabilitás