2024, 12 01, 05:08:13
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note - Általános beszélgetés  (Megtekintve 358511 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető murga

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Galaxy S5
  • PDA ROM: NC1
Re: Galaxy Note - Általános beszélgetés
« Reply #5625 Dátum: 2013, 05 18, 07:07:35 »
köszönöm az infókat!

Akkor valószínűleg nem tesz jót neki a 2A-es töltés? :)
Beszereztem egy külső akku-t, és amikor arról töltöm terepen, akkor a 2A-es kimenetét használom. Csak azért, hogy folyamatos kijelző használat mellett se merüljön, hanem még töltődjön is.
Ha az 1A-es kimenetét használom, akkor lassan, de merül a folyamatos kijelzőhasználat mellett.
Úgy tudom, hogy ez a You are not allowed to view links. Register or Login  a töltés végeztével lekapcsolja a töltőáramot. Ez igaz lehet?

Az nem lehet baj, hogy amióta megvan a teló minden éjjel a hálózati töltőn van, még akkor is, ha nem nagyon merült le, és már mondjuk este 10kor eléri a 100%-ot, de csak reggel 6kor veszem le a töltőről?

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #5626 Dátum: 2013, 05 20, 00:49:48 »
You are not allowed to view links. Register or Login
köszönöm az infókat!

Akkor valószínűleg nem tesz jót neki a 2A-es töltés? :)
Beszereztem egy külső akku-t, és amikor arról töltöm terepen, akkor a 2A-es kimenetét használom. Csak azért, hogy folyamatos kijelző használat mellett se merüljön, hanem még töltődjön is.
Ha az 1A-es kimenetét használom, akkor lassan, de merül a folyamatos kijelzőhasználat mellett.
Úgy tudom, hogy ez a You are not allowed to view links. Register or Login  a töltés végeztével lekapcsolja a töltőáramot. Ez igaz lehet?

Az nem lehet baj, hogy amióta megvan a teló minden éjjel a hálózati töltőn van, még akkor is, ha nem nagyon merült le, és már mondjuk este 10kor eléri a 100%-ot, de csak reggel 6kor veszem le a töltőről?
Szerintem nem használ neki, ha olyankor is töltöd, amikor nem feltétlenül szükséges.
Én azért szereztem be 2 db tartalék akksit, hogy ne legyen az, hogy 50%-nál elkezdjem tölteni, mert reggelre már csak 40 lesz és hogy bírom ki vele a napot?
Tényleg csak akkor töltöttem, ha 20% alatt volt (de inkább 15 alatt) és nagy ritkán volt szükség csak a tartalék akksira, de ott volt velem megnyugtatásul mindig...

Persze, biztosan máshogyan használjuk a készüléket...

Meg hát 4 hónapja váltottam N2-re, ott dupla ideig megy egy töltéssel, valamit nagyon megcsináltak rajta...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető beka123

• PDA: nexus 7
  • PDA ROM: 4.2.1
« Reply #5627 Dátum: 2013, 05 20, 12:57:23 »
sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. A telon 2.3.6 gyári rom van rajta, rottolt. A kérdésem az lenne, az uj gyári JB-t mobil odinnal fel tudome tenni vagy csak pc odinnal? A mobil odin szinpatukusabb lenne mert régen is azzal frissitettem de nem tudom hogy a JB-t megeszi-e. Thx

rstwingo

• Vendég
« Reply #5628 Dátum: 2013, 05 20, 21:25:05 »
sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. A telon 2.3.6 gyári rom van rajta, rottolt. A kérdésem az lenne, az uj gyári JB-t mobil odinnal fel tudome tenni vagy csak pc odinnal? A mobil odin szinpatukusabb lenne mert régen is azzal frissitettem de nem tudom hogy a JB-t megeszi-e. Thx

Miért ne tenné fel  :hmm:
Minden gyári romot feltesz, független a platformtól

Nem elérhető bakamb

• Nem: Nő
  • PFC Fan
  • PDA: GT-N7000
  • PDA ROM: Criskelo
« Reply #5629 Dátum: 2013, 05 20, 21:37:25 »
Szevasztok!

Segítségetekre szorulnék, notám szoftverfrissítés közben, állandóan hibát ír ki az odin: 1fájlosnál ez:
<ID:0/005> factoryfs.img
<ID:0/005> Complete(Write) operation failed.

3 fájlosnál ugyanez csak a data.imgnél hagyja abba.

telefon csak download modeba hajlandó elindulni, fogalmam sincs hol a hiba.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #5630 Dátum: 2013, 05 21, 00:46:27 »
Szevasztok!

Segítségetekre szorulnék, notám szoftverfrissítés közben, állandóan hibát ír ki az odin: 1fájlosnál ez:
<ID:0/005> factoryfs.img
<ID:0/005> Complete(Write) operation failed.

3 fájlosnál ugyanez csak a data.imgnél hagyja abba.

telefon csak download modeba hajlandó elindulni, fogalmam sincs hol a hiba.
Az előzmény lenne érdekes, hogyan jutott ide.

Sajnos nem lehetetlen, hogy az ismert, sajnálatos memóriahiba lépett fel.
Garis a készülék?
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető bakamb

• Nem: Nő
  • PFC Fan
  • PDA: GT-N7000
  • PDA ROM: Criskelo
« Reply #5631 Dátum: 2013, 05 21, 16:05:46 »
Macika:
ICS feltehetően gyári kernel alatt cwm recoverybe  wipe data/factory reset-et csináltam.
ezután a samsung gt n7000 logo-ig töltött, és cwm recoverybe próbáltam zip kiterjesztésű ROMokat feltenni kipróbáltam több félét de telepítés közben a telefon újraindult és ez meghiúsult. ezután jött az odin és gyári 1, valamint 3 fájlossal próbálkoztam és ezután megjelent a képernyőn ez a felirat:

Ettől fogva már csak download modeba lehet kapcsolni a telefont, cwm recoverybe nem.
Szerk.: nincs gari, és tudom hogy végig magam alatt vágom a fát :(

Nem elérhető 206cc

• Navigáció / Navigation: Navigon 4.8.0
  • PDA: Samsung N7000
  • PDA ROM: XXLSZ Rocket Rom v.1.0
« Reply #5632 Dátum: 2013, 05 21, 17:08:33 »
Macika:
ICS feltehetően gyári kernel alatt cwm recoverybe  wipe data/factory reset-et csináltam.
ezután a samsung gt n7000 logo-ig töltött, és cwm recoverybe próbáltam zip kiterjesztésű ROMokat feltenni kipróbáltam több félét de telepítés közben a telefon újraindult és ez meghiúsult. ezután jött az odin és gyári 1, valamint 3 fájlossal próbálkoztam és ezután megjelent a képernyőn ez a felirat:

Ettől fogva már csak download modeba lehet kapcsolni a telefont, cwm recoverybe nem.
Szerk.: nincs gari, és tudom hogy végig magam alatt vágom a fát :(

Van lehetőség a javításra XDA-n leírják ,de itt egy link nézz utána :You are not allowed to view links. Register or Login
206cc

Nem elérhető begri

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: OMNIA LITE B7300
  • PDA ROM: B7300XXJA8
« Reply #5633 Dátum: 2013, 05 21, 22:33:17 »
Sziasztok! Az mitöl lehet hogy a Kies nem engedi frissiteni a notom azt irja ki az eszköz nem támogatott . A telefonba soha nem volt belepiszkálva mi lehet a gond? Felismeri ki is irja n7000 de nem támogatja a frissitést miért?

rstwingo

• Vendég
« Reply #5634 Dátum: 2013, 05 22, 08:21:55 »
Sziasztok! Az mitöl lehet hogy a Kies nem engedi frissiteni a notom azt irja ki az eszköz nem támogatott . A telefonba soha nem volt belepiszkálva mi lehet a gond? Felismeri ki is irja n7000 de nem támogatja a frissitést miért?

Mert a KIES ilyen
Nekem soha nem ismerte fel a Note1-t de a Note2-t se
Frissítsd le Odinnal, az is jó

Nem elérhető begri

« Reply #5635 Dátum: 2013, 05 22, 10:08:14 »
Az odin frissitéstöl nem vész el a garancia?  A függetlenitést hogyan tudom megoldani? köszönöm

Nem elérhető begri

« Reply #5636 Dátum: 2013, 05 22, 10:16:25 »
Ja 2.3 rendszer van rajta ehez kéne részletes leirás ha lehet Magyarul  root és fügetlenités! köszönöm

rstwingo

• Vendég
« Reply #5637 Dátum: 2013, 05 22, 20:51:56 »
Ja 2.3 rendszer van rajta ehez kéne részletes leirás ha lehet Magyarul  root és fügetlenités! köszönöm

Olvasd el a GYIKot ott minden le van írva szépen

Nem elérhető atikanj

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG V10 H960A
« Reply #5638 Dátum: 2013, 05 22, 20:52:55 »

Drága Fórumtársam..

Kérlek olvasd el RsTwingo korábbi hozzászólásait, amikor még Note 1 ese volt . Vagy az enyémeket mert mindketten ( korábban  mások is már )  többször részletesen leírtuk a választ a kérdésedre.

Természetesen mindezt azután , hogy elolvastad a GYIK topikot, ahol a legjobb, legrészletesebb válaszokat kapod.

ha ezekkel megvolnál akár ebben a pillanatban (bár ezt nem hiszem ) akkor írd le mit nem értesz , szívesen segítünk, de azt ne kérd,hogy részletesen leírjuk a rootolást, a függetlenítést , mert mindezt megtalálod a megfelelő topikban .

Nem elérhető atikanj

« Reply #5639 Dátum: 2013, 05 22, 20:53:33 »
Olvasd el a GYIKot ott minden le van írva szépen

:D  egyszerre írtuk szinte  :ok:

Nem elérhető bromden

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy note
  • PDA ROM: #1234#
« Reply #5640 Dátum: 2013, 05 22, 22:00:23 »
Üdvözlet mindenkinek!

Elöljáróban annyit mondanék, hogy bár elolvastam a GYIK -et, de azért inkább kérdeznék még Tőletek, mintsem hogy valami hülyeséget csináljak.

Tehát rootolni szeretném a Note-omat, amin JB- op rendszer van. (Ez hivatalosan lett frissítve a Samsung oldaláról Wi-fin). A többféle lehetséges mód közül (Exinos Abuse, Odin, stb) közül én a "PhilZ-cwm6" -ot választanám.

A telefonomon a kernel: JZ054K.N7000XXLSZ
Ezt a metódust szeretném csinálni:

"Method 1: Rooting Galaxy Note via Stock Recovery
This method does not increase flash/binary counter, nor does it create the notorious Yellow Triangle that shudders many people. In other words, it does now void the warranty of your Galaxy Note GT-N7000.
1.   Download PhilZ-cwm6–signed.zip file that corresponds to your device firmware. You can check the Firmware version from Settings> About. Make sure that you download the file with .ZIP extension to install via Recovery: Download PhilZ Rooted Kernel with CWM
2.   Copy the zip file to the external SD card memory on your Galaxy Note.
3.   Turn off the phone and boot it into recovery mode. If you have a smartphone, you can do it this way: press and hold the Volume Up+Home buttons together and then hold the Power button till the screen turns up and the Samsung logo blinks for two times. Release the Power button but keep the other two keys pressed till you see a black screen with green Android bot and Blue word.
4.   Using the volume keys for moving up and down, scroll down to “apply update from external storage”. Press the power button and navigate to the PhilZ-cwm6-XXLSZ-OXA-4.63-signed.zip file and select it. Confirm your choice if asked.
5.   When the installation if finished, select “reboot system now” option.
When the phone boots up, you will see “Android is upgrading…” message on your Note’s screen. When the phone is finally ready to be used, open app drawer and look for an app called SuperSU. Open the app and update the binary if asked to do so. Done! Note: To later boot into CWM Recovery mode,  you can use the same method as described in Step 3."

Elvileg így működnie kellene?
Tudok előtte egy ROM mentést csinálni, vagy azt csak a már rootolt telefon alól lehetséges?

Köszi előre is!

Nem elérhető hazai

• PFC Fan
  • PDA: ddd
  • PDA ROM: ffff
« Reply #5641 Dátum: 2013, 05 23, 07:05:12 »
sziasztok tudna valaki segíteni ,nem értek hozzá.lenne nekem egy samsung galaxy note t-mobilos és szeretném ha a telenoros kártyát is  elfogadná,ezt hogyan lehetne megoldani.várom a válaszokat köszönöm

Nem elérhető begri

« Reply #5642 Dátum: 2013, 05 23, 07:56:13 »
Én is erre lettem volna kiváncsi de választ nem kaptam és csak az xda oldal van linkelve a root  al kapcsolatban de az meg angol a függetlenitésröl meg egy szó nincs! A Galaxy sim unlock az jó a függetlenitéshez? És a root oláshoz pedig az Unlockroot ?  vagy nem???? :shock:

rstwingo

• Vendég
« Reply #5643 Dátum: 2013, 05 23, 14:05:00 »
sziasztok tudna valaki segíteni ,nem értek hozzá.lenne nekem egy samsung galaxy note t-mobilos és szeretném ha a telenoros kártyát is  elfogadná,ezt hogyan lehetne megoldani.várom a válaszokat köszönöm
Én is erre lettem volna kiváncsi de választ nem kaptam és csak az xda oldal van linkelve a root  al kapcsolatban de az meg angol a függetlenitésröl meg egy szó nincs! A Galaxy sim unlock az jó a függetlenitéshez? És a root oláshoz pedig az Unlockroot ?  vagy nem???? :shock:

Mivel elvileg tilos a fórum szabályzata szerint de a galaxsim lock alkalmazás tökéletes arra amire szeretnétek használni

rstwingo

• Vendég
« Reply #5644 Dátum: 2013, 05 23, 14:42:31 »
Üdvözlet mindenkinek!

Elöljáróban annyit mondanék, hogy bár elolvastam a GYIK -et, de azért inkább kérdeznék még Tőletek, mintsem hogy valami hülyeséget csináljak.

Tehát rootolni szeretném a Note-omat, amin JB- op rendszer van. (Ez hivatalosan lett frissítve a Samsung oldaláról Wi-fin). A többféle lehetséges mód közül (Exinos Abuse, Odin, stb) közül én a "PhilZ-cwm6" -ot választanám.

és csak az xda oldal van linkelve a root  al kapcsolatban  És a root oláshoz pedig az Unlockroot ?  vagy nem???? :shock:

esetleg próbáljátok ki ezt You are not allowed to view links. Register or Login
Most csináltam, csak simán gyári recoveryvel kell feltenni és kész

Nem elérhető begri

« Reply #5645 Dátum: 2013, 05 23, 15:47:42 »
Nekem 2.3 renszer van fent ahoz is jó?

rstwingo

• Vendég
« Reply #5646 Dátum: 2013, 05 23, 16:07:31 »
Nekem 2.3 renszer van fent ahoz is jó?

Elvileg igen, ez egy általános root
nem tartalmaz mást csak a roothoz szükséges dolgokat

Nem elérhető bromden

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy note
  • PDA ROM: #1234#
« Reply #5647 Dátum: 2013, 05 23, 18:29:20 »
Idézet
esetleg próbáljátok ki ezt You are not allowed to view links. Register or Login
Most csináltam, csak simán gyári recoveryvel kell feltenni és kész

Szia!
Sajnos nem sikerült ezzel rootolni. Azt írja ki a folyamat végén: E: signature verification failed!

Újraindítás után működik a készülék rendesen, de nem lett rootolva.

Mit lehetne ezzel csinálni?

rstwingo

• Vendég
« Reply #5648 Dátum: 2013, 05 23, 19:40:38 »
Szia!
Sajnos nem sikerült ezzel rootolni. Azt írja ki a folyamat végén: E: signature verification failed!

elvileg menni kellet volna, akkor nincs más hátra, mint egy rootolt kernelt feltenni ami egyezik a rommal

Nem elérhető atikanj

« Reply #5649 Dátum: 2013, 05 23, 20:27:10 »
Szia!

Szia...

legegyszerűbb mód

Copy Zip to your SD card.
3. Use safe kernel for installation (PhilZ Kernels).
4. Reboot into recovery of this safe kernel.

bármelyik új philz kernelt felrakhatod ... ha nem tudod hogyan akkor tessék tovább olvasni .... a korábbi hozzászólásaim közt  megtalálod . ha felraktad akkor nem indítasz reebot systemet , az advanced lehetőségen belül kiválasztod a reboot recoveryt. Csak ekkor kerülsz a philz kernelbe.
ha benne vagy akkor kövesd tovább ezt az utasítást.

5. Clear cache
6. In Advanced: clear dalvik cache
------------------------------------------------------------------------------------------
Next two steps are only necessary when you want to make a clean installation
6a. Factory reset/full wipe
6b Format /system, /preload, /data
------------------------------------------------------------------------------------------
7. Install zip
8. Reboot and configure

a 7-es lépésnél  az innen letöltheő fájlt keresd meg

Pristine(You are not allowed to view links. Register or Login)  azaz érintetlen rom . rootolva van .... tehát ezzel már nem kel foglalkoznod többet....

ha ezt felrakod utána tedd fel a mobil odine pro alkalmazást, vedd meg , onnantól már bármelyik új romot akár a magyart , akár majd ami a jövőben még kijön fel tudod tenni rootolva . Hogy hogyan ? GYIK , GYIK , GYIK ....

Mobilodine pro alkalmazás használatáról a S2 topik GYIK részében még bővebben olvashatsz ....