2024, 12 01, 05:11:32
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note - Általános beszélgetés  (Megtekintve 358512 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető atikanj

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG V10 H960A
Re: Galaxy Note - Általános beszélgetés
« Reply #5600 Dátum: 2013, 04 18, 20:39:55 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok.
Vettem egy új aksit, de gyanus, hogy nincs rajta Samsung felirat. Az csak a gyárin van? Mert gyáriként rendeltem meg!
Köszönöm

szia

linkeltem azt ,hogy honann vedd és mennyiért ahol tuti nem ráznak át.

A tied egy utángyártott ami a lábanyomába sem ér a gyárinak , Kivéve a Mugen aksik de azok drágábbak a gyárinál is .

Tedd el tartaléknak vegyél egy gyárit . Nincs más megoldás normális aksi időre.
Vagy.

Ha sok pénzed van kísérletezgethetsz.  De a vége egy gyári aksi lesz az tuti .

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #5601 Dátum: 2013, 04 19, 01:13:23 »
Sziasztok.
Vettem egy új aksit, de gyanus, hogy nincs rajta Samsung felirat. Az csak a gyárin van? Mert gyáriként rendeltem meg!
Köszönöm
Háááááát, márpedig az eredetin bizony rajta van, ha nem merik ráírni, akkor az teljesen egyértelmű gyári kamu, ilyet 4-5 USD-ért lehet rendelni az E-bay-ről, postázással együtt...

A valószínűleg gyári akksi az kb. 25-28 USD körül kerül.

De hogy vigasztalódj, 7-8 USD-ért kapsz Samsung feliratú KAMU kínai akksit is... :)

A meglepő, hogy ezek MŰKÖDNEK! :)
Jó nem olyan teljesítménnyel, mint az eredetiek, de az árához képest...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető korimv6

• Opeles
  • PDA: HTC Sensation; HTC Touch Diamond
  • PDA ROM: Elegancia ICS Sense4
« Reply #5602 Dátum: 2013, 04 19, 15:39:17 »
Nejemé is visszhangzik  >:( Eleinte azt hittem, a Sensationöm a rossz, de utána más is panaszkodott, ha Note-ot hívja visszhangzik. Mondjuk szilikontok van rajta.
Opel Omega MV6;HTC Sensation

Nem elérhető atikanj

• PDA: LG V10 H960A
« Reply #5603 Dátum: 2013, 04 19, 20:51:38 »
Nejemé is visszhangzik  >:( Eleinte azt hittem, a Sensationöm a rossz, de utána más is panaszkodott, ha Note-ot hívja visszhangzik. Mondjuk szilikontok van rajta.

Szia ,ha a füledhez szorítod rendesen akkor nem visszhangzik .... Macika korábban leírta miért van ez..

sokféle tokot lehet kapni ,ajánlom mind közül a Zenus márkát  amiben tuti nem csalóghatsz .KIPRÓBÁLTAM TÖBBET ,  itt vannak a fiókban . Amit most használok korábbi hozzászólásaimban megtalálod .  Zenus sokféle van a legolcsóbb is 15 euró felett van és 100 felett is vannak . Mind nagyon jó nem csak az olcsóbbik . olyat válassz ami vagy tiszta bőr  vagy bőr és műanyag kombinációja . A műanyag is csúcsminőség .

ez a gyártó oldala , de régebbi modellek az ebayen is vannak  én is ott vettem . Olyan eladót válaszz aki 100 vagy majdnem 100 százalékos , és  nagyon sok eladása van , plussz  amit írnak róla a vevők azt is olvasd el ...

az ebayen fogsz olcsóbban is találni , .....

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #5604 Dátum: 2013, 04 21, 17:03:42 »
...és ha leveszed a szilikontokot róla, megszűnik a visszhangzás. Próbáld ki!
És utána vegyél olyan szilikontokot, amelyiknél mindkét mikrofon lyuka ki van vágva jóóóóóó tágasan...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető dui_Desire HD

• PFC Fan
  • PDA: 2.3
  • PDA ROM: 2.3
« Reply #5605 Dátum: 2013, 04 22, 12:45:15 »
üdv

valaki meg tudná nekem mondani ha GalaxSim Unlock-al lett függetlenitve a telo és csinálok egy gyári helyreállitást akkor lemegy rola függetlenités is??

rstwingo

• Vendég
« Reply #5606 Dátum: 2013, 04 24, 07:33:18 »
üdv

valaki meg tudná nekem mondani ha GalaxSim Unlock-al lett függetlenitve a telo és csinálok egy gyári helyreállitást akkor lemegy rola függetlenités is??

Nem megy le róla, nyugodtan csinálhatod
Az EFS részhez semmilyen törlés nem nyúl hozzá, viszont ha a belső sd-t is törölni szeretnéd, akkor onnan ajánlatos a GalaxSim Unlock mappát lementeni (egyébként is ajánlatos), mert abban van a visszaállító mentésed

Nem elérhető Banderas76

• PDA: LG G2
« Reply #5607 Dátum: 2013, 04 25, 09:26:05 »
Sziasztok. Van egy "kis" problémám és szeretnék segítséget kérni. Már régen cseréltem romot, gondoltam felteszek egyet. XDA-ról letöltöttem szokás szerint (kernelt is hozzá) aztán CWM, full wipe, install... Telepítés közben fogta kilépett, Samsung felirat visszajött és megállt. Gondoltam CWM-ben újraindítom, de nem lép bele. Csak Odin Mode-ba tudok downloading-ig jutni, de sehova máshova. A gépre telepítettem az USB drivert, odinnal próbáltam de nem jelenik meg a sárga mező, fel sem ismeri. Mit lehet tenni? Üdv.

Nem elérhető siskaze

• Navigáció / Navigation: Noname
  • PDA: Nexus 4 white
« Reply #5608 Dátum: 2013, 04 25, 14:07:08 »
Sziasztok! Segítsetek légyszives! Vettem ma egy Note-ot és valami nagyon kiherélt rom van rajta. OXXLS4 romot kezdtem el letölteni, gondolom ráteszem. Erre szeretnék egy fullos romot, ami eleve rootolt. Segítsetek légyszi., hogy mit honnan szedjek le.

rstwingo

• Vendég
« Reply #5609 Dátum: 2013, 04 29, 07:30:07 »
Sziasztok. Van egy "kis" problémám és szeretnék segítséget kérni. Már régen cseréltem romot, gondoltam felteszek egyet. XDA-ról letöltöttem szokás szerint (kernelt is hozzá) aztán CWM, full wipe, install... Telepítés közben fogta kilépett, Samsung felirat visszajött és megállt. Gondoltam CWM-ben újraindítom, de nem lép bele. Csak Odin Mode-ba tudok downloading-ig jutni, de sehova máshova. A gépre telepítettem az USB drivert, odinnal próbáltam de nem jelenik meg a sárga mező, fel sem ismeri. Mit lehet tenni? Üdv.

Ha van download módod, akkor arra fel is lehet odinnal tenni a romot, csak várd meg míg feltelepíti a drivert is magának vagy nézd meg az eszköz kezelőben a PC-n hogy telepíti-e egyáltalán, ha nem, akkor neked kell kézileg
Utána már menni fog

rstwingo

• Vendég
« Reply #5610 Dátum: 2013, 04 29, 07:32:08 »
Sziasztok! Segítsetek légyszives! Vettem ma egy Note-ot és valami nagyon kiherélt rom van rajta. OXXLS4 romot kezdtem el letölteni, gondolom ráteszem. Erre szeretnék egy fullos romot, ami eleve rootolt. Segítsetek légyszi., hogy mit honnan szedjek le.

Akkor olvasd el a GYIKot, ott minden le van írva rendesen érthetően
ha pedig főzött romot szeretnél akkor You are not allowed to view links. Register or Login
itt válogathatsz

Nem elérhető Nofra

• PFC Fan
    • Nofradgil Ura
  • PDA: Galaxy Note
  • PDA ROM: N7000XXLT5
« Reply #5611 Dátum: 2013, 05 06, 00:06:23 »
Tisztelettel!

Egy kis segítség-tanács kérése a Note kézírás felismerőjével kapcsolatban.
Mikor megvettem a Note-ot és kipróbáltam a kézírás felismerőjét nagyot csalódtam mert az esetek 80-90%-ban tévesen ismerte fel az írásom.
A napokban kezembe került egy Note II aminek a kézírás felismerője már 80-90%-ban helyesen ismerte fel az írásomat.

Létezik megoldás/frissítés a Note-ra hogy a Note II-n futó verzió lehessen a telefonomon?

(Nem vagyok egy nagy telefonguru, ezért a guglis keresés nekem nagyon szétszórt találatokat hozott és nem lettem tőle előrébb, a megértéseteket kérem!)

Köszönettel.
Vegyél egy szalagot, a közepéből indulva a hosszanti éllel párhuzamosan rajzolj két ellentétes nyilat majd készíts belőle Möbiusz-szalagot! Immár a két ellentétes nyíl egyazon pont ellentétes oldalára mutat. A szalagnak egy éle és egy felszíne van, mégis van rajta olyan pont aminek két oldala van.

Nem elérhető bromden

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy note
  • PDA ROM: #1234#
« Reply #5612 Dátum: 2013, 05 09, 19:20:33 »
Üdv mindenkinek!

Tegnap frissítette magát a telefon a Samsung gyári Jelly Bean rendszerére. Minden működik rajta mint előtte, egyelőre nem látok hibát, vagy fagyást.
Igazából csak apró, finom változásokat látok a dizájnon, de ezért még nem cseréltem volna le a régit.
Amit így egy napos használat után érzek az, hogy mintha nem lenne olyan fürge a telefon mint előtte.

Valaki össze tudná pár szóban foglalni, hogy érdemes e használni a régi Note készülékhez a Jelly Bean rendszert, vagy tegyem vissza inkább az ICS-t?

Más.
Nem boldogulok az Accu Weather widget beállítással sem. Nem tudom úgy beállítani, mint a régi rendszer alatt volt, vagyis hogy egy kb 5x4-es méretű blokkban mutassa az időt, napi időjárást és a heti előrejelzést egyszerre. Most csak egy kis csíkban engedi mutatni az időt és az aznapi hőmérsékletet.

Köszönöm előre is a segítségeteket.

Nem elérhető bromden

• PFC Fan
« Reply #5613 Dátum: 2013, 05 13, 22:37:05 »
Sziasztok!

Nekem csalódás lett az új Jelly Bean hivatalos Note frissítés: belassul a telefon és az aksi is hamarabb lemerül.
Más fórumokon is hasonló véleményeket olvasni.
Szeretném visszatenni a régi ICS romot ebben kérném a segítségeteket.
A telefonom nem rootolt és nincs biztonsági mentésem sem.

A Kies-sel (pc-vel usb kábellel összekötve) megoldható lenne a samsung oldaláról egy ICS visszafrissítés, vagy ilyen nem létezik?
Ha factory resetet csinálok rajta, az is csak annyit jelent, hogy töröl minden utólag felrakott alkalmazást és adatot, de a már felülírt ICS rom nem állítódik vissza ugye?

rstwingo

• Vendég
« Reply #5614 Dátum: 2013, 05 14, 06:52:17 »
Sziasztok!

Nekem csalódás lett az új Jelly Bean hivatalos Note frissítés: belassul a telefon és az aksi is hamarabb lemerül.
Más fórumokon is hasonló véleményeket olvasni.
Szeretném visszatenni a régi ICS romot ebben kérném a segítségeteket.
A telefonom nem rootolt és nincs biztonsági mentésem sem.

A Kies-sel (pc-vel usb kábellel összekötve) megoldható lenne a samsung oldaláról egy ICS visszafrissítés, vagy ilyen nem létezik?
Ha factory resetet csinálok rajta, az is csak annyit jelent, hogy töröl minden utólag felrakott alkalmazást és adatot, de a már felülírt ICS rom nem állítódik vissza ugye?

Azt a JB-t hogy tetted fel ? csak frissítettél vagy tisztán mindent töröltél a telefonról és úgy  ???
ha csak frissítettél, akkor ne is csodálkozz rajta, hogy akad, ICS beállítások JB-n nem egy nyerő páros
A másik, hogy a JB-nek kell egy hét mire beáll rendesen
Hidd el a JB sokkal jobb, mint az ICS

Nem elérhető bromden

• PFC Fan
« Reply #5615 Dátum: 2013, 05 14, 17:57:13 »
Szia!

A telefon jelezte, hogy elérhető az új JB frissítés, én meg engedélyeztem neki és wi-fin keresztül megoldotta.
Való igaz, hogy se biztonsági mentést nem csináltam, sem pedig törlést.

Tehát, azt mondod, hogy válasszam ki a "gyári beállítások visszaállítása" parancsot, ami törli a belső sd tárhelyen lévő minden adatot, és csak az új JB rom lesz rajta?

Az is zavar, hogy nagyon sok minden "hülyeség" fut rajta a háttérben, (google+, learning hub, video hub, youtube hub, stb). Ezeket hiába lövöm ki az Advanced Task Killerrel, újra és újra elindulnak.
Ha rootolva lenne a készülék, ezeket ki lehetne iktatni?

rstwingo

• Vendég
« Reply #5616 Dátum: 2013, 05 14, 21:00:09 »
Szia!

A telefon jelezte, hogy elérhető az új JB frissítés, én meg engedélyeztem neki és wi-fin keresztül megoldotta.
Való igaz, hogy se biztonsági mentést nem csináltam, sem pedig törlést.

Tehát, azt mondod, hogy válasszam ki a "gyári beállítások visszaállítása" parancsot, ami törli a belső sd tárhelyen lévő minden adatot, és csak az új JB rom lesz rajta?

Az is zavar, hogy nagyon sok minden "hülyeség" fut rajta a háttérben, (google+, learning hub, video hub, youtube hub, stb). Ezeket hiába lövöm ki az Advanced Task Killerrel, újra és újra elindulnak.
Ha rootolva lenne a készülék, ezeket ki lehetne iktatni?

Leírtuk már sokszor, hogy nem szabad a wifis frissítést igénybe venni, ha platform váltással jár, mert az nem teljes törléssel történik
Én a helyedben, inkább Odinnal tenném fel pit fájl támogatással, az biztos, hogy jó lesz (leírás a GYIK-ban)
ha rootolod, akkor a systemapp removerrel ki tudod takarítani a felesleges system alkalmazásokat is és nem fognak elindulni feleslegesen
Azt is leírtuk már sokszor, hogy NEM szabad használni semmilyen taskillert mert semmi értelme, ha rendszer úgy ítéli, visszainditja az alkalmazást és ez a macska egér játék állandóan dolgoztatja a procit, ami miatt hamarabb lemerül

Nem elérhető bromden

• PFC Fan
« Reply #5617 Dátum: 2013, 05 15, 19:00:49 »
Köszönöm a segítséged Rstwingo!

A hétvégén lesz időm és átolvasom az egész forumot, hogy ne zaklassalak állandóan.
Először csinálok egy factory resetet, majd ha az nem váltja be a várakozásaimat, belevágok
egy rootolásos kalandba.

rstwingo

• Vendég
« Reply #5618 Dátum: 2013, 05 15, 21:39:08 »
Köszönöm a segítséged Rstwingo!

A hétvégén lesz időm és átolvasom az egész forumot, hogy ne zaklassalak állandóan.
Először csinálok egy factory resetet, majd ha az nem váltja be a várakozásaimat, belevágok
egy rootolásos kalandba.

Nem zaklatsz, de érdemes olvasgatni, mert sok mindent lehet belőle tanulni és szinte a kérdések 90% már meg  is lett válaszolva

Nem elérhető murga

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy S5
  • PDA ROM: NC1
« Reply #5619 Dátum: 2013, 05 16, 16:32:58 »
Sziasztok!
Rég olvastam ezt a fórumot.
Tegnap óta a Note hirtelen merül le. Még akkor is merül, ha töltőn van. Akár a 220-as töltőt használom, akár autós töltőt, akár a asztali gép USB-ről... kikapcsolom, bekapcsolom, leugrik az akku értéke 30-ról 10%-ra, mégegyszer kikapcsolom, bekapcsolom lemegy 1%-ra...kiveszem az akksit, visszarakom... 55%-lett hirtelen. Fél napig még működik, folyamatos GPS használat mellett autós töltőn, közben felmegy az érték 60%-ra. estére azt gondolnám, hogy minden rendben, de hajnalban kikapcsolt, mert lement 0%-ra... Volt mikor a kijelző vibrált is az egyik ki-be kapcsolást követően...
Mi lehet a probléma? Kijelző, vagy töltő csatlakozó vagy akku?
Szerintetek?

Nem elérhető murga

• PFC Fan
« Reply #5620 Dátum: 2013, 05 16, 16:34:54 »
Itt egy akku merülési diagram... érdekes...

Nem elérhető Miauut

• DOUBLE CLUB
  • mentősofőr
  • PDA: Honor 6
« Reply #5621 Dátum: 2013, 05 16, 17:53:48 »
Itt egy akku merülési diagram... érdekes...

Mennyi idős az akkud? Ha egy - másfél évnél öregebb, akkor valószínűleg kezd meghalni, csere!!

Miauut
Nokia 7710 -> Htc Universal -> Htc Kaiser -> i900 Omnia -> Htc Advantage -> SExperia X10 -> Galaxy Note -> Asus Pf2 > Honor6

Nem elérhető murga

• PFC Fan
« Reply #5622 Dátum: 2013, 05 16, 19:12:08 »
1 év 1 hónap... tehát 1 hónapja járt le az akksi garanciája... :(

Kivettem az akku-t és igencsak púpos a drága... így valóban valószínű a csereérettség...

ilyet sem láttam még, hogy egy napon még tökéletesen bírja a teljes napot töltés nélkül, másnap meg feldobja a pacskert... ezek az áramforrások már nem fokozatosan romlanak, használódnak?
Vagy kapott egy pofont?

Nem elérhető Miauut

• DOUBLE CLUB
  • mentősofőr
  • PDA: Honor 6
« Reply #5623 Dátum: 2013, 05 16, 21:34:13 »

Kivettem az akku-t és igencsak púpos a drága... így valóban valószínű a csereérettség...

ilyet sem láttam még, hogy egy napon még tökéletesen bírja a teljes napot töltés nélkül, másnap meg feldobja a pacskert... ezek az áramforrások már nem fokozatosan romlanak, használódnak?
Vagy kapott egy pofont?

Akkor sürgősen csere, mert nagyobb gondot is okozhat.

Miauut
Nokia 7710 -> Htc Universal -> Htc Kaiser -> i900 Omnia -> Htc Advantage -> SExperia X10 -> Galaxy Note -> Asus Pf2 > Honor6

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #5624 Dátum: 2013, 05 17, 01:13:03 »

Vagy kapott egy pofont?
Vigyázz vele, a púpos akksi (nagyon szűk a hely) elnyomoríthatja a főpanelt, sokkal nagyobb galibát okozhat (ahogy írja a topictárs is előttem!).
(Jó tanács: az Aradi utcai szervizben, vagy a TeleMAX-nál vedd meg az akksit, egyrészt igen olcsón, másrészt 100%-osan eredetit kapsz.)

És minél hamarabb!

Elektronikailag nem tesz kárt a készülékben, csak bosszúságot (esetleg rosszabb esetben adatvesztést) okoz, de a púposodás az komoly gond!
Mondjuk a púposodás általában nem természetes elhasználódás következtében történik, hanem a nem megfelelő töltés miatt. Túl nagy töltőáram (nem gyári töltő), vagy sűrű rátöltés (amikor még közelébe sem volt a lemerülésnek az akkis), vagy hasonlók okozhatnak ilyet.
Sir Winston Churchill