2024, 12 01, 02:37:28
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note - Általános beszélgetés  (Megtekintve 358504 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető atikanj

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG V10 H960A
Re: Galaxy Note - Általános beszélgetés
« Reply #5675 Dátum: 2013, 05 31, 21:28:52 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kedves rstwingo ! :)

Megtennéd hogy sorolod még a lehetöségeket. Root kizárva garis meg kockázatos ugy láttam. Root nélküli lehetöségeket tudsz ?
szia

a root nem kockázatosabb mint annak a gps programnak a használata ami a note-odon van ....
Nem értem a kérdésed . Szeretnéd ha mentve lenne minden , de a root az kockázatos ....
Hidd el nekem ..... simán előfordulhat ha bármilyen módon mentesz , nem pont azt kapod vissza amit mentettél . Vagy egyszerűen nem is sikerül visszaállítani . Ebben van az igazi kockázat , nem mindig , nem törvényszerű de van.
Előfordult már , hogy egy visszaállított rom , vagy a titaniummal visszaállított bármilyen alkalmazás vagy adat , egy darabig oké volt , aztán egyszer csak fagyni kezdett a teló.
Lényeg . Személy szerint használtam már mindegyik mentési visszaállítási lehetőséget ami létezik .
Sosem állítok vissza semmit sem . egy játéknál azt a fájlt amiben a mentett játékállás van azt kimentem bárhova . Új telepítésnél pedig visszamásolom . Megteszem mielőtt telepíteném a játékot . Így például egy  2 gb játék , nem töltődik le újból csak maga az apk fájl.
sms  mentésére több program létezik . majd mindegyik jól működik . Mit kellhet még menteni ? Fotók , azok könnyen megtalálhatók , és most már amúgy is beállítható ,hogy az sd kártyán tárolódjon alapból.
Mi marad még ? a GPS program az sd kártyán a játékok is .
Több rom telepítésnél azt írja a rommer , hogy bug mentes telepítéshez a mount /storage lehetőségen belül KELL választani a format emmc lehetőséget is ami törli a teljes belső memóriát a telón , persze azt is írja , hogy ez előtt minden adatot mentsünk az sd kártyára utána ezek mehetnek vissza a belső memóriába ami oda való és ott a helye .
Megoszlanak a vélemények . Menteni ,abból visszaállítani bármit az gyorsabb , kényelmesebb . Összejöhet , össze is jön de van mikor szívás van vele.
Ha ekkor nem tudod hogyan kellene helyesen viselkedni annak a valaminek ami nem jól működik , akkor marad az újratelepítés . Visszapakolgatni , kicsit tovább tart de eredmény egy bugmentes tuti rendszer ami nem fagy nem laggol , stb stb ....

Nem elérhető begri

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: OMNIA LITE B7300
  • PDA ROM: B7300XXJA8
« Reply #5676 Dátum: 2013, 06 02, 15:13:16 »
Sziasztok! Használt Note vásárlása elött álok a kérdésem a következö mire figyeljek a vásárlásnál mik a hibái a készüléknek a kijelzö beégést hogy veszem észre a legkönnyebben illetve mik azok amiket nézzek! köszönöm

Nem elérhető szeszo

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: HTC Ameo (IGO)
  • PDA: Samsung Galaxy Note 8
« Reply #5677 Dátum: 2013, 06 02, 21:46:04 »
Sziasztok! Használt Note vásárlása elött álok a kérdésem a következö mire figyeljek a vásárlásnál mik a hibái a készüléknek a kijelzö beégést hogy veszem észre a legkönnyebben illetve mik azok amiket nézzek! köszönöm
Kijelző beégés ellenőrzésére elég egy ingyenes lcd teszt progi, amivel kék hátteret állítasz be. Így láthatod, ha pl. a tollbar nagyon beégett.

Nem elérhető bakamb

• Nem: Nő
  • PFC Fan
  • PDA: GT-N7000
  • PDA ROM: Criskelo
« Reply #5678 Dátum: 2013, 06 03, 15:40:12 »
Kijelző beégés ellenőrzésére elég egy ingyenes lcd teszt progi, amivel kék hátteret állítasz be. Így láthatod, ha pl. a tollbar nagyon beégett.

Ja méghozzá gyárilag, tárcsázóba *#0*#  beütésével :ok:

Nem elérhető atikanj

« Reply #5679 Dátum: 2013, 06 03, 20:04:16 »
Ja méghozzá gyárilag, tárcsázóba *#0*#  beütésével :ok:
Szia
tavaly ősszel jelent meg a note 1  .....  nem tudom ,keresgéltem a neten , létezik a probléma valóban , 13 hónapos a nOTOM ,  teljes fényerőn megy állandóan ... semmi baja nincsen ....

gyári garancia legyen hozzá , ha nincsen ne vedd meg , nem árt ha azt látod,hogy vigyáztak rá ,igényes tok , nem karcos a hátlap sem , max csak épp hajszálkarcok , kijelzővédő fólia , akkor is ha ilyen vagy olyan glass...  ha nem volt aksi cserélve akkor nálad biztosan kell majd én is cseréltem kb 2 hónapja . Ezzel csak azt akarom mondani az enyém olyan majdnem mint újkorában .....  egyből észrevenni , hogy vigyáztak rá ....
Imei szám ellenörzés a számlán és a telóban ... stb stb ezeket nem is sorolom .... pláne , hogy ha függő volt és itthon vásárolt , n ehogy bajod legyen ha valaki nem fizeti tovább a vállalt csomagot . Legegyszerűbb gyári garanciás , függetlent venni . Sztem van most eladó note , ilyet keress ....
Az sem baj ha nincs szétromolva , egészen pontosan ha nem volt sárga háromszöge , igaz el lehet távolítani , de .....
 ha lehet olyat is venni ami független , jó állapotban van , nem romoltak rajta , csak keveset , :) vagy hozzáértő , igényes tokban van , papírok rendben , akkor vedd meg .......

Nem elérhető atikanj

« Reply #5680 Dátum: 2013, 06 03, 20:31:54 »
 elírtam feljebb :)  tavaly ősszel egy éves volt a note 1

Nem elérhető sanyo

• Navigáció / Navigation: Igo my way
  • PDA: Samsung Galaxy Note
  • PDA ROM: Android 4
« Reply #5681 Dátum: 2013, 06 04, 10:24:56 »
Hello!

Nem tudja valaki a TELENOR mikorra készül kb kiszarni  a 4.1.2 es uj androidot ?

Nem elérhető sanyo

« Reply #5682 Dátum: 2013, 06 04, 12:12:46 »
A kies-sel mi a helyzet ha azt irja hogy az eszköz nem támogatja a frissitést kiessel? (telenoros android 4.0.4 es.)

rstwingo

• Vendég
« Reply #5683 Dátum: 2013, 06 05, 07:20:08 »
A kies-sel mi a helyzet ha azt irja hogy az eszköz nem támogatja a frissitést kiessel? (telenoros android 4.0.4 es.)

Módolt a telefonod, ha csak a rootot megcsináltad, már nem frissit
Soha nem használtam KIES-t

Nem elérhető sanyo

« Reply #5684 Dátum: 2013, 06 05, 08:08:27 »
Módolt a telefonod, ha csak a rootot megcsináltad, már nem frissit
Soha nem használtam KIES-t

Semmi nincs babrálva nem rootolt , ilyesmi. Gyári  telenoros rom van 4.0.4 es

rstwingo

• Vendég
« Reply #5685 Dátum: 2013, 06 05, 11:27:22 »
Semmi nincs babrálva nem rootolt , ilyesmi. Gyári  telenoros rom van 4.0.4 es

Hát akkor a szokásos, fos a KIES
Én pont ezért nem használtam soha, még a legelején megpróbáltam de 3 oprendszeren se volt hajlandó felismerni a Note-t, így hagytam a fenébe
Mikor megvettem a Note2-t azt is megnéztem, de nekem azt se volt hajlandó felismerni, így nem is foglalkozok vele

Sammobile.com-ról letöltöd a frissítést(ha van) és Odinnal meg feldobod
A samsung szerviz is Odinnal teszi fel

Nem elérhető sanyo

« Reply #5686 Dátum: 2013, 06 06, 13:20:35 »
Hát akkor a szokásos, fos a KIES
Én pont ezért nem használtam soha, még a legelején megpróbáltam de 3 oprendszeren se volt hajlandó felismerni a Note-t, így hagytam a fenébe
Mikor megvettem a Note2-t azt is megnéztem, de nekem azt se volt hajlandó felismerni, így nem is foglalkozok vele

Sammobile.com-ról letöltöd a frissítést(ha van) és Odinnal meg feldobod
A samsung szerviz is Odinnal teszi fel

Felismeri. Minden jó csak a frissités rész nem

rstwingo

• Vendég
« Reply #5687 Dátum: 2013, 06 08, 07:41:33 »
Felismeri. Minden jó csak a frissités rész nem

Az már éppen elég, pont a leglényegesebb nem megy, hidd el rom cseréhez legjobb az Odin

Nem elérhető robi

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: Samsung galaxy note
  • PDA ROM: CriskeloRomNOTE.vICS-V7-MD5 a másik Asus transformer tf300t
« Reply #5688 Dátum: 2013, 06 08, 19:46:12 »
Tudja valaki mi lehet a probléma ha az aksiszint 15 körülire lemegy akkor a képernyő elkezd csíkozódni,vibrálni fényesen sötéten aztán hirtelen kikapcsol a telefon.Miután visszakapcsol hirtelen már csak kb6-ot mutat és pár percenként le megy aztán följebb megy az akuszint jelzés . :shock:  1.5 éves a kicsike.

Nem elérhető Zalan

• DOUBLE CLUB
  • PDA: Samsung Galaxy NOTE 3
  • PDA ROM: Echoe NI4
« Reply #5689 Dátum: 2013, 06 08, 21:02:21 »
Tudja valaki mi lehet a probléma ha az aksiszint 15 körülire lemegy akkor a képernyő elkezd csíkozódni,vibrálni fényesen sötéten aztán hirtelen kikapcsol a telefon.Miután visszakapcsol hirtelen már csak kb6-ot mutat és pár percenként le megy aztán följebb megy az akuszint jelzés . :shock:  1.5 éves a kicsike.

Csúnyán döglődik az aksi, a csikózódás meg utalhat az ugráló feszültségszintekre.Az akksi esetleg nem csak döglődik, de komolyabb baja is lehet. Szerintem sürgősen cseréld ki az akksit, mielőtt a telefonban kár esne.

Nem elérhető robi

« Reply #5690 Dátum: 2013, 06 08, 21:18:38 »
Csúnyán döglődik az aksi, a csikózódás meg utalhat az ugráló feszültségszintekre.Az akksi esetleg nem csak döglődik, de komolyabb baja is lehet. Szerintem sürgősen cseréld ki az akksit, mielőtt a telefonban kár esne.
Gondoltam rá mert 1 napot sosem bír ki.
Szerintetek nem gyári aksikból melyiket érdemes venni?Főleg ha nagyobb amperest szeretnék.Esetleg ebay-os Kínai ?

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
Re: Re: Galaxy Note - Általános beszélgetés
« Reply #5691 Dátum: 2013, 06 08, 21:54:52 »
Szerintetek nem gyári aksikból melyiket érdemes venni?Főleg ha nagyobb amperest szeretnék.Esetleg ebay-os Kínai ?

Gyári Samsungot vegyél, hidd el, hogy megéri. Nagyon jók a Samsung aksijai. Pótnak jó lehet a kínai.

Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető robi

Re: Re: Galaxy Note - Általános beszélgetés
« Reply #5692 Dátum: 2013, 06 08, 22:01:10 »
Gyári Samsungot vegyél, hidd el, hogy megéri. Nagyon jók a Samsung aksijai. Pótnak jó lehet a kínai.

Nem elérhető atikanj

« Reply #5693 Dátum: 2013, 06 09, 09:28:20 »

szia...  nehogy vegyél olyat ami nem gyári aksi ....

nekem van  ... tartaléknak megfelel....  de ennyi és nem több ... a mugennnek van megfelelő aksija egyedül de az sem tud többet a gyáritól . horror áron van akkor meg minek ... van hatalmas 5000 mAh is nekik de azzal a duplájára nő a súly és a vastagság ... idő után kotyog a hátlap mert nem erre van tervezve  a note illesztése .... egyszerűbb egy külsős aksi helyette ,,, vagy a tartalékok.....l
a nagyobb kapacitás csak parasztvakítás . nehogy azt gondold hogy egy semmi cég kínában vagy bárhol , ugyanabban a méretben  olyat gyárt ami tovább bírja ..... így adják el a "szemetet" ....
innen vettem a tuti gyárit ....   

négy nap alatt jött meg . Szinte egy évet bírt az eredeti , de többet nem is fog tudni sohasem  ha arra gondolok mennyi töltés kisütés volt , akkor ez is csoda,hogy eddig bírta .

de tőlem ott vásárolsz ahol akarsz ....     amit, amikor akarsz ....  ;)

Nem elérhető robi

« Reply #5694 Dátum: 2013, 06 09, 14:16:09 »
Köszi rendes vagy.Most már csak gyárit veszek.innen   You are not allowed to view links. Register or Login    .csak egy kicsit olcsónak tűnik és félek,hogy hamisítvány .Szerintetek?
szia...  nehogy vegyél olyat ami nem gyári aksi ....

nekem van  ... tartaléknak megfelel....  de ennyi és nem több ... a mugennnek van megfelelő aksija egyedül de az sem tud többet a gyáritól . horror áron van akkor meg minek ... van hatalmas 5000 mAh is nekik de azzal a duplájára nő a súly és a vastagság ... idő után kotyog a hátlap mert nem erre van tervezve  a note illesztése .... egyszerűbb egy külsős aksi helyette ,,, vagy a tartalékok.....l
a nagyobb kapacitás csak parasztvakítás . nehogy azt gondold hogy egy semmi cég kínában vagy bárhol , ugyanabban a méretben  olyat gyárt ami tovább bírja ..... így adják el a "szemetet" ....
innen vettem a tuti gyárit ....   

négy nap alatt jött meg . Szinte egy évet bírt az eredeti , de többet nem is fog tudni sohasem  ha arra gondolok mennyi töltés kisütés volt , akkor ez is csoda,hogy eddig bírta .

de tőlem ott vásárolsz ahol akarsz ....     amit, amikor akarsz ....  ;)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #5695 Dátum: 2013, 06 09, 20:16:08 »
Kedves rstwingo ! :)

Megtennéd hogy sorolod még a lehetöségeket. Root kizárva garis meg kockázatos ugy láttam. Root nélküli lehetöségeket tudsz ?
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Van lehetőség, hogy egyes (a legfontosabb) programok adatait lementeni, majd visszarakni.
A névjegyzék/SMS/MMS/híváslista lehet a legfontosabb.
A névjegyzék az ugye biztonságban van a gmailodon, szinkronizálva.
Az SMS/MMS/híváslista mentésére van több free program is.
A feltelepített programok (játékállások) mentésére is vannak progik, lehet őket használni.
Amúgy pedig az mindig használ egy készüléknek, ha resetelve lesz és újra felrakásra kerülnek elölről a cuccok, főleg, ha szeretsz próbálgatni programokat, letörlődik a sok visszamaradt szutyok...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető atikanj

« Reply #5696 Dátum: 2013, 06 09, 20:29:48 »
Köszi rendes vagy.Most már csak gyárit veszek.innen   You are not allowed to view links. Register or Login    .csak egy kicsit olcsónak tűnik és félek,hogy hamisítvány .Szerintetek?

barátom ... nem értelek ... megadtam a helyet ahonan megvettem a tuti gyárit azt használom áprilistól . Mikor megveszed az érintkezőkön fólia van ... csendben mondom  van utángyártottam tartalékban .. azon nem volt .

Lényeg .. be van linkelve a hely ahonnan nincs rizikó a vásárlásnál.   Akkor miért kérdezed, hogy jó egy 100223344  negyedik hely jó e ? Ki tudja azt megmondani ?  :)
Kipróbálod és megtudod ....  vagy veszel onnan  ahonnan én és nincsen rizikó.

Nem elérhető szeszo

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: HTC Ameo (IGO)
  • PDA: Samsung Galaxy Note 8
« Reply #5697 Dátum: 2013, 06 10, 20:06:09 »
Ez nem eredeti  Koreában gyártott akksi az tuti,  valószínűleg egy gyengébb utángyártott változat, én is vettem ilyet és bele sem fért a Note-ba. Visszaküldtem a boltnak, és nem tudták garantálni, hogy a következő mérete jobb lesz. Valamint ugyanazok a szimptómák amit a gyári akksiról írtál, ennél már fél év után bekövetkeztek (ez már egy másik volt). Az eredeti az valamivel drágábban kapható, és általában csomaglással jön, nem pedig zacskóban.   ;)

Nem elérhető Gy_István

• hideggyógyász & bérnig*er
  • PDA: N7000 / Note 3 SM-N9005 / S7 Edge SM G935F + GEAR 1
  • PDA ROM: CM11 / 4.3 XXUDMJ6 /G935FXXU1BPJ6
« Reply #5698 Dátum: 2013, 06 10, 20:10:12 »
Sziasztok!
 XXLT5 (XEH) gyári romban a "Hivás" funció beállitásaihoz hol tudok hozzáférni?
Pl. Auto hivásfogadás, Hivásátirányitás, Saját szám elküldése, stb.
Nem találom a "Beállitások" menüben.
Üdv. I.

Nem elérhető atikanj

« Reply #5699 Dátum: 2013, 06 10, 20:18:36 »
Sziasztok!
 XXLT5 (XEH) gyári romban a "Hivás" funció beállitásaihoz hol tudok hozzáférni?
Pl. Auto hivásfogadás, Hivásátirányitás, Saját szám elküldése, stb.
Nem találom a "Beállitások" menüben.
Üdv. I.

szia.
  mert nem ott van .... belemégy a telefon alkalmazásba - ha bent vagy akkor megnyomod a bal gombot a alul a képernyőn. Ekkor feljön egy kis ablak abban alul a Hívás lehetőséget kiválasztod.lejjebb tekersz és megkeresed a További beállítások lehetőséget. Megnyitod.Abban a legfelső ami kell neked