Sosem használtam Exchange-t (ez már valószínűleg így is marad).
Így nem tudom, hogy mennyire simán működik iOS-en. Te biztosan jobban tudod.
Számomra teljesen elegendő a gmail, mivel erre olyan méretű leveleket is megkaphatok, amilyeneket (nem saját domain kivételével) másra egyikre sem. Tehát amúgy is G-mailt használnék.
"azt látom, hogy naponta jönnek ki újabb, reményeim szerint módosított/javított ROM-ok"
Reményeid szerint igen, a valóságban nem.
Az android azt nem tudja megoldani, hogy normális WLAN-kezelése legyen, ne szívja le 8 óra alatt a csurig töltött akksit. Nem képes arra (amire akár az annyit szidott, elmaradottnak tartott symbian, de az iOS is) hogy csak akkor (és csak addig) legyen WLAN kapcsolatban, míg valamely programnak szüksége van rá és tényleges adatfolyam van. Így állhat elő az a hihetetlen és felháborító helyzet, hogy bekapcsolt WLAN-nal a készenléti idő az 1/3-ára csökken. Ez akár a symbiannál, akár az iOS-nél ismeretlen és elképzelhetetlen.
Ameddig nem bocsát ki a google részletes changelistet (sőt, semmilyet), addig nem tudni, miket változtatott pontosan a ROM-okban.
Megjegyzem, symbianon (ha nem is a főkapun) mindig meg lehetett tudni, mik az újítások és nem csak a hangzatos újdonságokat, hanem a hibajavításokat is. Szépen tételesen.
Nem vagyok én sem megelégedve az androiddal, de pillanatnyilag nem tudok jobbat, ezért van androidom nekem is lassan 3 éve.
Majdnem mindenben egyetértek veled, kivéve a WiFi-t, nekem nem meríti olyannyira. Kb. 14-16 órát bír ki vele, kis GPS, kis BT mellett, Waterize Live Wallpaper-rel, néhány widget-tel.
A WiFi egész nap megy.
Ami fontos, van baj Android-dal és persze, annak, akinek elvárásai vannak, annak több.
De aki vesz egyet és root nélkül a gyári soft-tal tolja, annak azért sok baja nincs, ezt szögezzük le.
Ez esetben egy komoly rivális van a kezében a szifonhoz képest, nagyobb tudással, messze alacsonyabb áron és a sebességben is jól áll.
Ráadásul lassan az SGS2-nek is van presztizse, így villogásra is alkalmas már, persze csak erre születetteknek...
Azt meg nem értem, miért kellene egyszerre kiadni mindenkinek, nem lenne rossz persze, hogy mindenki egy időben és egy teljesen kiforrott rendszert kaphatna.
Részemről azt sem értem, miért kell mindenképpen a korai szakaszában lévő ICS-t erőltetni, kitűnően megvagyok pl. a KK5-ön. A GB nem kuka az ICS-hez képest, aminek bár van pár hasznos újítása, de nem az a lényege, hanem a két platform (PDA és a tablet) találkozása. Ezt meg nem mindenki tudja értékelni, én sem, mert nem érint.
Hogy korrekt legyek, megemlítem, hogy a market baromkodása már feldühít, nem kompatibilis, mert DPI-t váltok, megoldom, erre most meg olyanok vannak, amik meg se jelennek a PDA-n, PC-n nem kompatibilis, van olyan, amihez le kell választanom az SD-kártyát GB alatt
, meg ezek kombinációi.
Nagyon bosszant, ez tény, de még nem inogtam meg.