2024, 11 27, 03:28:48
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 288977 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető vanni

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGo, Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: Stock Android 4.3
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #675 Dátum: 2012, 06 21, 11:18:04 »
Köszi szépen!

You are not allowed to view links. Register or Login
Play-Beállítások-Értesítések   így nem fog semmiért szólni

Vagy az adott programon-programokon belül ne engedd neki hogy frissítéseket keressen ;)

Nem elérhető atila4

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S+
  • PDA ROM: 2.3.3
« Reply #676 Dátum: 2012, 06 21, 11:44:59 »
Visszakaptam a telom. Most jó, kicserélték az lcd panelt.

Bevittem. Elküldték, aztmondtâk, hogy egy hét kb. Kíváncsi vagyok, hogty megcsinálják-e. Ha nem akkor megy vissza megint, nehogy már nelegyen tökéletes ennyi pénzért...

Nem elérhető bucsok

• TOPIKGAZDA
  • A Tag!
  • Navigáció / Navigation: Sygic Aura
  • PDA: SGS Plus
  • PDA ROM: Cyanogenmod 7.2
« Reply #677 Dátum: 2012, 06 21, 11:46:18 »

Jobb a békesség, főleg ha ennyibe kerül a teló ;)

"Lényemből őrült sikoly árad szét mindenfelé...
Már látom magam.
Kívülről az idő által szétcincálva..."

Nem elérhető atila4

• PFC Fan
« Reply #678 Dátum: 2012, 06 21, 12:06:57 »
Igen :) A rootolást nem vette észre a T-Mobile. (olvastam már, hogy valakinek azért nem javították, mert már rootolta) Én mondjuk le is töröltem.  Majd ma felrakom rá a 2.3.6-ot és kíváncsi leszek, ha esetleg kell még gariztatni, akkor vissza lehet-e észrevétlenül rakni a gyárit.

Jobb a békesség, főleg ha ennyibe kerül a teló ;)

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #679 Dátum: 2012, 06 21, 12:10:08 »
Szia atila4,

leírnád, hogy PONTOSAN mit csináltál? Szerintem sokunknak, nekem is hasznos lenne. Rootoltad, gyári ROM került rá, vagy custom? Aztán csak egy unroot-ot csináltál, meg egy gyári visszaállítást, vagy mit?

Igen :) A rootolást nem vette észre a T-Mobile. (olvastam már, hogy valakinek azért nem javították, mert már rootolta) Én mondjuk le is töröltem.  Majd ma felrakom rá a 2.3.6-ot és kíváncsi leszek, ha esetleg kell még gariztatni, akkor vissza lehet-e észrevétlenül rakni a gyárit.

Nem elérhető atila4

• PFC Fan
« Reply #680 Dátum: 2012, 06 21, 12:34:06 »
Csak egy root volt rajta. De mikor vittem akkor le is töröltem és nem vették észre, hogy rootolva volt a készülék.  Custom romot még nem tettem rá, majd most kezdek bele, aztán ha még valaha is kell gariztatni(remélem már nem kell többször) akkor visszarakom a gyári romot. Vagy észre veszik majd, vagy Nem :D , hogy piszkáltam. Azért remélem vissza lehet állítani gyári állapotra.

Szia atila4,

leírnád, hogy PONTOSAN mit csináltál? Szerintem sokunknak, nekem is hasznos lenne. Rootoltad, gyári ROM került rá, vagy custom? Aztán csak egy unroot-ot csináltál, meg egy gyári visszaállítást, vagy mit?

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #681 Dátum: 2012, 06 21, 16:39:40 »
Tehát csak rootoltad és unrootoltad, ha jól értem.

Engem az izgat, hogy ha másik ROM kerül fel, akkor ne vegyék észre, mikor visszaállítom az eredeti ROM-ot, hogy más lesz a telepítés dátuma a telón. A trémobil ugye valami tavaly júniusi telepítéssel adja a ROM-okat. Mi meg visszaállítjuk a 2.3.3-at 2012. júniusi dátummal. :-X

Csak egy root volt rajta. De mikor vittem akkor le is töröltem és nem vették észre, hogy rootolva volt a készülék.  Custom romot még nem tettem rá, majd most kezdek bele, aztán ha még valaha is kell gariztatni(remélem már nem kell többször) akkor visszarakom a gyári romot. Vagy észre veszik majd, vagy Nem :D , hogy piszkáltam. Azért remélem vissza lehet állítani gyári állapotra.

Nem elérhető pajzi

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA ROM: 4.2.2
« Reply #682 Dátum: 2012, 06 21, 22:30:04 »

Mivel az enyem is csinalta mar azt amit nalad is lattunk...
hmm, hmm
En azt hiszem varok meg a szervizzel, ha nem lesz rosszabb nem erdekel, hogy neha megbutul.

Viszont koszi az infot.

Monk

• Vendég
« Reply #683 Dátum: 2012, 06 22, 00:23:22 »
Tehát csak rootoltad és unrootoltad, ha jól értem.

Engem az izgat, hogy ha másik ROM kerül fel, akkor ne vegyék észre, mikor visszaállítom az eredeti ROM-ot, hogy más lesz a telepítés dátuma a telón. A trémobil ugye valami tavaly júniusi telepítéssel adja a ROM-okat. Mi meg visszaállítjuk a 2.3.3-at 2012. júniusi dátummal. :-X

Vanni!

Nem lehet, hogy amit korábban írtam dátum az a szoftver kiadásának a dátuma, nem pedig a telepítési dátum?
Próbálom volt Nokiás szemszögből megközelíteni, ott a szoftvernél szereplő dátum a kiadási dátum, nem pedig a telepítési dátum! Ugyan úgy, mint a SamMobile oldalon, hiszen ott is a kiadási dátum szerepel.
Csak gondolkodom!
I9001XXKF8 2.3.3 2011 June I9001TMHKE2 Hungary (T-mobile) ez az a ROM amivel kaptuk a telefont, a nevében ott a 2011. június, ez szerepelt a korábban beszélteknél is.
Viszont, ha egy sima Win telepítésre gondolok, vagy legyen Linux, akkor a rendszer meghajtón a telepítés dátuma lesz látható, nem a kiadás dátuma.
Ha egy korábbi rendszermentést szeretnél backupolni, szerintem az eredeti dátumok fognak szerepelni, ha érvényes az Android platformra az ami egy Win7 backupolásánál van, és itt nem a rendszer visszaállításra gondolok!

Olyat meg lehet csinálni Androidon, hogy csak recovery és download mód legyen rajta, a rendszer pedig ne, illetve csak ez a kettő legyen elérhető? Pl. mi van akkor, ha egyáltalán nincs semmi rajta, csak a download mód? Ilyen lehetséges?
Ha igen akkor elmehetnél valamelyik Samu szervizbe (ne T-Mobile-osba), hogy nem indul a telód, csak download módban, esély van rá, hogy "megszoftverelik", így nem buknád a garit! A T-Mobile-nál tapasztalataim szerint szeretnek nagyfiúskodni, a Samunál még nem emberkedtek, egyszerűen csak egy óra múlva menjek vissza és kész.
Ha lehetett szoftverelni megcsinálták, ha nem akkor főpanelt cseréltek.
Úgy emlékezem, hogy nem készítettél korábban backupot, ezért próbálok agyalni!
Jó lenne, ha a jóval tapasztaltabbak is véleményeznék az eszmefuttatásomat.

Nem elérhető Markov

• Galaxy S Plus
    • HunSRO
  • Navigáció / Navigation: iGo
  • PDA: SGS+
  • PDA ROM: I9001XXKQE
« Reply #684 Dátum: 2012, 06 23, 14:38:55 »
nem oldódott meg az auto elforgatásos hiba.. (hard reset is volt) és azóta a wifi is állandóan szétkapcsol, bár ez lehet nethiba is. Most az lesz, hogy visszaállítom alap romra a telót és ha még mindig szar akkor garancia. tehát a kérdés az lenne, hogy mielőtt beadnám előtte belső sd-ről is töröljem a cuccokat?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Samsung Galaxy S Plus (2.3.6) [1.8ghz], +broodROM Business Edition v1.0+FeaMod Recovery 1.4+FeaCore Phoenix OC

Monk

• Vendég
« Reply #685 Dátum: 2012, 06 23, 18:08:14 »
nem oldódott meg az auto elforgatásos hiba.. (hard reset is volt) és azóta a wifi is állandóan szétkapcsol, bár ez lehet nethiba is. Most az lesz, hogy visszaállítom alap romra a telót és ha még mindig szar akkor garancia. tehát a kérdés az lenne, hogy mielőtt beadnám előtte belső sd-ről is töröljem a cuccokat?

Ha lenne külső SD-t azt is törölnéd? ;)
Szerintem nem kell! Ahogy elnézem a sajátomat semmi köze a rendszer partícióhoz. A gyári beállítások visszaállításánál, alias factory reset, be lehet pipálni, hogy a belső SD-t is formázza, törölje, már csak ezért sem. :)
Bár azt nem tudom, hogy ROM cserénél hozzányúl-e a telepítőkészlet. De, ha frissítés utánra gondoltál, akkor szinte biztos, hogy nem kell (szerintem). Particionált vinyónál sem törlöm a az adatokat, ha újrahúzom a win-t.

Nem elérhető Markov

• Galaxy S Plus
    • HunSRO
« Reply #686 Dátum: 2012, 06 23, 20:00:27 »
Ha lenne külső SD-t azt is törölnéd? ;)
Szerintem nem kell! Ahogy elnézem a sajátomat semmi köze a rendszer partícióhoz. A gyári beállítások visszaállításánál, alias factory reset, be lehet pipálni, hogy a belső SD-t is formázza, törölje, már csak ezért sem. :)
Bár azt nem tudom, hogy ROM cserénél hozzányúl-e a telepítőkészlet. De, ha frissítés utánra gondoltál, akkor szinte biztos, hogy nem kell (szerintem). Particionált vinyónál sem törlöm a az adatokat, ha újrahúzom a win-t.

Van külső sd, arról tudom, hogy nem kell..:d azért kérdeztem inkább meg mivel a programok oda telepítik a dolgaikat és hard resetnél belső sd nem törlődött nálam.
Most próbálok visszarakni egy gyári romot.. 9 percet ír a tutorial de már több mint 40 perce megy odin...-.- kezdjem újra másik usbn?

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Samsung Galaxy S Plus (2.3.6) [1.8ghz], +broodROM Business Edition v1.0+FeaMod Recovery 1.4+FeaCore Phoenix OC

Nem elérhető Markov

• Galaxy S Plus
    • HunSRO
« Reply #687 Dátum: 2012, 06 23, 21:26:06 »
Na sikerült vissza rakni gyári romot pedig már a felkiáltójeles ikont mutatta csak a telefon. Érdekes, most működik a wifi és még az auto elforgatás is...

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze, Igo Primo
  • PDA: I9001 XXKPL
  • PDA ROM: 4.1.2
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #688 Dátum: 2012, 06 23, 21:57:41 »
Na sikerült vissza rakni gyári romot pedig már a felkiáltójeles ikont mutatta csak a telefon. Érdekes, most működik a wifi és még az auto elforgatás is...

Ugyan úgy kell felrakni mintha főzöttet raknál? Ugyan azt a két fájlt kell beilleszteni a megfelelő helyre? Köszi a választ

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9001-ről

Monk

• Vendég
« Reply #689 Dátum: 2012, 06 23, 22:48:57 »

Melyik gyárit raktad fel? Csak azért kérdezem, mert a 2.3.3 -as T-Mobile-ossal nekem a legújabb gondom, hogy időnként beszélgetések után újraindul, de boot hang és PIN kérése nélkül, majd ezután nem elérhető a SIM PIN beállítások.
Ismételt, általam kezdeményezett újraindítás után minden helyreáll.

Nekem törli a belső SD-t, ha bejelölöm a gyári visszaállításnál.

Megírnád légy szíves, hogy a rendszer partíción található könyvtáraknak mai dátuma van-e, illetve az etc könyvtár milyen dátummal szerepel?

Ez Vanni kolléga miatt érdekelne, mert, összehasonlítanék néhány adatot és lehet, hogy okosabb leszek abban hogyan segíthetnék neki, ha újra rakná az eredeti gyári szoftvert, ne szúrják ki a szervizben.

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze, Igo Primo
  • PDA: I9001 XXKPL
  • PDA ROM: 4.1.2
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #690 Dátum: 2012, 06 24, 05:13:18 »
Melyik gyárit raktad fel? Csak azért kérdezem, mert a 2.3.3 -as T-Mobile-ossal nekem a legújabb gondom, hogy időnként beszélgetések után újraindul, de boot hang és PIN kérése nélkül, majd ezután nem elérhető a SIM PIN beállítások.
Ismételt, általam kezdeményezett újraindítás után minden helyreáll.

Nekem törli a belső SD-t, ha bejelölöm a gyári visszaállításnál.

Megírnád légy szíves, hogy a rendszer partíción található könyvtáraknak mai dátuma van-e, illetve az etc könyvtár milyen dátummal szerepel?

Ez Vanni kolléga miatt érdekelne, mert, összehasonlítanék néhány adatot és lehet, hogy okosabb leszek abban hogyan segíthetnék neki, ha újra rakná az eredeti gyári szoftvert, ne szúrják ki a szervizben.

Nekem ma reggel csinált ilyet először hogy magától kikapcs nekem csak a mobilnet beállítások tűntek el de amikor én kapcsoltam ki és vissza visszajött minden. Ez egy 2.3.6 skyhigh kerneles rom. Ötlet hogy miért van ez?

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9001-ről

Nem elérhető Markov

• Galaxy S Plus
    • HunSRO
« Reply #691 Dátum: 2012, 06 24, 09:59:24 »
Hát eredetileg én is szerviz miatt akartam gyárit de aztán "megoldódtak" a dolgok.
Innen szedtem le a DBT-t, mival van benne magyar nyelv, volt másik oldal ahol volt külön vmi magyar rom de onnan meg nem tudtam leszedni. Odin, Aries, egyenként beillesztettem az md5-öt boot, phone, pda, csc stb. (nem one package) és késsz, de azóta felraktam a broodrom business edition-t (azt is minek..)

Nem elérhető lavja

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: no
  • PDA: no
  • PDA ROM: no
« Reply #692 Dátum: 2012, 06 24, 13:58:49 »
Sziasztok!

Vettem egy Galaxy S Plus-t, de vodafonos, én pedig tmobiles vagyok, így függetleníteni kéne, de nem megy egyszerűen sehogy. lehet én vagyok a gyökér...
eddig ezeket próbáltam:

-marketből letölthető unlockerek nem működnek. van ami azt írja unlockolta de nem, van aminél ki kéne írnia az unlock kódot, de csak annyi van ott hogy "null".

-egyik xda topicban volt valami windows kód generátor. rá kellett dugni a gépre, elindítni egy bat filet, és kiírta VOLNA az unlock kódot, de azt írta hogy nem találja az nv_data.bin-t, pedig van a telefonon az efs mappában.

-másik megoldást is találtam xda-n, amiben az nv_data.bin-t kellett megnyitni egy hexa editorral, és átírni az egyik sort valamire. Megnyitottam, de nekem az összes sorban full nulla volt/van.

Tudnátok nekem segíteni? Legvégső esetben akarok csak elmenni valahová függetleníteni...

Köszönöm szépen előre is!

Nem elérhető Lacci7

• PDA: I9505
  • PDA ROM: 4.3
« Reply #693 Dátum: 2012, 06 27, 15:51:37 »
Üdv

Került hozzám egy I9001, amin Feamod Recovery v.1.4 recovery van.
Bootoláskor FeaCore Phoenix felirat jelenik megy egy madárral és mikor bebootol (valami spec boot animáció után) lefagy, majd kikapcsol.

Recovery wipe datánál a data, cache megy, majd Error mounting /sdcard/.android_secure! felirat.

Ami érdekes, hogy Odinnal 2.3.3, 2.3.5, 2.3.6 gyári tartalmakat is rátöltöttem. Végig mentek hiba nélkül, de a Feacore-ral indul továbbra is, mintha nem is töltöttem volna rá új tartalmat.

Valakinek van ötlete, hogy tudom helyrehozni?

Köszi

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #694 Dátum: 2012, 06 27, 16:59:35 »
Üdv

Került hozzám egy I9001, amin Feamod Recovery v.1.4 recovery van.
Bootoláskor FeaCore Phoenix felirat jelenik megy egy madárral és mikor bebootol (valami spec boot animáció után) lefagy, majd kikapcsol.

Recovery wipe datánál a data, cache megy, majd Error mounting /sdcard/.android_secure! felirat.

Ami érdekes, hogy Odinnal 2.3.3, 2.3.5, 2.3.6 gyári tartalmakat is rátöltöttem. Végig mentek hiba nélkül, de a Feacore-ral indul továbbra is, mintha nem is töltöttem volna rá új tartalmat.

Valakinek van ötlete, hogy tudom helyrehozni?

Köszi

Volt nekem is ilyen a Nitrox rom első telepítése utána, de akkor nyomtam recovery-ből egy factory reset-et. és az megoldotta.
Ha ez se megoldás, akkor talán a feacore-t kellene újra feltenni. szerintem.
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető tomeszku

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
« Reply #695 Dátum: 2012, 06 28, 13:16:22 »
Sziasztok!
Nemrég vagyok csak tulajdonosa a telefonnak és az a bajom vele hogy szarakodik az sms küldéssel. Megírom az sms-t de a küldés gomb után sikertelennek írja az üzenetet, viszont az árát leveszi a kártyáról. Csak többszöri próbálkozás után megy el az üzenet de viszont volt már hogy a címzett nem kapta meg. Olvastam már pár másik fórumon hogy tudnak a problémáról de nem nagyon tesznek ellene semmit. Munkám miatt hétközben nem érek rá bevinni a telefont a tmobil-hoz. Most azon gondolkozok hogy lehet kellene neki egy frissítés. Még nem frissítettem androidos telefont és ahogy olvasgattam először rootolni kellene. Na de itt kezdődnek a bajok: nem tudok belépni Recovery módba. Csak kíváncsiság képpen úgy kapcsoltam be a telefont mint ahogyan azt már írták viszont a Recovery módot nem tudtam elérni. Az android nem mászott ki a dobozból, simán bekapcsolt a telefon mint máskor. Mi lehet ilyenkor a baj? Vagy egyáltalán az sms küldéses hibával találkozott már valaki? Ti mit javasolnátok?
Köszi

Nem elérhető Lacci7

• PDA: I9505
  • PDA ROM: 4.3
« Reply #696 Dátum: 2012, 06 28, 14:20:20 »
Volt nekem is ilyen a Nitrox rom első telepítése utána, de akkor nyomtam recovery-ből egy factory reset-et. és az megoldotta.
Ha ez se megoldás, akkor talán a feacore-t kellene újra feltenni. szerintem.

Köszi, megpróbálom.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #697 Dátum: 2012, 06 28, 14:40:23 »
BroodROM business edition-ben nincs benne alapból a beast audio, sajnos. Korábbi romoknál már alapból beépítették, és a hangzás jobb lett, illetve egy kicsit hangosabb.

Valaki próbálta már ezt így külön feltenni?

van-e olyan app, amivel a gyári hangerőt lehet tovább húzni, mint az alap beállítás?
Volume + programot ismerem, de ezen kívül?
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető Huba21

• PFC Fan
  • PDA: i SE 2020
« Reply #698 Dátum: 2012, 06 28, 14:41:03 »
Sziasztok!
Nemrég vagyok csak tulajdonosa a telefonnak és az a bajom vele hogy szarakodik az sms küldéssel. Megírom az sms-t de a küldés gomb után sikertelennek írja az üzenetet, viszont az árát leveszi a kártyáról. Csak többszöri próbálkozás után megy el az üzenet de viszont volt már hogy a címzett nem kapta meg. Olvastam már pár másik fórumon hogy tudnak a problémáról de nem nagyon tesznek ellene semmit. Munkám miatt hétközben nem érek rá bevinni a telefont a tmobil-hoz. Most azon gondolkozok hogy lehet kellene neki egy frissítés. Még nem frissítettem androidos telefont és ahogy olvasgattam először rootolni kellene. Na de itt kezdődnek a bajok: nem tudok belépni Recovery módba. Csak kíváncsiság képpen úgy kapcsoltam be a telefont mint ahogyan azt már írták viszont a Recovery módot nem tudtam elérni. Az android nem mászott ki a dobozból, simán bekapcsolt a telefon mint máskor. Mi lehet ilyenkor a baj? Vagy egyáltalán az sms küldéses hibával találkozott már valaki? Ti mit javasolnátok?
Köszi

Ezt szerintem minden "kezdő" droidos végigjárja, ahogy énis.
Üzenet problémára nekem a megoldás az lett, hogy ékezetes karaktereknél a visszafelé dőlő karaktereket használom mivel a simákat több karakterként számolja, így hamar túllépheted a 160 karaktert amit esetenként már csak mms-ként tudna továbbítani.Előtte nekem is visszadobta sikertelennek. Az üzenet beállításokban nálam a beviteli mód:automatikus. az mms pedig: szabad.
Valamint, a szoftver frissítéshez nem kell rootolni, azt ráérsz utána is ha szükséged van rá egyáltalán.
A ROM fissítés téma első hozzászólásában minden alaposan le van írva ha segítség kell.
remélem segített valamit. sok sikert hozzá :ok:
SG S+ -> SG SII -> LG G3 -> i 5S -> i 7 -> i SE 2020

Nem elérhető tomeszku

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
« Reply #699 Dátum: 2012, 06 28, 14:58:16 »
Ezt szerintem minden "kezdő" droidos végigjárja, ahogy énis.
Üzenet problémára nekem a megoldás az lett, hogy ékezetes karaktereknél a visszafelé dőlő karaktereket használom mivel a simákat több karakterként számolja, így hamar túllépheted a 160 karaktert amit esetenként már csak mms-ként tudna továbbítani.Előtte nekem is visszadobta sikertelennek. Az üzenet beállításokban nálam a beviteli mód:automatikus. az mms pedig: szabad.
Valamint, a szoftver frissítéshez nem kell rootolni, azt ráérsz utána is ha szükséged van rá egyáltalán.
A ROM fissítés téma első hozzászólásában minden alaposan le van írva ha segítség kell.
remélem segített valamit. sok sikert hozzá :ok:

Köszi a segítséget. Sajnos ezt a visszafele ékezetes dolgot használtam már én is, sőt már egy ideje nem is használok ékezeteket. Viszont még a pár szavas sms-eket is visszadobja eléggé sűrűn ami eléggé felbosszant.
Egy új android frissítése megoldhatná azt a problémát?