2024, 11 27, 11:25:10
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 289004 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető bucsok

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • A Tag!
  • Navigáció / Navigation: Sygic Aura
  • PDA: SGS Plus
  • PDA ROM: Cyanogenmod 7.2
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #500 Dátum: 2012, 05 07, 21:52:27 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Péntek óta én is boldog tulajdonos vagyok. A kiöregedett Hero után ez a mennyország :taps:
Mivel az is agyon volt mókolva így már haladó felhasználóként ezen sem volt gyári ROM 1 óránál tovább, de én nem vagyok normális ilyen szempontból >:(

Lenne is kérdésem mivel idő hiányában eddig ez az első ROM. (simplicity? xda-ról)

- Normális, hogy 1 óra használattal csak a kijelző merít 15%-ot? Vicces így, mert kocsiban megy a navi, töltőre van dugva és mégis szép lassan merül a telefon...

- A másik meg, hogy amikor bekapcsolom a kijelzőt, olyan 1 másodpercet kell várni a patternra? Ok ezzel együtt tudok élni, de még a Heron is instant jött.

ROM cserével ezek javulnának, vagy ezeket szokjam meg?
Ki melyik ROMot ajánlja? Általában a sallag menteseket preferálom, de valami csinos theme jöhet ;)

Simplistic nem rossz, de találsz tőle jobbat is.

Az akksi merülés nálad eléggé nagy gond, előfordulhat hogy az akksi kalibrálás sem fogja megoldani, mert ennyire egyik ROM sem merült még nálam.

A teló ébredésnél 1mp nem vészes, de mondjuk MoonRom volt talán az első amiben nem tapasztaltam. És elég pofás is. :D
"Lényemből őrült sikoly árad szét mindenfelé...
Már látom magam.
Kívülről az idő által szétcincálva..."

Nem elérhető pajzi

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: 4.2.2
« Reply #501 Dátum: 2012, 05 07, 21:53:47 »
hali

kérdezni szeretnék!

Autós tartó vásárlására adnom a fejem lassan, kellene a GPS miatt meg ilyenek. Milyet  használtok ti ami megbízható és jó? vagy bármilyen utángyártott meg ilyenek is elvégzik a feladatukat? esetleg konkrét darabot tudtok ajánlani? nem terveztem 5-6 ezret adni érte azért ha nem szükséges. akár még ebay is játszik.

köszönöm a tippeket előre is :)

Nekem munkatarsam fog hozni egyet (masodban van neki boltja) 2500-ert, amit o is hasznal a Desire HDjehez. Ha a kezemben lesz nyilatkozom rola.

Anno en is ebayrol rendeltem egy kinai darabot 1300 koruli ertekben, tokeletesen megfelelt.
(Egyszer lehullott rola a tapado korong, mert elporladtak a kis muanyag darabok, amik ott tartottak, egy adag ragaszto megjavitotta)

Visszaterve egyebkent szerintem az utangyartottak is teszik a dolgukat. Arra azert erdemes figyelni, hogy a toltos reszebol kijojjon az 1 amper, ne csak fel, mert elofordulhat, hogy merulni fog a telefon. Viszont "rendes" szivartoltok is vannak mar 1000 korul, ugyhogy nem tragedia kicserelni.

Nem elérhető hunsyrus

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s plus
  • PDA ROM: I9001XXKF8
« Reply #502 Dátum: 2012, 05 07, 22:01:45 »
Ok, akkor kalibralok egy rendeset elso korben.
(Egyebkent Heros idok miatt kerdeztem, ott vannak a mai napig 2.3-mas ROMok, amik zabaljak az akksit, ha be van kapcsolva az LCD, amugy minden mas tokeletes lenne pedig)

A Broodrol olvasgatok, eddig tetszik, majd lesz egy proba, amint idom engedi es kedvem is lesz backup/restore mokahoz  ;)
(Ezt a topicot is mostanra fejeztem be :) )
Sok-sok feature van benne, ami mindig megvolt a CM alapu Hero ROMoknal es most azert hianyolom oket pl. a szabhato notification gombok, de azt hiszem kezdek OFF lenni....

ON

Nem ertem, hogy miert nem tudtak egy villanot tenni a fenekere. Nem szoktam mobillal lovoldozni, de egeszen szep kepet csinal, ugyhogy kezdtem kedvet kapni, majd szomoru lettem rossz fenyviszonyok kozott, de ez legyen a legnagyobb baj.

A masik, hogy nagyon fura meg, hogy nincs notification led.
Fel orat googleztam, hogy mi baja lehet a ROMnak, hogy hogyan lehet helyretenni, majd rajottem, hogy nincs is led  :oops:

Viszont arra is kezdtek rajonni, hogy nem is fogom lassankent hianyolni, mert ha magara hagyom/tam a telefont huzamosabb ideig ugyis mindig az volt az elso, hogy raneztem a kijelzore, akar villogott, akar nem. A villogoval max. elore tudtam, hogy lesz is ertelme ranezni, de villogas nelkul is megtettem mindig. :)

Erre találtak ki egy appot ami nekem nagyon bejött és rendszeresen használom

kis testreszabható ikonok "ugrálnak" a kijelzőn, ha van valami esemény. és magyar is.. Ezt a funkciót be kéne épiteni lassan egy Rom-ba sztem annyira hasznos.

Nem elérhető pajzi

• PFC Fan
« Reply #503 Dátum: 2012, 05 07, 23:04:14 »

kis testreszabható ikonok "ugrálnak" a kijelzőn, ha van valami esemény. és magyar is.. Ezt a funkciót be kéne épiteni lassan egy Rom-ba sztem annyira hasznos.

Ohh, megnezem a koszonom. Mar talalkoztam vele, de meg sem neztem, mert a neve alapjan arra gondoltam, hogy kiapcsolja a ledeket :D

Veletlen nincs egy olyan valtozat, ami a menu es/vagy a vissza gombokat villogtatja. Vagy csak en aggodom felelslegesen, hogy szivja az akksit ez a kijelzo villogtatas?

Nem elérhető hunsyrus

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s plus
« Reply #504 Dátum: 2012, 05 08, 05:42:04 »
Ohh, megnezem a koszonom. Mar talalkoztam vele, de meg sem neztem, mert a neve alapjan arra gondoltam, hogy kiapcsolja a ledeket :D

Veletlen nincs egy olyan valtozat, ami a menu es/vagy a vissza gombokat villogtatja. Vagy csak en aggodom felelslegesen, hogy szivja az akksit ez a kijelzo villogtatas?

mivel AMOLED a kütyü, ezért az a minimális kis ikon, amit megjelenit, az nem fogaszt annyit pluszba szerintem. meg hát ha úgyis nézegeted, akkor elég hamar "eltünik" úgyis az ikon, mert ha egyszer megnézted már, akkor nem jelez. de beállítható akku kimélő funkciónak az, hogy pl 5 másodpercenként mutassa kb 3 másodpercig. (csak egy példát mondtam, ez testreszabható ez a két érték is)

Nem elérhető nl32

• DOUBLE CLUB
  • PDA: SGS Plus, SGS Advance
  • PDA ROM: 2.3.6, 4.1.2
« Reply #505 Dátum: 2012, 05 08, 09:32:34 »
mivel AMOLED a kütyü, ezért az a minimális kis ikon, amit megjelenit, az nem fogaszt annyit pluszba szerintem. meg hát ha úgyis nézegeted, akkor elég hamar "eltünik" úgyis az ikon, mert ha egyszer megnézted már, akkor nem jelez. de beállítható akku kimélő funkciónak az, hogy pl 5 másodpercenként mutassa kb 3 másodpercig. (csak egy példát mondtam, ez testreszabható ez a két érték is)
Nekem ez nagyon bevált.

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGo, Waze
  • PDA ROM: Stock Android 4.3
« Reply #506 Dátum: 2012, 05 08, 11:04:43 »
Sziasztok, nincs meg valakinek a stock ROM-ban lévő ThinkFree Office Mobile? MoonROM-ot használok (amúgy teljesen OK), de most vettem észre, mikor egy Word-öt kellett volna szerkesztenem, hogy ebből kihegesztették . Pdf-et is jobban olvasott, mint bármi más...
:shock:
Mondjuk a jegyzet.apk-val már pórul jártam, mert sehogy se lehetett visszarakni a MoonROM-ba... Viszont most 1900 Ft-ot kéne azért fizetnem, ami jogszerűen meg volt... Köszi előre is! :ima:

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #507 Dátum: 2012, 05 08, 11:19:43 »
Sziasztok, nincs meg valakinek a stock ROM-ban lévő ThinkFree Office Mobile? MoonROM-ot használok (amúgy teljesen OK), de most vettem észre, mikor egy Word-öt kellett volna szerkesztenem, hogy ebből kihegesztették . Pdf-et is jobban olvasott, mint bármi más...
Mondjuk a jegyzet.apk-val már pórul jártam, mert sehogy se lehetett visszarakni a MoonROM-ba... Viszont most 1900 Ft-ot kéne azért fizetnem, ami jogszerűen meg volt... Köszi előre is! :ima:

A gyári romban nem az ingyenes változat van benne?

Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #508 Dátum: 2012, 05 08, 11:34:56 »
Lehetett vele szerkeszteni, új dokumentumot írni. Én is véletlenül vettem észre, mikor egyszer kiderült, hogy újat lehet írni vele, meg pl. a sok munkával  :warez: szerzett más Office-knél korrektebben nyit meg pl pdf-et...

A gyári romban nem az ingyenes változat van benne?

Monk

• Vendég
« Reply #509 Dátum: 2012, 05 08, 13:01:37 »
Lehetett vele szerkeszteni, új dokumentumot írni. Én is véletlenül vettem észre, mikor egyszer kiderült, hogy újat lehet írni vele, meg pl. a sok munkával  :warez: szerzett más Office-knél korrektebben nyit meg pl pdf-et...

Vanni!

Átküldöm neked ezt is, meg még egy Androidos Office-t, ha nem menne a ThinkFree telepítése.
A Marketet nézegetve szerintem az ingyenes verzió van a gyári ROM-ban, így azt fogom átküldeni.
De miközben írom a válaszom, torrent és egyéb más "áruházakban" megtaláltam a full verziót, így szép lassan azt is küldöm :)
Szerintem a másik amit átküldök, a Kingsoft is megér egy próbát, ráadásul magyarul beszél!
Lehet, hogy óriás fájl lesz csatolva, mert mindegyik több, mint 5 mega.
Nekem a gyári ROM-ban lévővel csak annyi a bajom, hogy nem lehet, csak .docx kiterjesztéssel létrehozni új dokumentumot!

Monk

• Vendég
« Reply #510 Dátum: 2012, 05 08, 13:19:55 »
Vanni!

Van egy jó hírem, a Think Free Office Mobile verziót "megvettem" neked, így nem kell érte a közel 1.900.- Ft- kicsengetned :D További jó hír, hogy magyarul beszél, legalább is nálam.
Nekem továbbra is hátránya, hogy csak .docx-be ment a .txt-n kívül :'(

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #511 Dátum: 2012, 05 08, 13:58:50 »
Nagyon kösz Monk! :ima:
(A fórum technikai hibája, hogy nincs itt "köszönöm!" gomb, hogy hozzátegyek a hírnevedhez!)

Vanni!

Van egy jó hírem, a Think Free Office Mobile verziót "megvettem" neked, így nem kell érte a közel 1.900.- Ft- kicsengetned :D További jó hír, hogy magyarul beszél, legalább is nálam.
Nekem továbbra is hátránya, hogy csak .docx-be ment a .txt-n kívül :'(

Monk

• Vendég
« Reply #512 Dátum: 2012, 05 08, 20:20:20 »
Nagyon kösz Monk! :ima:
(A fórum technikai hibája, hogy nincs itt "köszönöm!" gomb, hogy hozzátegyek a hírnevedhez!)

Igazán nincs mit Vanni, ezért van ez a fórum! Remélem hasznodra lesz, mert én csak feltelepítettem, kipróbáltam és utána uninstalláltam.

Nem elérhető Lajos77

• PFC Fan
  • PDA: SGS+
  • PDA ROM: I9001XXKPH
« Reply #513 Dátum: 2012, 05 08, 21:38:08 »

Nagyon meríti az akkut, 4 óra alatt kb 30% amit megevett. Mondjuk én bekapcsoltam hogy állandóan halványan mutassa az órát ha le van csukva akkor is.

Nem elérhető Tomajdon

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
« Reply #514 Dátum: 2012, 05 12, 21:40:49 »
Egy alpha CM9 ICS port a telónkra: You are not allowed to view links. Register or Login

Már egy ideje követem XDA-n, de eddig még nincs sok érdemi változás. A legnagyobb hiány, hogy a kamera nem megy, de ahhoz képest, hogy alpha verzió, egész jó. Meg legalább valaki dolgozik egy ICS porton a mi kis telónkra! :taps:

Nem elérhető bucsok

• TOPIKGAZDA
  • A Tag!
  • Navigáció / Navigation: Sygic Aura
  • PDA: SGS Plus
  • PDA ROM: Cyanogenmod 7.2
« Reply #515 Dátum: 2012, 05 13, 13:29:29 »
Egy alpha CM9 ICS port a telónkra: You are not allowed to view links. Register or Login

Már egy ideje követem XDA-n, de eddig még nincs sok érdemi változás. A legnagyobb hiány, hogy a kamera nem megy, de ahhoz képest, hogy alpha verzió, egész jó. Meg legalább valaki dolgozik egy ICS porton a mi kis telónkra! :taps:

"még nincs sok érdemi változás"

Tökéletesen működő port, leszámítva 3 dolgot.  Most ez van fenn, tesztelés alatt áll épp. Lassan-lassan érdemes lesz nyitni neki egy új témát.

What's working:
Audio
Receiving and making calls
GPS
Compass
Proximity sensor
Wifi
Bluetooth
USB mass storage
HW accelerated gui
HW accelerated video

Not working:
Camera
FM radio
USB tethering
"Lényemből őrült sikoly árad szét mindenfelé...
Már látom magam.
Kívülről az idő által szétcincálva..."

Nem elérhető pajzi

• PFC Fan
« Reply #516 Dátum: 2012, 05 14, 15:04:18 »
Simplistic nem rossz, de találsz tőle jobbat is.

Az akksi merülés nálad eléggé nagy gond, előfordulhat hogy az akksi kalibrálás sem fogja megoldani, mert ennyire egyik ROM sem merült még nálam.

A teló ébredésnél 1mp nem vészes, de mondjuk MoonRom volt talán az első amiben nem tapasztaltam. És elég pofás is. :D

Merules...

Elsonek volt fent ugye a Simplistic 2.0. Ugy komolyabb gondom nem volt vele, viszont bekapcsolt kijelzovel szivta az akksit, mint az allat.

Masodjara megprobalkoztam egy Broodrom RC5-el. Ezzel mar voltak bajaim, mint pl. el-elvesztette a GPS lockot, volt par random kiakpcsolodas es az akksit is kb. ugyanannyira ette, mint a Simplistic.

Most harmadszorra MoonRom 4.2. Eddig nyero darab es az akksi kozel sem merul ugy, mint eddig

Ugy nagyjabol 600mA korul evett az elso ketto, mig ez beeri 350-el is.

Hangsulyoznam, hogy ez Nalam igy volt.
Lehet, hogy masnal semmi gond nincs az akksi evessel, ill. siman lehet, hogy mivel elso flasheleseim voltak valamit felre csinaltam, nem jo radiot tettem melle, nem tudom. Full wipe mindig volt, ezt mar a Heron is mindig megcsinaltam.

Es akkor az autos tolto, amiert tulajdonkeppen elkezdtem irni:
Alap, hogy ha az embert nem gyari autos toltot hasznal, akkor az legalabb 1A-es legyen.
Tovabba egyeb trukk is van, amit en nem szurtam ki egybol. Gyanus volt, hogy mikor onnan toltottem a telefont AC charge helyett USB-t irt ki. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy lassan tolt a telefon, mintha pl. laptopra lenne dugva, ahol a szabvany a 500mA es ennek megfeleloen csak kb. 450-el tolti magat. Ha AC charge van, akkor feltetelezi, hogy "falba" van dugva es nem eszkozre es csak ilyenkor szivja magaba a maximumot (kb. 750mA?)

Ez a toltom Heron teljesen jo volt a Samsunggal mar nem szuperalt jol, mert USB-nek erzekelte.

Van megoldas: a toltot szetszeded, es az USB ket kozepso, adat labat siman osszeforrasztod egymassal. Az okos telefon innen mar ugy gondolja, hogy falba van dugva es szivja a Zenergiat.
Most mar boldogsag van, autozas kozben toltom a telefont, navigalok es ennek ellenere nem forr fel az egesz akksi, mint a viz.

Persze ezt mindenki csak sajat felelossegere vegezze el, en semmit nem vallalok, ha elfustol valami  >:(

o/

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #517 Dátum: 2012, 05 17, 14:28:45 »
Ha valakinek gondja van a lassú GPS-ével :'(, megpróbálhatja ezt: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető toty

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: GPS chip
  • PDA ROM: 2.3.6 XXKQB [Value Pack]/MoonROM 4.1+SkyHigh 1.4d
« Reply #518 Dátum: 2012, 05 18, 21:42:31 »
használható memóriatörlő progit tud vki ajánlani? :D (olyanra gondolok, ami nem fagyaszt vagy okoz egyéb hibát)

Monk

• Vendég
« Reply #519 Dátum: 2012, 05 18, 22:11:53 »
használható memóriatörlő progit tud vki ajánlani? :D (olyanra gondolok, ami nem fagyaszt vagy okoz egyéb hibát)

Ott a Feladatkezelő saját ROM tisztítója! Nekem rendesen kilövi a háttérben feleslegesen futó, memóriát foglaló alkalmazásokat. Nem tudom, hogy létezik-e ennél jobb, és azt sem tudom, hogy minek ennél jobb? Amire való azt elvégzi.

Nem elérhető rtitusz

« Reply #520 Dátum: 2012, 05 18, 22:12:23 »

Beépített gyári.

Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #521 Dátum: 2012, 05 19, 11:07:58 »
Sziasztok, családtag utazására készülődve most vettem észre, hogy a MoonROM-ból hiányzik a gyári "Kettős óra", ami pedig világóraként sokkal jobb, mint a Play Áruházból letölthetőek.
Meg tudna valaki dobni egy gyári "Kettős óra apk-val"? Kérdés persze, hogy bele lehet-e hegeszteni... Köszönöm!

Nem elérhető toty

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: GPS chip
  • PDA ROM: 2.3.6 XXKQB [Value Pack]/MoonROM 4.1+SkyHigh 1.4d
« Reply #522 Dátum: 2012, 05 19, 11:45:13 »
a gyári semmit se ér...

Nem elérhető rtitusz

« Reply #523 Dátum: 2012, 05 19, 13:27:08 »
a gyári semmit se ér...

Fast reboot progi?

Monk

• Vendég
« Reply #524 Dátum: 2012, 05 19, 18:14:29 »
a gyári semmit se ér...

Azért ezt így elég bátor dolog kijelenteni! Nálad semmit sem ér, így talán helyes! Mint írtam nálam elvégzi azt a munkát amire hivatott! Ettől még lehetnek nála jobb alkalmazások.