2024, 11 27, 13:58:09
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 289033 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #425 Dátum: 2012, 03 22, 07:38:41 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nagyon köszönöm a türelmes segítséget! Megmondom, hol volt a hiba: előtte Ace-em volt, s ott a CWM-ben a Home gombbal kellett okézni. Most írtad, hogy a bal alsó gombra van szükség - és minden működik. :taps:

Még egy kérdés: aggódva olvastam a CWM készültekor, hogy a CPUmostantól 1800 GHz-n megy... Félek, hogy téglásítom vele a mobilt.  :shock: Te ismered a SetCpu-t? Ha jól értem, azzal visszavehetem 1400-ra.

Köszönöm! :taps:

örülök, hogy sikerült :)

CPU Master Free, ezzel is át tudod állítani a proci órajelét. Egyszerűen van benne egy csúszka, és azzal leveszed 1400-ra vagy amennyire szeretnéd.
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGo, Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: Stock Android 4.3
« Reply #426 Dátum: 2012, 03 22, 13:38:23 »
Galaxy S Plus-on melyik telefon hívásfelvevő (ki- és bejövő hang egyaránt) program működik? Végig próbáltam a fél Marketet, de egy sem jó :'(

Valaki már a Fórumban felvetette, hogy a telefonbeszélgetések alatt a másik fél hangját alig hallja: én is ezt tapasztalom. Van valami megoldás, növelni a hangerőt?

Nem elérhető Lajos77

• PFC Fan
  • PDA: SGS+
  • PDA ROM: I9001XXKPH
« Reply #427 Dátum: 2012, 03 24, 11:51:55 »
Sziasztok!

Az a szomorú tapasztalatom, hogy a telóm pár percenként eldobja a wifi-t. Bekapcsoláskor összekapcsolódik, térerő is rendben, de pár perc után eltűnik a wifi ikon, mintha időnként leválasztaná magát a teló. Aztán 6-8s múlva ismét csatlakozik.
Vkinek vmi tippje van, mi lehet az ok? Mindegy, hogy kilövöm-e a mobil adathálózatot vagy sem, repülő módból indítom a wifi-t, semmi sem befolyásolja.

:hmm: :(

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #428 Dátum: 2012, 03 29, 16:44:21 »
A bluetooth állandóan megszakad a kocsimmal. Hiába csatlakoztatom az SGS-t, felismerik egymást kapásból, aztán jelölöm, hogy ezek az eszközök mindig csatlakozzanak - de többet szakad, mint működik. :'(

Valami ötlet, javaslat? Köszönöm!

Nem elérhető Zsocy155

• PDA: Huawei P10 Lite
  • PDA ROM: WAS-LX1C02B114
« Reply #429 Dátum: 2012, 03 30, 09:13:54 »
Lajos77 és Vanni!
Milyen ROM van a Plus-otokon?
Lehet az a ludas. Nekem eddig semmi gondom nem volt sem a wifi-vel, sem a blue-val, de a héten feltettem rá a broodROM RC4-et és utána nekem is renszeresen eldobta a wifi-t.
Ha gondoljátok, nézzétek meg másik ROM-al.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #430 Dátum: 2012, 03 30, 09:16:46 »
Sziasztok!

Az a szomorú tapasztalatom, hogy a telóm pár percenként eldobja a wifi-t. Bekapcsoláskor összekapcsolódik, térerő is rendben, de pár perc után eltűnik a wifi ikon, mintha időnként leválasztaná magát a teló. Aztán 6-8s múlva ismét csatlakozik.
Vkinek vmi tippje van, mi lehet az ok? Mindegy, hogy kilövöm-e a mobil adathálózatot vagy sem, repülő módból indítom a wifi-t, semmi sem befolyásolja.

:hmm: :(

Az otthonin csinálja ezt vagy más wifi kapcsolatoknál is?
Érdemes esetleg kipróbálni, hogy bemész egy meki, és felmész az ottani ingyenes wifi-re. Ha ott minden rendben van, akkor lehet, hogy a routerrel van a bibi.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #431 Dátum: 2012, 03 30, 10:05:00 »
Lajos77 és Vanni!
Lehet az a ludas. Nekem eddig semmi gondom nem volt sem a wifi-vel, sem a blue-val, de a héten feltettem rá a broodROM RC4-et és utána nekem is renszeresen eldobta a wifi-t.

most olvasgatom át az RC4-hez írt dolgokat, és van egy kis kérdez-felelek rész. ott ezt írják:

Q: My WiFi has constant drops, how do I solve this problem?
A: The first thing that you need to investigate is your "DHCP Lease Time" you can find this option in your router, if it's set to a low number please change it (mine is 604800). If this doesn't solve the problem you can try installing the KQ1 Modem using Odin (select AriesVE.ops from broodrom rc4 and choose the .md5 file as "Phone" package) and install the KQ1 Wifi Binaries using Recovery mode (also don't forget to mount /system) If you still encounter WiFi problems you will have to wait until the ICS Value pack release so i can permantely fix it.

vagy a router beállításait kell megnézni, de ha ott eddig nem volt hiba, akkor ezt a "KQ1 modem", dolgot kell feltenni, amiről megmondom a frankót, hogy nem tudom mi az. illetve van ez a most kijött Value pack.
Ezek lehetnek a megoldások.

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #432 Dátum: 2012, 03 30, 11:04:07 »
Kedves szabadgy, kedves többiek,

kösz a választ, ez a wifi-t talán megoldja, de az én bluetooth-om továbbra is gyöngélkedik. :shock:

A rootolt Plusomon 2.3.6-os gyári ROM van. Tapasztalatod szerint melyik a legstabilabb? Engem sokkal kevésbé izgat a gyorsaság, mint a megbízhatóság. Van valami javaslat, mit tegyek fel?

Amúgy is akartam kérdezni, hogy magyar T-Mobile 2.3.3-as ROM-ot honnét tudnék szerezni, ha netán visszatérésre szánnám magam kínomban?

Nagyon kösz!  :ima:

Lajos77 és Vanni!

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #433 Dátum: 2012, 03 30, 11:19:08 »

kösz a választ, ez a wifi-t talán megoldja, de az én bluetooth-om továbbra is gyöngélkedik. :shock:

A rootolt Plusomon 2.3.6-os gyári ROM van. Tapasztalatod szerint melyik a legstabilabb? Engem sokkal kevésbé izgat a gyorsaság, mint a megbízhatóság. Van valami javaslat, mit tegyek fel?

Amúgy is akartam kérdezni, hogy magyar T-Mobile 2.3.3-as ROM-ot honnét tudnék szerezni, ha netán visszatérésre szánnám magam kínomban?

Sajna bluetooth nem használok, ezért ott nem tudok okosat mondani :( De ha találok vmit, akkor megírom.

Én most broodrom RC3 R2-t használok. ott nálam nincs a wifi-vel probléma. Jobban mondva nem kellett semmilyen cuccot feltenni, hogy stabil legyen a wifi kapcsolat.

Korábban ezt használtam: You are not allowed to view links. Register or Login
Ezt úgy feltelepítettem, ahogy le van írva, és stabilan műkődött.

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #434 Dátum: 2012, 03 30, 11:35:17 »
Köszi, ez van fenn a mobilon. Minden OK, de ez a bluetooth az őrületbe kerget... :shock:

Még bizakodom, hátha kapok valami tanácsot kékfog kapcsolódás ügyben...

Sajna bluetooth nem használok, ezért ott nem tudok okosat mondani :( De ha találok vmit, akkor megírom.

Én most broodrom RC3 R2-t használok. ott nálam nincs a wifi-vel probléma. Jobban mondva nem kellett semmilyen cuccot feltenni, hogy stabil legyen a wifi kapcsolat.

Korábban ezt használtam: You are not allowed to view links. Register or Login
Ezt úgy feltelepítettem, ahogy le van írva, és stabilan műkődött.

Nem elérhető Lajos77

• PFC Fan
« Reply #435 Dátum: 2012, 03 30, 20:51:27 »
Mindenkinek köszi a választ.

Szóval otthon tuti eldobálja a wifit, máshol még nem próbáltam, de megnézem. A HD2-m nem prüsszögött a routerre, ment vele rendesen.

Igazából én használni szeretem a telefonjaimat, ha mindene megy rendesen, akkor nincs miért belenyúlnom (nem is értek hozzá).

Pl arról sincs tippem milyen rom verzióm lehet, de a névjegyben a következők állnak:

Firmware 2.3.5
Alapsáv I9001XXKPF
Kernel 2.6.35.7-perf root@dell146#1   (ezek szerint ez rootolt teló?  :hmm: )

A telót függetlenül vettem, 2 év Samsung garival újonnan. Nem rootoltam, nem nyúltam bele semmit. Nekem pl a BT a kezdeti problémák után megoldódott, a lényeg, hogy legyen bekapcsolva a telón a Bt, mielőtt a verdát beindítom és ezáltal bekapcsol a kihangosítós alpine-om, akkor magától kapcsolódik. Ha később kapcsolom be a telón, akkor rá kell bökni a kapcsolatoknál, hogy kapcsolódjon, magától nem teszi.

Update: Ezt találtam a routerem böngészve, ez lehet a bibi, mert a kb 5 perc stimmel.
"Disconnect after X...
The Disconnect feature is used to automatically disconnect the router from your ISP when there is no activity for a specified period of time. For instance, placing a checkmark next to this option and entering 5 into the minute field will cause the router to disconnect from the Internet after 5 minutes of no Internet activity. This option should be used if you pay for your Internet service by the minute."

De a DHCP időbeállításánál FOREVER van beállítva, tehát nem itt kapcsol szét. Még keresem hol lehet ez az 5 perc beállítva...

Nem elérhető Zsocy155

« Reply #436 Dátum: 2012, 03 31, 11:03:38 »

Szia!

Azért írtam mindkettőtöknek, mert lehet, hogy a te problémádon is segít (ez csak tipp), mert ha az egyik rommal nem jó a wifi, akkor a bluetooth is lehet emiatt rossz.
A legstabilabb rom: talán ahogy jönnek ki az újabbak annál stabilabbak, legalábbis én így tapasztaltam.
Stabilnak tünt a bloodROM RC3 R2, az RC4 viszont nem tűnt tökéletesnek.. Sokan dicsérik a Craniumot, nekem ezzel még nincs tapasztalatom.

T-Mobilos rom-ot sajnos nem tudom, hogy honnan tudnál szerezni.

Üdv

Nem elérhető Zsocy155

« Reply #437 Dátum: 2012, 03 31, 11:08:18 »
most olvasgatom át az RC4-hez írt dolgokat, és van egy kis kérdez-felelek rész. ott ezt írják:

Q: My WiFi has constant drops, how do I solve this problem?
A: The first thing that you need to investigate is your "DHCP Lease Time" you can find this option in your router, if it's set to a low number please change it (mine is 604800). If this doesn't solve the problem you can try installing the KQ1 Modem using Odin (select AriesVE.ops from broodrom rc4 and choose the .md5 file as "Phone" package) and install the KQ1 Wifi Binaries using Recovery mode (also don't forget to mount /system) If you still encounter WiFi problems you will have to wait until the ICS Value pack release so i can permantely fix it.

vagy a router beállításait kell megnézni, de ha ott eddig nem volt hiba, akkor ezt a "KQ1 modem", dolgot kell feltenni, amiről megmondom a frankót, hogy nem tudom mi az. illetve van ez a most kijött Value pack.
Ezek lehetnek a megoldások.

egyelőre visszatettem a gyári 2.3.5-öt, mert akármelyik rom-ot tettem fel a kikapcsolós/újraindulós hiba nem szűnt meg. Szerviz lesz belőle.
Meg az az igazság, ha az egyikkel kifogástalanul működik, akkor nem szeretnék plusz modemmel próbálkozni.

Nem elérhető frozzy

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: na
  • PDA: na
  • PDA ROM: na
« Reply #438 Dátum: 2012, 03 31, 13:07:58 »
A jövőben akármikor lehet várni valami ICS-re? gondolok itt Hivatalos módon vagy esetleg egy Modder összerakott rendszerére? vagy esélytelen erre a készülékre az ICS-t várni?

májusban fogok venni telefont és 2év-re tervezek előre ezért kérdezem..

Nem elérhető rubi91

• PDA: Samsung Galaxy Note 3 / Note
  • PDA ROM: MK2 / ~
« Reply #439 Dátum: 2012, 03 31, 13:42:26 »
A jövőben akármikor lehet várni valami ICS-re? gondolok itt Hivatalos módon vagy esetleg egy Modder összerakott rendszerére? vagy esélytelen erre a készülékre az ICS-t várni?

májusban fogok venni telefont és 2év-re tervezek előre ezért kérdezem..

Erre a készülékre nem várható hivatalos  Teljes ICS ROM .!!

Csak Gingerbreadbe ültete ICS "falatok." ezt  "Volume PAck".nak hivják!!.

Nem elérhető frozzy

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: na
  • PDA: na
  • PDA ROM: na
« Reply #440 Dátum: 2012, 03 31, 14:17:27 »
Erre a készülékre nem várható hivatalos  Teljes ICS ROM .!!

Csak Gingerbreadbe ültete ICS "falatok." ezt  "Volume PAck".nak hivják!!.

és nem hivatalos "Haxolt, Moddolt" ICS alapú rendszer lesz?

Nem elérhető rubi91

• PDA: Samsung Galaxy Note 3 / Note
  • PDA ROM: MK2 / ~
« Reply #441 Dátum: 2012, 03 31, 14:28:51 »
és nem hivatalos "Haxolt, Moddolt" ICS alapú rendszer lesz?

Azt nem tudom! Sima Galaxy S re. van.... De ha abból indulunk ki h mennyivel gyengébb a Galaxy S Plus. támogatottsága a Sima "s" hez képest.!!  Hááááth nem vennék rá mérget !

Nem elérhető pelikanj

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy S Plus I9001
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus I9001
  • PDA ROM: I9001XXKF8
« Reply #442 Dátum: 2012, 04 10, 10:27:25 »
Sziasztok!
A Galaxy S Plus-hoz nincsen külön autós tartó, ezért megvettem a Galaxy S-hez való gyári autós tartót. A marketről letöltöttem a Car Dock Setting alkalmazást, amivel beállítottam, hogy mi történjen, amikor az autós tartóba teszem, és mi történjen, amikor kiveszem belőle. A probléma ott van, hogy a telefon úgy érzi, mintha a töltőt dugtam volna bele és nem autós tartóban lenne, ezért ezeket a beállításokat nem veszi figyelembe. Egy kolléganőmnek is van ugyanilyen telefonja, azzal is ugyanígy működik. Amikor Galaxy S készüléket teszünk bele (kettővel is próbáltam), akkor egyből észreveszi, hogy autós tartóban van, és érvényesülnek a beállítások.
Lehet valahogy értesíteni a telefont arról, hogy most egy autós tartóban van?
Tud nekem valaki segíteni ebben?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #443 Dátum: 2012, 04 10, 11:59:58 »
Sziasztok!
A Galaxy S Plus-hoz nincsen külön autós tartó, ezért megvettem a Galaxy S-hez való gyári autós tartót. A marketről letöltöttem a Car Dock Setting alkalmazást, amivel beállítottam, hogy mi történjen, amikor az autós tartóba teszem, és mi történjen, amikor kiveszem belőle. A probléma ott van, hogy a telefon úgy érzi, mintha a töltőt dugtam volna bele és nem autós tartóban lenne, ezért ezeket a beállításokat nem veszi figyelembe. Egy kolléganőmnek is van ugyanilyen telefonja, azzal is ugyanígy működik. Amikor Galaxy S készüléket teszünk bele (kettővel is próbáltam), akkor egyből észreveszi, hogy autós tartóban van, és érvényesülnek a beállítások.
Lehet valahogy értesíteni a telefont arról, hogy most egy autós tartóban van?
Tud nekem valaki segíteni ebben?

Szia,

Sajnos én még nem használtam ilyet, de a leírtak alapján elképzelhetőnek tartom, hogy a készülék nem compatibilis a dokkolóval. Ok, hogy fizikailag passzol bele, de annyi úgy látszik nem elég.

Esetleg próbálj meg másik hasonló programot leszedni, és akkor talán működni fog.

Ha nem, akkor próbálkozunk tovább. :)

Nem elérhető mrwong

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: majd megnézem
« Reply #444 Dátum: 2012, 04 12, 16:34:22 »
Nekiállnék rootolni ha kapnék egy kis segítséget.  :oops:
Visszaolvasgattam. Találtam is leírásokat, csak min. fél évvel korábbiak, lehet valami változott vagy új lett, ezért kellene egy kis help.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #445 Dátum: 2012, 04 13, 09:37:07 »
Nekiállnék rootolni ha kapnék egy kis segítséget.  :oops:
Visszaolvasgattam. Találtam is leírásokat, csak min. fél évvel korábbiak, lehet valami változott vagy új lett, ezért kellene egy kis help.

Ennél könnyebb nincs:
You are not allowed to view links. Register or Login[/url]

Nem elérhető Lajos77

• PFC Fan
« Reply #446 Dátum: 2012, 04 14, 15:18:27 »
Sziasztok!

A KIES megy nektek rendesen? Nekem rohadt lassú, mire egyáltalán elindul, a telefon drivereinél meg egyet nem tud telepíteni és bárhonnan letöltöttem azt a konkrét drivert nem fogadja el, hibát ír telepítésnél. Vmi MTP vagy MPT driver gondja van.

Ez a KIES tényleg ennyire szar, vagy csak én vagyok béna vele? A barátomnál az SII lazán csatlakozik, a KIES is elindul mint bármi más.

WIN7 64bit, 3Gb ram.

A teljesítmány indexe a gépnek :
CPU 7.9
RAM 5.9
VGA 6.9
HDD 5.8

Szóval nem egy őskövület. Van vmi ötletetek?

Nem elérhető norbert6612

• PDA: Note 2
  • PDA ROM: N7100xxdlk7
« Reply #447 Dátum: 2012, 04 14, 20:53:20 »
Hali mindenki!

Galaxy s plus készüléket szeretnék vásárolni,de nem tudom,hogy működik-e vele az igo08.Azt olvastam,hogy a-gps vevő van benne és ennek szüksége van adatforgalomra a helymeghatározáshoz.Ez igaz vagy adatforgalom nélkül is navigál?Jelenleg omnia2-őm van és ezzel gond nélkül működik csak picit lassú és ezért szeretném lecserélni.

A válaszokat előre is köszönöm.

Nem elérhető Lajos77

• PFC Fan
« Reply #448 Dátum: 2012, 04 15, 12:21:38 »
Hali mindenki!

Galaxy s plus készüléket szeretnék vásárolni,de nem tudom,hogy működik-e vele az igo08.Azt olvastam,hogy a-gps vevő van benne és ennek szüksége van adatforgalomra a helymeghatározáshoz.Ez igaz vagy adatforgalom nélkül is navigál?Jelenleg omnia2-őm van és ezzel gond nélkül működik csak picit lassú és ezért szeretném lecserélni.

A válaszokat előre is köszönöm.
Megy vele adatforgalom nélkül.

Nem elérhető gurzso

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Ace
  • PDA ROM: 2.3.3
« Reply #449 Dátum: 2012, 04 15, 19:01:35 »
Sziasztok!

Telefonvásárlás előtt állok és a tanácsotokat szeretném kérni, hogy szerintetek a SGS és SGS Plus közül melyiket érdemesebb megvenni? Nem nagyon vagyok jártas telefon témában, de hallottam, hogy a Plusban gyengébb a grafikus gyorsító, meg elvileg gyatrább a fotók minősége (erősebb a zajszűrés - fehér, homályos foltok). Tényleg érezhető ez a minőségbeli különbség a gyakorlatban is - akinek esetleg volt mindkettő típus - pl a fotók terén, futnak a pluson ugyanazok a játékok, ugyanolyan sebességgel, mint a sima S-en?

Előre is nagyon köszönöm, ha segítetek megkönnyíteni a döntést :)