2024, 11 28, 18:40:00
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Romok általános beszélgetés  (Megtekintve 128235 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető kmarci

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Maps Navigation
  • PDA: Samsung Galaxy Ace
  • PDA ROM: SGSII ICS v9
Re: Re: Re: Romok általános beszélgetés
« Reply #475 Dátum: 2012, 01 28, 18:39:15 »
You are not allowed to view links. Register or Login
"de tervedben van vagy a portugál 2.3.6 vagy a holland 2.3.5. Az utóbbit nagyon dicsérték anno (meg most is) az előbbiről még nincs objektív vélemény, de az első reakciók jók."

Szia Marci! Ki kell, hogy ábrándítsalak, a 2.3.5-ös Holland ROM már nem elérhető. Rákattintottam a download-ra és kiírta, hogy szerzői jogok miatt nem elérhető, el lett távolítva. Én is gondolkoztam, hogy feldobom, de ez most így ugrott. Rápróbálok a 2.3.6-os Portugál ROM-ra. Majd referálok, milyen. :-) Üdv.

Már letöltöttem. :) Próbáld az xda-ról, ott is fenn van. Kíváncsi vagyok a portugálra, bár most a spanyolról hallottam, hogy jó, még a swype is tud magyarul.

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance
  • PDA ROM: XXLE1
Re: Re: Romok általános beszélgetés
« Reply #476 Dátum: 2012, 01 28, 18:40:52 »
"de tervedben van vagy a portugál 2.3.6 vagy a holland 2.3.5. Az utóbbit nagyon dicsérték anno (meg most is) az előbbiről még nincs objektív vélemény, de az első reakciók jók."

Szia Marci! Ki kell, hogy ábrándítsalak, a 2.3.5-ös Holland ROM már nem elérhető. Rákattintottam a download-ra és kiírta, hogy szerzői jogok miatt nem elérhető, el lett távolítva. Én is gondolkoztam, hogy feldobom, de ez most így ugrott. Rápróbálok a 2.3.6-os Portugál ROM-ra. Majd referálok, milyen. :-) Üdv.

Én a portugált használom, és abszolút semmi bajom vele. Előtte ks2 vodás 2.3.5 volt, de ott a gyári böngésző meg a képnézegetős gyári galéria is cseszekedett néha, kifagytak stb... És ezt már a gyári 2.3.3-as vodás rom is produkálta. Na most a portugál talán 10 napja van fent, de eddig semmi gond nem volt vele. Kellően gyors is, wifi, gps is működik nálam, ahogy kell. Aksit sem meríti durván, én már két napot is húztam vele. Most éppen 16 százalékon áll 25 óra után, úgy, hogy pl a 3g folyamatosan ment, 15 perc hívás volt benne, kb 5-6 sms, netezgetés. Szerintem nem rossz.

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA ROM: S5830XWKB7 - 2.2.1 Froyo
Re: Romok általános beszélgetés
« Reply #477 Dátum: 2012, 01 28, 18:44:13 »
Marci! Most nézem, hogy ennél a portugál rom-nál nincs feltüntetve hogy hányas verzió. 2.3.... mennyi?  :hmm:
Be tudnád linkelni azt az xda-s cuccot, amit írtál?

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
« Reply #478 Dátum: 2012, 01 28, 18:51:08 »
Én a portugált használom, és abszolút semmi bajom vele. Előtte ks2 vodás 2.3.5 volt, de ott a gyári böngésző meg a képnézegetős gyári galéria is cseszekedett néha, kifagytak stb... És ezt már a gyári 2.3.3-as vodás rom is produkálta. Na most a portugál talán 10 napja van fent, de eddig semmi gond nem volt vele. Kellően gyors is, wifi, gps is működik nálam, ahogy kell. Aksit sem meríti durván, én már két napot is húztam vele. Most éppen 16 százalékon áll 25 óra után, úgy, hogy pl a 3g folyamatosan ment, 15 perc hívás volt benne, kb 5-6 sms, netezgetés. Szerintem nem rossz.

Köszi az infót! :-) Tehát a portugál akkor 2.3.6-os. Lehet kiröhögtök, de pár napja próbálgatom a különböző romokat, és Pufi leírása alapján visszaraktam a 2.2.1-es froyo-t, hogy ugye az legyen az alap amire lehet pakolgatni az újabbakat. Gondoltam egyet s rajt hagytam a telón ezt a froyo-t próbaképpen. Hááát mit mondjak gyorsaságban veri a gyári 2.3.3-as gingert. Pl. Ha telefonálok és elveszem a fejemtől a telót, akkor azonnal bekapcsol a kijelző, nem késlekedik 2-3 mp-et mint a 2.3.3-nál. Aztán pl. alvó állapotból mikor megnyomom a home gombot, azonnal bekapcsol a kijelző. S minden frankón műkszik rajt. Az egy swype ami nem tud magyarul, de úgysem használom. Sőt még wifi error sem volt eddig.

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
« Reply #479 Dátum: 2012, 01 28, 18:54:07 »
Marci! Most nézem, hogy ennél a portugál rom-nál nincs feltüntetve hogy hányas verzió. 2.3.... mennyi?  :hmm:
Be tudnád linkelni azt az xda-s cuccot, amit írtál?

Igen, a portugál az 2.3.6-os.
Innen le tudod szedni, fentről a 3. rom.

Nekem soha nem volt fent froyo, én már 2.3.3-mal vettem. De olvastam már mástól is, hogy jobban meg volt elégedve vele, mint a gb romokkal.: Ha beválik, használd azt.:)

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
« Reply #480 Dátum: 2012, 01 28, 19:02:41 »
Igen, a portugál az 2.3.6-os.
Innen le tudod szedni, fentről a 3. rom.

Nekem soha nem volt fent froyo, én már 2.3.3-mal vettem. De olvastam már mástól is, hogy jobban meg volt elégedve vele, mint a gb romokkal.: Ha beválik, használd azt.:)

Még nekem sem volt fent froyo sosem én is 2.3.3-al vettem a trémobilnál. Csak a frissítések miatt tettem fel, hogy legyen multi csc a további frissítésekhez. Ahogy Pufi leírta. Aztán így fent ragadt amíg nem találok jobbat. :-) S eddig bevált. Tudom idejét múlt rom. De erre is igaz a mondás, hogy attól hogy valami újabb még nem biztos hogy jobb is mindenben. Köszi a linket! :-)

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO, de mostanában inkább Googlemaps
  • PDA: G900F + Note 10.1 2014
  • PDA ROM: G900FXXU01 (4.4.2) + N8000XXCMA2 (4.1.2)
« Reply #481 Dátum: 2012, 01 28, 19:06:35 »
Köszi az infót! :-) Tehát a portugál akkor 2.3.6-os. Lehet kiröhögtök, de pár napja próbálgatom a különböző romokat, és Pufi leírása alapján visszaraktam a 2.2.1-es froyo-t, hogy ugye az legyen az alap amire lehet pakolgatni az újabbakat. Gondoltam egyet s rajt hagytam a telón ezt a froyo-t próbaképpen. Hááát mit mondjak gyorsaságban veri a gyári 2.3.3-as gingert. Pl. Ha telefonálok és elveszem a fejemtől a telót, akkor azonnal bekapcsol a kijelző, nem késlekedik 2-3 mp-et mint a 2.3.3-nál. Aztán pl. alvó állapotból mikor megnyomom a home gombot, azonnal bekapcsol a kijelző. S minden frankón műkszik rajt. Az egy swype ami nem tud magyarul, de úgysem használom. Sőt még wifi error sem volt eddig.

Én nagyon nem röhögök! Pont ugyan ezt tapasztaltam. Melyik 2.2.1-es amelyik bevált Neked?
Miért nincs tökéletes PDA???

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO, de mostanában inkább Googlemaps
  • PDA: G900F + Note 10.1 2014
  • PDA ROM: G900FXXU01 (4.4.2) + N8000XXCMA2 (4.1.2)
« Reply #482 Dátum: 2012, 01 28, 19:11:23 »
Én nagyon nem röhögök! Pont ugyan ezt tapasztaltam. Melyik 2.2.1-es amelyik bevált Neked?

Pufi, lehet, hogy lemaradtam valamiről, de miért kell a 2.2.1-es romot visszatenni romolás előtt? Nem mondod, hogy a CM7 még mindig arra épül? Ha meg nem arra, akkor elég egy 3 fájlos akármilyen előtte. Nekem legalábbis sgs2-n ez a tapasztalatom. Más az ACE ebben???
Miért nincs tökéletes PDA???

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
« Reply #483 Dátum: 2012, 01 28, 19:13:30 »

Hali!

Most ez van fent: You are not allowed to view links. Register or Login
 Erről a Rom-ról eszembe jutott egy idézet egy filmből :-) "Egyszer egy fickó leugrott a Empire State Building tetejéről, az emberek minden emeleten csak ezt hallották tőle: Eddig még jó-eddig még jó!!!"  :D :D :D

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
« Reply #484 Dátum: 2012, 01 28, 20:44:34 »
Szóval felraktam a 2.3.6-os portugál romot. Amit egyből észrevettem, hogy sajnos a t-mobile féle mobil tv nem működik rajt. APN beállítások újrakonfigurálásával sem.  >:(  Az alvó állapotból történő felébresztés után a kijelző még másodpercekig nem tér magához. Hívás befejezésekor is hasonlóan lusta... Annyi, hogy a swype  tud magyarul, akinek ez fontos. Nekem a mobil tv lenne az. De mivel sajna az nem működik, így visszamászik a 2.2.1-es Froyo.  :hmm:

Nem elérhető szabox

• PDA: Galaxy S2
« Reply #485 Dátum: 2012, 01 28, 21:04:06 »
Szóval felraktam a 2.3.6-os portugál romot. Amit egyből észrevettem, hogy sajnos a t-mobile féle mobil tv nem működik rajt. APN beállítások újrakonfigurálásával sem.  >:(  Az alvó állapotból történő felébresztés után a kijelző még másodpercekig nem tér magához. Hívás befejezésekor is hasonlóan lusta... Annyi, hogy a swype  tud magyarul, akinek ez fontos. Nekem a mobil tv lenne az. De mivel sajna az nem működik, így visszamászik a 2.2.1-es Froyo.  :hmm:

2.3.5 ks2? 2.3.3 kpy? (a legutóbbi a hivatalos rom is, mert nekem a szervizbe azt tették fel rá és most erre is álltam vissza) Én froyora nem szivesen másznák vissza. A 2.3.6-os rom nekem is unszimpi, de hát, nem is jön ki bőle több változtat, mint a 2.3.3-ból vagy a többiből! :)

Nem elérhető kmarci

« Reply #486 Dátum: 2012, 01 28, 22:09:15 »
2.3.5 ks2? 2.3.3 kpy? (a legutóbbi a hivatalos rom is, mert nekem a szervizbe azt tették fel rá és most erre is álltam vissza) Én froyora nem szivesen másznák vissza. A 2.3.6-os rom nekem is unszimpi, de hát, nem is jön ki bőle több változtat, mint a 2.3.3-ból vagy a többiből! :)

Hát azért ez már kb. a 6 változat a 2.3.6-ból. :) Ezt is portolgatják országokra, régiókra. Viszont jól megkevertetek, most akkor jó a portugál vagy nem? (Vagy a spanyol...) Bár ez most biztos megint készülék és felhasználó függő.

Nem elérhető szabox

« Reply #487 Dátum: 2012, 01 28, 22:28:44 »
Hát azért ez már kb. a 6 változat a 2.3.6-ból. :) Ezt is portolgatják országokra, régiókra. Viszont jól megkevertetek, most akkor jó a portugál vagy nem? (Vagy a spanyol...) Bár ez most biztos megint készülék és felhasználó függő.

Attól függ mire jó? Máshol is olvastam, asszem itt vhol a fórumon, ha nem akkor tévedek, hogy bug-os... Szerintem, tehát, szerintem, ez a 2.3.6 olyan lehet, mint anno kiadtak a sok 2.3.3 között egy 2.3.4-et (kph) és sokan örültek, én meg szedtem lefele, mert tele volt buggal... :) Szerintem, majd jönnek majd frissebb, jobb verziók, addig nem nagyon mászkálok rom-ról romra, most jó a 2.3.3 kpy.

Viszont én már arra lennék kíváncsi, hogy lesz e 2.4.x meg 2.5.x vagy nem lesz, mert ez most már lezárt projekt a 4.0 "egységesítsünk mindent" android miatt?

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
« Reply #488 Dátum: 2012, 01 28, 22:38:55 »

Felraktam ma este a következőket: 2.3.5 holland, 2.3.6 portugál, 2.3.6 spanyol, 2.3.3 europe. Nekem egyiksem jött be. Főleg amiatt amiket leírtam. Ettől függetlenül, neked lehet tetszene valamelyik. Mert pl. a portugálban meg a hollandban magyar a swype. Úgy is ezt hiányoltad a mostani romok-ból nem? :-) De gyorsaságban ugyanolyan mindegyik mint a 2.3.3 T-mobilos rom. Nekem lassú. De lehet hogy csak finnyás vagyok. iPhone után kicsit más dimenzió ez. Bár hozzá teszem hogy az iOS-nek is voltak szar szériái. Pl. 4.3.3, 4.3.4. Tetü lassúak voltak. Ott is downgrade-eltem 4.1-re anno. Úgy látszik nekem a frissítésekkel nincs szerencsém.

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
« Reply #489 Dátum: 2012, 01 28, 22:40:57 »

A 2.3.3 kpy az milyen pontosan? Gyári t-mobile az is? Tudnál beszúrni egy linket, hogy találom meg?

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
« Reply #490 Dátum: 2012, 01 28, 22:46:54 »
Ja igen azt még elfelejtettem mondani, hogy pár hete próbáltam feldobni a sammobilon lévő 2.3.4-es Hungary romot. 2011 september. Le is jött, de kicsomagolni nem tudtam. Egyfolytában azt írogatta ki, hogy hibás a jelszó.
Tudtommal ezek közül valamelyikkel működnie kellene:
## = samfirmware.com
# = samsung-firmwares.com

Nem elérhető szabox

« Reply #491 Dátum: 2012, 01 29, 00:16:16 »
Ja igen azt még elfelejtettem mondani, hogy pár hete próbáltam feldobni a sammobilon lévő 2.3.4-es Hungary romot. 2011 september. Le is jött, de kicsomagolni nem tudtam. Egyfolytában azt írogatta ki, hogy hibás a jelszó.
Tudtommal ezek közül valamelyikkel működnie kellene:
## = samfirmware.com
# = samsung-firmwares.com

Pl ez a link:

A 2.3.3 XWKPY független rom, mert a telefon alapból független. Ennek a fenti rom-nak 2.3.3-asnak kell lennie. (Droidangel-ről van és ott azt írja, hogy az... csak, mert van kpy 2.3.4-es is a SamMobile-on.)

Amúgy, a jelszavak elé nem kellene a #-ek. Csak simán:
samfirmware

samfirmware.com

samsung-firmwares.com

de van olyan eset is, amikor a jelszó lehet pl:
sampro.pl

Nem elérhető kmarci

« Reply #492 Dátum: 2012, 01 29, 09:19:35 »
Attól függ mire jó? Máshol is olvastam, asszem itt vhol a fórumon, ha nem akkor tévedek, hogy bug-os... Szerintem, tehát, szerintem, ez a 2.3.6 olyan lehet, mint anno kiadtak a sok 2.3.3 között egy 2.3.4-et (kph) és sokan örültek, én meg szedtem lefele, mert tele volt buggal... :) Szerintem, majd jönnek majd frissebb, jobb verziók, addig nem nagyon mászkálok rom-ról romra, most jó a 2.3.3 kpy.

Viszont én már arra lennék kíváncsi, hogy lesz e 2.4.x meg 2.5.x vagy nem lesz, mert ez most már lezárt projekt a 4.0 "egységesítsünk mindent" android miatt?

Azért nem teljesen ugyanaz. Volt már egy orosz 2.3.6 még szeptemberben asszem. Úgyhogy lassan jönniük kell a bug mentes romoknak.
Egyébként sztem örüljünk, ha elmegyünk 2.3.9-ig, többről ne is álmodjunk...

Nem elérhető ssas

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S4 Mini
  • PDA ROM: I9195XXUCNE6
« Reply #493 Dátum: 2012, 01 29, 19:09:14 »
Nektek nem szokott recsegni a zenelejátszó?Valahol olvastam vagy itt vagy egy másik fórumon hogy másnak is van ilyen problémája.Nekem már SG3 -al is recsegett csak akkor azt hittem hogy a fülesnek van baja,de nem.Engem az idegesít hogy egyik frisitésben sem tudják ki javítani,vagy nem is akarják.Letöltöttem egy másik zene lejátszót és az sem orvosolta a problémát.
Más.A bln controlnak van valami beállítási rejtélye mert nekem meg sem mozdul a telefonon,nem jelez semmire.

Nem elérhető szabox

« Reply #494 Dátum: 2012, 01 29, 19:28:53 »
Nektek nem szokott recsegni a zenelejátszó?Valahol olvastam vagy itt vagy egy másik fórumon hogy másnak is van ilyen problémája.Nekem már SG3 -al is recsegett csak akkor azt hittem hogy a fülesnek van baja,de nem.Engem az idegesít hogy egyik frisitésben sem tudják ki javítani,vagy nem is akarják.Letöltöttem egy másik zene lejátszót és az sem orvosolta a problémát.
Más.A bln controlnak van valami beállítási rejtélye mert nekem meg sem mozdul a telefonon,nem jelez semmire.

Hogy recsegni?  A bl control-hoz meg kell egy olyan nem stock kernel, ami támogatja.

Nem elérhető kmarci

« Reply #495 Dátum: 2012, 01 29, 19:37:51 »
Hogy recsegni?  A bl control-hoz meg kell egy olyan nem stock kernel, ami támogatja.

Sőt nem csak kernel kell, hanem le kell cserélni a services.jar-t is.

Nem elérhető ssas

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S4 Mini
  • PDA ROM: I9195XXUCNE6
« Reply #496 Dátum: 2012, 01 29, 20:08:39 »
Pár másodpercenként reccsen egyet van amikor hangosabb van mikor halkabb.

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
« Reply #497 Dátum: 2012, 01 29, 20:36:00 »

Ezt esetleg ki tudnád nekem fejteni bővebben?:) Nekem a kernelpiszkával jelez hívásra és gmail-re, csak sms-re nem. És mivel nem tudom, mi az a services.jar, nekem az nincs lecserélve.:)

Nem elérhető kmarci

« Reply #498 Dátum: 2012, 01 29, 21:05:35 »
Ezt esetleg ki tudnád nekem fejteni bővebben?:) Nekem a kernelpiszkával jelez hívásra és gmail-re, csak sms-re nem. És mivel nem tudom, mi az a services.jar, nekem az nincs lecserélve.:)

Xda-n van róla topik, majd holnap utána nézek és megírom. :)

Nem elérhető dobolson

• PFC Fan
« Reply #499 Dátum: 2012, 01 29, 21:11:03 »
Xda-n van róla topik, majd holnap utána nézek és megírom. :)

Köszi szépen!! :ok: