2024, 11 28, 16:40:28
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Romok általános beszélgetés  (Megtekintve 128223 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ssas

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S4 Mini
  • PDA ROM: I9195XXUCNE6
Re: Romok általános beszélgetés
« Reply #450 Dátum: 2012, 01 24, 11:48:59 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Konkrétan mi kéne belőle?
Amúgy a leítrak alapján alig van benne módosítás, legalább is a romban. Másrészt a telepítési útmutató enyhén gázos. Nem igazán az a helyes eljárás, hogy kicseréljük root explorerel a system apk-kat.

Rájöttem hogy nem ez a helyes eljárás mrt ki töröltem a system uit  és szép fekete lett minden.Egy normál alap romot szeretnék a lehetőségekhez mérten full sgs2 kinézettel.Meg tudod nekem csinálni?

Nem elérhető gabbee11

• Navigáció / Navigation: MioC520, Galaxy Ace igo, navigon, sygic,
  • PDA: Galaxy Ace
  • PDA ROM: KPH-2.3.7 Infinity
« Reply #451 Dátum: 2012, 01 24, 12:43:06 »
Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek tapasztalataim:

Próbálkoztam néhány gyári és fött ROM-mal!

A páromnak is SGA-e van így kettőn próbálkoztam hosszabb távon.
Az enyémen DDKQ5 volt az övén XWKT7 volt.
a KT7 3 nap után úgy belassult hogy nem lehetett használni még újraindítás után sem
a KQ5 elég szépen bírta a kínzásokat nem fagyott ki és az aksit sem szívta le. Ami hiányzik belőle az az extrák amit mondjuk egy CYNmod vagy San ginger nyujt kernelekkel egyebekkel!
Aztán jött a Magyar VDH rom BUKS2 2.3.6-al most jelen pillanatban 3 napja fut és még nem volt baj vele de még várok a hétvégéig!

GingerReal 2.0 4 nap után gyorsan lekerült mert semmire sem jó csak aksi merítésre, a market is csinálta a maga kis bajait pl. leszerettem volna tölteni valamit de úgy gondolta majd a legközelebbi újraindítás után teszi meg! Ami még bosszantott hogy, 1 nap legalább 1x-er újra kellett indítanom kill app managerek pedig nem mindig takarították a RAM-ot rendesen! Emiatt az aksi is kilehelte magát 6-7 óra alatt!

SanGingerAce 3.6-al egész jól kijöttem bár itt az az ütközés ált fent hogy sd-ről elég nehezen futottak az app-ok! Szerintem ez egész jól sikerült, 3g wifi gps az akksit 10 óra alatt megette de ez még jobb mint a cyan-nal!

Cyan 7.2: ezt a rom-ot azoknak találták ki akiknek nem telefonálásra van a telefon csak netezésre camera gps, stb. Tény ezen a rom-on tudtam kihasználni a legjobban a root és kernel patch adta lehetőségeket, viszont  az aksi itt csak full használat mellett 8 órát bír kb. A proximityvel itt is vannak gondok. Néhányszor be is lassult és csak újraindítás után pörgött fel!

Amit most használok az az Infinity ami a Cyan 7.2re épült  KPH alapsávon fut!
Nekem ez a ROM vált be a legjobban jelen pillanatban. Egyedül ami nem sikerült az a proximity fix mert még mindig nem akar működni rendesen, de ettől eltekentvi számomra ez a rom felelt meg, azok közül amivel próbálkoztam, a legjobban! Tetszik a felület jók az ikonok stb.

Még próbálkozok mással de igazábol csak a gyári romok vannak hártra mert a fötteket amik felkeltették a figyelmemet azokat már próbáltam!

Amit leírtam az az én saját tapasztalatom véleményem.

Nem elérhető kmarci

• Navigáció / Navigation: Google Maps Navigation
  • PDA: Samsung Galaxy Ace
  • PDA ROM: SGSII ICS v9
Re: Re: Romok általános beszélgetés
« Reply #452 Dátum: 2012, 01 24, 14:02:35 »

Aztán jött a Magyar VDH rom BUKS2 2.3.6-al most jelen pillanatban 3 napja fut és még nem volt baj vele de még várok a hétvégéig!

A fentieket, hogy kell értelmezni? :) Ez a rom a legjobb tudásom szerint 2.3.5-ös... Lemaradtam valamiről?

Nem elérhető gabbee11

« Reply #453 Dátum: 2012, 01 24, 14:09:43 »
Igen elírtam bocs.

A VDH-s Rom az 2.3.5-ös!
Javítom!

Nem elérhető kmarci

« Reply #454 Dátum: 2012, 01 24, 16:14:02 »
Igen elírtam bocs.

A VDH-s Rom az 2.3.5-ös!
Javítom!

És akkor azt mondod jó? Szted DDKQ5-ről érdemes váltani? Ezen gondolkodom egy ideje a vodás 2.3.5 és a holland között vacillálok...

Nem elérhető kmarci

« Reply #455 Dátum: 2012, 01 24, 18:14:24 »
És akkor azt mondod jó? Szted DDKQ5-ről érdemes váltani? Ezen gondolkodom egy ideje a vodás 2.3.5 és a holland között vacillálok...

Basszus! Annyira dühös vagyok!!!  >:( Feltettem a vodás romot, és erre mi fogadott??? Az még csak hagyján, hoyg vodás lett a bootanimáció, oké. De az, hogy egy Magyarországra kiadott rom, és a swype nem tud benne magyarul...! Hát kész. Tudom, hogy az mániám a swype, de tényleg nagyon megszoktam, és hiába van SlideIt keyboard nem tudtam használni. Nem hiszem el, hogy az Ázsiára kiadott DDKQ5-ben van magyar swype, és azóta szinte egyik romban sem találom. Nem is értem...

Nem elérhető gabbee11

« Reply #456 Dátum: 2012, 01 24, 19:30:42 »
Hát aki magyar swype-ot akar használni az ne váltson ddkq5-ről.
mondjuk ezt én nem is figyeltem mert én nem nagyon szeretem a swype-ot.
A boot animáció nem olyan nagy gáz szerintem.
Mondjuk én lecserélném a ddkq5-öt.

Nem elérhető Pydy

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA ROM: Mindig más =)
« Reply #457 Dátum: 2012, 01 24, 19:40:56 »
Külön is letudod tölteni a swype bétát :), én is azt használtam régebben, de azóta sokkal gyorsabban megy nekem az alap androidossal :D

Nem elérhető kmarci

« Reply #458 Dátum: 2012, 01 24, 19:43:04 »
Külön is letudod tölteni a swype bétát :), én is azt használtam régebben, de azóta sokkal gyorsabban megy nekem az alap androidossal :D

Persze, csak ha alapból is fenn van a telefonon, akkor nem engedi feltenni a bétát. Le kell kapni, de nem csak az apk-t, hanem még mellé egy csomó mindent, és úgy engedi feltenni. Lusta vagyok... :)

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO, de mostanában inkább Googlemaps
  • PDA: G900F + Note 10.1 2014
  • PDA ROM: G900FXXU01 (4.4.2) + N8000XXCMA2 (4.1.2)
« Reply #459 Dátum: 2012, 01 24, 20:31:41 »
Persze, csak ha alapból is fenn van a telefonon, akkor nem engedi feltenni a bétát. Le kell kapni, de nem csak az apk-t, hanem még mellé egy csomó mindent, és úgy engedi feltenni. Lusta vagyok... :)

Ezt nem értem. Én a Ks2-re és minden más KT7-re és a régebbiekre is simán rá tudom tenni egy a verziót:

(Egyébként SGS2-n is megy még ICS-en is.)
Miért nincs tökéletes PDA???

Nem elérhető kmarci

« Reply #460 Dátum: 2012, 01 24, 20:40:37 »
Ezt nem értem. Én a Ks2-re és minden más KT7-re és a régebbiekre is simán rá tudom tenni egy a verziót:

(Egyébként SGS2-n is megy még ICS-en is.)
Puff. Hát ha ez így tényleg működik, akkor jó nagy lúzer vagyok. :)

Nem elérhető kmarci

« Reply #461 Dátum: 2012, 01 24, 20:49:16 »
Rakott fel valaki cf-root-ot? Én ma próbáltam, üres, wipeolt stock DDKQ5-re, a b84-est, plusz a fixet hozzá. Érdekes módon lett superuser app meg tweak manager, meg cwm, de mégsem lett root-olt a teló. Nem is értem. Az már csak hab a tortán, hogy a fix telepítése közben a cwm manager force close-zal bezárt (többször is). Sztetek mi a fene baja van?

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO, de mostanában inkább Googlemaps
  • PDA: G900F + Note 10.1 2014
  • PDA ROM: G900FXXU01 (4.4.2) + N8000XXCMA2 (4.1.2)
« Reply #462 Dátum: 2012, 01 24, 21:30:34 »
Rakott fel valaki cf-root-ot? Én ma próbáltam, üres, wipeolt stock DDKQ5-re, a b84-est, plusz a fixet hozzá. Érdekes módon lett superuser app meg tweak manager, meg cwm, de mégsem lett root-olt a teló. Nem is értem. Az már csak hab a tortán, hogy a fix telepítése közben a cwm manager force close-zal bezárt (többször is). Sztetek mi a fene baja van?
Nekem a 4-es cwm-el a superoneclick simán rootolja. Egyedül a KT7 nem ment csak a b84 után.
Miért nincs tökéletes PDA???

Nem elérhető kmarci

« Reply #463 Dátum: 2012, 01 24, 21:42:18 »
Nekem a 4-es cwm-el a superoneclick simán rootolja. Egyedül a KT7 nem ment csak a b84 után.

Nem a root miatt érdekel, hanem a kernel csere miatt. A gingerbread root topikban találsz egy zip-et, az nekem eddig mindent rootolt a kt7-et is.

Nem elérhető ssas

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S4 Mini
  • PDA ROM: I9195XXUCNE6
« Reply #464 Dátum: 2012, 01 25, 08:53:59 »
Sziasztok!
Ha egy onepackagés feltelepített romban nincs magyar nyelv,lehet valahogy bele rakni?

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA ROM: S5830XWKB7 - 2.2.1 Froyo
« Reply #465 Dátum: 2012, 01 25, 19:29:52 »
Sziasztok!

Feltelepítettem a "régi" 2.3.3-as T-mobilos ROM-ra a sammobile.com oldalon található 2.3.6-os Nordic Countries frissítést. Összvisz 5 perc alatt megvolt. Automatikusan magyarul töltött be a rendszer. Meg is lepődtem. A TMH-s termékkód is megmaradt ezáltal az Internet ikon helyett az origo ikon is megmaradt. Az internet, MMS beállítások is automatikusan bejöttek. Az eddigi tapasztalatok, hogy gördülékenyebb a rendszer, mintha kicsit felgyorsult volna a működés. Mondjuk a Swype nem tud magyarul, de nekem mind1 úgysem használom. Viszont a T-mobilos Mobil TV sem akar működni, pedig a csomagom tudja, tegnap még ment 2.3.3 alatt. Szerintetek lehet összefüggés? T-mobilos internet beállítások jók, leellenőriztem. Valakinek tippe esetleg?

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
    • Samsung Galaxy Ace Gy.I.K.
  • PDA: Apple iphone 11
  • PDA ROM: ios 15
« Reply #466 Dátum: 2012, 01 25, 20:19:01 »
Sziasztok!
Ha egy onepackagés feltelepített romban nincs magyar nyelv,lehet valahogy bele rakni?

Utólag lehet, "ugyanúgy" állítod be az Odin-t, de annyi lesz a különbség, hogy a .ops-t betallózod neki, és a csc-hez pedig beillesztesz egy olyan csc-t (más rom mappájából) amiről tudod, hogy lesz benne Magyar nyelv. Majd rádugod a telefonot (download mód) úgy, mintha romot frissítenél. Ilyenkor csak azt írja át. De előtte mindenképp teljes mentés!!

Vagy már eleve azzal a csc-vel teszed fel az új romot. Úgy is el lehet végezni ezt a műveletet.
Itt mindent megtalálsz!: You are not allowed to view links. Register or Login
Ha mégsem, kérlek az oda tartozó topicba tedd fel a kérdésed. Ezzel megkönnyíted a többi segítségre szoruló ember dolgát is. Előre köszönöm.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető kmarci

« Reply #467 Dátum: 2012, 01 25, 20:45:22 »
Sziasztok!

Feltelepítettem a "régi" 2.3.3-as T-mobilos ROM-ra a sammobile.com oldalon található 2.3.6-os Nordic Countries frissítést. Összvisz 5 perc alatt megvolt. Automatikusan magyarul töltött be a rendszer. Meg is lepődtem. A TMH-s termékkód is megmaradt ezáltal az Internet ikon helyett az origo ikon is megmaradt. Az internet, MMS beállítások is automatikusan bejöttek. Az eddigi tapasztalatok, hogy gördülékenyebb a rendszer, mintha kicsit felgyorsult volna a működés. Mondjuk a Swype nem tud magyarul, de nekem mind1 úgysem használom. Viszont a T-mobilos Mobil TV sem akar működni, pedig a csomagom tudja, tegnap még ment 2.3.3 alatt. Szerintetek lehet összefüggés? T-mobilos internet beállítások jók, leellenőriztem. Valakinek tippe esetleg?

Amit írtál, arra sajnos nem tudom a választ, csak egy jótanács: az a tapasztalat, hogy ez a rom pár nap után szörnyen lelassul. Nálam is ez volt. Csak azért írom, hogy mielőtt belaknád érdemed várni 2-3 napot. Lehet, hogy nálad tuti lesz, csak úgy mondom, hogy ez a tapasztalat.

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
« Reply #468 Dátum: 2012, 01 25, 22:07:41 »
Köszi! Kezdem észre venni... Feltelepítettem pár progit, s bizony néha csúnyán megakad. 80% hogy leradírozom. Tudsz olyan ROM-ot ajánlani ami tuti jó?

Nem elérhető kmarci

« Reply #469 Dátum: 2012, 01 25, 22:28:04 »
Köszi! Kezdem észre venni... Feltelepítettem pár progit, s bizony néha csúnyán megakad. 80% hogy leradírozom. Tudsz olyan ROM-ot ajánlani ami tuti jó?

Ahamm. Féltem, hogy nálad is lelassul. Keresem én is a "saját" romom, még nem találtam meg. Most DDKQ5-öt használom, de tervedben van vagy a portugál 2.3.6 vagy a holland 2.3.5. Az utóbbit nagyon dicsérték anno (meg most is) az előbbiről még nincs objektív vélemény, de az első reakciók jók.

Nem elérhető denyboygod

• PDA: Samsung Galaxy S i9505
  • PDA ROM: I9505XXUEMK8
« Reply #470 Dátum: 2012, 01 26, 13:30:24 »
sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy egy barátomnak van egy Ace telefonja ami vodás. Rá lehet varázsolni egyszerűen valami független romot?
SGSnél egyszerű ODIN, de itt lehet, hogy másképp működik!
Köszönöm!
“A túl sok munkával járó élet elhasználja a testet, a túl kevés erőfeszítést igénylő feléli a lelket.” (Judith Sills)

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
« Reply #471 Dátum: 2012, 01 26, 16:20:26 »
sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy egy barátomnak van egy Ace telefonja ami vodás. Rá lehet varázsolni egyszerűen valami független romot?
SGSnél egyszerű ODIN, de itt lehet, hogy másképp működik!
Köszönöm!

Hali! Ugyanúgy működik ennél is az Odin. A Sammobile.com-on találsz jó kis ROM-okat. Onnan lehet mazsolázni. De ajánlom figyelmedbe Pufi leírását a telepítéssel kapcsolatban. "Android 2.3.4 frissítés" nevű topicban sok hasznos infóra lelsz. Üdv.

Nem elérhető gabbee11

« Reply #472 Dátum: 2012, 01 27, 12:07:02 »
Sziasztok!

Próbálta már valaki az Infinity v2 ROM-ot szerintem ez nagyon tuti!

Nem elérhető kmarci

« Reply #473 Dátum: 2012, 01 27, 14:37:15 »
Sziasztok!

Próbálta már valaki az Infinity v2 ROM-ot szerintem ez nagyon tuti!

A cyanogenmod topikban pont erről van szó. :D

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
« Reply #474 Dátum: 2012, 01 28, 18:27:34 »
 "de tervedben van vagy a portugál 2.3.6 vagy a holland 2.3.5. Az utóbbit nagyon dicsérték anno (meg most is) az előbbiről még nincs objektív vélemény, de az első reakciók jók."
[/quote]

Szia Marci! Ki kell, hogy ábrándítsalak, a 2.3.5-ös Holland ROM már nem elérhető. Rákattintottam a download-ra és kiírta, hogy szerzői jogok miatt nem elérhető, el lett távolítva. Én is gondolkoztam, hogy feldobom, de ez most így ugrott. Rápróbálok a 2.3.6-os Portugál ROM-ra. Majd referálok, milyen. :-) Üdv.