2025, 01 12, 06:35:27

Szerző Téma: HTC Sensation - Általános beszélgetés  (Megtekintve 598892 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető ramy

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Igo..
  • PDA: Sgs5
  • PDA ROM: Droid 4.4.2
Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #1875 Dátum: 2011, 11 13, 18:27:56 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Egy ideje nem jártam itt és most visszaolvasgattam az elmaradásomat. Mivel nem láttam ezt a választ ezért leírom, hátha másnak is jó okulásként:
Szóval az android mint oprendszer linux alapú. Azaz bár az sd-kártyát lehet formázni ntfs-re, mivel a linux azt is kezeli, attól még a fájlrendszer sajátosságok linuxosak maradnak. A linuxban pl. a "rejtett" fájlok vagy mappák ponttal "." kezdődnek. Ha tehát az sd-kártyád tartalmát windows-os gépen próbálod megnézni, és nem használsz windowson valami "okosabb" fájlmenedszert, akkor az nem fogja mutatni a ponttal kezdődő mappákat. Na már most a szóban-forgó hiányzó 2 giga, ami akár több is lehet bizonyos használat után. Egy-két program ugyanis ide tárolja le az átmeneti fájljait. Pl. a google maps is. Ha pedig megnyitod a google maps-et, és nézegetsz rajta egy-két várost ilyesmit, akkor a térképfájlok bődületesen le tudják csökkenteni az sd tárhelyedet.

Ahham!   :)

ezeket a felgyülemlett adatokat,hogyan érdemes törölni szerinted!?

Nem elérhető blackdog7

• PDA: HTC Sensation
  • PDA ROM: Sense-o-Maniac 1.5.0
« Reply #1876 Dátum: 2011, 11 13, 18:38:24 »
Köszi, nagyon tetszik!!! :D
Egyetlen egy kérdésem lenne, hogy hogy tudom beállítani azt, hogy a kezdő képernyőn alul hogy kell beállítani, hogy az látszódjon, mármint a "Minden alkalmazás" - "Telefon" - "Testreszabás".

Mert nekem csak kettő kör van a képernyő két szélén alul : "minden alk."   -  "Telefon".
Ez nem olyan szép :(

Köszi
Ha You are not allowed to view links. Register or Login, akkor neked már Sense 3.5 van a készüléken. Amit mutattál az csak 3.0-ás. Megoldható egyébként visszatenni egy 3.0-ás Sense romot, de csak akkor vágj bele ha nagyon ragaszkodsz hozzá.
Hm, szerintem saba141 a két kör alatt a képernyő jobb és bal oldalán aluli karikákra gondolt. Az pedig arra enged következtetni, hogy nem Sense launcher van rajta, de még az is lehet, hogy valami AOSP-re cserélte az oprendszerét.
Amit te linkelsz be képet slevai az egy elég érdekes kép. Ugyanis a launcher alapján szintén nem Sense van rajta. A Sense 3.5 ugyanis annyiban változott csak, hogy az eddigi alsó trió (alkalmazások-telefon-testreszabás) gombok alatt már ott van az elnevezésük is. Ami személy szerint engem eléggé zavar, mert pl. a "Minden alkalmazás" nem fér ki. Erre persze már vannak megoldások, akár ezeket az elnevezéseket is el lehet tüntetni.
De ha arra gondolsz slevai, ami a belinkelt képeden a 3. képernyőn látható, az csak egy widget, ami valóban a Sense 3.5-tel egyidejűleg jött ki. Ez a widget már megtalálható valamennyi újabb főzött romban, csak a többségében nincs kirakva alapból a képernyőre, mert személy szerint használhatatlan.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1877 Dátum: 2011, 11 13, 18:48:19 »

Nem tudom pontosan mire gondolsz. Vagy használsz windows-on valami okosabb fájlmenedzsert, pl. Total Commander, aminél ha bekapcsolod a nem látható fájlok mutatását, akkor már látni fogod a ponttal kezdődő fájlokat, mappákat is. Valaki azért erősítsen meg, hogy a windows intéző valóban nem látja, ha be van kapcsolva a windows alatt a rejtett fájlok mutatása opció, mert nálam feleségem miatt rendszer szinten ez ki van kapcsolva. De TC-ben meg be van.
De van androidra is jó fájlmenedzser, speciel kettőt ismerek, amihez nem kell root: Az egyik a Total Commander, aminek szerintem szenzációs a wifin keresztüli ftp vagy a lan kezelése, simán el tudom érni a pc-imet vele, de ott a ES File Explorer is. Mindegyiknél be kell kapcsolni, hogy mutassa a rejtett fájlokat.

Ha a kérdésed arra vonatkozott hogy "hogyan" töröljed le, akkor azt mondom, hogy simán. Ha legközelebb megint mész a google maps-re majd letölti újra. Persze ahhoz adatkapcsolat kell. De azért felelősséget nem vállalok semmiért. Én eleinte úgy csináltam, hogy csináltam az sd-re egy átmeneti mappát, és áthelyeztem oda minden számomra túl nagynak és feleslegesnek tartott fájlt, vagy mappát. Azután újraindítottam, használtam egy-két napig és ha nem tapasztaltam semmi anomáliát ami erre utalna vissza, akkor letöröltem. Most már ezt nem csinálom, simán törlöm a ponttal kezdődő mappáimat az sd-n, úgyis újra létrejönnek.
Egyébként azzal indoklom, a "simán" törlést, hogy ha veszel egy új sd-t és berakod, akkor oda sem kell átmásolni a régi sd-dről a dolgokat mégis minden működik.

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #1878 Dátum: 2011, 11 13, 18:53:32 »

én pont most takarítottam. megnyitod pl total commanderrel, és ott látod a rejtett mapppákat is. bemész a .data mappába, ahol a htc navi és térkép fájljai vannak például, ami 2 gigát eszik. én ezt lementettem pc-re, ha szükség lenne rá egyszer, és a kártyáról töröltem. rögtön lett csomó helyem
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1879 Dátum: 2011, 11 13, 19:08:49 »
Sziasztok!
Aki ragaszkodik a gyári billentyűzethez, de nem szereti az alap "huzingatós" kurzormozgatást egy esetleges javításnál az adott hibás szöveghez, annak ajánlom ezt az újraírt "régi" nyilas gyári billentyűzetet, amit Steve0007 barátom csinált: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető korimv6

• Opeles
  • PDA: HTC Sensation; HTC Touch Diamond
  • PDA ROM: Elegancia ICS Sense4
« Reply #1880 Dátum: 2011, 11 13, 21:48:24 »
Sziasztok!
Aki ragaszkodik a gyári billentyűzethez, de nem szereti az alap "huzingatós" kurzormozgatást egy esetleges javításnál az adott hibás szöveghez, annak ajánlom ezt az újraírt "régi" nyilas gyári billentyűzetet, amit Steve0007 barátom csinált: You are not allowed to view links. Register or Login
Nejem DHD-ján is ez a fajta van, és nagyon szeretem a nyilak miatt. Sokkal jobban kezelhető, mint a Sensation-é.
Köszi a linket.

Amúgy, ha recovery alól telepítek vmit, azt el lehet utána vhogy távolítani, vagy marad a rom újra rakása?
Opel Omega MV6;HTC Sensation

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #1881 Dátum: 2011, 11 13, 23:01:29 »
Nejem DHD-ján is ez a fajta van, és nagyon szeretem a nyilak miatt. Sokkal jobban kezelhető, mint a Sensation-é.
Köszi a linket.

Amúgy, ha recovery alól telepítek vmit, azt el lehet utána vhogy távolítani, vagy marad a rom újra rakása?
Én a recovery-ban való ténykedés elött mindig lementem a romot, aztán ha a változtatás bejött, akkor törlöm a mentést és lememtem a már változtatott romot. Én így csinálom.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
  • Király :)
  • PDA: HTC ONE M8; HTC ONE; Samsung Note3
  • PDA ROM: HTC One: ROM:Viper; HTC ONE M8 Viper; Note3 original
Re: Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #1882 Dátum: 2011, 11 14, 02:03:28 »
Sziasztok!

szia ha esetleg beszélsz steve baratoddal kérlek jelezd neki, hogy nagyon cool a billentyűzet, de amikor a szamokhoz megyek eltűnik a nyíl ami nem lenne baj csak így le fel ugrál a magassága a billentyűzetnek, mert ugye a "?" "!" Jel is itt vannak, tehát ha esetleg megoldható kéremszépen tőle azt a szívességet hogy oda is tegye azokat a nyílakat. Előre is köszönöm nagyon cool a cucc egyébként. :):)

Sent from my HTC Sensation Z710e with Beats Audio using Tapatalk
HTC HD2 (Eladva)-HTC Sensation (Eladva)-HTC Desire HD(ELadva)-HTC Desire S(Tégla)-HTC Wildfire(Eladva)-HTC Chacha (Eladva).  Sony Ericsson NEO V (eladva)-Sony Ericsson RAY (eladva)-Toshiba Folio100(eladva)-HTC desire X-HTC ONE X (ongyilkos lett)-HTC ONE X második széria :) (eladásra vár)-Iphone 5-Samsung Galaxy note 8.0-Ipad Mini-Xperia Z tablet-HTC ONE (s-off)(eladva)-HTC ONE (eladva)--Samsung Galaxy Tab3--iphone5s--Galaxy Note3--Galaxys4--Nokia 520--stb stb--HTC ONE S-OFF-HTC ONE M8

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
« Reply #1883 Dátum: 2011, 11 14, 02:07:43 »
Ha You are not allowed to view links. Register or Login, akkor neked már Sense 3.5 van a készüléken. Amit mutattál az csak 3.0-ás. Megoldható egyébként visszatenni egy 3.0-ás Sense romot, de csak akkor vágj bele ha nagyon ragaszkodsz hozzá.

Hm, szerintem saba141 a két kör alatt a képernyő jobb és bal oldalán aluli karikákra gondolt. Az pedig arra enged következtetni, hogy nem Sense launcher van rajta, de még az is lehet, hogy valami AOSP-re cserélte az oprendszerét.
Amit te linkelsz be képet slevai az egy elég érdekes kép. Ugyanis a launcher alapján szintén nem Sense van rajta. A Sense 3.5 ugyanis annyiban változott csak, hogy az eddigi alsó trió (alkalmazások-telefon-testreszabás) gombok alatt már ott van az elnevezésük is. Ami személy szerint engem eléggé zavar, mert pl. a "Minden alkalmazás" nem fér ki. Erre persze már vannak megoldások, akár ezeket az elnevezéseket is el lehet tüntetni.
De ha arra gondolsz slevai, ami a belinkelt képeden a 3. képernyőn látható, az csak egy widget, ami valóban a Sense 3.5-tel egyidejűleg jött ki. Ez a widget már megtalálható valamennyi újabb főzött romban, csak a többségében nincs kirakva alapból a képernyőre, mert személy szerint használhatatlan.

Sajnos az a két kör tényleg a sense 3.5 ben van használhatatlan, de meg lehet szokni, sógornomnek gyári htc telo gyari 3.5 sensevel és ilyen.

HTC HD2 (Eladva)-HTC Sensation (Eladva)-HTC Desire HD(ELadva)-HTC Desire S(Tégla)-HTC Wildfire(Eladva)-HTC Chacha (Eladva).  Sony Ericsson NEO V (eladva)-Sony Ericsson RAY (eladva)-Toshiba Folio100(eladva)-HTC desire X-HTC ONE X (ongyilkos lett)-HTC ONE X második széria :) (eladásra vár)-Iphone 5-Samsung Galaxy note 8.0-Ipad Mini-Xperia Z tablet-HTC ONE (s-off)(eladva)-HTC ONE (eladva)--Samsung Galaxy Tab3--iphone5s--Galaxy Note3--Galaxys4--Nokia 520--stb stb--HTC ONE S-OFF-HTC ONE M8

Nem elérhető saba141

• PDA: Samsung Galaxy Note 3
  • PDA ROM: Android 5.0
« Reply #1884 Dátum: 2011, 11 14, 05:42:55 »
Igen, sajnos elég rondácska az a két menügomb alul, bár már kezdem megszokni, csak az lenne a jó, ha le lehetne cserélni a gombok shortcut-ját, akkor lehetne már használni.
Amit pedig Blackdog írt, az lehet hogy így van, de ezen a telón tuti Sense 3.5 van.
Ugyanis nekem ez a ROM van fent : You are not allowed to view links. Register or Login
Nem pedig  AOSP :)

Nem elérhető saba141

« Reply #1885 Dátum: 2011, 11 14, 08:56:54 »
Közben sikerült megcsinálni.
Bliss flavour Roise-t először beraktam a pipát - reboot  , utána kivettem a pipát - reboot.
És voálá, tökéletesen működik, visszakaptam az eredeti alsó menüsávot.

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #1886 Dátum: 2011, 11 14, 09:11:01 »
szia ha esetleg beszélsz steve baratoddal kérlek jelezd neki, hogy nagyon cool a billentyűzet, de amikor a szamokhoz megyek eltűnik a nyíl ami nem lenne baj csak így le fel ugrál a magassága a billentyűzetnek, mert ugye a "?" "!" Jel is itt vannak, tehát ha esetleg megoldható kéremszépen tőle azt a szívességet hogy oda is tegye azokat a nyílakat. Előre is köszönöm nagyon cool a cucc egyébként. :):)

Szia

Használd a Smart Keyboard Pro-t, nagyon sok beállítási lehetőség van. A nyilak mindenhol működnek, kinézetet is választhatsz....
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
« Reply #1887 Dátum: 2011, 11 14, 09:58:09 »
Szia

Használd a Smart Keyboard Pro-t, nagyon sok beállítási lehetőség van. A nyilak mindenhol működnek, kinézetet is választhatsz....

Szia, nagyon köszönöm, ez nagyon baba :) köszönöm szépen.

további szép napot.

Nem elérhető saba141

« Reply #1888 Dátum: 2011, 11 14, 13:09:46 »
Lenne még egy kérdésem. Ha játszok vele kb fél órát, akkor elég rendesen felmelegszik a teló alja.
Elméletileg a belső hőmérője szerint 43 fokosra.

Az normális, vagy valami gáz lehet a telóval ?

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #1889 Dátum: 2011, 11 14, 13:22:24 »
Lenne még egy kérdésem. Ha játszok vele kb fél órát, akkor elég rendesen felmelegszik a teló alja.
Elméletileg a belső hőmérője szerint 43 fokosra.

Az normális, vagy valami gáz lehet a telóval ?
Ez normális. Ha használod, melegszik. Főleg a fém hátlap miatt, még jobban leadja a hőt az ember tenyerébe.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető saba141

« Reply #1890 Dátum: 2011, 11 14, 13:24:51 »
Ez normális. Ha használod, melegszik. Főleg a fém hátlap miatt, még jobban leadja a hőt az ember tenyerébe.

Ok, de 43 fokos lesz az akksija ?
Ok, ott lent adja le a hőt, csak egy kicsit soknak tartom a 43 fokot.

Nem elérhető saba141

« Reply #1891 Dátum: 2011, 11 14, 13:41:31 »
Amúgy szinte alig melegszik, ha csak netezek, meg sms, stb.
Ha elkezdek játszani komolyabb grafikájú játékkal, akkor melegszik csak.

Nem elérhető saba141

« Reply #1892 Dátum: 2011, 11 14, 14:21:37 »
Most direkt kipróbáltam. Játszottam 1 órát a "Halott űr"  játékkal, 47 fokig ment fel az akksi hőmérséklete.
Igaz ez a játék igazán megterheli a telót.
Még ez is normális ?

Nem elérhető BIT_

• FIAT és HTC Fan :)
  • Navigáció / Navigation: iGo Primo
  • PDA: HTC 10 / HTC One M8 / HTC ONE M7 / HTC Sensation
  • PDA ROM: Gyári / ViperOneM8 3.2.1 / ViperOne 7.0.1 / ViperS 5.1.0
« Reply #1893 Dátum: 2011, 11 14, 19:13:18 »
Most direkt kipróbáltam. Játszottam 1 órát a "Halott űr"  játékkal, 47 fokig ment fel az akksi hőmérséklete.
Igaz ez a játék igazán megterheli a telót.
Még ez is normális ?
Bőven normális. Nekem volt, hogy 54 fokos volt. GPS, Bluetooth, töltés közben. Ne parázz miatta.

Sent from my Sensation using Tapatalk.

Nem elérhető saba141

« Reply #1894 Dátum: 2011, 11 14, 20:30:55 »
Bőven normális. Nekem volt, hogy 54 fokos volt. GPS, Bluetooth, töltés közben. Ne parázz miatta.

Sent from my Sensation using Tapatalk.

Köszi szépen.  :)

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1895 Dátum: 2011, 11 14, 21:40:56 »
Nekem legutóbb gyári aksival, kikapcsolt 3G mellett, csak wifi-s szinkronizálással ennyi lett.(persze wifi nem ment egész nap)

Kicsinyítsétek a képet lszi. Köszi, mqmeszi
nem tudom, hogyan sikerült három napig életben tartanod. Nekem ez a mai teljesítménye, 3g-vel, de alig használva
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #1896 Dátum: 2011, 11 14, 21:50:50 »
nem tudom, hogyan sikerült három napig életben tartanod. Nekem ez a mai teljesítménye, 3g-vel, de alig használva
Én a TripNMiUI-val ma rekordot döntöttem. Igaz én sem használtam ma sokat, de kb 9-kor vettem le reggel a töltőről, azóta a wifi bekapcsolva, emaileket szinkronizálta, meg kb 20 perc telefonálással 92%! Új radiot flasheltem tegnap este, lehet köze van ehhez a fogyasztáshoz  :taps:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1897 Dátum: 2011, 11 14, 21:54:57 »
Én a TripNMiUI-val ma rekordot döntöttem. Igaz én sem használtam ma sokat, de kb 9-kor vettem le reggel a töltőről, azóta a wifi bekapcsolva, emaileket szinkronizálta, meg kb 20 perc telefonálással 92%! Új radiot flasheltem tegnap este, lehet köze van ehhez a fogyasztáshoz  :taps:
melyik radiot toltad fel rá? én az új revolutiont dobtam rá most este. éjszakára töltőre kerül, reggel battery wipe, és meglátjuk mi lesz. már a htc-s email szinkronizálást is átállítottam óránkéntra, hátha segít, de ezeddig sosem bírt ki 1 napnál többet, pedig a hétvégén még 3g se ment, mert külföldön voltam

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #1898 Dátum: 2011, 11 14, 21:57:19 »
Vedd már kisebbre a képet, ázz ;D

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1899 Dátum: 2011, 11 14, 21:59:49 »
Vedd már kisebbre a képet, ázz ;D
nem beillesztettem, feltöltöttem:D azt hittem akkor átméretezi:D

dlgozzál, ha már itt vagy ombre :D