Gyári rom van fenn? Nekem voltak hasonló anomáliák az elején, még gyári rommal. Igaz nekem nem 70%-on volt az akksi, hanem csak kb. 40%-on. Szinte ugyanezt csináltam végig mind te, azaz töltőre dugtam, és úgy próbáltam bekapcsolni, semmi. Vártam egy órát, de semmi. Végül nekem az akksi kivétel berakás megoldotta a dolgot.
Arra jöttem rá, hogy ha a Sensation-t hagyom lemerülni, hogy a telefon kikapcsol és rádugom töltőre a telefont, akkor látszólag nem történik semmi. A led nem jelez, hogy töltődik, ráadásul még bekapcsolni sem lehet. Ilyenkor csak az akksi kivétel berakás segít. Ilyen még soha egy telefonnal sem volt. Ha viszont nem hagyom lemerülni és úgy kapcsolom ki, akkor akár töltőre is dughatom, a led is jelez és újra is tudom indítani.
Egy tipp: A gyors boot opciót azonnal lődd le. Egy felesleges parasztvakítás. Már többször írtam itt a fórumban, hogy ha a gyors boot be van kapcsolva akkor az csak egy suspend (alvó) módba küldi el a telefont kikapcsoláskor. Ezért is tér vissza gyorsabban. Na de most komolyan: kinek van erre szüksége, ha valaki minden nap kikapcsolja és másnap be, akkor nem tudja azt a pár másodpercet kivárni ami a normál indításhoz szükséges?
A gyors boot okozhat ilyen anomáliákat amiket leírtál. Pl. majd ne lepődj meg, amikor főzött romot raksz fel először, és kikapcsolod a telódat, hogy a hang le és a bekapcs gomb együtt megnyomásával belépjél a recovery módba, mert meglepődve tapasztalod, hogy nem történik semmi, vagy jobb esetben elindul a telefonod. Ilyenkor ugyanis bekapcsolt gyors boot-tal nem érzékeli a billkombinációt.
Amit pedig a szervizről írtál, komolyan mondom először szétröhögtem magam, majd felháborodtam. Őszintén szólva utálom, amikor hülyének nézik az embert. Ilyenkor igyekszem valami olyat visszakérdezni, amitől aztán ők jönnek zavarban. Pl. egyszer a MediaMarkt-ban megkérdeztem egy LG monitorról, hogy TN+film-es vagy IPS panel van benne? Mert azt írták ki, hogy TN, de mivel egy kicsit lilás kikapcsolt állapotban ezért inkább IPS-nek gondolom. Erre azt felelték, hogy passz, majd visszakérdeztek, hogy nem keresek-e éppen állást, mert éppen keresnek olyan eladót aki ért is a dolgához. :-)