jó az tuti, hogy megveszem:) melyik a legajánlottabb főzött rom? sense szüksége lételemem, tehát csak sense-es romok jöhetnek szóba:)
Az a helyzet, hogy a készülék még főzött Sense ROM-mal is lassú. Hónapok főzőmunkája sem volt elég eddig, hogy rendes sebességgel fusson a Sense, és ne zabálja fel emellett az egész memóriát. A MIUI és a Cyanogen ROM-ok pedig még gyermekcipőben járnak kernel téren, hiába megfelelően gyorsak, instabilitási és akkus gondok jönnek elő, meg pár nagyobb bug. Akik azt mondják, gyárival is elég gyors, vagy hogy a főzött ROM-ok száguldanak, ők valószínűleg rossz viszonyítási alappal rendelkeznek (vagy én?) Oké, hogy egy 600-800Mhz-es középkategóriás géphez képest gyorsabb, vagy akinek nem volt okostelefonja ezelőtt, pláne nem tűnik fel a lassúság. Viszont, ha azt nézem, hogy a HD2-n, ami még csak nem is natívan androidos PDA, tudott sokkal gördülékenyebb és stabilabb működést produkálni. Még akkuidőben sem lényegesen rosszabb, pedig előző generációsnak tekinthető hardveresen. A Sensation-nek ezzel a két maggal sokkal brutáisabb, iPhone szintű sebességre is képes lenne. Nehogy már a menü görgetés, vagy az all apps akadozzon, programok lassan induljanak egy kétmagos gépen ennyi memóriával. A CM és a TripnMIUI (főleg az utóbbi) már betekintést ad, hogy valójában hogyan is kéne futnia az Androidnak a vason.
Amúgy InsertCoin, Android Revolution HD, S3N5EaY Sense 3.5, Pyramid3D amik (szerintem) gyári közeli élményt adnak rengeteg optimalizációval. Én amúgy a Sense-o-Maniac ROM-ot ajánlom, abból ki van pucolva a felesleg, de tényleg csak ami nem kell (ez szubjektív), így végeredményül egy gyors, letisztult, de mégis teljes Sense élményt nyújt.
Audio részt tekintve a beágyazott Beats mod úgy tűnik bevált, kamera tekintetben pedig az Amaze cam moddal nagyon frankó képeket lehet elérni.
Kernelből Sense ROMok alá általában még mindig a Stock kernelt ajánlják, esetleg Bricked kernel.
A Wifit meg nálam, ha fektetve használom, el szokta dobni, vagy legalább totál belassul, és csak függőleges tartásban jön vissza a jel. Ezen kívül más zavaró hibát nem igazán tudok mondani.