2024, 11 25, 22:17:02

Szerző Téma: Instant Segítség  (Megtekintve 116620 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
Instant Segítség
« Dátum: 2011, 05 17, 13:08:01 »
A téma szabályai, rendeltetése

Ha JIG kell, mert sehogy sem tudsz download módba lépni, You are not allowed to view links. Register or Login szemezgess, aztán keresd meg priviben azt, aki szimpatikus.

1. Mielőtt kérdezel, nézd meg az You are not allowed to view links. Register or Login témát, hátha a problémádra ott a megoldás.

2. Amennyiben telepítési gondjaid vannak, győződj meg róla, hogy mindent alaposan elolvastál az adott
    romról szóló téma nyitó hozzászólásában, telepítési leírásában, You are not allowed to view links. Register or Login-ban, You are not allowed to view links. Register or Login
    Gyorsítja a keresést, ha használod a CTRL+F billentyűkombinációt.

3. Ha a fentiekben ott a megoldás, de nem érted, vagy bizonytalan vagy, megerősítést itt kérhetsz nyugodtan.

4. Ahhoz, hogy segíteni tudjunk fontos, hogy közöld
  • a pontos romverziódat
  • a használt kernelt (kernel verzió is fontos lehet!)
  • lagfix van/nincs, ha van, akkor milyen
  • mindent, ami szerinted segítheti a válaszadást.

5.
Ezt a témát rendszeresen figyeljük, lehetőleg gyorsan próbálunk reagálni, de ha mégsem úgy jön össze, kérlek, légy türelmes,
    nekünk sem ez a foglalkozásunk.

6. Mivel ebben a témában új hozzászólás esetén értesítést is kérünk, kérek mindenkit, ne terhelje fölösleges
    hozzászólásokkal.
    Fölösleges kategória:
  • "Nálam is ez a probléma..." kezdetű mondatok
  • Bármilyen beszélgetés, poénkodás (ez ránk is vonatkozik)

7.
Ha a FAQ-ban megtalálható a válasz, eleinte türelmesen visszaírogatjuk majd, hogy olvasd el a FAQ-t, egy idő után valószínűleg
    nem fogunk válaszolni.

8. Természetesen nem csak Staff/Admin/Supporter...stb válaszolhat itt, hanem bárki, aki tudja a megoldást és biztos is benne.

Amiben segíteni tudunk

1. Telepítés, hibaelhárítás, tipikus "jaj, most mi a fenét csináljak?!", "Úristen, most mi lesz?!", "Ezt meg hogy kell?" kérdések

2. Elég sok romot használtunk, telepítettünk, sokat olvassuk az xda fórumokat is, így sokmindennel találkoztunk már, egy próbát megér.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Instant Segítség
« Reply #1 Dátum: 2011, 05 17, 13:08:32 »
Fenntartva

p.s.: Ez első hsz-ben lévő dörgedelmektől azért nem kell megijedni, nem harapunk :D
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
« Reply #2 Dátum: 2011, 05 17, 15:23:43 »
A biztonság kedvéért legyen ez is fenntartva, ki tudja, mi történik még itt!  :D

Drága egybegyűltek, illetve kérdezni vágyók! Erre a mondatra hadd hívjam fel én is nyomatékosan a figyelmet:

"7. Ha a FAQ-ban megtalálható a válasz, eleinte türelmesen visszaírogatjuk majd, hogy olvasd el a FAQ-t, egy idő után valószínűleg nem fogunk válaszolni."

Ezt azzal kívánnám kiegészíteni, hogy a FAQ mellett tessék elolvasni a Nagy ROM-frissítési topikot is, mivel az összes, ROM-telepítéssel kapcsolatos információt ott osztottunk meg a nagyközönséggel. Hatalmas munkám van Nekem is, és még sokan másoknak is a FAQ / ROM-frissítéses topik létrehozásában, így kérem, hogy mindenki legyen legalább annyira tekintettel erre, hogy először az ott leírtak alapján próbálja meg orvosolni a saját problémáját!  :ok:
Changes the world... again. - iPhone 4S

Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #3 Dátum: 2011, 05 17, 15:28:24 »
You are not allowed to view links. Register or Login
A biztonság kedvéért legyen ez is fenntartva, ki tudja, mi történik még itt!  :D

Drága egybegyűltek, illetve kérdezni vágyók! Erre a mondatra hadd hívjam fel én is nyomatékosan a figyelmet:

"7. Ha a FAQ-ban megtalálható a válasz, eleinte türelmesen visszaírogatjuk majd, hogy olvasd el a FAQ-t, egy idő után valószínűleg nem fogunk válaszolni."

Ezt azzal kívánnám kiegészíteni, hogy a FAQ mellett tessék elolvasni a Nagy ROM-frissítési topikot is, mivel az összes, ROM-telepítéssel kapcsolatos információt ott osztottunk meg a nagyközönséggel. Hatalmas munkám van Nekem is, és még sokan másoknak is a FAQ / ROM-frissítéses topik létrehozásában, így kérem, hogy mindenki legyen legalább annyira tekintettel erre, hogy először az ott leírtak alapján próbálja meg orvosolni a saját problémáját!  :ok:
Irjuk még bele a CTRL+F billentyűkombi hasznosságát, mert elég terjedelmes a Faq és ha valaki nem tudja hogyan kell keresni egy oldalon, akkor már itt elakadhat.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #4 Dátum: 2011, 05 17, 15:31:00 »
Irjuk még bele a CTRL+F billentyűkombi hasznosságát, mert elég terjedelmes a Faq és ha valaki nem tudja hogyan kell keresni egy oldalon, akkor már itt elakadhat.

Igen. Emellett még rondzsy készített néhány hónappal ezelőtt egy kitűnő Tartalomjegyzéket is, ha valaki csak témakör szerint szeretne keresni, az könnyedén megteheti már a lap tetején!  :ok:

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #5 Dátum: 2011, 05 17, 15:32:14 »
Igen. Emellett még rondzsy készített néhány hónappal ezelőtt egy kitűnő Tartalomjegyzéket is, ha valaki csak témakör szerint szeretne keresni, az könnyedén megteheti már a lap tetején!  :ok:

és máris megszegtük a 6-os pontot :D

a fentiekkel kiegészítettem az 1.hszt. :)

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #6 Dátum: 2011, 05 17, 15:36:31 »
és máris megszegtük a 6-os pontot :D

a fentiekkel kiegészítettem az 1.hszt. :)

Khmm, ez még csak amolyan tesztidőszak, bár a kritika jogos!  :D Viszont ezeket az "alapokat" szerintem nem ártott lefeketetnünk!  :)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #7 Dátum: 2011, 05 17, 17:44:44 »
Nagyon jó ötlet ez a topik, Gratulálok hozzá!  :ok:

(Ezt a hsz-t majd töröljétek :) )
Jó helyen járok? Ez itt az új ? :D
(csak hogy ne maradjanak munka nélkül a kollegák :D )

Szerk htzs
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #8 Dátum: 2011, 05 17, 17:48:57 »
egyelek meg titeket... :D

R2D20208

• Vendég
« Reply #9 Dátum: 2011, 05 17, 18:27:00 »
Nem találok a témával kapcsolatban semmit. Szerintetek voodoo pit 512 es modem felrakható pit nélkül is az uj froyos JSD hez, úgy hogy ne legyen lagfixe az odinnak , csak ha recoveryben van?

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #10 Dátum: 2011, 05 17, 18:35:53 »
Nem találok a témával kapcsolatban semmit. Szerintetek voodoo pit 512 es modem felrakható pit nélkül is az uj froyos JSD hez, úgy hogy ne legyen lagfixe az odinnak , csak ha recoveryben van?

enyhén zavarosan írsz, de értem.
Tehát amikor teljes, 3 fájlos romot raksz fel, csak reparticionáláskor kell pit, külön modemhez, kernelhez soha.

ha voodoot raksz fel, és nem akarsz lagfixet, akkor mikor flasheled a kernelt, ne legyen kipipálva a autoreboot, amikor végzett, akksi kibe, majd recoveryben elindítod és rfsre állítod a lagfixet.

R2D20208

• Vendég
« Reply #11 Dátum: 2011, 05 17, 18:44:33 »
enyhén zavarosan írsz, de értem.
Tehát amikor teljes, 3 fájlos romot raksz fel, csak reparticionáláskor kell pit, külön modemhez, kernelhez soha.

ha voodoot raksz fel, és nem akarsz lagfixet, akkor mikor flasheled a kernelt, ne legyen kipipálva a autoreboot, amikor végzett, akksi kibe, majd recoveryben elindítod és rfsre állítod a lagfixet.
Tényleg tényleg neharagudj! Szerettem volna az első "hülye" kérdést feltevő lenni, és nem téged akartalak szivatni vele. Ari vagy és köszi a választ, még ha bődült ökör nagy barom kérdés volt akkor is!  :D :D :D És tényleg nehari !  :ok:
 És maximálisan le a kalappal előtted, hogy erre is tudtál választ adni! :ok:

Nem elérhető Neo70

• Navigáció / Navigation: Igo Nextgen
  • PDA: SAMU Galaxi Note 5
  • PDA ROM: Egy ütös kütyü
« Reply #12 Dátum: 2011, 05 17, 18:57:26 »
Szasztok

Valaki árulja már el esetleg egy linkkel mellékelve, hogy melyik kernelt kell felraknom ha a JVH odinnal repart nélkül fenn van a masinán , és szeretném feltenni a    7Linux ROMot.
Mert most teszem fel harmadszor , mivel eddig mindig befagyott...
Ne vitatkozz bolondokkal, mert lesüllyedsz a szintjükre ők meg legyőznek a rutinjukkal!!

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #13 Dátum: 2011, 05 17, 19:01:16 »
Szasztok

Valaki árulja már el esetleg egy linkkel mellékelve, hogy melyik kernelt kell felraknom ha a JVH odinnal repart nélkül fenn van a masinán , és szeretném feltenni a    7Linux ROMot.
Mert most teszem fel harmadszor , mivel eddig mindig befagyott...

cf-root kernel a jvhhoz való
link a ginger alfórum romkonyha béta téma 1. hszben

R2D20208

• Vendég
« Reply #14 Dátum: 2011, 05 17, 22:02:54 »
Egy darky ROM felrakásáról lenne szó ,  google forditóval. Légyszi segits, ha tudsz hogy is?
Rum JVH, első varrni állomány firmware (ODEX deodex vagy nem fontos), majd (ha az), hogy egy általános reset kód * 2767 * 3855 #, hogy távolítsa el mindent a memóriakártyáról (belül) is létrehozott, ahonnan a ő korábban lag rögzíti; további varrni kernel rekaveri (lehetőleg telepítése nélkül lagfiksov), varrtam az összes ismert a mi jó öreg sebesség módokat SZIGORÚAN nincs automatikus újraindítás az Android 2.2, akkor megy rekaveri mód, mindent megtesz a lehető törölje, amely után a rekaveri szerelje fel a memória a BB, hogy dobja a firmware a sdcard (dobja a firmware a memóriakártya sdcard és után azonnal állítsa vissza a kódot, mielőtt a varrás kernel tovább nem szenved a szerelése rekaveri) és telepítsd a firmware-t.
 Én ugy értelmezem, egy JVH rom, hardreset, bennt minden lagfixxel kapcsolatos mappát belső sdn törölni, berak a rom belső sd, legujabb speedmode, repatr auto nélkül, az Android 2.2 után nem tudom értelmezni mit akar . Esetleg segitség? És hogy milyen kodot állitsa vissza? Na lécci segitsetek mekkfejteni!  ;)

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #15 Dátum: 2011, 05 17, 22:09:42 »
Egy darky ROM felrakásáról lenne szó ,  google forditóval. Légyszi segits, ha tudsz hogy is?
Rum JVH, első varrni állomány firmware (ODEX deodex vagy nem fontos), majd (ha az), hogy egy általános reset kód * 2767 * 3855 #, hogy távolítsa el mindent a memóriakártyáról (belül) is létrehozott, ahonnan a ő korábban lag rögzíti; további varrni kernel rekaveri (lehetőleg telepítése nélkül lagfiksov), varrtam az összes ismert a mi jó öreg sebesség módokat SZIGORÚAN nincs automatikus újraindítás az Android 2.2, akkor megy rekaveri mód, mindent megtesz a lehető törölje, amely után a rekaveri szerelje fel a memória a BB, hogy dobja a firmware a sdcard (dobja a firmware a memóriakártya sdcard és után azonnal állítsa vissza a kódot, mielőtt a varrás kernel tovább nem szenved a szerelése rekaveri) és telepítsd a firmware-t.
 Én ugy értelmezem, egy JVH rom, hardreset, bennt minden lagfixxel kapcsolatos mappát belső sdn törölni, berak a rom belső sd, legujabb speedmode, repatr auto nélkül, az Android 2.2 után nem tudom értelmezni mit akar . Esetleg segitség? És hogy milyen kodot állitsa vissza? Na lécci segitsetek mekkfejteni!  ;)

ezt inkább a darky témában, és ne értelmezhetetlen baromságot, hanem az angol linket írd be ....
mellesleg engem az xdan megégetnek, ha segítek darky romot felrakni, és egyesek itt is halálra cinkelnének, szóval ezt másra hagyom és nem itt :D

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #16 Dátum: 2011, 05 17, 22:18:34 »
ezt inkább a darky témában, és ne értelmezhetetlen baromságot, hanem az angol linket írd be ....
mellesleg engem az xdan megégetnek, ha segítek darky romot felrakni, és egyesek itt is halálra cinkelnének, szóval ezt másra hagyom és nem itt :D

Ugyan-ugyan... :whistle:
Egyébként ebből az emeletes baromságból én sem tudtam túl sok mindent kiszűrni. Az egészen biztos, hogy kernelt nem repartitionnal kell feltenni, de az auto reset elé valóban nem kell a pipa. Az Android 2.2 szvsz annyit jelent, hogy kiindulási alapnak mindenképpen egy Froyo ROM kell, mint ahogyan a MIUI ROM-ok esetében is.

Amit én el tudok képzelni:
- deaktiválsz mindenféle lagfixet
- letörölsz mindent a belső SD-ről - erre mondjuk nincs semmi szükség
- felteszed a JVH alap ROM-ot (nem tudom, hogy hány fájlos... ha 3+1-es, akkor tolhatod neki a repartot, ellenkező esetben viszont nem)
- (nyomsz neki adott esetben egy HR-t)
- felteszed a főzött ROM .zip-jét a belső SD-re
- felteszel egy SM kernelt repart és auto reboot nélkül
- ha végzett az Odin a kernel telepítésével, lehúzod, akksi ki-be, majd recovery módban elindítod
- felteszed a ROM-ot
- ennyi.

R2D20208

• Vendég
« Reply #17 Dátum: 2011, 05 17, 23:46:31 »
Ugyan-ugyan... :whistle:
Egyébként ebből az emeletes baromságból én sem tudtam túl sok mindent kiszűrni. Az egészen biztos, hogy kernelt nem repartitionnal kell feltenni, de az auto reset elé valóban nem kell a pipa. Az Android 2.2 szvsz annyit jelent, hogy kiindulási alapnak mindenképpen egy Froyo ROM kell, mint ahogyan a MIUI ROM-ok esetében is.

Amit én el tudok képzelni:
- deaktiválsz mindenféle lagfixet
- letörölsz mindent a belső SD-ről - erre mondjuk nincs semmi szükség
- felteszed a JVH alap ROM-ot (nem tudom, hogy hány fájlos... ha 3+1-es, akkor tolhatod neki a repartot, ellenkező esetben viszont nem)
- (nyomsz neki adott esetben egy HR-t)
- felteszed a főzött ROM .zip-jét a belső SD-re
- felteszel egy SM kernelt repart és auto reboot nélkül
- ha végzett az Odin a kernel telepítésével, lehúzod, akksi ki-be, majd recovery módban elindítod
- felteszed a ROM-ot
- ennyi.
Köszönöm a segitséged Kromosome, sajnos igy csináltam de igy nem ment.

R2D20208

• Vendég
« Reply #18 Dátum: 2011, 05 18, 00:09:25 »
Köszönöm a segitséged Kromosome, sajnos igy csináltam de igy nem ment.
Én nem froyo alappal kezdtem! Itt lehet a bökkenő....Na lássuk tsak .  ;)

R2D20208

• Vendég
« Reply #19 Dátum: 2011, 05 18, 00:20:22 »
Én nem froyo alappal kezdtem! Itt lehet a bökkenő....Na lássuk tsak .  ;)
Meg szeretném kérdezni, ha az ember egy romot rak fel, az számit, ha froyoval kezd, majd arra rátol egy 3 fájlos JVH-t repatral? Akkor a froyobol mi marad?

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
« Reply #20 Dátum: 2011, 05 18, 05:33:38 »
Meg szeretném kérdezni, ha az ember egy romot rak fel, az számit, ha froyoval kezd, majd arra rátol egy 3 fájlos JVH-t repatral? Akkor a froyobol mi marad?
Amikor felteszel egy 3 fájlost repartitonnal akkor semmi sem marad az előző verziókból mindent lefog gyalulni.
Ez a froyos alap csak a recoveryből történő frissítésnél érdekes.

R2D20208

• Vendég
« Reply #21 Dátum: 2011, 05 18, 08:25:32 »
Amikor felteszel egy 3 fájlost repartitonnal akkor semmi sem marad az előző verziókból mindent lefog gyalulni.
Ez a froyos alap csak a recoveryből történő frissítésnél érdekes.
Én is igy gondoltam, tehát nem is lett volna értelme a romolást froyo alappal kezdeni, ha utána 3 fájlos JVH megy rá.

Nem elérhető gomboc-artur

• PDA: galaxy s IV i9505 galaxy tab2 7"
  • PDA ROM: mkf
« Reply #22 Dátum: 2011, 05 18, 20:01:27 »
hali
valaki mondjon egy olyan kernel-t amiben van lagfix és támogatja a bootanimációt és még jó és stabil is :)

köszi ga

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #23 Dátum: 2011, 05 18, 20:05:27 »
Ha felteszek egy témát (Pl. Anzo, Bezke, stb.) és nem tetszik valamiért, akkor hogy lehet eltávolítani, és visszaállni a rom sajátjára?
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #24 Dátum: 2011, 05 18, 20:06:34 »
hali
valaki mondjon egy olyan kernel-t amiben van lagfix és támogatja a bootanimációt és még jó és stabil is :)

köszi ga

akkor fuss neki az 1.hsznek, aztán újra kedves ga barátom....mégis milyen romhoz???