2024, 11 25, 23:05:49

Szerző Téma: Instant Segítség  (Megtekintve 116621 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető csulok74

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: Android 2.1
Re: Instant Segítség
« Reply #50 Dátum: 2011, 05 20, 22:11:22 »
Sziasztok! Telenor-tól töltöttem le a Kies által felajánlott Gingerbread FW-t ma. Azaz full hivatalos cucc.
A FW rendben lejött, mind a Kies, mind a Galaxy S a robotos háttér előtt szinkronban húzták a csíkot.
Letöltést követően a Kies írta, hogy húzzam le az USB csatit és indítsam újra a telefont.

A telefont újraindítottam a 3e recovery "reboot system now" funkciójával, ami a letöltést követően magától jött fel. Azóta az boot alatti S betű animációját követően a képernyő sötét, az OK gomb mellett a két funkciógomb világít és kb. fél percenként a telefon rezgője ezt azt ütemet zümmögi: "zümm, zü-zü-zümm".

Ha a telefont a Recovery Util-lal indítom (vol up+HOME+bekapcs), akkor a kék menülista alatt azt írja, hogy

update media, please wait
E:Can't mount /dev/block/stl10
(Invalid argument)
E:copy_dbdata_media:Can't mount DBDATA:

your storage not prepared yet. Please use UI menu for format and reboot actions.
copy default media content failed.

Egyelőre nem mertem a fenti javaslat szerint formázni, nehogy nagyobb bajt csináljak, mint ami most van (bár lehet, hogy most sincs :-))
Elolvastam a FAQ-ban az Odin-os gyógymódot, de ott elakadtam, hogy töltsek le egy FW-t a megadott site-ról. Sajna ugyanis nem jegyeztem meg, hogy a Kies pontosan milyen kódú FW-t dobott fel. Asszem, hogy a telefonom Telenor lock-os, így a 2.2.1 is a Kies által ajánlott hivatalos formában ment rá.

R2D20208

• Vendég
« Reply #51 Dátum: 2011, 05 21, 00:07:48 »
 jOBB ALSO PANELGOMBOM A "VISSZA GOMB" NEM reagál semmire. Van-e valakinek valami tanácsa erre ?

Nem elérhető htzs

• TOPIKGAZDA
  • PDA: SGS i9000
  • PDA ROM: CM10.1 - vagy bármi más JB 4.2
« Reply #52 Dátum: 2011, 05 21, 00:26:08 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok! Telenor-tól töltöttem le a Kies által felajánlott Gingerbread FW-t ma. Azaz full hivatalos cucc.
A FW rendben lejött, mind a Kies, mind a Galaxy S a robotos háttér előtt szinkronban húzták a csíkot.
Letöltést követően a Kies írta, hogy húzzam le az USB csatit és indítsam újra a telefont.

A telefont újraindítottam a 3e recovery "reboot system now" funkciójával, ami a letöltést követően magától jött fel. Azóta az boot alatti S betű animációját követően a képernyő sötét, az OK gomb mellett a két funkciógomb világít és kb. fél percenként a telefon rezgője ezt azt ütemet zümmögi: "zümm, zü-zü-zümm".

Ha a telefont a Recovery Util-lal indítom (vol up+HOME+bekapcs), akkor a kék menülista alatt azt írja, hogy

(Invalid argument)

your storage not prepared yet. Please use UI menu for format and reboot actions.

Egyelőre nem mertem a fenti javaslat szerint formázni, nehogy nagyobb bajt csináljak, mint ami most van (bár lehet, hogy most sincs :-))
Elolvastam a FAQ-ban az Odin-os gyógymódot, de ott elakadtam, hogy töltsek le egy FW-t a megadott site-ról. Sajna ugyanis nem jegyeztem meg, hogy a Kies pontosan milyen kódú FW-t dobott fel. Asszem, hogy a telefonom Telenor lock-os, így a 2.2.1 is a Kies által ajánlott hivatalos formában ment rá.
Kedves Csülök!
Azzal kezdeném, hogy akik errefelé járunk, nem foglalkozunk KIES-zel (veszélyesebbnek tartjuk, mint a saját főzött romok flash-elését), és ami választ adunk, az már nem hivatalos, vagyis élből ugrik a garanciád.
Ha érdekel, akkor olvasd tovább, ha nem, biztosan találsz olyan fórumot, ahol találsz KIES-es megoldást a konkrét bajodra.

Ami jó hír, hogy működik a "háromgombos" (vol up+HOME+bekapcs), ugyanis így bármikor donwload üzemmódba válthatsz, igaz ehhez épp vol DOWN+HOME+bekapcs kell, és odin-nal bármikor tudsz gyári állapotot visszaállítani.

Én T-s vagyok, de ennek itt nincs jelentősége.

javaslom, hogy elsőre mindenképpen fusd át a faq-ot: You are not allowed to view links. Register or Login
tölts le egy (fél)gyári kernelt a You are not allowed to view links. Register or Login oldalról (regisztrálni kell). Én az I9000NEEJV3-t javaslom, van ugyan újabb, de azzal nincsenek még tapasztalataim.  Attól függően kell telepíteni, hogy a letöltött zip file-ban  egy (tar) állomány van csak, vagy három. Kapsz ehhez is instrukciókat akát a FAQ-ban, akár a You are not allowed to view links. Register or Login oldalon.

ha ezt odin-nal felrakod, akkor van egy alap Ginger telepítésed.
Ha cifrázni akarod (főzött rom-mal), akkor alapvetően szükséged lesz egy cwm-es kernelre (pl. supercorio Voodoo JVK kernel), majd jöhet a háromgombos Recovery mód, és onnan az "install zip from sd card"-dal tudod telepíteni a főzőtt romot. Általában találsz erről telepítési útmutatót az adott rom topikjának első hozzászlólásainál.
Én személyesen Bezke rom-ját kedvelem, de találsz itt párat, tudsz választani.

A fentiek erősen vázlatosak. Ennak az instant segítség topiknak alapvetése, hogy a faq-ban szereplő dolgok ismertek, ennélfogva nem fogod (és nem is célszerű) megspórolni az olvasást. Ha rászánod az időt, biztonsággal foghatsz neki a romolásnak.

Én már legalább százszor csináltam, párszor kivert a víz, csináltam pár hülyeséget, de odin-nal mindig vissza tudsz menni az alapokhoz, tehát maximum időt veszíthetsz. Meg a granciát, ezt ne feledd. És természetesen tiéd a felelősség, ha bármi gebasz lenne.

Sok sikert!

J á n o s   h á r o m   t i z e n h a t

Nem elérhető htzs

• TOPIKGAZDA
  • PDA: SGS i9000
  • PDA ROM: CM10.1 - vagy bármi más JB 4.2
« Reply #53 Dátum: 2011, 05 21, 00:29:32 »
jOBB ALSO PANELGOMBOM A "VISSZA GOMB" NEM reagál semmire. Van-e valakinek valami tanácsa erre ?
csak a jobboldali?
Mindegy, millió kérdést fel lehetne tenni, ami nem is biztos, hogy közelebb vinne.
Csak ötletem van nekem is: én megpróbálnám a hard reboot-ot (power gomb 10+ mp-ig nyomvatart)
ha nem megy, akkor valami rendes romot kéne felrakni  :D
J á n o s   h á r o m   t i z e n h a t

R2D20208

• Vendég
« Reply #54 Dátum: 2011, 05 21, 08:56:54 »
csak a jobboldali?
Mindegy, millió kérdést fel lehetne tenni, ami nem is biztos, hogy közelebb vinne.
Csak ötletem van nekem is: én megpróbálnám a hard reboot-ot (power gomb 10+ mp-ig nyomvatart)
ha nem megy, akkor valami rendes romot kéne felrakni  :D
A Kernel volt a ludas, köszönöm! A Romom nagyon jol szuperál amugy ! :ok:

Nem elérhető csulok74

• PDA ROM: Android 2.1
« Reply #55 Dátum: 2011, 05 21, 09:13:07 »
Kedves Csülök!
Azzal kezdeném, hogy akik errefelé járunk, nem foglalkozunk KIES-zel (veszélyesebbnek tartjuk, mint a saját főzött romok flash-elését), és ami választ adunk, az már nem hivatalos, vagyis élből ugrik a garanciád.
Ha érdekel, akkor olvasd tovább, ha nem, biztosan találsz olyan fórumot, ahol találsz KIES-es megoldást a konkrét bajodra.

Ami jó hír, hogy működik a "háromgombos" (vol up+HOME+bekapcs), ugyanis így bármikor donwload üzemmódba válthatsz, igaz ehhez épp vol DOWN+HOME+bekapcs kell, és odin-nal bármikor tudsz gyári állapotot visszaállítani.

Én T-s vagyok, de ennek itt nincs jelentősége.

javaslom, hogy elsőre mindenképpen fusd át a faq-ot: You are not allowed to view links. Register or Login
tölts le egy (fél)gyári kernelt a You are not allowed to view links. Register or Login oldalról (regisztrálni kell). Én az I9000NEEJV3-t javaslom, van ugyan újabb, de azzal nincsenek még tapasztalataim.  Attól függően kell telepíteni, hogy a letöltött zip file-ban  egy (tar) állomány van csak, vagy három. Kapsz ehhez is instrukciókat akát a FAQ-ban, akár a You are not allowed to view links. Register or Login oldalon.

ha ezt odin-nal felrakod, akkor van egy alap Ginger telepítésed.
Ha cifrázni akarod (főzött rom-mal), akkor alapvetően szükséged lesz egy cwm-es kernelre (pl. supercorio Voodoo JVK kernel), majd jöhet a háromgombos Recovery mód, és onnan az "install zip from sd card"-dal tudod telepíteni a főzőtt romot. Általában találsz erről telepítési útmutatót az adott rom topikjának első hozzászlólásainál.
Én személyesen Bezke rom-ját kedvelem, de találsz itt párat, tudsz választani.

A fentiek erősen vázlatosak. Ennak az instant segítség topiknak alapvetése, hogy a faq-ban szereplő dolgok ismertek, ennélfogva nem fogod (és nem is célszerű) megspórolni az olvasást. Ha rászánod az időt, biztonsággal foghatsz neki a romolásnak.

Én már legalább százszor csináltam, párszor kivert a víz, csináltam pár hülyeséget, de odin-nal mindig vissza tudsz menni az alapokhoz, tehát maximum időt veszíthetsz. Meg a granciát, ezt ne feledd. És természetesen tiéd a felelősség, ha bármi gebasz lenne.

Sok sikert!

Hali!

Köszi, megyek akkor e szerint. Nem a garancia érdekel. A Kies-t meg az azon keresztül érkezett cuccot csak azért írtam, hátha ez így "tisztább" helyzetet jelent. Ezek szerint nem  :)

Nem elérhető Neo70

• Navigáció / Navigation: Igo Nextgen
  • PDA: SAMU Galaxi Note 5
  • PDA ROM: Egy ütös kütyü
« Reply #56 Dátum: 2011, 05 21, 11:31:26 »
Szasztok

DarkCore kernelnek a fellelő helyét keresném,,
Honey 3.5 romját tettem fel de nem megy az előlapi kamera meg a bluetoot, ezért szeretném a kernelt cserélni...
üdv
Ne vitatkozz bolondokkal, mert lesüllyedsz a szintjükre ők meg legyőznek a rutinjukkal!!

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
« Reply #57 Dátum: 2011, 05 21, 11:43:52 »
Szasztok

DarkCore kernelnek a fellelő helyét keresném,,
Honey 3.5 romját tettem fel de nem megy az előlapi kamera meg a bluetoot, ezért szeretném a kernelt cserélni...
üdv

vagy éppen: You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #58 Dátum: 2011, 05 21, 12:13:48 »
Hali!

Köszi, megyek akkor e szerint. Nem a garancia érdekel. A Kies-t meg az azon keresztül érkezett cuccot csak azért írtam, hátha ez így "tisztább" helyzetet jelent. Ezek szerint nem  :)

nagyon nem...a samu állásfoglalása szerint csak a szervizben végzett frissítésnél marad a garancia...

lehetőleg 3 fájlos romot rakjál repartitionnel, 512 pittel, mivek ahogy látom a dbdata partíció problémázik
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető lipikeke

• PDA ROM: PDA:I9000XWJVB | Phone: XXJVK | CSC :unknown
« Reply #59 Dátum: 2011, 05 21, 15:15:37 »
Hali a gyökér/data ban vannak ugye azok az apkk. amik marketröl innen onnan szedtem. viszont rootolt romos minden telo és empty foldert jelez az es filexplorer vki nemtudja hollehetnek?

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem:De igen
    • azbeszt
  • Navigáció / Navigation: Gmaps
  • PDA: Huawei P8
  • PDA ROM: GRA-L09C150B196 , EMUI 3.1 , android 5.0.1
« Reply #60 Dátum: 2011, 05 21, 15:18:59 »
Hali a gyökér/data ban vannak ugye azok az apkk. amik marketröl innen onnan szedtem. viszont rootolt romos minden telo és empty foldert jelez az es filexplorer vki nemtudja hollehetnek?
data/app.Itt kell legyenek a marketről illetve innen-onnan leszedett alkalmazásaid.Használj rendes fájlkezelőt,pl a root explorert.
Ericsson Gh337->Panasonic G450->Siemens S25->Siemens C35->Siemens C45->Siemens MT50->Alcatel OT715->SonyEricsson T630->Samsung Z400->Siemens CXT-65->Nokia 7710->Nokia N95-2->Nokia E51->Tops Touch A1->Samsung galaxy S->Galaxy S3->N9776->LG Gflex -> Huawei P8

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #61 Dátum: 2011, 05 21, 15:23:54 »

csak rootolt készüléken látszik....a ghost commander is látja....olyan fájlkezelő kell, ami tud a rootban turkálni, és ott, ahol tanzen írta...

mellesleg backupra inkább a titanium

Nem elérhető makszigáz

• PDA: SM-G975F S10+
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #62 Dátum: 2011, 05 21, 18:08:17 »

(Invalid argument)

Ezek szerint van  hivatalos Telenor-os 2.3-om?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Neo70

• Navigáció / Navigation: Igo Nextgen
  • PDA: SAMU Galaxi Note 5
  • PDA ROM: Egy ütös kütyü
« Reply #63 Dátum: 2011, 05 21, 19:16:19 »

vagy éppen: You are not allowed to view links. Register or Login

Köszönöm
Ne vitatkozz bolondokkal, mert lesüllyedsz a szintjükre ők meg legyőznek a rutinjukkal!!

Nem elérhető rkgwarez

• PDA: Samsung Galaxy S I9000 2.2.1 T-Mobile
  • PDA ROM: PDA: I9000XWJS7 PHONE:i9000XXJPY KERNEL:2.6.32.9root@SE-S608 #1
« Reply #64 Dátum: 2011, 05 21, 22:58:42 »
Hali!

Gyári t-mobile függő rom van a telón. Telefonon factory reset. Majd Odinból 2.3.3 JVO rom + 512 pit (samfirmware-es) felrakom. Ezután Voodoo kernel felrak odinnal pit nélkül. Wipe data & cache.
Ha ezt így csinálom akkor jó lesz? vagy kihagytam valamit? rootolni kell a telót mielőtt nekiállok a flashelésnek vagy a voodoo kernel tartalmazza a rootot? JVO-hoz voodoo kernelt hol találok? bocsi a sok kérdésért. nem akarom hazavágni a telót. Voodoo lagfixet tartalmazza a kernel?

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #65 Dátum: 2011, 05 21, 23:18:29 »
Hali!

Gyári t-mobile függő rom van a telón. Telefonon factory reset. Majd Odinból 2.3.3 JVO rom + 512 pit (samfirmware-es) felrakom. Ezután Voodoo kernel felrak odinnal pit nélkül. Wipe data & cache.
Ha ezt így csinálom akkor jó lesz? vagy kihagytam valamit? rootolni kell a telót mielőtt nekiállok a flashelésnek vagy a voodoo kernel tartalmazza a rootot? JVO-hoz voodoo kernelt hol találok? bocsi a sok kérdésért. nem akarom hazavágni a telót. Voodoo lagfixet tartalmazza a kernel?

1. factory reset nem kell, ha odint használsz utána, szóval a lépés kihagyható
2. a kernel nem tartalmazza a rootot
3. nagy a baj nálad lagfix...root...voodoo kérdésben, kicsit még kellene olvasgatnod róla, mielőtt nekiállsz a FAQ-ban és a romolós témában...

amit én javaslok neked:
1. szedd le a bootloadert is tartalmazó JVH-t, tömöritsd ki
2. szedd le a JVH-hoz való cf-root kernelt, unzip, hogy a vége tar legyen
3. odinnal rakd fel a romot repartition 512 pit
4. ha elindult, állitsd le, rakd be a kernelt a PDA-hoz, repartition és pit nem kell
5. h elindult, keress egy ext4 appot, ha nincs, akkor szedd le a cf-root addon 1.3-at, rakd fel és lesz
6. az ext4 nevű appban állits mindent ext4-re, és kész is a lagfixed...

linkek a romkitchen béta téma 1.hsz-ban a gb romok közt
az addont a cf-root kerneles linken a következő hozzászólásban találod csatolt fájlként

Nem elérhető rkgwarez

« Reply #66 Dátum: 2011, 05 21, 23:23:44 »
Köszi. JVOhoz is vannak már ezek a cuccok? cf-root?

Nem elérhető bajusz66

• PDA: SGS/SGSII
  • PDA ROM: XXJPU/XWLSD 4.1.2
« Reply #67 Dátum: 2011, 05 21, 23:29:22 »
1. factory reset nem kell, ha odint használsz utána, szóval a lépés kihagyható
2. a kernel nem tartalmazza a rootot
3. nagy a baj nálad lagfix...root...voodoo kérdésben, kicsit még kellene olvasgatnod róla, mielőtt nekiállsz a FAQ-ban és a romolós témában...

amit én javaslok neked:
1. szedd le a bootloadert is tartalmazó JVH-t, tömöritsd ki
2. szedd le a JVH-hoz való cf-root kernelt, unzip, hogy a vége tar legyen
3. odinnal rakd fel a romot repartition 512 pit
4. ha elindult, állitsd le, rakd be a kernelt a PDA-hoz, repartition és pit nem kell
5. h elindult, keress egy ext4 appot, ha nincs, akkor szedd le a cf-root addon 1.3-at, rakd fel és lesz
6. az ext4 nevű appban állits mindent ext4-re, és kész is a lagfixed...

linkek a romkitchen béta téma 1.hsz-ban a gb romok közt
az addont a cf-root kerneles linken a következő hozzászólásban találod csatolt fájlként
Az EFS mappát azért én lementeném,biztos ami biztos :ok:

Nem elérhető rkgwarez

« Reply #68 Dátum: 2011, 05 21, 23:30:18 »
Az már megvan.Kösz

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #69 Dátum: 2011, 05 21, 23:37:04 »
Köszi. JVOhoz is vannak már ezek a cuccok? cf-root?

ahhoz még nincs

de megy a JVO a JVH cf-root kernellel is

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
    • azbeszt
« Reply #70 Dátum: 2011, 05 21, 23:49:14 »
Az már megvan.Kösz
Egész biztos hogy megvan?Csak mert feljebb feltettél egy ilyen kérdést...
Idézet
rootolni kell a telót mielőtt nekiállok a flashelésnek vagy a voodoo kernel tartalmazza a rootot?
Ebből én azt szűröm le hogy nem rootoltad a készüléket.Remélem tévedek.
Ericsson Gh337->Panasonic G450->Siemens S25->Siemens C35->Siemens C45->Siemens MT50->Alcatel OT715->SonyEricsson T630->Samsung Z400->Siemens CXT-65->Nokia 7710->Nokia N95-2->Nokia E51->Tops Touch A1->Samsung galaxy S->Galaxy S3->N9776->LG Gflex -> Huawei P8

Nem elérhető rkgwarez

« Reply #71 Dátum: 2011, 05 21, 23:54:19 »
Superoneclick 1.9.1-el rootoltam már. EFS elmentve. Superuser és Busybox installálva.

Nem elérhető rkgwarez

« Reply #72 Dátum: 2011, 05 22, 00:15:14 »
Amógy azt írták,hogy Szolgáltatós telefonnal rendelkezők generáljanak unlock kódot mielőtt romot cserélnek. Ez mit takar? Miért írták ezt vagy ez csak a 2.1 romoknál van?

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #73 Dátum: 2011, 05 22, 00:20:22 »
Szükségem lenne a segítségetekre,
pár napja Darky's v9.5XWJS8, kernel 2.6.32.9ficeto@vpn#Dark_kore_1.0, firmware vers. 2.2.1 romot használok , elvileg megvagyok vele elégedve, szépen működik és teszik, jó az aksi idő stb.,

de sajnos már többen jelezték, hogy a mirofonom túlságosan alacsony szinten működik, alig lehet hallani amit mondok. Nem hinném hogy hard gondok lennének mert a Darky rom előtt semmi gond nem volt vele. Érdekes, hogy a családban még van egy azonos készülék, azonos OP rendszerrel és azzal nincsennek hasonló gondok.

Javaslatokat segítséget előre is megköszönöm,
Üdv. mindenkinek:
&rew

több dolgot is megpróbálhatsz, mielőtt új romot rax fel :)

1. másik modemet kipróbálsz (cwmből kell őket felrakni)
2. voodoo control app-ban megpróbálod állitani a microfont

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
    • azbeszt
« Reply #74 Dátum: 2011, 05 22, 00:22:08 »
Amógy azt írták,hogy Szolgáltatós telefonnal rendelkezők generáljanak unlock kódot mielőtt romot cserélnek. Ez mit takar? Miért írták ezt vagy ez csak a 2.1 romoknál van?
Az utóbbi.A kódgenerálós függetlenítés csak 2.1-en működik.