Sziasztok! Telenor-tól töltöttem le a Kies által felajánlott Gingerbread FW-t ma. Azaz full hivatalos cucc.
A FW rendben lejött, mind a Kies, mind a Galaxy S a robotos háttér előtt szinkronban húzták a csíkot.
Letöltést követően a Kies írta, hogy húzzam le az USB csatit és indítsam újra a telefont.
A telefont újraindítottam a 3e recovery "reboot system now" funkciójával, ami a letöltést követően magától jött fel. Azóta az boot alatti S betű animációját követően a képernyő sötét, az OK gomb mellett a két funkciógomb világít és kb. fél percenként a telefon rezgője ezt azt ütemet zümmögi: "zümm, zü-zü-zümm".
Ha a telefont a Recovery Util-lal indítom (vol up+HOME+bekapcs), akkor a kék menülista alatt azt írja, hogy
update media, please wait
E:Can't mount /dev/block/stl10
(Invalid argument)
E:copy_dbdata_media:Can't mount DBDATA:
your storage not prepared yet. Please use UI menu for format and reboot actions.
copy default media content failed.
Egyelőre nem mertem a fenti javaslat szerint formázni, nehogy nagyobb bajt csináljak, mint ami most van (bár lehet, hogy most sincs :-))
Elolvastam a FAQ-ban az Odin-os gyógymódot, de ott elakadtam, hogy töltsek le egy FW-t a megadott site-ról. Sajna ugyanis nem jegyeztem meg, hogy a Kies pontosan milyen kódú FW-t dobott fel. Asszem, hogy a telefonom Telenor lock-os, így a 2.2.1 is a Kies által ajánlott hivatalos formában ment rá.
Kedves Csülök!
Azzal kezdeném, hogy akik errefelé járunk, nem foglalkozunk KIES-zel (veszélyesebbnek tartjuk, mint a saját főzött romok flash-elését), és ami választ adunk, az már nem hivatalos, vagyis élből ugrik a garanciád.
Ha érdekel, akkor olvasd tovább, ha nem, biztosan találsz olyan fórumot, ahol találsz KIES-es megoldást a konkrét bajodra.
Ami jó hír, hogy működik a "háromgombos" (vol up+HOME+bekapcs), ugyanis így bármikor donwload üzemmódba válthatsz, igaz ehhez épp vol DOWN+HOME+bekapcs kell, és odin-nal bármikor tudsz gyári állapotot visszaállítani.
Én T-s vagyok, de ennek itt nincs jelentősége.
javaslom, hogy elsőre mindenképpen fusd át a faq-ot: You are not allowed to view links.
Register or
Logintölts le egy (fél)gyári kernelt a You are not allowed to view links.
Register or
Login oldalról (regisztrálni kell). Én az I9000NEEJV3-t javaslom, van ugyan újabb, de azzal nincsenek még tapasztalataim. Attól függően kell telepíteni, hogy a letöltött zip file-ban egy (tar) állomány van csak, vagy három. Kapsz ehhez is instrukciókat akát a FAQ-ban, akár a You are not allowed to view links.
Register or
Login oldalon.
ha ezt odin-nal felrakod, akkor van egy alap Ginger telepítésed.
Ha cifrázni akarod (főzött rom-mal), akkor alapvetően szükséged lesz egy cwm-es kernelre (pl. supercorio Voodoo JVK kernel), majd jöhet a háromgombos Recovery mód, és onnan az "install zip from sd card"-dal tudod telepíteni a főzőtt romot. Általában találsz erről telepítési útmutatót az adott rom topikjának első hozzászlólásainál.
Én személyesen Bezke rom-ját kedvelem, de találsz itt párat, tudsz választani.
A fentiek erősen vázlatosak. Ennak az instant segítség topiknak alapvetése, hogy a faq-ban szereplő dolgok ismertek, ennélfogva nem fogod (és nem is célszerű) megspórolni az olvasást. Ha rászánod az időt, biztonsággal foghatsz neki a romolásnak.
Én már legalább százszor csináltam, párszor kivert a víz, csináltam pár hülyeséget, de odin-nal mindig vissza tudsz menni az alapokhoz, tehát maximum időt veszíthetsz. Meg a granciát, ezt ne feledd. És természetesen tiéd a felelősség, ha bármi gebasz lenne.
Sok sikert!