Nekem Brandotól van dokkolóm és én is tapasztalom a Time által leírt jelenséget. Kipróbáltam több töltővel és a gyárival tényleg oké, plusz amivel nem akadt az a Galaxy Tab-hoz adott USB kimenetű töltő. Viszont azon nincs minden pin bekötve. Lehet az a gond, hogy valamiféle adatkapcsolatot akar létesíteni az S2.
Közben érdeklődtem és próbálkoztam, kevés sikerrel.
A kimeneten elvileg jó nagy elektrolit kondenzátornak kellene lennie és egy fojtótekercsnek.
Ebben is van egy 680 µF 10 V-os kondenzátor az USB kimenet mellett, de a nyomtatott áramköri lapon ki van alakítva egy további kondenzátor és egy tekercs helye, de mindkettő üres.
A tekercs hűlt helye át van hidalva egy SMD alkatrésszel, amelyre 0 van írva, és 0 ohm is mérhető, szóval rövidzár lesz az.
Kiszedtem egy PC tápból egy 1000 µF 16 V-os kondenzátort és meghosszabbítva és fektetve be tudtam forrasztani az üres helyre.
Sajnos az eredmény elég gyatra. Az érintőképernyő zavara megmaradt, talán szubjektíve picit kisebb, vagy jobban el tudom találni az ikonokat, de nem mindig. A lapozás az, ami a legzűrösebb.
Valószínűleg kellene bele az a ferritmagos fojtótekercs is, ami vagy megoldaná a problémát, vagy nem, mert más oka van.
A kínai elvtársak lehet, hogy spóroltak kicsit.
Csináltam néhány képet is.
You are not allowed to view links.
Register or
Login or You are not allowed to view links.
Register or
Login You are not allowed to view links.
Register or
Register or
Login You are not allowed to view links.
Register or
Register or
Login