2024, 11 26, 14:26:17
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: GalaxyS 2 - Tartozékok  (Megtekintve 273273 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: GalaxyS 2 - Tartozékok
« Reply #1225 Dátum: 2011, 09 04, 12:18:19 »
You are not allowed to view links. Register or Login
A #1218-ban volt, a második felében.

Közben meglett. :)
Szóval ha a kezembe kerül egy kábel, akkor kipróbálom, de nekem is az a gyanúm, hogy nincs lehetőség rá.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1226 Dátum: 2011, 09 04, 12:22:05 »
hmm afakk . Hát csak lesz erre valami softveres megoldás remélem. Csak valaki hozzáértőt rá kell uszítani :P

A töltési lehetőség valóban ott van a kábelen, ez volt az első kérdésem a helyi szervizben. Ha a kijelzőt nem lehet kikapcsolni, akkor még a faq-ban is leírt kijelző fényerő csökkentési módszert talán lehet használni, bár az nem tudom, hogy a hdmi-re is hatással van-e. Na jó, nem találgatok tovább, ha tudom kipróbálom jövő héten a kábelt és leírom a tapasztalatokat. :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #1227 Dátum: 2011, 09 04, 12:32:33 »
A töltési lehetőség valóban ott van a kábelen, ez volt az első kérdésem a helyi szervizben. Ha a kijelzőt nem lehet kikapcsolni, akkor még a faq-ban is leírt kijelző fényerő csökkentési módszert talán lehet használni, bár az nem tudom, hogy a hdmi-re is hatással van-e. Na jó, nem találgatok tovább, ha tudom kipróbálom jövő héten a kábelt és leírom a tapasztalatokat. :)
Én kipróbáltam, nem lehet, csak - mint Te is én is írtuk - a kijelző fényerővel lehet játszani.

Az SGS2-nél ott van a baj, hogy van pár eset, amikor nem megoldás a töltő használata.

Kapásból 3 eset jut eszembe, amikor több áramot használ a készülék, mint amennyit a töltő tud adni, magyarul a töltés ellenére is merül.

Az első a GPS-navigáció. Folyamatosan megy egyszerre a kijelző, a GPS-vevő, a processzorok (különösen az iXO-nál jelentkezik), a GPRS (A-GPS) na meg a telefon-rész. Ha nagyon lassan is, de merül, ahelyett, hogy töltődne.
Állítólag van olyan töltő, ami képes ankkora áramot leadni, hogy nem veszít a töltöttségből a készülék, én el is hiszem, csak még nem találkoztam ilyennel. A gyári cuccokkal biztosan nem megy.

A második mobil-netezéskor (internet USB-n megosztva).

A harmadik pedig a HD-film lejátszása HDMI-csatlakozón keresztül, bedugott töltővel (ez utóbbinál majd 15 percet figyeltem a töltöttséget, egyetlen százalékot sem változott felfelé (igaz, lefelé sem ;)), majd hirtelen csökkent 1 %-ot. Majd lassan megint. Igaz, egy 100%-ra töltött akksi NAGYON sokáig elmegy így, mire lemerül, ezt belátom...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #1228 Dátum: 2011, 09 04, 13:26:29 »
Itt egy másik hasonló töltős megoldás: You are not allowed to view links. Register or Login
Akkor ezekbe kajak töltő kell, hogy ne merüljön. Azt hiszem 1 A-es vagy inkább afölöttieket említettek, amikor már jó.
A gyári az 700 mA-es.
A Brando az asztali dokkolójához névlegesen 1 A-es töltőt adott, de mintha az még lassabban töltött volna, mint a gyári. Ez nem teszt, hanem csak egy szubjektív benyomás, és nem is biztos, hogy azonos kiinduló töltöttségi állapotra vonatkozott.
A Battery Indicator a Marketről elég jó előrejelzést ad. Megmutatja, hogy éppen fogyaszt vagy tölt, és az meddig tarthat.

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #1229 Dátum: 2011, 09 04, 13:29:04 »
Állítólag van olyan töltő, ami képes ankkora áramot leadni, hogy nem veszít a töltöttségből a készülék, én el is hiszem, csak még nem találkoztam ilyennel. A gyári cuccokkal biztosan nem megy.
Hány mAh-s a gyári töltő? Az én SGS-em gyári töltője 0.7-es, azzal nem is merül a cucc navi közben sem, sőt, lassan tölt, párom Dézije viszont merült a 0.7-es töltővel, amióta 1 Ah-sat használ, ami amúgy a gyári hálózati töltőjének értéke (!), azóta feltölt navi közben is. Ha mindenképp gyári kell, akkor a Tab-hoz jár magasabb Ah-s.

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #1230 Dátum: 2011, 09 04, 13:29:31 »
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Samsung ECS-V1A2 -vel 1070KM folyamatos navigáció 11órás út 50% körüli aksi állapottal kezdve.
Nagyon nehezen ez igaz(SGS1-nél nem volt ilyen gond a Samsung ECS-V968-val) de végül a kilencedik órában érte el a 100%-os töltöttségi szintet és azt tartotta a hátralevő két órában.

Ezt meg tegnap vettem és Q...-JÓ!

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1231 Dátum: 2011, 09 04, 13:34:34 »
Én kipróbáltam, nem lehet, csak - mint Te is én is írtuk - a kijelző fényerővel lehet játszani.

Az SGS2-nél ott van a baj, hogy van pár eset, amikor nem megoldás a töltő használata.

Kapásból 3 eset jut eszembe, amikor több áramot használ a készülék, mint amennyit a töltő tud adni, magyarul a töltés ellenére is merül.

Az első a GPS-navigáció. Folyamatosan megy egyszerre a kijelző, a GPS-vevő, a processzorok (különösen az iXO-nál jelentkezik), a GPRS (A-GPS) na meg a telefon-rész. Ha nagyon lassan is, de merül, ahelyett, hogy töltődne.

A második mobil-netezéskor (internet USB-n megosztva).

A harmadik pedig a HD-film lejátszása HDMI-csatlakozón keresztül, bedugott töltővel (ez utóbbinál majd 15 percet figyeltem a töltöttséget, egyetlen százalékot sem változott felfelé (igaz, lefelé sem ;)), majd hirtelen csökkent 1 %-ot. Majd lassan megint. Igaz, egy 100%-ra töltött akksi NAGYON sokáig elmegy így, mire lemerül, ezt belátom...

Na igen, a gyári töltő valóban kevés lehet az ilyen esetekben. Autós töltőt ezért olyat vettem az egyik pdafanclub-os találkozón Alexno1-tól, amelyiken 2 db egyenként 1 A-es usb csatlakozó aljzat található, azzal már nincs probléma, szépen tölt persze az adott terheléstől függően.
Az usb-s netmegosztást nem használom, annál nekem jobb a wifis megosztás akár gyári töltővel, mert ugyebár a pc usb csatlakozóján jó ha 500 mA kimegy, ami kevés lehet.
A hdmi kábeles dolgot elhiszem, elvégre azért jóval nagyobb kijelzőt hajt meg, bár ebben az esetben is segíthet egy nagyobb teljesítményű hálózati töltő. Ugyanakkor szerintem nem igazán erre való ez a kütyü, valahogy kényszert sem éreztem még rá, hogy rákössem tv-re, de adott esetben jól jöhet ez a tudás. :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1232 Dátum: 2011, 09 04, 14:04:03 »
A Battery Indicator a Marketről elég jó előrejelzést ad. Megmutatja, hogy éppen fogyaszt vagy tölt, és az meddig tarthat.
Köszi, akkor azt megnézem!
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1233 Dátum: 2011, 09 04, 14:06:29 »
Ugyanakkor szerintem nem igazán erre való ez a kütyü, valahogy kényszert sem éreztem még rá, hogy rákössem tv-re, de adott esetben jól jöhet ez a tudás. :)
Arra nagyon jó, hogy a készülékkel felvett HD-videot ne kelljen konvertálgatni hosszú perceket (lassabb gépen esetleg órákat), hanem közvetlenül a felvétel után meg lehessen nézni, valóban HD-ben :)
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1234 Dátum: 2011, 09 04, 14:22:05 »
Arra nagyon jó, hogy a készülékkel felvett HD-videot ne kelljen konvertálgatni hosszú perceket (lassabb gépen esetleg órákat), hanem közvetlenül a felvétel után meg lehessen nézni, valóban HD-ben :)

Na igen és akkora méretben már kell is a HD felbontás. :)
Én rendszeresen mentem a kártya és a belső tár tartalmát és utólag pc-n szoktam megnézni, egyébként meg magán a készüléken. Összejöveteleken biztos jó lehet mindenkinek megmutatni a napi "termést" a tv-n. :)

Nem elérhető carpediem007

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S 4 (I9505)
  • PDA ROM: Gyári + Custom rom :)
« Reply #1235 Dátum: 2011, 09 05, 07:47:21 »
Ez is jó áron van szerintem.

Volt aki ezt megvette? :O

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #1236 Dátum: 2011, 09 05, 15:05:26 »

igen,úgy két hónappal ezelőtt.Ennek az árnak a duplájáért.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1237 Dátum: 2011, 09 05, 18:35:24 »
Én ezt rendeltem meg, nem kell hozzá külön HDMI kábel.

Sir Winston Churchill

Nem elérhető miky

• PDA: LG V20
« Reply #1238 Dátum: 2011, 09 05, 23:12:24 »

Nem elérhető kriszand1

• PDA: galaxy s2 XWKI4
« Reply #1239 Dátum: 2011, 09 06, 14:05:02 »
üdv. az h szinkronizál egy dokkoló az miben nyilvánul meg?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #1240 Dátum: 2011, 09 06, 14:15:06 »
üdv. az h szinkronizál egy dokkoló az miben nyilvánul meg?
USB eszközként felismeri a pc.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető kriszand1

« Reply #1241 Dátum: 2011, 09 06, 14:17:50 »
USB eszközként felismeri a pc.
tehát beteszem  a dokkolóba, ami rá van dugva a gépre és akkor tölti is és használhatom mint usb is.jól értem?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #1242 Dátum: 2011, 09 06, 15:14:14 »
tehát beteszem  a dokkolóba, ami rá van dugva a gépre és akkor tölti is és használhatom mint usb is.jól értem?
Igen.
Ezt az eredeti Samsung dokkoló nem tudja.
A Kidigi és az ebayesek igen.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Josef

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: igo primo
  • PDA: Galaxy S2
  • PDA ROM: CyanogenMod 10.2 official nightlies!
« Reply #1243 Dátum: 2011, 09 06, 15:31:45 »
Sziasztok !

galaxy s2 -re vennék fm transmittert .  Ezt néztem ki. Jabra CRUISER 2 Bluetooth kihangosító + FM transmitter
-MultiPoint.  Szerintetek milyen?érdemes megvenni ? Tudom nem olcsó 20000 Ft. Viszont ha veszek jót szeretnék venni.

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Iphone 6s, Ipad2, S4 mini I9195,
  • PDA ROM: iOS 10.3.1, I9195XXUCNK1 - 4.4.2,
« Reply #1244 Dátum: 2011, 09 06, 15:52:49 »
Sziasztok !

galaxy s2 -re vennék fm transmittert .  Ezt néztem ki. Jabra CRUISER 2 Bluetooth kihangosító + FM transmitter
-MultiPoint.  Szerintetek milyen?érdemes megvenni ? Tudom nem olcsó 20000 Ft. Viszont ha veszek jót szeretnék venni.

Szerintem Pati vett az urának ilyet, de majd nyilatkozik.  :D ;)

(Pati 1053 hsz-nél, már nem működik a link)  :(  - kicserélem, köszi! -patience
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #1245 Dátum: 2011, 09 06, 17:26:13 »
Sziasztok !

Ilyet vettem a férjemnek:

Szereti :)

Nem elérhető kriszand1

« Reply #1246 Dátum: 2011, 09 06, 21:27:03 »
Igen.
Ezt az eredeti Samsung dokkoló nem tudja.
A Kidigi és az ebayesek igen.
melyiket ajánlanál?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #1247 Dátum: 2011, 09 06, 21:39:17 »
melyiket ajánlanál?
Melyik tetszik?
A Kidigi szerintem szebb és magasabb a háta, nagyobb felületen fekszik benne az SGS2.

masaya

• Vendég
« Reply #1248 Dátum: 2011, 09 07, 09:30:27 »
Ehhez mit szóltok:
Ezt néztem ki magamnak az új jövevényre, van fényes és matt verzió is.

Azért van más minta is ha valakit érdekelne  ;)

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #1249 Dátum: 2011, 09 07, 19:12:55 »
Melyik tetszik?
A Kidigi szerintem szebb és magasabb a háta, nagyobb felületen fekszik benne az SGS2.
Nekem ez van. You are not allowed to view links. Register or Login
Annyi a különbség a képhez és leíráshoz, hogy a töltő nem fix kábeles, hanem csak egy USB aljzata van, ezért egy helyett 2 db USB adatkábelt mellékeltek. Szerintem még jobb és praktikusabb is így.
A töltő egyébként 1 A-es, kicsit nagyobb méretű és teljesítményű, mint a gyári, illetve talán ez volna a szokványos méret. A gyárinál kevésbé melegszik.
Van egy érdekes jelenség. Ha ez a töltő van a telefonra dugva, akár közvetlenül vagy a dokkolón keresztül, akkor az érintőképernyő meghülyül. Nem úgy reagál, mint kellene. Egy ikonra rábökve nem az indul el, hanem egy másik program. Csak sokadik próbálkozásra sikerül, de az is előfordult, hogy a képernyőket nem tudtam lapozni.
Valami zavarszűrési problémára gondolok.
Ha ezzel töltöm, addig inkább nem nagyon kell a telefont matatni, vagy ha van, akkor csak a pótakku töltésre kell használni a töltőjét.