A töltési lehetőség valóban ott van a kábelen, ez volt az első kérdésem a helyi szervizben. Ha a kijelzőt nem lehet kikapcsolni, akkor még a faq-ban is leírt kijelző fényerő csökkentési módszert talán lehet használni, bár az nem tudom, hogy a hdmi-re is hatással van-e. Na jó, nem találgatok tovább, ha tudom kipróbálom jövő héten a kábelt és leírom a tapasztalatokat.
Én kipróbáltam, nem lehet, csak - mint Te is én is írtuk - a kijelző fényerővel lehet játszani.
Az SGS2-nél ott van a baj, hogy van pár eset, amikor nem megoldás a töltő használata.
Kapásból 3 eset jut eszembe, amikor több áramot használ a készülék, mint amennyit a töltő tud adni, magyarul a töltés ellenére is merül.
Az első a GPS-navigáció. Folyamatosan megy egyszerre a kijelző, a GPS-vevő, a processzorok (különösen az iXO-nál jelentkezik), a GPRS (A-GPS) na meg a telefon-rész. Ha nagyon lassan is, de merül, ahelyett, hogy töltődne.
Állítólag van olyan töltő, ami képes ankkora áramot leadni, hogy nem veszít a töltöttségből a készülék, én el is hiszem, csak még nem találkoztam ilyennel. A gyári cuccokkal biztosan nem megy.
A második mobil-netezéskor (internet USB-n megosztva).
A harmadik pedig a HD-film lejátszása HDMI-csatlakozón keresztül, bedugott töltővel (ez utóbbinál majd 15 percet figyeltem a töltöttséget, egyetlen százalékot sem változott felfelé (igaz, lefelé sem
), majd hirtelen csökkent 1 %-ot. Majd lassan megint. Igaz, egy 100%-ra töltött akksi NAGYON sokáig elmegy így, mire lemerül, ezt belátom...