Újból számos kérdésem van, egy hete van meg a vas és teljesen kifogott rajtam: nem tudom úgy beállítani, ahogy szeretném. Egy teljes napom ment rá, hogy a kikapcsolás/lockolás-t belőjem, de nem jutottam semmire, a windowsos és S2U2 beállítási lehetőségek összes kombinációját, variációját, permutációját és további cióját kipróbáltam, de nem sikerült elérni a kívánatos eredményt.
Tehát: automatikus lockolás ne legyen, soha semmilyen körülmények között ne lockoljon magától, ha le kell zárni, majd én kézzel lezárom/kinyitom amikor szükséges, unlockolt állapotban a háttérvilágítás lekapcsolódása ne vonjon maga után automatikus lockolódást.
Rögtön ehhez kapcsolódik: ha lezárom az END/LOCK bill. hosszas nyomvatartásával, akkor ne a beépített windows-os lezárás lépjen életbe, hanem csak az iLock/S2U2. Most odáig sikerült eljutnom, hogy ha így lockolom, akkor lezáródik windowsosan is és S2U2-vel is, unlockoláskor kissé zavaró, hogy először fel kell oldani az S2U2-vel ujjhúzással, majd gyári módon is.
Tehát:
Ha akkuról megy: automatikus lock ne legyen, a képernyőt kapcsolja le egy bizonyos idő elteltével és kapcsolja vissza ha megnyomom a trackpad-et.
Ha töltőről megy: automatikus lock ne legyen, a képernyőt kapcsolja le egy bizonyos idő elteltével és kapcsolja vissza ha megnyomom a trackpad-et.
Ha fut az iGO (függetlenül attól, hogy akkuról megy-e vagy töltőről): automatikus lock ne legyen, a képernyőt soha ne kapcsolja le.
Ha lockoltam (függetlenül attól, hogy akkuról megy-e vagy töltőről): a képernyőt kapcsolja le egy bizonyos idő elteltével és csak akkor kapcsolja vissza ha megnyomom a trackpad-et, csak az S2U2-féle lockolás lépjen életbe.
Ha lockoltam de előtte zene-lejátszást indítottam el bedugott headset-el (Tesco-üzemmód, csak akkuról természetesen
): a képernyőt kapcsolja le egy bizonyos idő elteltével és csak akkor kapcsolja vissza ha megnyomom a trackpad-et, csak az S2U2-féle lockolás lépjen életbe.
(A mostani állapotában ha zenelejátszáskor lockolom, csak akkor éled újra a képernyő ha kihúzom a headset-et, semmi másra nem reagál, és ilyenkor természetesen üvölt a zene.)
Csengőhang: kicsengéskor először halkan kezdi el lejátszani a beállított mp3-at, majd pár másodperc múlva felerősíti a beállított hangerőre. Ilyen ne legyen, ez baromi zavaró, ha kicseng, akkor azonnal a beállított hangerővel tegye és ne variálgasson.
Bluetooth név: A többi BT-s eszközöm most azon néven látja az Omniát, amit az Owner Information-nél beírtam, és nem az About-nál beállított Device ID érvényes. A hangsúly a "most"-on van, pár napja még jó volt, a Device ID-nél beállított névvel mutatkozott, aztán egyszercsak átállt és nem tudom visszahozni a jó állapotot.
Send as vCard: Ha kiválasztok egy nevet a kontakt-listából és rábökök a Send as vCard-ra, akkor elindítja a Google Maps-t ahelyett, hogy normálisan továbbküldené.
Bekapcsoló-gomb: A gép tetején a ki/bekapcsológomb pirosan és zölden világítása mitől függ? Mert néha világít néha nem, és ez teljesen független attól, hogy épp töltőn van-e vagy akkuról megy. Most éppen töltöm a és a gomb nem világít. Tegnapelőtt is töltöttem, akkor világított pirosan, amikor feltöltődött világított zölden.
Képernyő forgatás: Néha elforgatja a képernyőt, néha meg nem, többnyire nem. A Motion Sensor-nál Automaticra van állítva és akármelyik Sensor Sensitivity értékre tolom a csúszkát a képernyőt nem forgatja el a készülék elforgatásakor. Soft Reset után egy darabig viszont elforgatja, aztán egyszercsak elfelejti és utána többé már nem.
Zene: A beépített lejátszóprogram Album nézetében hogyan lehet elérni, hogy a le/fel gördíthető nagy képes ill. a kis képes alul balra/jobbra gördíthető listában az albumokhoz tartozó képet jelenítse meg? Jelenleg minden albumhoz és zeneszámhoz ugyanazt a gyári lila képet mutatja. Ha nyomok egy Update-et akkor viszont az albumok foldereiben megtalálható képről (200×200 px, JPEG, a neve pontosan az mint a foldernek) csinál annyi másolatot, ahány mp3-at talál a folderben és rendre elnevezi őket ugyanarra a névre, mint az mp3 file-ok. Így a folderekben annyi kép lesz ahány track található bennük plusz egy, az eredeti kép, amit én tettem oda szándékosan.
Egyelőre ennyi anomáliát sikerült összegyűjtenem, ezeknek a megoldásához kérek segítséget. Tudom, hogy hosszú volt, de nem akarom az csinálni, hogy folyamatosan teleírogatom a topicot.
Kicsit ambivalens érzéseim vannak az Omniával kapcsolatban, eddig ugyanis én voltam az a személy a környezetemben aki a többiek számtech témájú problémáit megoldotta (1987 óta számtech problémákat oldok meg, az asztali Windowsokkal tökéletesen tisztában vagyok, vissza egészen a DOS alapokig), de az Omnia most áttaszított engem a másik oldalra, totál kifogott rajtam.