2024, 11 24, 02:18:39

Szerző Téma: ROM, ROOT, RECOVERY - ZTE Blade  (Megtekintve 181175 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Borote

• Nem: Férfi
  • PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: [CoolSense] Cool Droid v3 2.3.4
Re: ROM, ROOT, RECOVERY - ZTE Blade
« Reply #325 Dátum: 2011, 07 06, 21:23:28 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Tehát, gen 1-es a készülékem, mert 2.3.3 volt rajta ( haverom csinálta meg rá, csak nem ér rá már egy ideje ) és buggos volt az egész rendszer rajta, így döntöttem, h akkor belevágok egyedül. A csodazipet szeretném feltenni rá, majd a hivatalos froyo-t. Vagyis akartam.
Végignyomkodtam, amiket írtál, az oké, de a csodazip nem megy fel rá, leírom mit ír ki:
 -- Installing: sdcard/romcsere/t-mobile.zip
Finding update package...
Opening update package...
Installing update...
Installation aborted.
Vártam vele, de nem jött be semmi, csak a zöld figura, gondolom, mivel nincs rajta semmilyen rom.

Húúúú, egészen nagy képzavarban vagy. Azt mondod, hogy 2.3.3 volt rajta - ez azt jelenti, hogy már korábban rootoltad. A kérdésem az, hogy mikor megvetted a készüléket, milyen operációs rendszerrel érkezett?

Nem elérhető Nestor

• PDA: ZTE Blade
  • PDA ROM: T-Moblil
« Reply #326 Dátum: 2011, 07 06, 21:29:30 »
Húúúú, egészen nagy képzavarban vagy. Azt mondod, hogy 2.3.3 volt rajta - ez azt jelenti, hogy már korábban rootoltad. A kérdésem az, hogy mikor megvetted a készüléket, milyen operációs rendszerrel érkezett?
2.1 volt rajta 512 rammal. Bocsi, h ilyennekkel zaklatlak, csak sajna én nem tudok rájönni, hogy tudnám megcsinálni :S

Nem elérhető Borote

« Reply #327 Dátum: 2011, 07 06, 22:36:10 »
2.1 volt rajta 512 rammal. Bocsi, h ilyennekkel zaklatlak, csak sajna én nem tudok rájönni, hogy tudnám megcsinálni :S

Na nézzük az eshetőségeket szép sorjában.
1. 512 ramod volt, ami azt jelenti, hogy Neked NEM kell csodazip. Az arra jó, hogy a letiltott 256 mega ramot feloldja.
2. Kérdéses, hogy az ismerősöd Gen2-vé tette-e a készüléked. Mikor tette rá a 2.3.3-t? Illetve mi volt a verzió pontos neve? Gondolom egy Cyanogen mod volt. Ha ez már a stable verzió volt, akkor előtte Gen2 átalakítást el kellett végezni. (Nézd meg, hátha az sd kártyádon van még a ROM - pl kártyaolvasóban :) )
3. Milyen ROM-ot próbáltál meg most rátenni? Illetve miért próbálkoztál a gyári T-s rommal?

Kérlek pontosan válaszolj a kérdéseimre, illetve mindre válaszolj. Sajnos így neten keresztül általában eléggé nyögvenyelősen mennek a dolgok :D

Nem elérhető Nestor

« Reply #328 Dátum: 2011, 07 06, 23:52:13 »
Na nézzük az eshetőségeket szép sorjában.
1. 512 ramod volt, ami azt jelenti, hogy Neked NEM kell csodazip. Az arra jó, hogy a letiltott 256 mega ramot feloldja.
2. Kérdéses, hogy az ismerősöd Gen2-vé tette-e a készüléked. Mikor tette rá a 2.3.3-t? Illetve mi volt a verzió pontos neve? Gondolom egy Cyanogen mod volt. Ha ez már a stable verzió volt, akkor előtte Gen2 átalakítást el kellett végezni. (Nézd meg, hátha az sd kártyádon van még a ROM - pl kártyaolvasóban :) )
3. Milyen ROM-ot próbáltál meg most rátenni? Illetve miért próbálkoztál a gyári T-s rommal?

Kérlek pontosan válaszolj a kérdéseimre, illetve mindre válaszolj. Sajnos így neten keresztül általában eléggé nyögvenyelősen mennek a dolgok :D
Ha jól emlékszem, (mert nem találom a romot) ZTE Blade 2.3.3 blue lite verzió volt, és azért azt tette rá, h ne kelljen gen2-esíteni.
póbálkoztam már csodazip-el és gyári T-s rommal. Hogy miért: úgy gondoltam, h ha felteszem az eredeti T-s romot, akkor lefrissítem a hivatalos 2.2-vel és boldog leszek. Tehát, ha esetleg még választani is lehetne, akkor v a hivatalos 2.2, ami egy szép stabil verzió, v egy olyan rom, ami szintén stabil és gyors a teló tőle. De gyakorlatilag most annak örülnék, ha lenne rajta egyáltalán rom.
Az első pontodhoz pedig: akkor jó, h így utólag eztis tudom :D mert én úgy tudtam, h ha elrontok valamit, akkor azzal sikerülhet megcsinálni, mivel az egy tiszta eredeti rom. Ez esetben is azt gondoltam, h megoldhatja a problémát, de kétséges.
Utólag pedig még annyit szeretnék hozzáfűzni, h szerintem valahogy a géppel összekötve nem lehetne rajta vmit babrálni? Olyanra gondolok, h gépről telepíteni rá valami progit v akár a romot. Lehet hülyeség, de a remény hal meg utoljára :D

Nem elérhető Borote

« Reply #329 Dátum: 2011, 07 07, 00:45:54 »
Ha jól emlékszem, (mert nem találom a romot) ZTE Blade 2.3.3 blue lite verzió volt, és azért azt tette rá, h ne kelljen gen2-esíteni.
póbálkoztam már csodazip-el és gyári T-s rommal. Hogy miért: úgy gondoltam, h ha felteszem az eredeti T-s romot, akkor lefrissítem a hivatalos 2.2-vel és boldog leszek. Tehát, ha esetleg még választani is lehetne, akkor v a hivatalos 2.2, ami egy szép stabil verzió, v egy olyan rom, ami szintén stabil és gyors a teló tőle. De gyakorlatilag most annak örülnék, ha lenne rajta egyáltalán rom.
Az első pontodhoz pedig: akkor jó, h így utólag eztis tudom :D mert én úgy tudtam, h ha elrontok valamit, akkor azzal sikerülhet megcsinálni, mivel az egy tiszta eredeti rom. Ez esetben is azt gondoltam, h megoldhatja a problémát, de kétséges.
Utólag pedig még annyit szeretnék hozzáfűzni, h szerintem valahogy a géppel összekötve nem lehetne rajta vmit babrálni? Olyanra gondolok, h gépről telepíteni rá valami progit v akár a romot. Lehet hülyeség, de a remény hal meg utoljára :D

De, lehet, Total Phone Transfernek hívják, de én egyelőre olyat még nem csináltam - ha visszaolvasol itt néhány oldalt, valaki azzal oldotta meg a problémáját.
Én a helyedben először ennek a ROM-nak a telepítésével próbálkoznék meg:
Előtte mindenképpen factory reset + wipe minden :)
Ha ez sem lehelne bele életet, akkor:
Elvileg ilyen esetekre jó lehet.
De mindenképp a Svéddel kezdd. Szerezz egy kártyaolvasót, vagy egy másik telefont, tedd rá a ROM-ot a kártyára, aztán hajrá :)

Nem elérhető Nestor

« Reply #330 Dátum: 2011, 07 07, 01:36:30 »
De, lehet, Total Phone Transfernek hívják, de én egyelőre olyat még nem csináltam - ha visszaolvasol itt néhány oldalt, valaki azzal oldotta meg a problémáját.
Én a helyedben először ennek a ROM-nak a telepítésével próbálkoznék meg:
Előtte mindenképpen factory reset + wipe minden :)
Ha ez sem lehelne bele életet, akkor:
Elvileg ilyen esetekre jó lehet.
De mindenképp a Svéddel kezdd. Szerezz egy kártyaolvasót, vagy egy másik telefont, tedd rá a ROM-ot a kártyára, aztán hajrá :)
Ezer köszönet neked :D valóban működik a svéd rommal, feltelepítette mihamar :D még egyszer köszönöm :)

Nem elérhető Borote

« Reply #331 Dátum: 2011, 07 07, 02:09:17 »
Ezer köszönet neked :D valóban működik a svéd rommal, feltelepítette mihamar :D még egyszer köszönöm :)

Örülök neki :)
Most azért kérdezd meg Mr Pigfish-t, hogy Gen2 vagy-e, és eztán csak Gen2 ROM-okkal próbálkozz.
Amúgy sanszos, hogy az volt a probléma, hogy a készüléked Gen2, az eredeti T-s ROM meg Gen1, aztán az úgy nem működik :P

Úgyhogy ha ROM-ot szeretnél rajta cserélni, csak Gen2-vel próbálkozz, különben halál leszen megint :P

u.i.: azért a Svédet javasoltam, mert az mindkét típusra felmegy :)

Nem elérhető atak8

• Navigáció / Navigation: Műanyag 20cm átmérővel rendelkező fölgömb :)
  • PDA: Motorola Defy+ MB526
  • PDA ROM: Ami sikerül:)
« Reply #332 Dátum: 2011, 07 07, 13:02:38 »
Kicsit kijavítanám az előttem szólót!:)A csodazip azért nem működött,mert azt nem a recovery-ből kell telepíteni!Van lehetőség gen1-ről gen 2-re váltani többféle képpen,a leírások itt az oldalon megtalálhatók,és sztem igazából már ajánlott is,mivel már csak gen 2-es romok jönnek és a gen 1-et eléggé hanyagolják sajnos.
Nestor ha sikerül gen2-esítened a telót akkor a "kiszivárgott"romok közül ajánlanám valamelyiket.Azok eléggé gyorsak és stabilak is.
Bocs,hogy ilyen csúnyán írok,de siettem!

Nem elérhető Borote

« Reply #333 Dátum: 2011, 07 07, 13:15:15 »
Kicsit kijavítanám az előttem szólót!:)A csodazip azért nem működött,mert azt nem a recovery-ből kell telepíteni!Van lehetőség gen1-ről gen 2-re váltani többféle képpen,a leírások itt az oldalon megtalálhatók,és sztem igazából már ajánlott is,mivel már csak gen 2-es romok jönnek és a gen 1-et eléggé hanyagolják sajnos.
Nestor ha sikerül gen2-esítened a telót akkor a "kiszivárgott"romok közül ajánlanám valamelyiket.Azok eléggé gyorsak és stabilak is.

Oké, hogy nem működött, de 512 rammal olyan sok szüksége nem is volt rá :D A készüléke pedig azóta Gen2 szerintem, mióta az ismerőse feltette rá a CM-et.

Nem elérhető Nestor

« Reply #334 Dátum: 2011, 07 07, 17:59:59 »
Oké, hogy nem működött, de 512 rammal olyan sok szüksége nem is volt rá :D A készüléke pedig azóta Gen2 szerintem, mióta az ismerőse feltette rá a CM-et.
Igen, leszedtem a progit, és gen2-t ír. Tehát, akkor ez a rom jó rá (ami most rajta van svéd)? Vagy milyen jobb romot tudnátok ajánlani?
Illetve: Délelőtt nézegettem a fórumot és találtam olyat, h Launcher, és nem találtam róla leírást, h mire jó és melyik a jó és egyáltalán most van-e a telómon és milyen :D
Még érdekelne esetleg, h témát, hol találok hozzá, amit fel tudok rá tenni, az aktuális romra.
Jah és akkor a legfontosabb, tehát akkor a telóm, most végleg rootolva van, és a recovery-be is mindig be tudok lépni, tehát ezeket a lépéseket már ki lehet hagyni pl egy esetleges rom telepítésénél?
Köszönöm a válaszotokat! :)

Nem elérhető Borote

« Reply #335 Dátum: 2011, 07 07, 19:00:37 »
Igen, leszedtem a progit, és gen2-t ír. Tehát, akkor ez a rom jó rá (ami most rajta van svéd)? Vagy milyen jobb romot tudnátok ajánlani?
Illetve: Délelőtt nézegettem a fórumot és találtam olyat, h Launcher, és nem találtam róla leírást, h mire jó és melyik a jó és egyáltalán most van-e a telómon és milyen :D
Még érdekelne esetleg, h témát, hol találok hozzá, amit fel tudok rá tenni, az aktuális romra.
Jah és akkor a legfontosabb, tehát akkor a telóm, most végleg rootolva van, és a recovery-be is mindig be tudok lépni, tehát ezeket a lépéseket már ki lehet hagyni pl egy esetleges rom telepítésénél?
Köszönöm a válaszotokat! :)

A Launcher az a menürendszer egy részét takarja, azaz ahogy a kezdőképernyőd kinéz, a billentyűzárad, illetve az AppDrawer.
A Svéd egészen jó, stabil rom. Próbálkozhatsz mással is (pl Cyanogen Mod), a lényeg, hogy csak olyat tegyél föl, ami Gen2, illetve telepítés előtt WIPE!! Ez utóbbi fontos, különben ugyan az lesz, mint most :)
ROM-okat itt találsz:

Illetve nem pont ebben az alfórumban, de vannak témák is :) Csak figyelj oda, hogy mit mihez telepítesz, különben kezdheted elölről a ROMtelepítést :)

u.i.: igen, rootolt a készüléked, többet ezzel nem kell foglalkozni, kivétel, ha rootolatlan gyári romot teszel vissza, mert akkor ugranak a rendszergazdai jogok - ezt speciel csak gariztatás előtt lehet érdemes, máskor szerintem nem nagyon lesz szükséged gyári romra :D

Nem elérhető atak8

« Reply #336 Dátum: 2011, 07 07, 20:53:11 »
Nekem a Svéd romokból egyik sem jött be  ;) Mint mondtam van egy majdhogynem végleges 2.3.4-es kiszivárgott rom a ZTE-től!Én azt használom és eddig nagyon bevált.Egyre többen alapoznak rá,nem véletlenül.Stabil és nagyon gyors.Előtte nekem a CM volt a favorit,de ez a 2.3.4 leváltotta.A magam részéről én azt ajánlom minden Blade tulajnak :D Akit érdekel az a zte blade portálon vagy a hungariandroid.com-on megtalálja vagy a modaco-n ;)

Nem elérhető Nestor

« Reply #337 Dátum: 2011, 07 07, 21:01:48 »
A Launcher az a menürendszer egy részét takarja, azaz ahogy a kezdőképernyőd kinéz, a billentyűzárad, illetve az AppDrawer.
A Svéd egészen jó, stabil rom. Próbálkozhatsz mással is (pl Cyanogen Mod), a lényeg, hogy csak olyat tegyél föl, ami Gen2, illetve telepítés előtt WIPE!! Ez utóbbi fontos, különben ugyan az lesz, mint most :)
ROM-okat itt találsz:

Illetve nem pont ebben az alfórumban, de vannak témák is :) Csak figyelj oda, hogy mit mihez telepítesz, különben kezdheted elölről a ROMtelepítést :)

u.i.: igen, rootolt a készüléked, többet ezzel nem kell foglalkozni, kivétel, ha rootolatlan gyári romot teszel vissza, mert akkor ugranak a rendszergazdai jogok - ezt speciel csak gariztatás előtt lehet érdemes, máskor szerintem nem nagyon lesz szükséged gyári romra :D
Köszönöm, még lenne egy kérdésem: 16 gigás kártya van benne, és szereték, vmi leírást, hogyan lehet 512 mb memóriát a rendszer memóriához csatolni. Ez az ext32-es, ha jól tudom. Ezt fel lehet tenni így, h a rom már fentvan v rom telepítéssel együtt kell? és elég az az 512 mb v 1 gigát érdemes leválasztani? Remélem érted mire gondolok. Megköszönném, ha esetleg le tudnád írni nekem 1-2 sorba, ha nincs róla leírás. :)

Nem elérhető Náhó

• TOPIKGAZDA
  • PDA: iPhone 7 Plüss
  • PDA ROM: iOS 11.3
« Reply #338 Dátum: 2011, 07 07, 21:40:36 »
Amint látjátok, már nekem is ilyen kütyüm van, eddig nagyon bejön, fényévekkel komolyabb mint a Spica volt! Az lenne a kérdésem, hogy bladen az apps2 sd hogy működik? spicán 2 féle is volt. az egyiknek én csinálok partíciót, és minden appot átrak, a másik meg a gyári froyo-s amikor a beállítások---alkalmazások---kiválasztok egyet---és ott áthelyezés sd-re pontot használom. remélem érthető volt ahogy írtam. Én az utóbbit favorizáltam, mert nem mindent akartam az sd re pakolni. Szóval a kérdésem az, hogy Blade-re milyen verzsön van? Előre is köszönöm!
Aláírás

Nem elérhető Borote

« Reply #339 Dátum: 2011, 07 07, 21:44:06 »
Köszönöm, még lenne egy kérdésem: 16 gigás kártya van benne, és szereték, vmi leírást, hogyan lehet 512 mb memóriát a rendszer memóriához csatolni. Ez az ext32-es, ha jól tudom. Ezt fel lehet tenni így, h a rom már fentvan v rom telepítéssel együtt kell? és elég az az 512 mb v 1 gigát érdemes leválasztani? Remélem érted mire gondolok. Megköszönném, ha esetleg le tudnád írni nekem 1-2 sorba, ha nincs róla leírás. :)

Meg lehet formázni recoveryből is, ROM managerrel is, de a legjobb szerintem, ha kártyaolvasóval formázod meg Linux alatt gparted-del, Win alatt pedig valami partition tool wizard vagy mifenével :D
A lényeg, hogy a kártya elejét (azaz az első particiót), fat32-re és primary-re formázd (NE logical-ra), ezt kövesse egy Ext3 partíció, szintén primary-re. Ez utóbbival úgy vagyok, hogy szerintem az 512 is bőven elég, az egy gigát sosem használtam ki.

Én a helyedben most azt tenném, hogy megformázom a kártyát a fentiek szerint, aztán felteszem rá atak8 kolléga által ajánlott kiszivárogtatott (leaked) 2.3.4-es ROM-ot, amit korábban linkeltem, ott megtalálod.
Így minden flottul fog működni :)

Nem elérhető Borote

« Reply #340 Dátum: 2011, 07 07, 21:46:58 »
Amint látjátok, már nekem is ilyen kütyüm van, eddig nagyon bejön, fényévekkel komolyabb mint a Spica volt! Az lenne a kérdésem, hogy bladen az apps2 sd hogy működik? spicán 2 féle is volt. az egyiknek én csinálok partíciót, és minden appot átrak, a másik meg a gyári froyo-s amikor a beállítások---alkalmazások---kiválasztok egyet---és ott áthelyezés sd-re pontot használom. remélem érthető volt ahogy írtam. Én az utóbbit favorizáltam, mert nem mindent akartam az sd re pakolni. Szóval a kérdésem az, hogy Blade-re milyen verzsön van? Előre is köszönöm!

OFF: 666ik Hsz-d, de gonoooosz :D

ON: Amit Te mondtál el, az kísértetiesen emlékeztet a FroYo óta elérhető beépített SD-re való programáthelyezésre. Ezt még a rootolatlan gyári Rom-ok is tudják, kellő próbálkozás után (ELVILEG) majdnem minden átrakható. (Kis részben azonban SD-n marad). Igazából az a2sd elméleti részéhez annyira nem értek, max felhasználói szinten :)

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #341 Dátum: 2011, 07 07, 21:48:50 »
Tehát elmondható, hogy egyszerűen frissíteni kéne 2.2-re a Blade-et.  :)

Nem elérhető Náhó

• TOPIKGAZDA
« Reply #342 Dátum: 2011, 07 07, 22:15:26 »
igen, majd az is meglesz, csak most nem nagyon van rá időm. azt még úgy akarom h a tré frissítse a gen2esedés miatt mert ez gen 1 es :D utána meg kiszivárgott cuccra épülő romot fogok tolni asszem :D Amúgy észre se vettem hogy a 666. hozzászólásom volt xD
Aláírás

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Drs.
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Galaxy S8| iPhone 6
« Reply #343 Dátum: 2011, 07 07, 22:29:57 »
igen, majd az is meglesz, csak most nem nagyon van rá időm. azt még úgy akarom h a tré frissítse a gen2esedés miatt mert ez gen 1 es :D utána meg kiszivárgott cuccra épülő romot fogok tolni asszem :D Amúgy észre se vettem hogy a 666. hozzászólásom volt xD
de egy pillanat alatt frissítheted a tré-s rommal, mert letölthető hivatalosan az oldalukról! Csak azt ne mondd már, hogy nincs kedved romot frissíteni meg buherálni a Blade-t  >:(

Nem elérhető Borote

« Reply #344 Dátum: 2011, 07 07, 22:36:59 »
de egy pillanat alatt frissítheted a tré-s rommal, mert letölthető hivatalosan az oldalukról! Csak azt ne mondd már, hogy nincs kedved romot frissíteni meg buherálni a Blade-t  >:(

Mennyire egyet tudok érteni... Nekem mondjuk pont nincs Blade-em, a haveromén szoktam kiélni a berhelési mániámat :D

Nem elérhető Náhó

• TOPIKGAZDA
« Reply #345 Dátum: 2011, 07 07, 22:37:35 »
időm nincs jelenleg :D
Aláírás

Nem elérhető atak8

« Reply #346 Dátum: 2011, 07 08, 00:34:31 »
Ajánlom figyelmébe minden buheráló kedvű Blade tulajnak : You are not allowed to view links. Register or Login  :D

Nem elérhető Nestor

« Reply #347 Dátum: 2011, 07 08, 00:49:05 »
Ajánlom figyelmébe minden buheráló kedvű Blade tulajnak : You are not allowed to view links. Register or Login  :D
Tehát, ez a rom és az android monaco-n lévő többi is gondolom angol, ugye?! 
Továbbá én sikeresen felraktam You are not allowed to view links. Register or Login ezt a romot és egész jónak tűnik, már telepítettem is hozzá egy szép témát. :D  Esetleg érdemes vmi Launchert is feltelepíteni rá, illetve, ha igen nem lesz fölösleges az eredeti, nem zavarják egymást?
köszönöm a segítségeteket!!! :)

Nem elérhető atak8

« Reply #348 Dátum: 2011, 07 08, 10:11:14 »
Nem egészen  ;) a modacos romok is tudnak magyarul,csak nem 100%-os a magyarítása.Ha felteszel másik Lauchert az nem zavarja az eredetit,mivel egyszerre csak 1-et használhatsz,a home(házikó)gomb megnyomásával tudsz választani,de ha sokat váltogatsz újraindítás nélkül akkor belassul a rendszer.Sok szép napot a Blade-edhez  :ok:

Nem elérhető blaci1

• PDA: Samsung Galaxy S3 Neo
  • PDA ROM: Android 4.4.2
« Reply #349 Dátum: 2011, 07 08, 14:18:18 »
Sziasztok!

Sajnos még mindig 2.1 van a telefonomon. Igazából nem merek neki állni a rom cserének.

Ezért inkább szeretném megkérdezni hogy, valaki nem csinálná-e meg nekem némi pénzért. Budapesten valahol a 10 kerületben, vagy annak közelében.