Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Firmware-ek, root, leírások  (Megtekintve 205965 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető vic007

• Nem: Férfi
  • PDA: Note II / SGS II / Nexus 7
  • PDA ROM: XXDMB2 - 4.1.2 / XXMS1 - 4.1.2 / JDQ39
Re: Firmware-ek, root, leírások
« Reply #650 Dátum: 2012, 05 14, 11:02:51 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Igen, rootolt, annyiban különbözik. Gondolom te is a munkahelyeden próbáltad letölteni (már vagy 10-en kerestek meg e miatt, hogy nem tudnak letölteni innen és kiderült, hogy a munkahelyükön le van tiltva a nagyobb fájlok letöltése) tehát, működnek a letöltések 100%-osan!!!
Ja és az alap root problémádhoz, még mindig javaslom az overcome kernelt, mint már írtam is.
Illetve esetleg megnézheted a You are not allowed to view links. Register or Login féle módszert is.

Ha az Overcome kernelt feltolod, attól még nem lesz root-olt a tab.... :hmm:

Nem elérhető expa

• grafikus
  • PDA: Samsung P1000 Galaxy Tab 16GB
  • PDA ROM: P1000XXJPZ
« Reply #651 Dátum: 2012, 05 14, 11:07:57 »
Igen, rootolt, annyiban különbözik. Gondolom te is a munkahelyeden próbáltad letölteni (már vagy 10-en kerestek meg e miatt, hogy nem tudnak letölteni innen és kiderült, hogy a munkahelyükön le van tiltva a nagyobb fájlok letöltése) tehát, működnek a letöltések 100%-osan!!!

Hát biza nem a munkahelyemen töltöm le a fájlokat mert nem járok melózni sehová.
Itthon dolgozom a legjobb körülmények között 80Mbit-es vonallal. Korlátlan letöltéssel. Bármit, bárhonnan le tudok tölteni csak innen nem jönnek a fájlok :(

De azért köszi a választ.
Samsung Galaxy Tab P1000
Firm: 4.1.2 Jelly Bean
Kernel: 2.6.35.13-HumberOS
Build: cm10-20121107-HumberOS-p1
Alapsáv: P1000XXJPZ

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
  • Navigáció / Navigation: Google
  • PDA: aláírás
  • PDA ROM: aláírás
« Reply #652 Dátum: 2012, 05 14, 11:23:35 »
Hát biza nem a munkahelyemen töltöm le a fájlokat mert nem járok melózni sehová.
Itthon dolgozom a legjobb körülmények között 80Mbit-es vonallal. Korlátlan letöltéssel. Bármit, bárhonnan le tudok tölteni csak innen nem jönnek a fájlok :(

De azért köszi a választ.

Most töltöttem le, nálam lejött elsőre a komplett fájl...esetleg valami tűzfal/víruskergető kavarhat be.

Próbáld You are not allowed to view links. Register or Login, annyi hogy itt be van csomagolva a tar fájl.

Ha az Overcome kernelt feltolod, attól még nem lesz root-olt a tab.... :hmm:

Emlékeim szerint nekem, amikor adtam el, így volt fent: JQ8 + OC 4.0.0 kernel + marketről; SuperUser+BusyBox --> és volt root jog.
Huawei P30Pro /  Huawei GT3Pro

Nem elérhető expa

• grafikus
« Reply #653 Dátum: 2012, 05 14, 11:36:43 »
Most töltöttem le, nálam lejött elsőre a komplett fájl...esetleg valami tűzfal/víruskergető kavarhat be.

Próbáld You are not allowed to view links. Register or Login, annyi hogy itt be van csomagolva a tar fájl.

Emlékeim szerint nekem, amikor adtam el, így volt fent: JQ8 + OC 4.0.0 kernel + marketről; SuperUser+BusyBox --> és volt root jog.

A mediafire-ről egyből lejött szó nélkül :) Köszönöm szépen!  :taps:
Viszont kár hogy a hozzászólást nem  lehet módosítani bármikor. Így újra-és újra újat kell írni :)
Samsung Galaxy Tab P1000

Nem elérhető vic007

« Reply #654 Dátum: 2012, 05 14, 11:57:23 »
OFF:
Nem értem hogy a hozzászólásokat miért nem lehet módosítani bármikor???  :shock:
ON:

A pdafanclub oldalról nem jön le a ROM. KB 100MB-nál mindig megáll és nem jön tovább. Valami hiba lehet ott. Több letöltővel is próbáltam!

Lejön... :D

Nem elérhető vic007

« Reply #655 Dátum: 2012, 05 14, 12:03:00 »

Hát....., de nemsokára kipróbálom...

Nem elérhető Nonoffi

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Nexus 5
  • PDA ROM: [Rom] Slim 4.4.2 built 2.6.RC2-Weekly [Kernel] Franco 3.4.75
« Reply #656 Dátum: 2012, 05 15, 12:07:42 »
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kapni, mert valószínűleg el ronthattam valamit.
Van egy Samsung P100-as (Sprint által forgalomba hozott) Galaxy tabom.
Gingerbread 2.3.4 fut rajta.
Rootolni próbáltam a készüléket a leírtak szerint.
Végig is futott, viszont azóta nem kapcsol be a tab, egyedül a samsung logó villan be a képernyőn egy pillanatra, uána az is el tűnik és semmi.
Lehet rossz volt a tar fájl amit innen töltöttem le :

CF-Root-TAB-JMG-v2.3.zip

Hard resetre nem reagál :( ugyan úgy csak egy pillanatra ugrik be a samsung felirat a képernyőn.

Valaki valami ötlet, hogyan tudom vissza állítani, esetleg valami működő *.tar fájt tuda, amivel újból életre tudom kelteni a tabot?

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
« Reply #657 Dátum: 2012, 05 15, 17:45:21 »
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kapni, mert valószínűleg el ronthattam valamit.
Van egy Samsung P100-as (Sprint által forgalomba hozott) Galaxy tabom.
Gingerbread 2.3.4 fut rajta.
Rootolni próbáltam a készüléket a leírtak szerint.
Végig is futott, viszont azóta nem kapcsol be a tab, egyedül a samsung logó villan be a képernyőn egy pillanatra, uána az is el tűnik és semmi.
Lehet rossz volt a tar fájl amit innen töltöttem le :

CF-Root-TAB-JMG-v2.3.zip

Hard resetre nem reagál :( ugyan úgy csak egy pillanatra ugrik be a samsung felirat a képernyőn.

Valaki valami ötlet, hogyan tudom vissza állítani, esetleg valami működő *.tar fájt tuda, amivel újból életre tudom kelteni a tabot?

Ajjajj....pedig direkt ki is van emelve, a leírás elején: P1000 16GB

Neked ilyen tabod van: You are not allowed to view links. Register or Login???

Mert ugye a 2 egymástól teljesen különbözik....

No most az történt, hogy csináltál egy jó kis papírnehezéket, mert nem rá való kernelt raktál fel.

Viszont ha ez a típusa a tabodnak, akkor You are not allowed to view links. Register or Login van hozzá a stock kernel, elvileg odinból feltolod és működnie kell utána.

Ha ezután sem menne (DE biztosan ez a tabod verziószáma), akkor ahogy nézegetem You are not allowed to view links. Register or Login a stock rom hozzá.

Egyébként az eredeti leírások You are not allowed to view links. Register or Login indulnak, először ezt nézd át.

Nem elérhető iznagy

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy Note 3,4 S6 EDGE
  • PDA ROM: Stock
« Reply #658 Dátum: 2012, 05 15, 17:51:05 »
Sziasztok,

2 napja érdeklődtem frissítésről, mert vacakolt a P1000-es. Már akkor gondoltam, hogy valami hw hiba lesz. Fel is ment overcome 4.0 ment is 2 napot. Ma újra indult, de bootnál leállt. CWM-ben nem lehetett semmit csinálni, donwload bejött és elindult a JQ8 telepítés ami 20 mp után faild lett. Utána már csak telefon és pc felkiáltó jellel. Ötlet? Vagy megy szervizbe.

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
« Reply #659 Dátum: 2012, 05 15, 17:55:39 »
Sziasztok,

2 napja érdeklődtem frissítésről, mert vacakolt a P1000-es. Már akkor gondoltam, hogy valami hw hiba lesz. Fel is ment overcome 4.0 ment is 2 napot. Ma újra indult, de bootnál leállt. CWM-ben nem lehetett semmit csinálni, donwload bejött és elindult a JQ8 telepítés ami 20 mp után faild lett. Utána már csak telefon és pc felkiáltó jellel. Ötlet? Vagy megy szervizbe.
Hát, hogy mi okozza ezt nálad, passz...
Viszont ahogy írod, szinte mindegy milyen rom van fent, akkor is előfordul, lehet tényleg hardveres dolog.

Még1, ODIN mód az működik továbbra is, tehát esetleg próbálj már meg egy stock JQ1-et, pit-el, reparttal felrakni és ha sikerült, akkor ne rootold, ne csinálj vele semmit, csak használd, hogy gyári alap állapotú rommal mit csinál.

Garanciális még???

Nem elérhető iznagy

« Reply #660 Dátum: 2012, 05 15, 18:08:07 »
Hát, hogy mi okozza ezt nálad, passz...
Viszont ahogy írod, szinte mindegy milyen rom van fent, akkor is előfordul, lehet tényleg hardveres dolog.

Még1, ODIN mód az működik továbbra is, tehát esetleg próbálj már meg egy stock JQ1-et, pit-el, reparttal felrakni és ha sikerült, akkor ne rootold, ne csinálj vele semmit, csak használd, hogy gyári alap állapotú rommal mit csinál.

Garanciális még???
Szerencsére garis, de semmi nem jön be, csak a pc-telefon a sárga 3 szöggel. :(

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
« Reply #661 Dátum: 2012, 05 15, 18:17:17 »
Szerencsére garis, de semmi nem jön be, csak a pc-telefon a sárga 3 szöggel. :(
Ha garanciális és szervizben gondolkodsz, akkor még inkább kell rá egy gyári rom, mert custom romoknak nem igazán örülnek....

Tehát, bekapcsolod a tabod, mutatja ezt az ábrát, amit említettél, elindítod az ODIN-t (azt a verziót, ami az első hozzászólásban van), és letöltöd a szintén első hozzászólásban lévő JQ1 romot + a hozzá tartozó pit fájlt. Ezeket betallózod és kipipálod a repartitiont, a leírás szerint.
Majd csatlakoztatod a tabot, vélhetőleg az odin kiírja, hogy melyik portra csatlakozott, és start.

(szolgáltatós vagy független a tabod???)

Nem elérhető iznagy

« Reply #662 Dátum: 2012, 05 15, 18:18:09 »
Ha garanciális és szervizben gondolkodsz, akkor még inkább kell rá egy gyári rom, mert custom romoknak nem igazán örülnek....

Tehát, bekapcsolod a tabod, mutatja ezt az ábrát, amit említettél, elindítod az ODIN-t (azt a verziót, ami az első hozzászólásban van), és letöltöd a szintén első hozzászólásban lévő JQ1 romot + a hozzá tartozó pit fájlt. Ezeket betallózod és kipipálod a repartitiont, a leírás szerint.
Majd csatlakoztatod a tabot, vélhetőleg az odin kiírja, hogy melyik portra csatlakozott, és start.

(szolgáltatós vagy független a tabod???)

Független. De erre nem is gondoltam, hogy látja így is. Köszi. Remélem el indul.
Hibára fut mint futott a JQ8 is.

<ID:0/009> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
« Reply #663 Dátum: 2012, 05 15, 18:42:17 »
Független. De erre nem is gondoltam, hogy látja így is. Köszi. Remélem el indul.
Hibára fut mint futott a JQ8 is.

<ID:0/009> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

Hát ez érdekes, lehet a bootloadert kellene befrissíteni, (első hsz. dbdata.tar)viszont találtam egy kis okosságot, bár nemtudom, hogy mennyire működik:
rövid leírás, letölthető fájlok: You are not allowed to view links. Register or Login
és egy komplett videó hozzá:

Nem elérhető iznagy

« Reply #664 Dátum: 2012, 05 15, 19:06:18 »
Működik a program, de nálam tele lesz piros megjegyzésekkel és cwm jön be. Újra download és ugyan az a hiba az odinban.

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
« Reply #665 Dátum: 2012, 05 15, 19:20:55 »
Működik a program, de nálam tele lesz piros megjegyzésekkel és cwm jön be. Újra download és ugyan az a hiba az odinban.

No még egy utolsó próbálkozás, régebben mint "safe" rom a "roto" romokat használta mindenki, viszont nem volt mostanában elérhető sehol.

Ám, a kedves készítő, újból felrakta, és You are not allowed to view links. Register or Login elérhetőek. (A JME full kell nekünk)

Ez elvileg egy 3+1 fájlos rom, aminek a pontos felrakásáról You are not allowed to view links. Register or Login találsz pontos leírást, képekkel.

Ezt még esetleg nézd meg...kezdek kifogyni a lehetséges megoldásokból...

Ja még1 dolog, írtad, hogy bejön a CWM az one clicck repair után, ott utána működik is a CWM???? Ha igen akkor CWM-ből is megpróbálhatnál feltolni egy romot, hátha onnan felmegy...

mod.: egyébként jelenleg az a probléma, hogy félbeszakadt a frissítés --> e miatt nem indul el a tab, illetve e miatt nem tudnak vele mit kezdeni a segédprogramok sem, hiszen hiába rakja rendbe a boot-rendszert, nem tud mit bebootolni, mert nincs rajta a rom, vagy legalább is, csak részben van rajta.

Nem elérhető iznagy

« Reply #666 Dátum: 2012, 05 16, 06:02:25 »
No még egy utolsó próbálkozás, régebben mint "safe" rom a "roto" romokat használta mindenki, viszont nem volt mostanában elérhető sehol.

Ám, a kedves készítő, újból felrakta, és You are not allowed to view links. Register or Login elérhetőek. (A JME full kell nekünk)

Ez elvileg egy 3+1 fájlos rom, aminek a pontos felrakásáról You are not allowed to view links. Register or Login találsz pontos leírást, képekkel.

Ezt még esetleg nézd meg...kezdek kifogyni a lehetséges megoldásokból...

Ja még1 dolog, írtad, hogy bejön a CWM az one clicck repair után, ott utána működik is a CWM???? Ha igen akkor CWM-ből is megpróbálhatnál feltolni egy romot, hátha onnan felmegy...

mod.: egyébként jelenleg az a probléma, hogy félbeszakadt a frissítés --> e miatt nem indul el a tab, illetve e miatt nem tudnak vele mit kezdeni a segédprogramok sem, hiszen hiába rakja rendbe a boot-rendszert, nem tud mit bebootolni, mert nincs rajta a rom, vagy legalább is, csak részben van rajta.

Nagyon köszönöm a segítségedet, sajnos ezzel én is tisztában vagyok. Nem CWM, hanem recoverym van csak. Az különben tiszta, hogy nem tud bebootolni, de hogy az odin miért nem megy végig? Szerintem hw hiba lesz ez. Az utolso link sem segített, ugyan úgy hibára futott a vége.

Nem elérhető sbalu

• Mr.
« Reply #667 Dátum: 2012, 05 16, 08:32:38 »
Nagyon köszönöm a segítségedet, sajnos ezzel én is tisztában vagyok. Nem CWM, hanem recoverym van csak. Az különben tiszta, hogy nem tud bebootolni, de hogy az odin miért nem megy végig? Szerintem hw hiba lesz ez. Az utolso link sem segített, ugyan úgy hibára futott a vége.
Nem patch-elted meg véletlenűl a bootloader-edet?Állítólag bizonyos esetekben (Gingerbread) ez téglásítást okoz.

Nem elérhető Nonoffi

« Reply #668 Dátum: 2012, 05 16, 13:13:34 »
Ajjajj....pedig direkt ki is van emelve, a leírás elején: P1000 16GB

Neked ilyen tabod van: You are not allowed to view links. Register or Login???

Mert ugye a 2 egymástól teljesen különbözik....

No most az történt, hogy csináltál egy jó kis papírnehezéket, mert nem rá való kernelt raktál fel.

Viszont ha ez a típusa a tabodnak, akkor You are not allowed to view links. Register or Login van hozzá a stock kernel, elvileg odinból feltolod és működnie kell utána.

Ha ezután sem menne (DE biztosan ez a tabod verziószáma), akkor ahogy nézegetem You are not allowed to view links. Register or Login a stock rom hozzá.

Egyébként az eredeti leírások You are not allowed to view links. Register or Login indulnak, először ezt nézd át.

Igen a Tipusa ez, de ahogy néztem a linket, ott Android 2.2, Froyo van rajta, a enyémen pedig 2.3.4es van rajta.
Jelenthet ez gondot???

Nem elérhető Nonoffi

« Reply #669 Dátum: 2012, 05 16, 14:33:07 »
Igen a Tipusa ez, de ahogy néztem a linket, ott Android 2.2, Froyo van rajta, a enyémen pedig 2.3.4es van rajta.
Jelenthet ez gondot???

Fel raktam, rendbe is jött :)
Köszönöm szépen.

Nem elérhető iznagy

« Reply #670 Dátum: 2012, 05 16, 19:26:33 »
Mycso,

Sikerült életre kelteni!
Lehet érdemes lenne beírni az 1 hsz-be. Letöltő linket szerintem Te is tudsz hozzá a file neveket és menetet leírom.

1. Ugye a kiinduló pont vagy download mód vagy pc-telefon és közte a háromszög.
2. oneclick.jar futtatása ezt a menetet linkelted is
3. Lesz download mód ezt újra indítsuk el bármire is fut a oneclick után.
4. dbdata.rfs futtatása pda-hoz tallózva .pit és repart nélkül.
5. újra download módba rakjuk a telefont és "GB-Stock-Safe-v5" romot pda-ba és az ehhez tartozó pit-et is tallózuk be, valamint repart pipa.

Ez gyönyörüen újra élesztette nálam a TAB-ot. A "GB-Stock-Safe-v5" rom egy zip file ami sok mindent tartalmaz közte a GB-Stock-Safe-v5.tar-t a pitet ami kell a flashhez.

Még egyszer köszi a segítséget. Sokat kutattam mire erre rátaláltam, de megérte. Az biztos, ha még egyszer újra indul szerviz. Még annyi ez a "GB-Stock-Safe-v5" rom egy GB 2.3.3. JQ1. Most egy darabig marad is.

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
« Reply #671 Dátum: 2012, 05 16, 20:24:49 »
Mycso,

Sikerült életre kelteni!
Lehet érdemes lenne beírni az 1 hsz-be. Letöltő linket szerintem Te is tudsz hozzá a file neveket és menetet leírom.

1. Ugye a kiinduló pont vagy download mód vagy pc-telefon és közte a háromszög.
2. oneclick.jar futtatása ezt a menetet linkelted is
3. Lesz download mód ezt újra indítsuk el bármire is fut a oneclick után.
4. dbdata.rfs futtatása pda-hoz tallózva .pit és repart nélkül.
5. újra download módba rakjuk a telefont és "GB-Stock-Safe-v5" romot pda-ba és az ehhez tartozó pit-et is tallózuk be, valamint repart pipa.

Ez gyönyörüen újra élesztette nálam a TAB-ot. A "GB-Stock-Safe-v5" rom egy zip file ami sok mindent tartalmaz közte a GB-Stock-Safe-v5.tar-t a pitet ami kell a flashhez.

Még egyszer köszi a segítséget. Sokat kutattam mire erre rátaláltam, de megérte. Az biztos, ha még egyszer újra indul szerviz. Még annyi ez a "GB-Stock-Safe-v5" rom egy GB 2.3.3. JQ1. Most egy darabig marad is.

Na, örülök, hogy összejött. Egyébként írtam ezt a dbdata.tar-os megoldást is, sőt ez benne is van az 1. hozzászólásban.  :)
Mivel nálad az ODIN felismerte, így elég lett volna a 4. ponttól nekifutni.
Ez a stocksafe rom, pedig egy az egyben, az általam is említett és az első hozzászólásban is megtalálható JQ1-es rom.

Viszont, amit a végén írtál, az jó gondolat, egyelőre ne is rootold, ne csinálj rá semmi módosítást, így kijön, hogy hardver hiba-e vagy csak valami szoftveres gondod volt. :ok:

Nem elérhető Asztalos

• PDA: Samsung Galaxy Spica
  • PDA ROM: I570EXXJD2
« Reply #672 Dátum: 2012, 06 13, 22:03:11 »
Üdv. Olyan segítséget kérnék, hogy amennyiben felraknám az ics-t akkor  akkor az 1. Hszben leírtak szerint csinálom, akkor milyen kernelt, romot kellene leszedni, ill. Betenni odinba? Esetleg ha link is van akkor special thx. Köszi előre is (bocsi de kezdő vagyok :) )

Nem elérhető expa

• grafikus
« Reply #673 Dátum: 2012, 06 14, 08:07:53 »
ICS felrakásához nem kell ODIN ha már előtte fel van rakva valamilyen Overcome rom.
Ez alapján csináld, ügyesen le van írva: You are not allowed to view links. Register or Login

ICS-ből nekem az AOKP jött be legjobban :)

Üdv. Olyan segítséget kérnék, hogy amennyiben felraknám az ics-t akkor  akkor az 1. Hszben leírtak szerint csinálom, akkor milyen kernelt, romot kellene leszedni, ill. Betenni odinba? Esetleg ha link is van akkor special thx. Köszi előre is (bocsi de kezdő vagyok :) )
Samsung Galaxy Tab P1000

Nem elérhető Asztalos

• PDA: Samsung Galaxy Spica
  • PDA ROM: I570EXXJD2
« Reply #674 Dátum: 2012, 06 14, 14:17:16 »
ICS felrakásához nem kell ODIN ha már előtte fel van rakva valamilyen Overcome rom.
Ez alapján csináld, ügyesen le van írva: You are not allowed to view links. Register or Login

ICS-ből nekem az AOKP jött be legjobban :)

Köszönöm, a fő gond ezzel, hogy még teljesen szűz a rendszer, gyári rom, nincs rootolve, azért gondoltam az Odinos megoldásra :)