2024, 11 25, 18:22:59
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy 3 root, gps fix, upgrade  (Megtekintve 120650 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
Re: Galaxy 3 root, gps fix, upgrade
« Reply #200 Dátum: 2011, 06 16, 16:24:58 »
You are not allowed to view links. Register or Login
25. :)
Aztán egy kis Mallorca :P, majd ezek után talán SGS 2  :oops:
Az szép!  :taps: Hát akkor grat, sok boldogságot!  :ok: Az asszonyhoz is, meg az SGS2-höz is :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető Piton

• PFC Fan
  • PDA: I5800XXJPM
  • PDA ROM: FROY.XXJPM
« Reply #201 Dátum: 2011, 07 27, 15:02:41 »
I5800XXJPB.
Borat Pitonka ;)

Nem elérhető Baxi

• PDA: samsung galaxy GT-I5800
  • PDA ROM: I5800VDHJP1
« Reply #202 Dátum: 2011, 07 27, 19:55:07 »
Olyan kérdésem lenne a GPS (Global Positioning System)-el kapcsolatba, hogy ugye ezekben AGPS (Assisted GPS) van.
Ez azt jelenti hogy internet nélkül nem fog műholdat?
Mert ha nekem be van kapcsolva a net/3G akkor rögtön van műhold, ha nincs akár egész nap képes keresgélni műholdat.
Vagy még mindig valami új frissítés vagy ROM csere kell rá?
Segítséget előre is köszönöm.

Nem elérhető andeekey

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: toronyiránt 1.0 version
  • PDA: Note 8
« Reply #203 Dátum: 2011, 07 27, 20:11:56 »
Olyan kérdésem lenne a GPS (Global Positioning System)-el kapcsolatba, hogy ugye ezekben AGPS (Assisted GPS) van.
Ez azt jelenti hogy internet nélkül nem fog műholdat?
Mert ha nekem be van kapcsolva a net/3G akkor rögtön van műhold, ha nincs akár egész nap képes keresgélni műholdat.
Vagy még mindig valami új frissítés vagy ROM csere kell rá?
Segítséget előre is köszönöm.
internet nélkül is kell jelet fogjon, de tény hogy lassabb. max 1-2 perc alatt meg kell lennie. Persze ha régen volt letöltve az agps, akkor több is lehet. De hát egy android nem is android net nélkül.

Nem elérhető NaviGal

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Galaxy 3
  • PDA: I5800XXJP4
  • PDA ROM: I5800oXXJPM, Build: FROYO.XXJPN, KERNEL: 2.6.32.9
« Reply #204 Dátum: 2011, 07 28, 17:44:41 »
Sziasztok.
IGO probléma megoldásával engem is meg tudna dobni valaki.  :ima:
THX.

Nem elérhető folnor

• PFC Fan
  • PDA: i5800 Galaxy 3
  • PDA ROM: I5800XXJPN
« Reply #205 Dátum: 2011, 08 08, 10:04:54 »
Akkor összefoglalva mit kellene tennem, hogy a Galaxy 3 gps-e működjön?

Előre is köszi.

Nem elérhető hnsz2002

• PFC Fan
  • PDA: GT-I5800
  • PDA ROM: XWJG6
« Reply #206 Dátum: 2011, 11 06, 22:00:58 »
Sziasztok,

én visszatettem a 2.1-es firmwaret, mert 2.2-vel elég sok bajom volt. A lényeg, hogy netről vadásztam több 2.1-et, és valami orosz verziót miután visszaraktam, eltűnt az unlock. Reggel óta keresgetek, rengeteg mindent próbáltam már, fizetős megoldást is, de nem megy.

Köszi előre is!

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #207 Dátum: 2011, 11 07, 00:46:41 »
Sziasztok,

én visszatettem a 2.1-es firmwaret, mert 2.2-vel elég sok bajom volt. A lényeg, hogy netről vadásztam több 2.1-et, és valami orosz verziót miután visszaraktam, eltűnt az unlock. Reggel óta keresgetek, rengeteg mindent próbáltam már, fizetős megoldást is, de nem megy.

Köszi előre is!
Az, hogy eltűnt az unlock, úgy érted, hogy függő lett a telefon függetlenből? Ha igen, a kérdés az, hogy te függetlenítetted, vagy így vetted már valahonnan? Jó lenne megtudni milyen módszerrel lett kinyitva. Elméletileg egy romcserével nem lesz függő v. független egy készülék. A helyedben megpróbálnék még feldobni egy másik 'hivatalos' romot is, pl. innen: You are not allowed to view links. Register or Login (reg szükséges a belépéshez).
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető hnsz2002

• PFC Fan
« Reply #208 Dátum: 2011, 11 07, 07:47:58 »
Az, hogy eltűnt az unlock, úgy érted, hogy függő lett a telefon függetlenből? Ha igen, a kérdés az, hogy te függetlenítetted, vagy így vetted már valahonnan? Jó lenne megtudni milyen módszerrel lett kinyitva. Elméletileg egy romcserével nem lesz függő v. független egy készülék. A helyedben megpróbálnék még feldobni egy másik 'hivatalos' romot is, pl. innen: You are not allowed to view links. Register or Login (reg szükséges a belépéshez).

Igen, pontosan. Eddig független volt, így vettem, de tegnap az egyik firmware után függő lett. Nem tudom hogyan lett kinyitva, mert nem én csináltam. Akármelyik firmwaret teszem rá, akár azt, amelyik korábban fent volt, kéri a hálózatfeloldó pint.
De megpróbálok innen is egy XXJK1-et, hátha ez másfajta.

[szerk] Nem, pont ugyanaz, ami nekem van.
Annyit még, hogy a pár hónapja mikor frissítgettem, akkor 2.2-re, több verziót is feltöltöttem, és nem volt probléma.

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #209 Dátum: 2011, 11 07, 11:39:33 »
Igen, pontosan. Eddig független volt, így vettem, de tegnap az egyik firmware után függő lett. Nem tudom hogyan lett kinyitva, mert nem én csináltam. Akármelyik firmwaret teszem rá, akár azt, amelyik korábban fent volt, kéri a hálózatfeloldó pint.
De megpróbálok innen is egy XXJK1-et, hátha ez másfajta.

[szerk] Nem, pont ugyanaz, ami nekem van.
Annyit még, hogy a pár hónapja mikor frissítgettem, akkor 2.2-re, több verziót is feltöltöttem, és nem volt probléma.
Ez egyre érdekesebb. Találtam olyan fórumbejegyzéseket magyar oldalon, hogy az utóbbi időben más is járt így. Megoldást viszont nem találok rá :S Vannak függetlenítési módszerek neten, youtube-on is, de még csak fizetős verziót találtam.

Nem elérhető hnsz2002

• PFC Fan
« Reply #210 Dátum: 2011, 11 07, 12:30:20 »
Ez egyre érdekesebb. Találtam olyan fórumbejegyzéseket magyar oldalon, hogy az utóbbi időben más is járt így. Megoldást viszont nem találok rá :S Vannak függetlenítési módszerek neten, youtube-on is, de még csak fizetős verziót találtam.
Én már nagyon sok módszert próbáltam, a tegnapi napom teljesen ezzel telt, egyikkel se jutottam eredményre.
Először próbáltam a z3x samsung tool-lal, de mint utólag kiderült, ehhez mindenképp smartcard kell. Aztán próbáltam az nv_data.bint lemásolni, és sgux.exe, nem írt rá semmit. Aztán próbáltam ezt: You are not allowed to view links. Register or Login feltöltöttem az nv_datat, erre azt mondta, hogy invalid. Aztán találtam valami leírást, hogy hex editorral hogy kell kibányászni, az sem hozott eredményt, mert nekem ott csupa 0x00 minden. Aztán volt marketből valami app, amit simán le kell tölteni, és elindítani. Az azt mondta, hogy "found key: null". Aztán elegem lett, elindultam a városba, körbejártam a telefonos boltokat, de szinte sehol nem csinálnak már függetlenítést.. Nem tudom miért. Aztán kerestem tovább, megtaláltam a fastgsm.com-ot. 19,99USD... Nah, üsse kő, már leszarom. Átutaltam, app letölt, elindít, connection to serial port OK, reading firmware version FAIL... Check USB connection, USB debug mode, battery charged, etc... And try again. A szokásosok. Azt hiszem ennyi, de lehet volt más is, csak már nem emlékszek mindre. Nem ment egyik sem :(

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #211 Dátum: 2011, 11 07, 14:00:25 »
Én már nagyon sok módszert próbáltam, a tegnapi napom teljesen ezzel telt, egyikkel se jutottam eredményre.
Először próbáltam a z3x samsung tool-lal, de mint utólag kiderült, ehhez mindenképp smartcard kell. Aztán próbáltam az nv_data.bint lemásolni, és sgux.exe, nem írt rá semmit. Aztán próbáltam ezt: You are not allowed to view links. Register or Login feltöltöttem az nv_datat, erre azt mondta, hogy invalid. Aztán találtam valami leírást, hogy hex editorral hogy kell kibányászni, az sem hozott eredményt, mert nekem ott csupa 0x00 minden. Aztán volt marketből valami app, amit simán le kell tölteni, és elindítani. Az azt mondta, hogy "found key: null". Aztán elegem lett, elindultam a városba, körbejártam a telefonos boltokat, de szinte sehol nem csinálnak már függetlenítést.. Nem tudom miért. Aztán kerestem tovább, megtaláltam a fastgsm.com-ot. 19,99USD... Nah, üsse kő, már leszarom. Átutaltam, app letölt, elindít, connection to serial port OK, reading firmware version FAIL... Check USB connection, USB debug mode, battery charged, etc... And try again. A szokásosok. Azt hiszem ennyi, de lehet volt más is, csak már nem emlékszek mindre. Nem ment egyik sem :(
Konzultáltam egy másik fórumon egy kollegával, azt mondta ő már találkozott ilyennel. Ritkán, de előforduló probléma, hogy frissítés közben valamiért lock-ol a készülék, de általában Kies-el való hivatalos frissítés közben szokott ilyen történni. Ő azt a módszert javasolta, hogy fel kell dobni egy hivatalos 2.2-t ami Kies-el frissíthető, és garanciába vissza kell vinni a készüléket, már ha van rá még garancia. Elvileg létezhet még más megoldás házilag, ami garanciavesztést okoz, erről még várom a választ. Ha megtudok valamit megírom.

Nem elérhető hnsz2002

• PFC Fan
« Reply #212 Dátum: 2011, 11 07, 15:40:39 »
Konzultáltam egy másik fórumon egy kollegával, azt mondta ő már találkozott ilyennel. Ritkán, de előforduló probléma, hogy frissítés közben valamiért lock-ol a készülék, de általában Kies-el való hivatalos frissítés közben szokott ilyen történni. Ő azt a módszert javasolta, hogy fel kell dobni egy hivatalos 2.2-t ami Kies-el frissíthető, és garanciába vissza kell vinni a készüléket, már ha van rá még garancia. Elvileg létezhet még más megoldás házilag, ami garanciavesztést okoz, erről még várom a választ. Ha megtudok valamit megírom.
Nincs rá garancia már, meg egyébként is használtan vettem, szóval jöhet bármilyen barkácsolás :).

Nem elérhető hnsz2002

• PFC Fan
« Reply #213 Dátum: 2011, 11 08, 15:23:19 »
Közben kipróbáltam simekkel, kiderült hogy T-Mobileos... Ez nem tudom számít-e.
Valami ötlet? :(

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #214 Dátum: 2011, 11 08, 16:45:27 »
Közben kipróbáltam simekkel, kiderült hogy T-Mobileos... Ez nem tudom számít-e.
Valami ötlet? :(
Sajnos nem sikerült megoldást találnom  :( XDA-n kellene szétnézni még, hátha van valami info.

Nem elérhető hnsz2002

• PFC Fan
« Reply #215 Dátum: 2011, 11 08, 18:56:28 »
Találtam egy lehetséges megoldást, azt írják rootoljam (megtörtént), és töröljem a /efs tartalmát. Ez lehet megoldás, vagy hülyeség? Nem fog az hiányozni? Rebootkor újragenerálja?

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
« Reply #216 Dátum: 2011, 11 08, 19:00:57 »
Találtam egy lehetséges megoldást, azt írják rootoljam (megtörtént), és töröljem a /efs tartalmát. Ez lehet megoldás, vagy hülyeség? Nem fog az hiányozni? Rebootkor újragenerálja?

nemtudom hol olvastad eme baromságot,,,,ha törlöd még imei számod sem lesz,,,,csak egy zenelejátszo marad :D

Nem elérhető hnsz2002

• PFC Fan
« Reply #217 Dátum: 2011, 11 08, 19:02:46 »

nemtudom hol olvastad eme baromságot,,,,ha törlöd még imei számod sem lesz,,,,csak egy zenelejátszo marad :D
Igen, már rájöttem. De pl. itt: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető hnsz2002

• PFC Fan
« Reply #218 Dátum: 2011, 11 08, 19:43:38 »
Találtam mégegyet: You are not allowed to view links. Register or Login
Esélyes lehet?

Nem elérhető hnsz2002

• PFC Fan
« Reply #219 Dátum: 2011, 11 08, 19:59:23 »
Igazából megpróbálnám. Az a  kérdésem, hogyha mondjuk elrontom a nv_data.bin-t, és feltöltöm a rosszat, lehet tégla a telefonból? Illetve ha rossz (vagy nem működik), akkor a lementettet hogy tudom visszatenni?

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
Re: Re: Galaxy 3 root, gps fix, upgrade
« Reply #220 Dátum: 2011, 11 08, 20:31:21 »
Igazából megpróbálnám. Az a  kérdésem, hogyha mondjuk elrontom a nv_data.bin-t, és feltöltöm a rosszat, lehet tégla a telefonból? Illetve ha rossz (vagy nem működik), akkor a lementettet hogy tudom visszatenni?
Sajnos ebben nem tudok segiteni. Annyit javasolnek esetleg, hogy kerdezd meg ezt az android altalanosban, ott azert vannak olyan szakik akik meg tudjak mondani mit okozhat ez a megoldas. Ha sikerul azert jelezz.

Sent from my TripNMiUI Pyramid using Tapatalk

Nem elérhető breeze

• PFC Fan
  • PDA: galaxy 3
  • PDA ROM: i5800xxjpn
« Reply #221 Dátum: 2011, 12 13, 12:57:33 »
Hali mi most a legújjabb rom?Hogyan tudom megnézni,hogy nekem mi van rajta?És miért nem tudok usb-vel csatlakozni a pc-hez?kell valami progi rá?Addig ugye nem is tudok felrakni frissebb romot,míg nincs usb catlakozás?

Nem elérhető kanyarcsákány

• PDA: Samsung i5801
  • PDA ROM: 5801 BVJP9
« Reply #222 Dátum: 2011, 12 29, 00:35:27 »
Sziasztok!

Tegnap estére meguntam, hogy a Galaxy Apollo-m (I5801) tetves lassú, ezért a beállítások menüben egy gyári beállítások visszaállítása gomb megérintése mellett döntöttem...
Azóta nem bootol be a telefon.... Samsung logonál NYEKK.. meg csak rezeg össze vissza...
Recovery módba is próbáltam factory resetelni és rebootoltam, de (gondolom korábban is ezt csinálta, csak automatikusan) nem sikerült.
Odinnal próbáltam régi romot (I5801BUJE8 ) új romot (I5801BVJPE), de semmi.. csak ez:

<ID:0/007> Added!!
<ID:0/007> Odin v.3 engine (ID:7)..
<ID:0/007> File analysis..
<ID:0/007> SetupConnection..

És hosszú órákon keresztül semmi.... Azt hittem én rontottam el valamit, de akárhogy gondolkodom, nem csúszott félre semmi. Telefon kikapcsolt állapotban DOWNLOAD módba kapcsolva, gépre dugva, tar file betallózva, start gomb és a nagy büdös semmi. Ha valaki el tudná mondani, mit kellene tennem, megköszönném.

Előre is köszi: István

Nem elérhető kanyarcsákány

• PDA: Samsung i5801
  • PDA ROM: 5801 BVJP9
« Reply #223 Dátum: 2011, 12 29, 01:09:22 »
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Ha valaki lát benne hibát, közölje, mert nem mindennap csinálok ilyet, ezért nem tudom, hogy minden jó helyen van-e.

Nem elérhető MaxFecky

• PFC Fan
« Reply #224 Dátum: 2011, 12 29, 05:05:08 »
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Ha valaki lát benne hibát, közölje, mert nem mindennap csinálok ilyet, ezért nem tudom, hogy minden jó helyen van-e.

Szia! Nem ismerem azt az Odin-t ami nálad van, nekem így néz ki:

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Attól függően, amit fel akarsz tenni romot 1 fájlos, vagy több, választod a "one packege"-t. Boot, Phone, Pda, Csc, Efs értlemszerűen betallózod a fájlokat. OPS-nél betallózod az "apollo_0521.ops" fájlt. Mennie kell.
Samsung Galaxy S4 i9505
Samsung Galaxy S Plus i9001