2025, 01 10, 14:23:40

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 728313 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető pecsenye

• PDA: mda
  • PDA ROM: ???
Re: Android a HD2-re
« Reply #7700 Dátum: 2012, 03 22, 11:22:48 »
Ó, nagyon szépen köszönöm!
Az tévesztett meg, hogy a MAGLDR már megvan a HD 2 tudástárról, de akkor azt hagyom és letöltöm ezt.

És mivel ez a legelső procedúra, akkor hogy érdemes hozzákezdeni?
Először HSPL (mondjuk a HD 2 tudástárról letöltve), aztán rádió (szintén onnan), aztán mehet fel az android? (persze, tudom, hogy feltehetek más főzött win 6.5-öt, de most az egyszerűség kedvéért hagyok mindent így, még ha a HSPL kapcsán ehhez már nem is kéne ragaszkodnom)

Jól értelmeztem a több napi olvasásomat? :)

Nem elérhető lipee83

• PDA: Galaxy S4
  • PDA ROM: Gyári 4.2
« Reply #7701 Dátum: 2012, 03 22, 11:43:41 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ó, nagyon szépen köszönöm!
Az tévesztett meg, hogy a MAGLDR már megvan a HD 2 tudástárról, de akkor azt hagyom és letöltöm ezt.

És mivel ez a legelső procedúra, akkor hogy érdemes hozzákezdeni?
Először HSPL (mondjuk a HD 2 tudástárról letöltve), aztán rádió (szintén onnan), aztán mehet fel az android? (persze, tudom, hogy feltehetek más főzött win 6.5-öt, de most az egyszerűség kedvéért hagyok mindent így, még ha a HSPL kapcsán ehhez már nem is kéne ragaszkodnom)

Jól értelmeztem a több napi olvasásomat? :)

Az sd-s verzióban az a jó, hogy nem kell hozzá mást felrakni.  Csak kicsomagolod, felmásolod az sd kártyádra, asszem agy ANDROID mappába, winmoból kitalótot a két fájlt, és futtatod
ezután automatice lezárja a winmo-t, és átlép androidba. először sok ideig tarthat, amig az android felépíti magát.
Ha már teszel fel hspl-t, és magldr-t, akkor elvileg már nem lesz winmo-d, mivel az törlődik. és helyébe lép a magldr -> cwr -> nand android párosítás

Nem elérhető pecsenye

« Reply #7702 Dátum: 2012, 03 22, 11:45:17 »
Igen, ezt akartam kérdezni, hogy ha felteszem, akkor nincs is olyan menü, hogy win 6.5
Szóval akkor az semmiképp nem kell!
De a gyári SPL és rádió jó lesz ennek az androidnak? Így, ahogy van a telefon?

Nem elérhető lipee83

« Reply #7703 Dátum: 2012, 03 22, 11:48:39 »
Igen, ezt akartam kérdezni, hogy ha felteszem, akkor nincs is olyan menü, hogy win 6.5
Szóval akkor az semmiképp nem kell!
De a gyári SPL és rádió jó lesz ennek az androidnak? Így, ahogy van a telefon?

MIndjárt körülnézek, hogy az sd-s androidhoz kell-e rádiót cserélni, mert ezt konkrétan nem tudom. Én így látatlanba azt mondanám hogy kell az a rádiórom, mivel attól hogy sd-ről fut, úgyanúgy használja  készüléket.

Nem elérhető pecsenye

« Reply #7704 Dátum: 2012, 03 22, 11:49:26 »
Azt olvastam, hogy kell hozzá HSPL meg rádió! Többek között például itt:

De azt hiszem itt a fórumon is.

Nem elérhető lipee83

« Reply #7705 Dátum: 2012, 03 22, 11:58:37 »
Azt olvastam, hogy kell hozzá HSPL meg rádió! Többek között például itt:

De azt hiszem itt a fórumon is.

lehet, én tényleg régen használtam így.
A hspl -lel csak "kinyitod" a készüléket szoftveresen, hogy befogadja az újdonságokat... :D
szal azt elvileg többet nem fogod használni.
Az új rádióromot is csak elvileg egyszer kell felraknod, azzal elvileg nem ártasz a winmo-nak sem. Később meg ha lecseréled a winmot, akkor meg már nem kell újra a hspl meg a rádió, hanem csak winmo törlés és magldr, cwr, android rom... .

Nem elérhető pecsenye

« Reply #7706 Dátum: 2012, 03 22, 12:02:25 »
Azt értem, hogy egyszer kell, de így az elején ezek szerint kell!
A tudástárban le van írva hogyan kell visszaállítani gyári helyzetbe, szóval azzal talán nem lesz gond!

Viszont akkor tudnál adni egy rádió és egy HSPL linket is? Gondolom itt a fórumozók körében vannak bejáratott dolgok! Vagy a tudástáros a legjobb?

Nem elérhető lipee83

« Reply #7707 Dátum: 2012, 03 22, 12:08:44 »
Azt értem, hogy egyszer kell, de így az elején ezek szerint kell!
A tudástárban le van írva hogyan kell visszaállítani gyári helyzetbe, szóval azzal talán nem lesz gond!

Viszont akkor tudnál adni egy rádió és egy HSPL linket is? Gondolom itt a fórumozók körében vannak bejáratott dolgok! Vagy a tudástáros a legjobb?

Azért van a tudástárban! :D

A hspl3-at használtam én is még anno. (talán, :D)
A radióbol csak ez a jó az androidhoz: Leo_RADIO_2.15.50.14 (a régebbeik nem)

A hd2 nehéz elrontani szoftveresen, mert a hangerő le + bekapcs gombbal jön be a trikolor mód, amiből indul mind a winmo, mind az egyébb telepítés.

Arra figyelj még, hogy először a pc-d had találja meg a megfelelő drivert a készülékhez, mert más-más felhaználó módban másnak érzékeli a gép, és keres hozzá drivert. De ez persze csak az "első"
ilyen csatlakozáskor érdekes, később már hamar meg fogja találni a pc az új eszközt. De emiatt most elsőnek várj, és nézd meg hogy a pc sikeresen beazonosította-e a rádugott eszközt, kölönben csak mérgelődni fogsz, hogy mi lehet a baj. :D

Nem elérhető pecsenye

« Reply #7708 Dátum: 2012, 03 22, 12:19:17 »
A telefon a géphez van állítva, ha bedugom egyből előjön a tartalma, ha kihúzom eltűnik. Keresni nem nagyon keres semmit. :)

Akkor ilyenkor gondolom az SD kártya formázása sem kell, hiszen arra megy rá?!

Nem elérhető lipee83

« Reply #7709 Dátum: 2012, 03 22, 12:23:45 »
A telefon a géphez van állítva, ha bedugom egyből előjön a tartalma, ha kihúzom eltűnik. Keresni nem nagyon keres semmit. :)

Akkor ilyenkor gondolom az SD kártya formázása sem kell, hiszen arra megy rá?!

Nem most, hanem majd amikor pl rádugod a trikolor módban, mert olyankor a készüléked nem háttértárolóként fog funkcionálni, hanem a pc-d számára egy új eszközként.
Az sd-t nem kell formázni, csak arra figyelj, hogy legyen rajta elég szabad hely, mert vagy van mellékelve egy kb 1gb-os fájl a romban, vagy nincs és akkor azt létrehozza majd első induláskor az android.

Nem elérhető pecsenye

« Reply #7710 Dátum: 2012, 03 22, 12:29:23 »
Rendben, 8 gigás a kártya, nincs rajta sokminden!

És akkor már csak egy utolsó lépés maradt: nem nagyon találom az eredeti rom verzió letöltését. Láttam, hogy van róla szó, de nem igazán találom, meg arról szólnak az írások hogy a HTC oldalon valamiért nem is jön le.
Szóval még az 1.66-os eredeti rom kéne, ami ha jól tudom magától visszatesz a gyári SPL-t is, tehát gyári állapotba hozza a kütyüt! Na, azért ez még kéne, mielőtt elindítom a HSPL-t. :)

Nem elérhető lipee83

« Reply #7711 Dátum: 2012, 03 22, 12:37:16 »
Rendben, 8 gigás a kártya, nincs rajta sokminden!

És akkor már csak egy utolsó lépés maradt: nem nagyon találom az eredeti rom verzió letöltését. Láttam, hogy van róla szó, de nem igazán találom, meg arról szólnak az írások hogy a HTC oldalon valamiért nem is jön le.
Szóval még az 1.66-os eredeti rom kéne, ami ha jól tudom magától visszatesz a gyári SPL-t is, tehát gyári állapotba hozza a kütyüt! Na, azért ez még kéne, mielőtt elindítom a HSPL-t. :)

én úgy tudom, hogy a hspl-lel vissza is lehet állítani, azaz be lehet "csukni". Garis még a készüléked? az enyém már nem, és kb 1,5 éve nyitott hspl-el van.
Itt a 3.14-es You are not allowed to view links. Register or Login
még körülnézek 1.66 ügyben, de ha másnem feltöltöm valahova.
Amúgy én winmóbol is hamar megszabadultam a gyáritól, és tettem fel "házit", asszem "energy" romjaiból, És nagyon nem bántam meg akkor. viszont azt sem bántam meg, hogy már jóideje androidosítottam teljesen. :D

Nem elérhető pecsenye

« Reply #7712 Dátum: 2012, 03 22, 12:40:00 »
Igen, még garanciális elég sokáig, azért is fontos az eredeti 1.66-os cucc!
Nagyon hálás lennék érte, mert mégis csak garancia. :) (de azért csak nem "rontódik" el)

Amúgy más win romok is érdekelnek, ha esetleg még nem dobtad ki őket a kukába, bár én jelenleg teljesen elégedett vagyok a gyárival is, csak hát legyen már egy android is! :)

Nagyon köszönöm a segítséget! Amint birtokomban van az eredeti, már kezdek is hozzá! :)

Nem elérhető lipee83

« Reply #7713 Dátum: 2012, 03 22, 12:49:36 »
Igen, még garanciális elég sokáig, azért is fontos az eredeti 1.66-os cucc!
Nagyon hálás lennék érte, mert mégis csak garancia. :) (de azért csak nem "rontódik" el)

Amúgy más win romok is érdekelnek, ha esetleg még nem dobtad ki őket a kukába, bár én jelenleg teljesen elégedett vagyok a gyárival is, csak hát legyen már egy android is! :)

Nagyon köszönöm a segítséget! Amint birtokomban van az eredeti, már kezdek is hozzá! :)
itt van sok:  You are not allowed to view links. Register or Login
World Wide English (WWE) 1.66.405.2

talán még egy nem elhanyagolható infó. AZ AKSID LEGYEN LEGALÁBB 50%-ON!!!!!
mert trikolor modban sem töltődik, se kikapcsot állapotban a készülék!

Nem elérhető pecsenye

« Reply #7714 Dátum: 2012, 03 22, 12:52:29 »
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Remélem menni fog!
A garancia tekintetében az nem gond ugye, hogy nem teljesen ugyan ezzel az al verzióval vettem?

Egész pontosan ilyen van rajta:
1.66.479.2 (76641) WWE

Nem elérhető lipee83

« Reply #7715 Dátum: 2012, 03 22, 12:57:56 »
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Remélem menni fog!
A garancia tekintetében az nem gond ugye, hogy nem teljesen ugyan ezzel az al verzióval vettem?

Egész pontosan ilyen van rajta:
1.66.479.2 (76641) WWE

És pl amivel igazolod papírral azon rajta van hogy pontosan mi a verziószám? Meg én úgy tudom, hogy pl a 3.14-es is gyári frissítés, amit hivatalosan adott ki a cég, hogy az ember otthon elvégezze a frissítést. Ez ilyenkor még bele szokott férni a garancia nem elvesztésébe.

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic / Igo
  • PDA: HTC U 12+
  • PDA ROM: Gyári 1.30.401.2
« Reply #7716 Dátum: 2012, 03 22, 13:13:40 »
Hi!
Na neken is tele van a puttonyom a telepitőssel. Elkurfintott egy memkarimat azon kivül nem csinált nekem semmit. A telefonkönyvet sehogy nem tudtam megnyitni mert azt irt, hogy kevés a memoria.Találam egy  SD-re másolost 4.0.3-ast
You are not allowed to view links. Register or Login most ezt használom. Kicsomagoltam kaptam egy ICS-s mappát ezt felmásoltam és ebböl inditottam.Eddig tökéletes. :ok: :ok:
Ne hagyd hát, hogy frusztrált emberek lehúzzanak a sikertelenségük mocsarába,és ne törődj a negatív emberekkel!

Nem elérhető lipee83

« Reply #7717 Dátum: 2012, 03 22, 13:15:27 »
Hi!
Na neken is tele van a puttonyom a telepitőssel. Elkurfintott egy memkarimat azon kivül nem csinált nekem semmit. A telefonkönyvet sehogy nem tudtam megnyitni mert azt irt, hogy kevés a memoria.Találam egy 4.0.3-ast
You are not allowed to view links. Register or Login most ezt használom. Eddig tökéletes. :ok: :ok:

Van/volt az sdkártyádon EXT partíció?

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
« Reply #7718 Dátum: 2012, 03 22, 13:20:51 »
Van/volt az sdkártyádon EXT partíció?
Volt, és ezt nem tudom törölni sehogy. De ez a 4.0.3-as ICS eddig tökéletes. :ok:
Ne hagyd hát, hogy frusztrált emberek lehúzzanak a sikertelenségük mocsarába,és ne törődj a negatív emberekkel!

Nem elérhető pecsenye

« Reply #7719 Dátum: 2012, 03 22, 13:22:14 »
Nagyon köszi lipee83!
Én is így sejtettem, de azért egy hozzá jobban értőtől is gondoltam megkérdezem!
Szóval akkor az SD-s változattal semmi dolgom, csak felmásolni és futtatni a két exe-t. Jól hangzik. :)
(a partíciókba, meg külön menübe, meg win elvesztésbe nem mennék még bele :D)

Nem elérhető lipee83

« Reply #7720 Dátum: 2012, 03 22, 13:32:08 »
Volt, és ezt nem tudom törölni sehogy. De ez a 4.0.3-as ICS eddig tökéletes. :ok:

van egy kis progi, ami megy pc-n windowsból, MiniTool Partition Wizard Home Edition, ez szabadon letölthető, és ha pl egy kártyaolvasóval csatlkazoztatod a pc-hez, akkor ez fogja látni, és ebben ki tudod törölni, majd újraformázni újra teljes méretűre a kártyádat.

Nem elérhető pecsenye

« Reply #7721 Dátum: 2012, 03 22, 13:35:30 »
Bocsánat, eszembe jutott még valami!
A téma elején olvastam, hogy az SD kártyás Androidoknál nem ajánlott a Sense, mert döcögős. Azok a bejegyzések már több, mint egy évesek, azért érdeklődnék, hogy egyáltalán mi a különbség, hogy néz ki egy Sense-s és egy nem Sense-s? És ez a gond a mai napig fennáll?

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
« Reply #7722 Dátum: 2012, 03 22, 13:39:47 »
van egy kis progi, ami megy pc-n windowsból, MiniTool Partition Wizard Home Edition, ez szabadon letölthető, és ha pl egy kártyaolvasóval csatlkazoztatod a pc-hez, akkor ez fogja látni, és ebben ki tudod törölni, majd újraformázni újra teljes méretűre a kártyádat.
Köszi megprobálom. :ok:

Nem elérhető lipee83

« Reply #7723 Dátum: 2012, 03 22, 13:42:53 »
Bocsánat, eszembe jutott még valami!
A téma elején olvastam, hogy az SD kártyás Androidoknál nem ajánlott a Sense, mert döcögős. Azok a bejegyzések már több, mint egy évesek, azért érdeklődnék, hogy egyáltalán mi a különbség, hogy néz ki egy Sense-s és egy nem Sense-s? És ez a gond a mai napig fennáll?

A gyári winmo is sense-s, benne van pl a forgó óra, a senses naptár, az a fajta billentyűzet....
pl: You are not allowed to view links. Register or Login
Azóta a sensből is van már a 3-as, meg a 3.5-ös, ami grafikailag még szebb lett, viszont ezek tudomásom szerint még akadoznak. Az sd-n is, mivel az sd kártya olvasási sebessége lasabb, mint a belső memóriáé.
Hasnló programokkal pótolhatóak ezek a dolgok, pl a senses pörgő óra helyett én androidban a Fany Widget nevű alkalmazást használom.
Én egyszerűen talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy a sense -es rom "spéci" programokkal kiegészített változat, ami emiatt nagyobb méretű, és több erőforrást használ.

Nem elérhető pecsenye

« Reply #7724 Dátum: 2012, 03 22, 13:53:58 »
Értem! Tehát akkor végkövetkeztetésképpen az általam nézem Android nem az igazi, mert sense-s. 2.3-asat szeretnék, de akkor úgy néz ki kell keresni olyat, ami nincs megáldva ezzel.
Esetleg jó gyűjtő oldalak vannak? Sok linket láttam, de nyilván azok is elavultak lehetnek már az évek során.